Lehet azon húzni,csak ésszel! Azt írja a nagykönyv,hogy az első trapéz alsó és felső gumibakja között azonos legyen a távolság,akkor nincs gond a többi patraccal. Ez a beéllítás a gyárihoz képest +3 cm körül van.
Nekem 4 éve ebben az állásban van,minden gond nélkül használható.Az első kanyarstab.rúd gömbfejei nem ettől halnak meg,az konstrukciós hiba!
Terrano2 elejének az emelésénél a torziós rugót ne csavarjátok fel ,mert olyankor a kormányösszekötő rudak más szöget zárnak be, és egy padlógáz után megnézhetitek mi marad középső összekötőrúdból segédirányítóból és a két szélső összekötőből!Négy garnitúrát tettem tönkre mire rájöttem hogy miért hajlik el minden!Amióta vissza engedtem azóta semmi gond pedig volt Babod ,Erdélyi terepezés Béri autókázás kb 6000 kmert
magyar leírást tudtommal sehol, kicsivel korábban tettem be 3 linket, azok forognak a neten mindenkinél. alkatrász gyári számokat és robbantott ábrákat találsz még itt: http://nissan4u.com/parts/terrano2/
1. pogácsával, kasztnit leemeled az alvázról és a rögzítési pontoknál fém/műanyag pogácsákat lehet alápakolni, hosszabb csavarokkal vissza, valami ilyesmivel:
2. komplett futómű átalakítás -> Google "terrano 2 lift kit"
Az egészet célszerű szakemberre bízni, megváltoznak a menettulajdonságok, gumiméretek miegymás. Azok alapján amit eddig olvastam olyan 5-7cm emelést lehet elérni komolyabb átalakítás nélkül.
más táma: megint leszakadt a kipufogóm, a dob után közvetlenül tört el. Van erre valami megoldás? gondoltam flexibilis betétre és rezgéscsillapítóra.. hol lehet az alapjáratot beállítani?
Köszönöm szépen a válaszokat! Azt hiszem ezen instrukciók alapján ,elviszem egy műszerészhez a km egységet kiszerelve. Átforrasztatom. Nem tudom a remegő fordulatszámmérő,és vízhőfok mérőre is ez a megoldás?
Gratulálok hozzá! Legyen benne sok örömed! Úgy látom az összes tipikus terrano hiba megtalálható a gépedben. Az ABS nálam is világít néha. Valószínűleg valamelyik jeladód szar (ez a rosszabbik eset), netalán a vezetéke van megszakadva valahol (ez a jobbik). A cseréje nem túl egyszerű, mert a régiek általában jól begyógyultak a helyükre és csak robbantással lehet eltávolítani őket. Igazából így is használható az autó, csak nem működik a rendszer, ez terepen inkább előny.
A műszerfal kijelzője is gyakran szarakodik, bontottan horror ára van, 20-30 ezerért kínálgatják a javítását. Én magamnak csináltam. Szétszedtem a km órát és újraforrasztottam benne amit kellett és így már tökéletes.
A villanyos ablakmozgatók is hajlamosak nem működni, de ha kitapasztalod, hogy hová és mekkorát kell ütni, akkor gyorsan megjavulnak. :)
A kilométerórához tudok csak hozzászólni, mivel az enyémen sem működött. Simán otthon is javítható, ha volt már kezedben forrasztó :) kmóra kiszed, és az LCD kijelző tüskesorait kell újraforrasztani, mivel az szakad fel a nyákról. Amint ezzel megvagy ragasztópisztollyal( az az olcsó barkács célra kitalált bárhol kaphatóra gondolok) a fehér műanyagot amiben a kijelző van a 2 oldalát ragaszd hozzá a nyákhoz.
Most tervezek forgalomba helyeztetni egy Nissan Terrano II.2.7tdi hosszú változatot.
Magamnak hoztam be külföldről.Esztétikailag szép az autó és műszakilag is rendben van.
Kivéve a következőket: - ABS lámpa világít Ennek van valami tipikus hibája?
- a műszerfal digitális kijelzője alig olvasható,ha megkocogtatom akkor javul a helyzet ill ha melegszik a hőmérséklet. Ezt lehet javítani? Nem tudom a műszakin mit szolnak hozzá ha nem tudják pontosan leolvasni a km állást. :)
- ugrál a fordulatszám mutató néha és a víz hőfok mérő is.
- a Nissan gyári cd tár vezérlős magnó kijelzője is alig látszik
- a jobb hátsó elektromos ablakom is hol működik hol nem,most épp napok óta nem
- ugyan ez a helyzet a napfény tetőmmel is.
Köszönettel veszek minden segítséget.
Ő lenne az.Életem első terepjárója.Jöhet a kemény tél.:))
Új lennék itt a fórumon, nemrég vásároltam egy 2.7TD 5 ajtós Terrano II-t. Most szeretném lecserélni a gumikat rajta valami értelmesebbre és azon gondolkoztam, hogy a 235/85R16 méret vajon elfér-e mindenféle egyéb átalakítás nélkül a gyári méret helyén?
Helló én már szedtem szét és faragtam be 16 cm hangszórót ép hogy befért de ehez már tartót kelet csinálni mer gyárilag egy műanyag tartó van és a legkisebb ovál hangszóró van bent azthiszem hogy 9x15-ős.Viszont nekem 95-ős évjárat terrano 2-őm van amin még a kocka lámpa van de ha jól tudom akkor egyezik majdnem minden az újabbal.Rakok fel képeket hogy hogy néz ki.
Első hangszórókat cserélt már valaki? Mekkora tányérokat lehet beépíteni? Ha már veszek egy új rádiót, akkor azokat is kicserélném, de addig nem akarom szétszedni az egész ajtóburkolatot.