Keresés

Részletes keresés

tgwh3 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3086

Akkor hajrá, hozzatok egyet létre, és másolgassátok a hasznos hsz-okat :D

gergerg Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3085

Tudomásom szerint nincs, a kereső sem talált. Nekem is jól jönne valami felvilágosítás. Flanell írt ezt-azt a vásárolós topicban, de az összes fajtát ő sem ismeri.

Előzmény: Ali-bá (3084)
Ali-bá Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3084

Hahó Gábor! Nem tudod van már Csepegtető-szivárogtató csöves fórum? Hol itt, hol másutt vetődik fel, jó volna egy helyen látni a tudnivalókat, tapasztalatokat. Most az Oltás-szemzésen van róla szó.

tgwh3 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3083

Hajajj, sok ilyen téma van, a konyhasóra is mondták már, hogy mérgező...

Eu kitalálta, hogy túl sós a magyar kenyér, szóval ha csökkentik a csipet mértékegységét, akkor a só gond is megoldva úgy érzem :D

Vega meg ilyenek. Érdekes módon több ezer évig semmi gond nem volt. Mindenki egyen amit akar, de belehalni nem fog semmi, ha nem viszi túlzásba, az holtbiztos.

Vízre is mondták már, hogy jajjdemérgezőacsapvíz, vegyél víztisztító berendezést, csak nyolcvanezerakciósandeamúgyszázötvenlenne.

Sőt, azt is hallottam, hogy az ásványvíz sem egésszéges, bizonyos mennyiségű ásványi anyag tartalom határon túl! Talán 1000 felett ártalmas, ha jól emlékszem...

Rhéman Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3082
OK. Mire következtetsz belőle? (vasàrnapig nincs PC- csak telefonom.)
Előzmény: Törölt nick (3069)
becko8 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3081

http://www.tdsmeter.com/products/com80.html

Ez sem rossz, és leginkább kertészeti célú mérésekre használják.

becko8 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3080

Víz kapcsán, régen is érdekelt, de így előjött ismét a dolog... régen is nézegettem, most ismét a TDS mérőket, esetleg tapasztalat vele?

Én szeretem amúgy a vasas kénes szénsavas forrásvizeket is, savanyúvíz, borvíz, csevicce, hol hogyan nevezik, de egy ilyen TDS mérővel érdekes lenne összehasonlítani, különböző forrásvizek oldott ásványi anyag tartalmát...

Itt van egy eszköz:

http://www.ebay.com/itm/HM-Digital-TDS-3-Meter-Hydropo-Water-ppm-Tester-TDS3-/370281460154?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item56367eb1ba

Mo-ról is beszerezhető drágábban...

http://www.vizlabor.shp.hu/hpc/web.php?azonosito=vizlabor&oldalkod=tds_merok_SdpE

Valakinek valamilyen tapasztalata a készülékről?

Előzmény: Törölt nick (3073)
tp329 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3079

Néztem az árát! Még mindig jó üzlet a só!

Ugyan nem ezzel a címkével, de "sima" "durva sót" olyan 1 RON/kg (70 Forint) körüli áron lehet ott kapni a bótba! Persze nem a bánya bejáratánál lévő bazársorra gondolok!

Vettem is pár éve egy zsákkal (25 kg). :-))))))))))))

Előzmény: Laci/Zápolya (3077)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3078

Több gyártónak is lehet ilyenje, elvégre kereslet van rá. :) Nálunk ettől a gyártótól nem kapni.

Előzmény: Laci/Zápolya (3077)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3077
Előzmény: Törölt nick (3075)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3076

A véleményem az, hogy Árvai Attila nem túl jó előadó. :D

Előzmény: Törölt nick (3070)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3075

Létezik olyan bányászott só, ami a csomósodásgátlón (ami nem mérgező) kívül semmi egyebet nem tartalmaz, még finomítva sincs, ráadásul ez a legolcsóbb, a vegytiszta sónak kb, tizede. Hátránya, hogy vannak benne kavicsok, így ha hozzáadjuk valamihez, érdemes előbb vízben feloldani és pár másodpercig ülepíteni. Nem lesz tőle olyan szép tiszta a víz, mint a tiszta sótól, de a természetes só nem teljesen átlátszó. Ha a gyártó (Horváth Rozi, ha jól rémlik) a rá írt információval szemben egyéb eljárásnak is alávetné, akkor a fogyasztóvédelemnél jó eséllyel indulna a feljelentő - ám már a só jellege is eléggé bizonyítja, hogy nem kezelték.

