Keresés

Részletes keresés

destrukt Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5134

Olvastad te ezt a könyvet?

Ugye nem?

Előzmény: Run like hell (5132)
destrukt Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5133

De vannak. 

Einstein elmélete és a Lorentz elmélet ugyanarra az eredményre vezet, tehát mindkettő rossz. És mindkettő ellentétes pl. a Doppler hatással, amely milliószor bizonyított kísérleti tény.

Két sz@r elmélet között minek kellene dönteni?

Ráadásul van jó is.  

Előzmény: pk1 (5130)
Run like hell Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5132

Ilyenkor legalább megkönnyebbülsz egy kicsit?

Előzmény: destrukt (5131)
destrukt Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5131

Látszik rajtad, hogy csak az előszóig jutottál. 

A filozófia bölcseletet jelent, amihez gógyi kell. 

Semmit sem értettél belőle, ugye?

Előzmény: Run like hell (5128)
pk1 Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5130

Minek vitázni? Talán nincsenek kísérletek, melyek döntenének az egyes elméletek között?

Előzmény: destrukt (5127)
pk1 Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5129

És a mennyiség átcsapása minőségbe hol marad?

Előzmény: Run like hell (5128)
Run like hell Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5128

Se marxizmust, se materializmust nem találtam könyvében.

Van ám más könyve is, amelyekről szemlátomást nem tudsz, úgyhogy csodálkozz:

Előzmény: Nick Elsdorf (5124)
destrukt Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5127

Ha be akarsz szállni a "nem adiabatikus gyorsítás" vitájába, hát csak rajta. 

Előzmény: pk1 (5126)
pk1 Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5126

"Hidd el nekem."

Na ja.

Tanár: Igazold a szinusztételt.

Diák: Hidd el nekem.

Tanár. Ez a beszéd! Jeles!

Előzmény: destrukt (5125)
destrukt Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5125

"Volt Jánossy Lajos előtt bárki is aki olyan szinten dolgozta ki a Lorentz elméletet, mint ő? "

Nem volt. De utána sem. Ez egy vakvágány. Hidd el nekem. Én jól ismerem Jánossy életét és munkásságát. 

"Mert ha nem, akkor a könyve a legjelentősebb tudományos eredménye, hiszen a mainstream science erős ellenszelében alkotta meg..."

Az egy pozitívum, hogy szembe mert menni a fősodorral, de sajnos a Lorentz elmélet ugyanolyan rossz, mint Einstein elmélete. 

"destructnak

"alapvető tévedések miatt nem jutott el a megoldáshoz. Én igen."

Írnál valamit a saját elméletedről-megoldásodról?"

Igen. Jánossy éter párti volt. Abban igaza volt, hogy léteznie kell valamiféle fényközegnek, hiszen erre Einstein is rájött idősebb korában. Jánossy ismerte Einstein idős kori írásait. 

Arra is rájött, hogy a Lorentznek nem volt igaza. Az éter nem lehet abszolút mozdulatlan, ahogyan Lorentz képzelte. Erre szintén rájött már előtte Einstein is.

De sem Einstein sem Jánossy nem jutott el odáig, hogy kiderítse, mi is valójában a fényközeg. Jánossy jóval közelebb járt hozzá, hajszál híján meg is fejtette, de végül mégsem sikerült neki.

Jánossy jól tudta, hogy az egész relativitáselmélet egy humbug. Ez az idézet található a könyvében:

"Olyan misztérium ez, melyet nem érthet csak a Jámbor,

Aki megszökött az és börtönéből és béklyójából. " 

Írtam egy könyvet Jánossy életéről és a relativitáselmélethez kapcsolódó munkásságáról.

A címe: "Jánossy Lajos, Einstein  ellenlábasa."

Ebben minden benne van. 

Előzmény: Nick Elsdorf (5121)
Nick Elsdorf Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5124

"MARXISTA MATERIALISTA interpretálás" ???????????????????????????????????????

Se marxizmust, se materializmust nem találtam könyvében. Mint ahogy a speciális relativitáselméletben sem találtam antimarxizmust vagy Isten hitet.

"nincsen Lorentz elmélet" 

A Lorentz elmélet a speciális relativitáselmélet alternatívája, soha nem cáfolták meg.

