A CD pack alapból az autóval jön, mindenféle vezetőhöz való hozzárendelés nélkül. Ettől mennek a funkciók az autóban. Ha bármi extra kell - távoli hozzáférés, lekérdezés, nyitás/zárás pld - akkor a Connected Drive weboldalon regisztrálni kell, és regisztrálni/át kell venni az autót az alvázszám használatával. Ehhez a forgalmi első oldalát is be kell scannelni. Ettől az akciótól az autóban semmi nem változik.
Ha az előző tulaj regisztrált személyes account-ot, akkor megvan a veszélye, hogy távolról kinyitja például (ha fizetett a remote csomagért). De ilyet még nem hallottam.
A szolgáltatások egy része nem jár le - lásd időjárás - más 3, vagy 5 évig ingyenes. De ezt pontosan csak akkor tudod meg, ha regisztrálsz a weboldalon, és ott lekérdezed.
Új autónál egyébként, ha CD csomaggal rendeled, az alapcsomag aktiválva van minden egyéb akció nélkül.
Szeretnék kérdezni a ConnectedDrive-al kapcsolatban, nagyon tájékozatlan vagyok. Megvan a kocsim, Németországból, CD pakkal. Amit látok, hogy online, van időjárás, német hírek. Ez attól lehet, hogy az első tulajnak van rá élő accountja? Vagy accountja a kocsihoz tartozó tulajdonság?
Ha regisztrálok saját CD accountot, akkor a meglévő elveszik? Ill. az előző tulaj elvileg elérheti még a kocsit vmilyen remote funkcióval? Az új kocsin vmeddig van CD account, vagy az első naptól vásárolni kell hozzá?
Jeno008: amit leírtál, annak kéne lenni a normális működésnek Magyarországon alapból, de mivel még ezt sem képes folyamatosan nyújtani a BMW, nem vagyok optimista :)
Lehet, hogy történik valami CD ügyben? Nekem kb. egy hete folyamatos a CD kapcsolat az autóban. Korábban a leállást/töltés befejezést követően kb 2 órával leállt a kapcsolat. A remote is használhatatlan volt. Indulás után 10-20 perccel tért vissza. Most kb egy hete folyamatosan megy, induláskor azonnal van időjárás és 24 óra állás után is megy a remote.
Nekem Sportline G30 van, a 245/45 R18-as gumim Dunlop Sportmaxx RT2. De szerintem nem csak 1 fajtával szállítanak, szóval ne vedd biztosra, hogy neked is ez lesz.
Üdv a Kollégáknak! Remélem hamarosan érkezem én is teljes terjedelemben ide... Máris egy pici segítséget kérnék: a G30-on 245/45R18-as méreten mi a gyárilag szerelt gumiköpeny pontos típusa?
Köszi, de a bíztató jelek inkább hibának tűnnek nekem, túl kevés :)
Akkor marad a Carplay, az Apple maps-ban van valós idejű forgalom. Pedig örömmel visszatérnék a BMW navi-ra, nagyon szeretem a HUD-ra kirakott nyilakat.
Én szeretem/használom a Carplay-t. Általában onnan hallgatok rádiót (Big FM, Amazon Music vagy Tune-in Radio), Apple Maps-al navigálok, amíg a telefon wireless töltődik.
Jó hír ez a Wazze támogatás, de szerintem a Gyári rendszerhez képest (CD) elég gyenge a Carplay működése. Lehet nem kellene a Siri-t erőltetni benne... Én megnéztem, "dejó működik", azóta is a gyári rendszert használom. Mondjuk a Wazze miatt ezentúl többet fogom...
Van valahol "release notes" az egyes software verziókról? Software frissítést ajánlottak az autómra, de nem tudom, hogy érdemes-e. Nem G30, de akár ott is érdekes lehet egy ilyen lista.
Az autóutakon/autópályákon úgyis megritkultak, nem nagyon találkozom velük. Viszont a civil autókból "támadók" ellen nem tudom, mennyit ér a Waze.
1 éve van meg a BMW, Waze nélkül közlekedve sem kaptam egy csekket sem. A plusz 15-20km/órával túllépést úgysem mérik, annál gyorsabban meg nagyon ritkán megyek.