Aztán meg van az a só, amit Himalája-sónak adnak el, de akkor már inkább a tiszta só, mert a Himalája még annál is két és félszer drágább. :D Legföljebb dísznek jó a sószóróba, vendégség esetére.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3074

Persze amit fefényképesztem az a hűtővíz,és a rézcső,bocs, ez fáradtság írok ítt

zöldségeket:)

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3073

Nem felesleges mivel,követhetetlen a normál bolti só

összetétele nincs rá írva hogy mennyi NACl-tartalmaz MSZ minősítés 98% NACl

Mi is ezt eszük,itt egy kép a saját 25 Kg-os só-ról persze

már csak kb 5 kg van benne de ez már a sokadik.

És eppen lepárolt kb 3 liter desztvíz,amit nem raktam elég gyorsan üvegpalackba

igy némi Co2 felvett.vagyis a kézi deszt készülék.

Előzmény: becko8 (3061)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3072
Előzmény: beetee (3062)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3071

Igy van adjuk át egymásnak elsősorban a jó tapasztalatokak

hogy gyakorolják,a negatívot meg hogy ne csinálják:)

Előzmény: CBNora (3064)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3070

Köszönöm a válaszod,majd még szeretnék egy ket dolgot veled tisztázni de

most sokat vagyok szolgálatba holnap is 15h-ig ügyeletbe vagyok,de majd ha

több időm lesz jelzem.

Ezt a videót légyszíves nézd meg te is kiváncsi vagyok a véleményeder:

http://www.youtube.com/watch?v=xjK1Bru8u3Y

Előzmény: Törölt nick (3067)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3069

A hit túl nő az emberi értelmen,de itt szertenék még egy videót linkelni.

Árvai Attila Előadása: Mint KUTATÓ,légyszíves ha teheted ezt nézd meg 25 perces.

http://www.youtube.com/watch?v=xjK1Bru8u3Y

Előzmény: Rhéman (3068)
Rhéman Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3068

Éreztem, hogy ez Nálad hit kérdése, és abban nem vitatkozom.

A hit irracionális, és meg csökönyösen ragaszkodom a racionalitáshoz.

Minden jót!

Előzmény: Törölt nick (3055)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3067

Az más, az ortorexia egy pszichés állapot, vannak különböző szintjei. A puszta egészségtudatosség persze még nem az, de ezt innen nem lehet megmondani. :) Az ortorexia kiváltó oka lehet akár a média is, de akár egy meglévő emésztési probléma is, amire az ember gyógyírt próbál keresni, és az orvosok ehajtják, ezért a saját kezébe veszi a dolgot. A felszívódási zavarok és ételallergiák pedig egészségügyi problémák és sok minden kiválthatja, akár genetika, akár fémérzékenység + egy korona a fogon (édesanyámnak vélhetően ez van, mert nikkelallergiás és tele van nikkellel a szája, ez így utólag derült ki), akár stressz vagy egy másik betegség, és az orvostudomány sok esetben nem tud ezekkel mást kezdeni, mint hogy felír egy diétát. Pl. a Chron-szindróma esetén az ember nem ehet zsíros dolgokat, rostos dolgokat, stb., nem tudom pontosan, de elég durva. A lisztérzékenység adott, a gluténtartalmú dolgokat kell kerülni, amíg nem kerül végre forgalomba a glutént bontó enzim az inzulinhoz és a lizinhez hasonlóan, de az szerintem nem ma lesz. A meghatározhatatlan emésztési zavarokra általában az irritábilis bélszindróma jelzőt aggatják, és gyakorlatilag bármilyen étel(típus) emésztésének problémáit jelentheti. A diétája azt takarja, hogy az ember kerülje a problémát okozó ételt, amit leginkább magának kell kikísérleteznie... Tehát ha neked gondod volt a hússal és a tejtermékkel, akkor végtére is jól tetted, hogy beszüntetted a fogyasztását. (Bár meg kell jegyezni, hogy a tejallergia csak tehéntej esetén jelentkezik, ergo a kecsketej-termékek fogyazsthatóak a tejallergiásoknál is. A laktózérzékenyek pedig a laktózt tartalmazó tejtermékeket nem fogyaszthatják, ellenben a joghurt, a kefir már nem tartalmaz laktózt, valamint a sajtokban is csak kevés van. A kettő metszete nagyjából a kecskejoghurt és a kecskekefir, amit elvileg mindenki fogyaszthat, egyszer lehet, ki kellene próbálnod, igen finomak, legalábbis amit én készítek :) )