"Miért kellene véleményeznem bármit is"

Mivel két alternatív elmélet áll egymással szemben ezért kellene ismerned ezt is. Ha nem ismered, akkor ezt nyugodtan leírhatod, a fizikusok többsége nem ismeri. Ha ellenben ismered, akkor nem szabadna kitérned a vita elől. Egy fórum vitára, eszmecserére való.

Úgy tűnik, hogy tudsz a nemadiabatikus Lorentz kontrakció elméletileg megjósolt jelenségéről. Egy kutató fizikus szempontjából ez a jelenség egy sötét szobához hasonlít, amit érdemes lenne felderíteni. Úgyhogy nem értem a tartózkodásodat.

Tényleg nem vagyok fizikus de utánanéztem a Lorentz elméletnek és megtaláltam benne a nemadiabatikus Lorentz kontrakció leírását. Mivel tudom hogy csak kevés fizikus ismeri a Lorentz elméletet, ezért észrevettem, hogy van itt  egy senki földje, amit érdemes lenne felderíteni. Ezért céloztam meg az erről való vitát.

Run like hell Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5123

a könyve a legjelentősebb tudományos eredménye,

Hát az bizony elég siralmas "eredmény". Nem is ment vele semmire.

Továbbá nem tudom, miért kellene nekem "véleményeznem" bármit is, amit te előírsz nekem? Ez egy nyilvános fórum, mindenki arról ír, amiről akar, és arról nem ír, amiről nem akar.

Az pedig teljesen lényegtelen, hogy én fizikus vagyok-e. Én is kérdezhetném, hogy hogyan lehet az, hogy te ilyesmiről papolsz, pedig nem is vagy fizikus?

A nemadiabatikus Lorentz-kontrakció felhasználási lehetőségei közül pedig nyugodtan leírhatod ide az összes rögeszmédet. Ugyanannyi jogod van hozzá, mint bárki másnak, még akkor is, ha nem vagy fizikus.

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.10.24 0 0 5122

"Volt Jánossy Lajos előtt bárki is aki olyan szinten dolgozta ki a Lorentz elméletet, mint ő? Mert ha nem, akkor a könyve a legjelentősebb tudományos eredménye,"

Nem. Nem az.

Részecskefizika területén esetleg alkotott valami érdemit Jánossy Lajos. De amit a relativitáselmélet MARXISTA MATERIALISTA interpretálásával művelt, az csak egy ideológiailag elfogult áltudományos ostobaság. Pont ugyanaz, mint amit Liszenkó csinált a MARXISTA LENINISTA ideológiájú evolúció-félreértelmezésével.

"Továbbra sem véleményezted a Lorentz elméletet."

Nem tőlem kérdezted, de én is választ adok: nincsen "Lorentz elmélet". Hendrik Lorentz szépen levezette a kísérleti tapasztalatokból a Lorentz-transzformációt, de épkézláb magyarázatot a dologra soha nem tudott adni. Csak olyan légbőlkapott sükebókaságokra futotta tőle, mint amilyen légbőlkapott sükebókaság volt mondjuk a flogiszton hipotézise. A elképzelése csak és kizárólag egy abszolút nyugalomban lévő "éterhez" képest működött. Csakhát se kísérleti nyoma nem volt ennek az "éternek", se nem volt olyan módszer amivel egyértelműen kimutatható lett volna egy ilyen abszolút nyugvó rendszer.

"Továbbra sem elemezted a nemadiabatikus Lorentz kontrakció felhasználási lehetőségeit. Hogy lehet ez, hiszen fizikus vagy?"

A flogiszton áramlását meghatározó viszkozitását se elemezte.

Ha valami egy alaptalan kitaláció, akkor ne várd, hogy bárki értelmes ember "elemezni" fogja neked.

Nick Elsdorf Creative Commons License 2024.10.24 0 1 5121

Run like hell-nek

"Meg tudod mondani, hogy te mit tartasz a legnagyobb tudományos eredményének?"

Volt Jánossy Lajos előtt bárki is aki olyan szinten dolgozta ki a Lorentz elméletet, mint ő? Mert ha nem, akkor a könyve a legjelentősebb tudományos eredménye, hiszen a mainstream science erős ellenszelében alkotta meg és képviselte (még ha elhallgatott eredmény is).

Továbbra sem véleményezted a Lorentz elméletet. Hogy lehet ez, hiszen fizikus vagy?

