Két hónap múlva időközi parlamenti választás lesz a belső-ferencvárosi választókerületben (Budapest, 12. sz.). Elsőnek a Humanista Párt jelöltje, Várady Tibor gyűjtötte össze a szelvényeket, majd John Emese (Szadi) és Bánsághy Tamás (Szoci). Rajtuk kívül még a jelöltségért küzdenek: Polgár Tamás/Tomcat (Zöld Párt, elnök: Stekler Ottó), Szegedi Csanád (Jobbik), Agárdi László (MIÉP), Dézsi Mihály (MDF), Bácskai János (Fidesz-KDNP) és Paulik Péter (Magyar Kommunista Munkáspárt, elnök: Thürmer Gyula). Ki lesz a győztes - de ami talán még érdekesebb: ki lesz rajta a szavazólapon ebből a vegyes társaságból?
Annyi történt, hogy a fidesz jelöltje a szavazópolgárok kevesebb mint negyedének a szavazataiból kapott vagy 70 (71?)%-ot. Én ezt nem nevezném átütő sikernek.
Én a kormánypárti jelölt szereplését neveznéd átütő égésnek?
Mivel az újabb fordulónak ugyanolyan feltételekkel indulhatnak neki nem nyert és nem vesztett senki - s ha még meg is is semmisítik az eredményt. Annyi történt, hogy a fidesz jelöltje a szavazópolgárok kevesebb mint negyedének a szavazataiból kapott vagy 70 (71?)%-ot. Én ezt nem nevezném átütő sikernek.
Közben már észrevetted, hogy nem lenne jogszerű egyszerű többséggel.
Erre ment ki cs kartáccsal az évődés, hogy maradéktalanul nem tud a Kormány AB döntés konform helyzetet csinálni, bármennyire is voltak érzékeltetések ebben az irányban.
" kiagyalt egy szívet melengető regét a magyar csodagazdaságról, amely fölötte áll a gazdasági törvényszerűségeknek. Erre alapozva hirdette meg a „magyar modellt", amelyben nyugodtan költekezhet az állam. Más országokban ha a gazdaságot állami kiadásokkal élénkítik, akkor előbb-utóbb fölpörög az infláció, vagy - kis nyitott gazdaságok esetében - megnő a folyó fizetési mérleg hiánya. A mi csodagazdaságunkban viszont - hirdette a kormány - minden állami forint négy magánforintot aktivizál, így nem nő az államháztartás hiánya, hiszen a növekvő gazdaságból több adóbevételre lehet szert tenni. "
Nos, épen ezért aggasztó, hogy az idióta Matolcsy még mindig a Fidesz egyik fő gazdasági gurujának számít ...