idén ültetett ön termékeny kivi szépen felfutott a kordonra kb fél cm az átmérője a törzsének nem fog elfagyni vagy vissza szedjem majd és takarjam le?
Nálunk is érik a hosszúkás ,lapos zöld fajta. Nagyon finom! Csak azt nem értem, hogy a nejem hogyan találja meg a haját, hogy ki tudja köpni?? Őrület !!
Egy tő fordult termőre, van rajta vagy 30 szem. Már mi is megkóstoltuk. Ami napon van az a nyár végén közepes napégést szenvedett (a termő is), de a nyár elején mind jó nagyot hajtott. A porzós nőtt a legnagyobbat. Amikor van esővizem, akkor azzal öntözöm.
Szia! Hogy kell a keserűsót adagolni és hányszor lehet egy szezonban belocsolni vele a kivit?
Én eddig akármilyen tápoldattal meglocsoltam,természetesen az ajánlott hígításban, max. egy héten belül barna foltok jelentek meg a levél szélén vagy pöttyök a levélen. Így nem merem tápozni,csak locsolom eső vízzel , viszont szerintem ezzel tápanyag hiányosak szegénykéim,ne is nagyon nőnek .
Itthon október végén szokták leszedni, éretlenül, megfelelő körülmények között akár februárig eltartható. Fogyasztásra alkalmas akkor lesz, ha pár napot etilénes közegben tölt.
Csak kútvízzel locsolok es ha esik az eso a tetorol minden víz 2 darab 1000 l -es tartájba folyik es utána csepegtetovel a kivikre megy . ahogy már írtam nálam csak a golden kivivel van gond , es ha a Ph- val volna a baj akkor a zold delicioza es az argutával is Gond lenne . Ezeket a linkeket amiket ide másoltál , már párszor olvastam , csak az a gond hogy a golden kivik még nem :-) majd megpróbálom megtanítani olvasni iket , oszt majd csak lesz valami.
Ha csap vagy kútvízzel locsolsz és a talajod nem elég savas, akkor folyamatosan savanyítani kell. Nem vashiány okozza a sárgulást, hanem a talaj magas ph-ja miatt akadályozott tápanyagfelvétel tünete a levélsárgulás, amit sokan a vashiánnyal magyaráznak.