Keresés

Részletes keresés

hegekari Creative Commons License 2015.10.05 0 0 21347
Előzmény: hegekari (21346)
hegekari Creative Commons License 2015.10.05 0 0 21346

Ez lemaradt. Ezt kérdeztem ilyen szabályzód van e ?

hegekari Creative Commons License 2015.10.05 0 0 21345

Szia.

Ilyen van neked erre gondolsz ? Ez drágábnak tűnik. Ha nem , megkérlek küld el a típusát , vagy a linkjét annak amit te használsz. Szeretnék olyat összerakni amit mások kipróbáltak. Van ez a videó de ezt nem találom ahol meg lehet rendelni.https://www.will-hi.com/pid-temperature-controller-wh9137-for-eggs-incubator.html

Köszönöm a segítséged , várom ,hogy mit ajánlasz.

Előzmény: efraim77 (21344)
efraim77 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 21344

elsőre én is egy ilyet vettem, be is raktam egy az első keltetésem legalább  80%-os lett vele:) (lehet még jobb már nem emlékszem az biztos hogy jó lett)  persze utánan lecseréltem a kis burkolat nélkülire amikből azóta 4 darabot használok szilárd test relével. Azt ajánlom mindenmkinek nagyon megbízható és olcsó. Szerintem te is olyat vegyél kb egy ezres a szabályzó és még egy 1200-1400 a szilárd test relé. És tőkéletes.

Előzmény: hegekari (21343)
hegekari Creative Commons License 2015.10.05 0 0 21343

sajnos ezt a szabályzót benéztem. 1C° az érzékenysége , de azért fel fogom használni , lesz feladata. Most keresek másik szabályozót.

Előzmény: hegekari (21341)
hegekari Creative Commons License 2015.10.03 0 0 21342

Köszi a segítséget.

Előzmény: atipapi-hu (21339)
hegekari Creative Commons License 2015.10.03 0 0 21341

hegekari Creative Commons License 2015.10.03 0 0 21340

Sziasztok.

Keltetőt szeretnék összerakni. 

A fórum tagoktól már kaptam sok segítséget. A hőfok szabályozást étermembránnal  akartam először megoldani , mivel a topik nyitástól kezdtem az ismerkedést az oldallal. Nagyon sokat olvastam és az évekkel ezelőtti hozzászólásokban az étermembránt dícsérték. persze ahogy az évek telnek a technika is fejlődik. Lebeszéltek az étermembránról így rendeltem egy kis kínai kütyüt amit többen dícsértek , sőt egy videót is láttam róla ahol egy izzó hőjét szabályozza. 

A problémám ott kezdődik ,hogy az angol tudásom nagyon silány. 

értelem szerűen bekötöttem a szabályozót de kapcsolni nem igazán akarja az izzót. 

illetve vannak beállítások amiről nekem gőzöm sincs. A leírást nem értem sajnos . 

Most jön amiért hozzátok fordulok. Ha valakinek meg van a Magyar nyelvű kezelési útmutatója , vagy megnézné a mellékelt fotókat amit küldök ,és leírná hogy mit és hogyan kell beállítanom ,hogy jól működjön nagyon megköszönném. 

Ha mindenki csak egy kicsit tud segíteni az is jó mert a sok kicsiből talán lesz egy egész.

várom a segítségeket itt az oldalon , vagy privátban  hegekari58@gmail.com

atipapi-hu Creative Commons License 2015.10.03 0 0 21339

Szia! Lényegében itt mindent megtalálsz a fürj keltetéséről, ne idegesítsd magadat ha nem vagy otthon, 6-8 órát is ellehetnek a keltetőben!

http://furjhaz.hu/index.php/hu/szakmai-irasok/146-a-keltetes-trukkjei.html

Előzmény: hegekari (21337)
hegekari Creative Commons License 2015.10.02 0 0 21338

Sziasztok. Nekem étermembránra lenne szükségem.

Előzmény: RsTiwi (21265)
hegekari Creative Commons License 2015.10.02 0 0 21337

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni , hogy a fürjnél is ki lehet e számolni a pontos kelést , mint a tyúknál ? Olvastam hogy a tyúknál 21 nap + 5 óra , ha jól emlékszem. Azért is izgat a kérdés mert elképzelhető , hogy azon a napon mikor kelnek a tojások pont dolgozni fogok , reggeltől estig. A másik. Ha nincs forgató a keltetőben , sima felületen tudnak állni a kicsik , mennyi ideig maradhatnak a keltetőben a kelés után.  Ez az első keltetésem , és a jövőben szeretném úgy indítani a keltetést , hogy a kelés napján otthon legyek. Köszi ,várom a hozzászólásokat. 

Ja , és még mindig keresek éter membránt.

hegekari Creative Commons License 2015.10.02 0 0 21336

Köszi a segítséget a gyors vállaszt.

Előzmény: joededy (21335)
joededy Creative Commons License 2015.10.02 0 0 21335

Szia

1000w,max1200W

Előzmény: hegekari (21334)
hegekari Creative Commons License 2015.10.02 0 0 21334

Sziasztok. Kérdeznék.