A lisztérzékenységet, Chron-szindrómát és egyéb hasonló zavarokat, ha jól emlékszem, vékonybél-biopsziával, vérvétellel és evés-próbával állapítják meg (az sztk dokik szeretnek spórolni rajtunk, pláne ha nem adunk elég hálapénzt, de elvileg minden lehetséges vizsgálaton végig kellene menni), de teljesen biztos diagnózis talán nincs is és előfordul félrediagnosztizálás. Az orvostudománynak ez még egy olyan területe, ahol jócskán van mit kutatni és fejlődni.

Előzmény: Törölt nick (3059)
beetee Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3066

Én néha zabálok is, de legutóbb, mikor orvoshoz kellett mennem a jogsi hosszabbítása miatt, alig akarták megtalálni a kartonomat, mert nagyjából akkor jártam náluk, mikor le kellett adni a háziorvos-választáskor...

beetee Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3065

Gondoltam. "Ismerlek" már egy ideje... :))

Csak egy kis szurkapiszka, gondolatébresztő akart lenni a többieknek a beszólásom.

Majd úgy is az veszi magára, akire tartozik. Az új fórummotornak hála mindenki azt ignorál, akit akar...

Én pl. senkit, mert jókat szoktam szórakozni. Ha mérgelődnék, akkor nem érné meg a fórumozás.

CBNora Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3064

Nem, egész másra gondoltam, most nincs is senki ilyen.

Én is inkább eszem, és nem táplálkozom, de meg lehet vitatni ezeket a dolgokat.

Előzmény: beetee (3062)
CBNora Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3063

Nem szoktam kibírni, mert a kíváncsiság azért furdal. Aztán dühöngök.

Egyébként most csak elméleti a kérdés, megváltozott a fórum, és megjelent az az új gomb. A közelmúltban vágytam valami ilyesmire, és sose lehet tudni, jól jöhet még.

Előzmény: Törölt nick (3057)
beetee Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3062

Pedig lehet, hogy Téged gondolt ignorálni..., vagy mégsem..

..mostanában olyan bizonytalan minden...

Előzmény: Törölt nick (3057)
becko8 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 3061

Írod:

"A tiszta só-val miért egyek mást is,mi az amit a növényekkel,csírákkal nem tudok bevinni???"

De a kérdésem: miért ne?, ok, hogy mással beviszed a szervezetbe, és ok, hogy még jobb is, mert szerves kötésben van... de a normál sóban benne levő sem árt... akkor meg... már csak abból a megfontolásból, hogy a normál olcsóbb, így felesleges a vegytiszta drága...

Előzmény: Törölt nick (3055)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.05 0 0 3060

Két éve már nem igen vetünk,inkább maradtak a növényi csírák.

http://www.csiraabc.hu/

Előzmény: Lora1213 (3050)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.05 0 0 3059

Te azt írtad: "Na hát igen, ez szerintem egyre egyértelműbben ortorexia. :)"  akkor most már

meg ételallergia felszívodási zavar? És a hús miatti rosszulétetre mit diagnosztizálsz?

Előzmény: Törölt nick (3058)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.05 0 0 3058

Hát hogy nem a (normális adagban fogyasztott) sajttól, tejföltől, joghurttól és kefirtől fázik meg valaki, annyi szent. :) Ellenben egy ételallergia vagy ételérzékenység (ami családban halmozódhat, és nem mindig mutatják ki átlagos vizsgálatok) képes kiváltani felszívódási zavarokat, így tápanyaghiányt és immungyengeséget is, ami miatt gyakoriak lehetnek a megfázások és egyéb betegségek. A tejtermékekre, de különösen a tehéntej-termékre pedig sokan allergiások, mások a laktózt nem tudják lebontani a saját enzimjeikkel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy akinek a szervezete le tudja bontani gond nélkül, az rosszat tenne, ha tejterméket eszik.

Előzmény: Törölt nick (3056)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.05 0 0 3057

Szerintem csak egyszerűen,ne olvasd el amit írt.

Előzmény: CBNora (3053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!