Továbbra sem elemezted a nemadiabatikus Lorentz kontrakció felhasználási lehetőségeit. Hogy lehet ez, hiszen fizikus vagy?

destructnak

"alapvető tévedések miatt nem jutott el a megoldáshoz. Én igen."

Írnál valamit a saját elméletedről-megoldásodról?

destrukt Creative Commons License 2024.10.24 0 1 5120

Jánossynak több dologban igaza volt, de a visszatérés Lorentz elméletéhez éppen nem tatozott ezek közé.

Rossz nyomon indultál. 

"Könyve színvonalas, megfontoltan, jól és következetesen érvel."

Ez igaz, de alapvető tévedések miatt nem jutott el a megoldáshoz. Én igen. 

"Ez a könyv az elméleti fizika új eredménye."

Valóban vannak olyan gondolatok benne, amelyeket fel lehet használni az új fizikához. Ezeket kellene kimazsoláznod belőle. Én már megtettem. 

Sőt a Lorentz elméletben is van ilyen. De összességében Lorentz elmélete tévedés.

Ahogyan Einsteinné is. 

Előzmény: Nick Elsdorf (5117)
destrukt Creative Commons License 2024.10.24 -1 1 5119

Nem tudok róla, hogy Jánossy bárkit is kicsinált volna. 

Ha te tudsz ilyenekről, akkor mondjál néhány esetet!

Előzmény: Run like hell (5116)
Run like hell Creative Commons License 2024.10.23 0 0 5118

Jánossy legjelentősebb tudományos eredményét kérdeztem.

Az, hogy neked tetszett a könyve, egyrészt nem tudományos eredmény, másrészt a te magánügyed.

Meg tudod mondani, hogy te mit tartasz a legnagyobb tudományos eredményének?

Előzmény: Nick Elsdorf (5117)
Nick Elsdorf Creative Commons License 2024.10.23 0 1 5117

1.) Abban biztos vagyok, hogy Jánossy Lajos tudományos munkásságának színvonala messze Liszenkóé felett volt. Könyve színvonalas, megfontoltan, jól és következetesen érvel. Ez a könyv az elméleti fizika új eredménye.

2.) Továbbra sem véleményezted a Lorentz elméletet. Ez miért maradt el? 

3.) Ha fizika tudományról van szó, egy kommunistának is lehet igaza.

Run like hell Creative Commons License 2024.10.23 0 2 5116

Az lehet, de én nem is voltam a kommunista Központi Bizottság tagja, és nem döntöttem azzal a határ nagy eszemmel tehetséges emberek kicsinálásáról.

Előzmény: destrukt (5115)
destrukt Creative Commons License 2024.10.23 -1 1 5115

Jánossynak több esze volt, mint amiről te álmodhatnál. 

Előzmény: Run like hell (5114)
Run like hell Creative Commons License 2024.10.23 -1 1 5114

Szerinted mi volt Jánossy legjelentőebb tudományos eredménye?

Előzmény: Nick Elsdorf (5113)
Nick Elsdorf Creative Commons License 2024.10.23 -1 1 5113

Run like hell úr,

Elminter Aumar azt állítja, hogy Jánossy Lajos eszelős hülyeségeket állított, tudományos munkásságának színvonala Liszenkóéhoz hasonlítható. Ezt te is így gondolod? Itt az idő, hogy véleményezd a Lorentz elméletet!

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.10.23 -1 1 5112

"ajánlom, hogy olvasd el Jánossy Lajos relativitáselmélet a fizikai valóság alapján c. könyvében"

Ne ajánld. Mivel hibás hamis hülyeség.

Jánossy Lajos pont ugyanaz az ostobája volt a magyar kommunista fizikának, mint ami Liszenkó volt a szovjet kommunista biológiának. Eszelős hülyeségeket állítottak, csak Jánossy "munkássága" miatt nem halt éhen sokszázezer muzsik.

Előzmény: Nick Elsdorf (5110)
Run like hell Creative Commons License 2024.10.23 -2 1 5111

Nickesldorf  uram,

Ha becsörtetsz egy fórumra, először próbálj meg tájékozódni, hogy az hogyan is működik, milyen szabályok vannak, stb.

Akkor valamivel kisebb az esélye, hogy hülyét csinálsz magadból.

Itt például nem kell túlságosan magas intelligencia arra rájönni, hogy ha látsz egy hozzászólást, akkor az esetleg melyik másikra adott válasz.

