Ez mindennek jó, csak marketingnek nem. :D 10ember kell hogy felrakja, meg 10perc mire feldarabolja? :D Egy ilyen fát egyedül a hasító alá görgetek, és egy nyomásra 6db-ban van... :)))
Én inkább a hidraulikus mellé teszem a voksomat mert a mechanikánál a baj van valaminek engedni kell
a hidraulikus + leszabályoz és ennyi . Igaz itt is megcsúszhat az ékszíj ,de ha nem teszi vagy a motor kap túlterhelést avagy állandóan leveri az kismegszakítót , vagy valami törik .
Küzdenek vele rendesen ::)) Én is alig bírtam felrakni a gépre mikor próbából az 57 cm akác töve fát hasítottam szét . Nem mértem ,de az is volt olyan 40-50 kiló az tuti ,ez + egy kicsit nehezebb !
Ennél jobban elfáradsz a fa 100x-os felrakásában mintha fejszével csaptad volna ketté ezeket a gyújtósokat... Igazi fában ez sztem úgy elvérzik ahogy kell...
Szerintem le a kalappal az előtt, aki házilag ilyen eszközt tud készíteni! Gratulálok!
Mondjuk azt szívesen megnézném, hogy mire képes a nagy átmérőjű gurigákkal? Én is gondolkozom azon, hogy venni kellene egy hasítót. De nem tudom, hogy mire képesek a nagy gurigákkal. Pont azokkal, amiket még két ékkel is alig tudok széthasítani. Mondjuk 40-50 cm átmérőjűekre gondolok, de néha még ennél is nagyobbak akadnak.
Jól sikerült , gyorsan szépen dolgozik ezekre a fákra tökéletes .
Nekem is van ilyen Honda gépem elnyűhetetlen típus, én
kerti munkákhoz használom mert megvan hozzá az összes kiegészítő .
A krumplit vele vetem és vele szedem ki ,rotálás,sarabolás , olyan helyen szántás ahová az MTZ nem fér be .Nagy segítség egy hasítógép, sokszor nem azért mert az embernek nem lenne ereje hasogatni
inkább (nálam ez volt a szempont) azért mert ha odavágsz egy embereset röpül szanaszét a fa és hajolgathatsz le,,ezerszer,, mire összeszeded, na én pl ezt untam + .
Amúgy pontosan milyen a gép Honda Mió 400 450 600 ? A videón nem látszik pontosa bár én a 400 tenném a voksomat mivel pont úgy néz ki mint az enyém .Tudom itt off ,de szép ::))
Erre a munkára ami a videón van, tökéletesen megfelel az a 4-5 tonnás hasítógép, amit többen vettel az aldiban valami 40 ezer környékén. 1500 wattos motorral.
Kérdés, neked a munkádon kívül mennyibe van?
Az a motor hány lóerős? Mondjuk csak erre a célra elég drága, de gondolom, volt otthon, és másra is használod.
Erre a munkára elég, bár a váz elég gyengének tűnik. Imbolyog.
Arra lennék kíváncsi, ha esetleg mérted, 1 óra munka mennyi üzemanyagfogyasztással jár?
Elhiszem neked már ha te a szár felőli zárókarmantyút tömítésnek hívod mert általában a lent leírt okoknál fogva az szokott folyni . A működési elv miatt, a húzó ilyenkor már nyomást veszt és javításra szorul .
A véleményem az ,hogy nagy géppel kis fát is el lehet hasítani, fordítva ez már nemigen megy !
Gondolom te sem véletlenül csináltál 8.5- és 12 tonnás gépet ?! Mért, nem volt elég a 6 tonna?! ::))