Van egy hőfokkapcsolóm aminél az van megadva , hogy 5 ampert tud kapcsolni.  A kérdésem , hány W - os fogyasztót rakhatok rá., összesen hány Watnyi terhelést kapcsoltathatok.

Köszi, várom a segítséget.

pityesz001 Creative Commons License 2015.09.30 0 0 21333

Sziasztok!

Kb 3 éve jártam itt utoljára, vagyis jártam csak nem szóltam hozzá. 

Akkor épitettem egy 300db -os keltetőt autómata forgatás, párásitás, riasztás, stb, orosz (Joededy féle vezérlő)

Hibátlanúl működik 85-90% kelési aránnyal.

Tavasszal újra keltetni szeretnék, de nem olyan sokat, kb 50db tojásból.

Ezért elkezdtem épiteni egy kissebb 56db -os autómata forgatásost úgyszintén a jólbevált orosz vezérlővel 12v rendszerrel, ellenálás fűtéssel!

Kaptam egy a megszikottnál nagyobb mikrohullámu sütőt első ránézésre megtetszett,

a forgatás mechanika nagyjábol készen van, a tálcék rögzitésén gondolkodom, a csavart lehet hogy meglapolom és a tálcák lemezét ellentétesen kireszelem akkor nemtud elforogni, viszont a tálcákat úgy kell rögziteni hogy kitudjam szedni könnyedén, több okból is, 

a forgatást egy ablakemelő motor fogja biztositani, és menetes szál megvezetve két oldalt, mikrokapcsolókkal,

mellékeltem egy paintos rajzot az elképzelésről a tálcék rögzitéséről

a menetes szálakat méretre vágom , meglapolom  és egy ütközőt feltekerek. az ellenkező oldalt meg egy csapot rögzitek egy rugóval, a tálcát ráhúzom a csapra amin a rugó rajtavan és beillesztem a lapoláshoz a másik felét, elméletileg a rugó rátolja és fixen áll. 

Ez csak elmélet, mi a véleményetek?

hegekari Creative Commons License 2015.09.30 0 0 21332

Sziasztok.

Szeretnék egy éter membránt. Tudtok segíteni , hogy hol kaphatok ?

Nobody1 Creative Commons License 2015.09.30 0 0 21331

Szia!

Most mindenki nyugodtan ül a "tojásain" (már akinek van :-P) aztán majd márciusban jön a kapkodás. :-)

Előzmény: japipapi (21330)
japipapi Creative Commons License 2015.09.30 0 0 21330

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok, hogy ki fogja megtörni a csendet? :-)

kutas leszek Creative Commons License 2015.09.01 0 0 21329

Üdvözlök Mindenkit! Olyan kérdésem volna, hogy ha építenék egy keltető gépet hogyan tudom kiszámolni, hogy mekkora legyen a szellőztető nyilás. Van két PL-es keltetőm az egyik kerek a másik szögletes hungarocell mindkét keltető tetején lyukak vannak és nem igazán jöttem rá, hogy mi alapján van lyukasztva.

Segítségeteket előre is köszönöm!

atipapi-hu Creative Commons License 2015.08.23 0 0 21328

Sziasztok! Aki esetleg keltetőt akar építeni, annak fel tudok ajánlani egy 200 literes fagyasztószekrényt ingyenesen! Helyileg Pusztamérgesen található.

Kupecz Sándor Attila Creative Commons License 2015.08.19 0 0 21327

Válasz ment!

:D

Előzmény: Chik Fan (21326)
Chik Fan Creative Commons License 2015.08.19 0 0 21326

Szia!

Privátban a megadott levélcímedre elküldtem más elérhetőségemet is.
Ha nem kaptad meg a levelem, jelezd!

Előzmény: Kupecz Sándor Attila (21325)
Kupecz Sándor Attila Creative Commons License 2015.08.18 0 0 21325

Chik Fan szeretném felvenni veled privátban a kapcsolatot de a rendszer nem akar neked mailt küldeni...

Az én mail cimem youngboys01@gmail.com...

Az elektronikáidról szeretnék kérdezni.

Köszi S

Előzmény: Chik Fan (21324)
Chik Fan Creative Commons License 2015.08.07 0 0 21324

Szia!

Egy 40x8 cm külméretű tálcát a vízszintestől 45o szögben elmozdítva a sarkai a számításom szerint közel 17 cm-t mozdulnak el a vízszintestől felfelé, illetve lefelé. Tehát az alsó, illetve felső tálcák billenési tengelyének minimum 17 centivel kell távolabb  lennie a mennyezettől, illetve a keltetőtér aljától.

Fontos: A tálca billenőtengelye a 40 x 8 -as oldal mértani közepe legyen! Így foglal el a legkevesebb helyet a billentés során, és ami még fontosabb, így megközelítően a tálca súlypontján fog áthaladni a tengely, emiatt így lesz a forgatómotor munkája a legkönnyebb!