De ha ez túl bonyolult neked, akkor jelezd, szívesen segítek.

Előzmény: Nick Elsdorf (5110)
Nick Elsdorf Creative Commons License 2024.10.23 0 0 5110

"Én a Newton törvényekről beszélek, amelyekből te megbuktál. A bohócfizikád ostobaságaihoz nem érték azt meghagyom neked".

Abszolút nem értesz a Lorentz elmélethez, mégis bohócfizikának nevezed! Ha pedig nem érted a nemadiabatikus Lorentz kontrakció mechanizmusát, ajánlom, hogy olvasd el Jánossy Lajos relativitáselmélet a fizikai valóság alapján c. könyvében a 195.-197. pontokat (V. fejezet, A Lorentz deformáció mechanizmusa alfejezet), és meg fogod látni, hogy primitív bírálatod miatt megbuktál fizikából. Megjegyzem , hogy, még sohasem olvastam vagy hallottam volna, hogy a Lorentz elméletet valaki bohócfizikának nevezte, te vagy az első.

"Mert jól tudják, hogy az egész alapja ostobaság. Nincs éterszél..."

Az az állítás, hogy nincs éterszél a speciális relativitáselmélet alapvetése. A Lorentz elméletben van éterszél, és ott egyáltalán nem ostobaság! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Lorentz elméletről, ezért vagy annyira magabiztosan elítélő! Ajánlom, olvasd el Jánossy Lajos relativitáselmélet a fizikai valóság alapján c. könyvében az 54.-57.pontokat, a 71.- 80. pontokat, a nemadiabatikus Lorentz kontrakció/extrakció megértéséhet a 195.-197. pontokat. Ezt a jelenséget Jánossy Lajos egy rúd hirtelen felmelegítéséhez hasonlította, amikor is a rúd részecskéi még nem tudták az új egyensúlyi konfigurációt felvenni. Ebből a hasonlatból is látható, hogy a Lagrange függvény megváltozik nemadiabatikus Lorentz kontrakció/extrakció esetén és ezáltal elsőfajú perpétum mobile jön létre. 

Egy alternatív elméletet nem lehet ostobaságnak nevezni a konkurens elmélet szemszögéből!

destrukt Creative Commons License 2024.10.22 -2 0 5109

Akkor mégiscsak van valóságos kontrakció?

Kezdesz belezavarodni.

Előzmény: Elminster Aumar (5108)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.10.22 -2 0 5108

"A Lorentz transzformáció csak a látszatot írja le."

Az a "látszat" maga a valóság.

Előzmény: destrukt (5107)
destrukt Creative Commons License 2024.10.22 -1 0 5107

Valóban nincs semmiféle kontrakció.

A Lorentz transzformáció csak a látszatot írja le.

Előzmény: Elminster Aumar (5106)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.10.22 -1 2 5106

"Fel kell tenni a kérdést: Ha a fizikusok közül valaki tud erről az elméletileg megjósolt jelenségről, akkor miért nem tesz semmit ez ügyben?"

Mert jól tudják, hogy az egész alapja ostobaság. Nincsen "éterszél" és nem deformálódik fizikailag semmi attól, hogy hozzánk képest gyorsabban mozog. Nem "nyomódik össze" úgy, ahogy fizikailag összenyomódik amikor mondjuk hátulról tolva gyorsítjuk.

Aki érti a speciális relativitáselméletet és annak Minkowski-féle geometriai interpretációját, az nagyon jól tudja, hogy a gyorsan haladó dolgok nem azért mérhetőek rövidebbnek, mert fizikailag összenyomódtak, hanem azért mert a négydimenziós téridőben az egyidejű test ELFORDULT a megfigyelőhöz képest. Pont ugyanaz az eset, mint a háromdimenziós térben a tégla látványa: ha azt látod, hogy megrövidült a tégla, az nem azért van, mert összenyomódtak az atomok benne, hanem mert a korábbi látóirányra merőleges állásból valaki elfordította és már szög alatt látod perspektivikusan megrövidülve. A Lorentz-transzformáció pont ugyanilyen forgatás, csak a 4D téridőben.

Előzmény: Nick Elsdorf (5100)
destrukt Creative Commons License 2024.10.22 -2 0 5105

Mér, mihez értesz?

Előzmény: Run like hell (5104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!