egy megmaradt gond, hogy egy adott képszámot beütve csak azt az egy képet adja ki és megjelenés után nem lehet az idővonalon mozogni attól a konkrét képtől. így egy sorozatban (pl egy adományozón belül) vagy az elejétől nem lehet mozogni, vagy évszám szerint le lehet szűkíteni és akkor egy adott év elejétől. ez után attól függ a keresés gyorsasága hogy egy sorozaton belül hány kép van egy éven belül.
ez például akkor is gond, ha az ember a képszám kijelölése közben véletlenül ráklikkel a képszámra, ilyenkor nem a kiválasztott sorozaton belül marad vagy legalább az idővonalra ugrik, hanem a teljes fortepan elejére, így elölről kell kezdeni minden kiválasztást és a szűkítést
Van még egy ilyen nyitott üveg a hölgytől balra, lehet, hogy terpentinnel hígítottak, vagy azzal mosták az ecseteket? Az elmaradhatatlan zsilettpenge és az átlátszó mézgás ragasztó flakon is látható még.
Ezek Koh-i-Noor temperák. A régi magyar iskolai tempera-készlet (ICO lehetett talán) tubusai fehérek voltak és egy nagy színes, talpas T-betű jelölte a festék színét rajta. (Zöld nem volt a készletben).
Na ez könnyű volt, akkor legyen egy nehezebb talány. https://fortepan.download/_photo/1600/fortepan_193855.jpg Érdekes és felejthetetlen alakja van az ecset-mosó tál mögötti tus üvegnek. Viszont mi lehetett a "T" betűs üvegben? Dolgozott itt vki, vagy rokona hasonló munkahelyen a hatvanas években?
Nagyon érdekes ez a fortepán. Bár ezt a hozzászólást akár a Budapest annóba is beírhattam volna. Az egyik új kép a róla elnevezett budapesti térre vitt. Sokszor ballagtam vagy siettem át rajta, de a neve semmit sem jelentett számomra. Most tudtam meg a gugliból róla, hogy tizenhét gyermekes családban született, édesapja, orvos volt. Halálra ítélték és in effigie fel is akasztatták, majd a király történelemtanárnak hívta meg a trónörökös mellé. Ugye, hogy érdekes?
androidon kiwi-t használva nem tölt be a bélyegkép, chrome-t használva igen, de ott sem működik a felugró dinamikus évszám ablak
így nehéz egy adott képet megtalálni egy sorozatban
amúgy is az még egy megmaradt gond, hogy egy adott képszámot beütve csak azt az egy képet adja ki és megjelenés után nem lehet az idővonalon mozogni attól a konkrét képtől. így egy sorozatban (pl egy adományozón belül) vagy az elejétől nem lehet mozogni, vagy évszám szerint le lehet szűkíteni és akkor egy adott év elejétől. ez után attól függ a keresés gyorsasága hogy egy sorozaton belül hány kép van egy éven belül. persze az rengeteget segít, hogy a bélyegképeknél sokkal több képet lehet sokkal gyorsabban áttekinteni, mint a régi fortepanon.
viszont androidon, most hogy már chrome-n működik a beta, mivel az évszám szerinti szűkítés nem működik (nálam), minden alkalommal az elejétől kezdve kell kezdeni a keresést, így a több ezres csoporton belül a keresés gyakorlatilag csak a korai évekre realitás.