Ez elvesz a 83 cm belmagasságból  34 cm-t. A tálcák magassága további 32 cm-t vesz el.
Így a tálcák közötti  4 térközre 17 cm marad. Tehát 4,25 cm hely maradna két tálca között.
Ha alul és felül 17,5 centit hagysz el, a térközök 4 cm billenés tengelyei 12 centire lehetnek egymástól.

Tehát 17,5 ; 29,5 ; 41,5 ; 53,5 ; 65,5 cm-nél lesznek  a billenési pontok.

Ezzel a megoldással teljesen kitöltjük a rendelkezésre álló helyet. Legfeljebb a tálcák holtterében lehet bármit is (fűtés, párásítás, stb. ) elhelyezni. Talán tovább lehetne csökkenteni a tálcák közötti térközöket hogy legyen hely másnak is, de egyetértek Druszámmal, célszerű mindent lemodellezni a gyakorlati megvalósítás előtt.

Előzmény: Törölt nick (21322)
japipapi Creative Commons License 2015.08.07 0 0 21323

Szia!

Szerintem ne nagyon görcsölj, de biztos vagyok benne, hogy magad is könnyedén ki tudnád számolni. Először is vedd figyelembe a 45°-os billentés miatti hely igényt, majd oszd  el kerettálca + tálca + egymás közötti távolság összegét és a hely "számát" oszd el. Meg kapod. Azt sem tudjuk, hogy mit akar keltetni, fürj vagy strucc tojást.

Azon kívül vedd figyelembe, hogy milyen motorod lesz a forgatóműhez, hisz a tojásnak jelentős súlya van.

Azt sem írtad, mi lesz a fűtés és hogyan oldod meg, hisz annak is van hely igénye. (ha csak nem külső fűtő bokszot csinálsz, vagy ajtóban alakítod ki.)

Nem tudjuk milyen lesz a párásítás, külső befúrásos, vagy vizes tálcás buli. 

Én, amikor valami új dolog  akarok kreálni, egyszerűen "kinézek a fejemből" elképzelem, szinte leképezem és "látom". Azután megrajzolom méret arányosan. Jobb radírozni, mint darabolni és esetleg eldobni.

Szegény apám mondta mindig: "rajzolásnál káromkodhatsz, de ne fütyöréssz, ha jól rajzoltál, szabásnál fütyörészhetsz. Fordítva csak káromkodás lesz" :-) 

Ha, nem vagy magadban biztos, javaslom modellezd le akár karton papírból eredeti méretbe. Így könnyedén tudsz módosítani és ha, minden stimmel, méretezd és kezdődhet a "gyártás".

Tudod, nem tudom milyen a műszaki érzéked, tapasztalatod (ismereted), kérdéseidből ítélve gyanítom, van mit betározni. Inkább polcos megoldással kezd, manuális forgatással és majd a gyakorlat megsegít a tovább lépéshez. 

Siess, mert lassan már nem nagyon érdemes gazdaságosan keltetni, hisz jön az ősz. Nekünk már egy ideje rántott csirke szokott kerülni az asztala az idei keltetésből, de a pecsenye kacsa is vágható. :-) 

Sok sikert

Előzmény: Törölt nick (21322)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.06 0 0 21322

A helyem méretei 83 cm a magasság, 47cm a szélesség és a mélység,  a tálca mérete 40x40 lesz és 5 tálcát szeretnék.

Nem tudom mennyi tojás  fér egy 40x40 tálcába.  A tálcát  7-8 cm magasra tervezem készíteni 1,5 cm vastagságban.

40x40-es alumínium zártszelvényből készíteném a keretet szétvágva L profilra.   

Előzmény: Törölt nick (21320)
Chik Fan Creative Commons License 2015.08.06 0 0 21321

Szia!

Elfelejtetted közölni, egyáltalán hány tálcát tervezel? Illetve, mekkora lesz a tartókeret + a tálca + a tojások  együttes, maximális magassága?

Előzmény: Törölt nick (21320)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.05 0 0 21320

Üdv

Abban kérnék tanácsot ,szereztem egy alul fagyasztós kombi hűtőt melyet már kipakoltam.

A felsőrészébe szeretném be szerelni a tojás tartó tálcákat .A helyem méretei 83 cm a magasság, 47cm a szélesség és a mélység, mennyi helyet hadjak a tálcák között ?  Az már biztos hogy a tálca mérete 40x40 lesz.

Ez a verzió tetszik.   

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.02 0 0 21319

Ott van benne a mikrokontroller (nagy soklábú fekete izé), az abban lévő program a lelke az egésznek.

Előzmény: ronkovik (21318)
ronkovik Creative Commons License 2015.08.02 0 0 21318

Reménykedtem, hogy egy "könnyen" beszerezhető tucat szabályzó. Mindenesetre nagyon tuti kis kütyü. Valaki esetleg tud valami hasonlót?

Előzmény: Törölt nick (21315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!