az is teleltetős, gondolom.... azoktól én tartózkodom, épp elég a muskátlis ládákat, meg az egy szem leandert elrakni télire, nincs helyem... pedig nagyon szép ez is, meg az angyaltrombita is:)
Ennyire sápadt nálam sem volt még hortenia és más sem, mint ez a kék Iochroma-ez volt eddig a csúcstartó, de elég gázul néz ki a magnolia Susan, már egyszer kapott keserűsót vagy kétszer- őt mindig kifelejtem, de a petúniaáknak is adok.
Igen úgy néz ki teljesen, mint az angyaltrombitának a virágja kékbe és fehérbe van nekem.
hortenziám még nem volt ilyen fakó-sápadt, de akkor a magnóliával remélem az lesz a gond.
majd holnap ha nem felejtem el lefotózom őket, az egyik már a kétszeri vas adás után egész szépen kezd helyrejönni, nem látok már rajta olyan "száraz", barna szélű leveleket, hozza az újakat, azok nem olyanok.. a másik viszont még mindig olyan:(
még szép, hogy meg vagy elégedve:), ez a halványrózsaszínű, ez nagyon szép, ezek a fajták nagyon tetszenek, nekem nincs sajnos.
a bugásod az micsoda, tudod milyen fajta? így kép alapján akár limelight is lehet...
a kiszemelt hortenziás helyed nagyon ott van, hangulatos... oda mennyi tutujgatni való macrophyllát ültethetsz, párod majd imádja őket télire kordonozni ;))
Szomszéd néninek van egy hortenziája,nagyon tetszik,szerintem grandiflora. Azt hiszem,kunyizni fogok:-),tavasszal adtam neki margitcsejéket,de akkor nem kértem cserébe semmit,mert nem tudtam,hogy ennyire megtetszenek a hortenziák.
A meglévőkkel is meg vagyok elégedve
és van egy régóta sanyargatott bugás is,rosszul metszettem eddig és nagyon rossz helyen volt,de idén új helyre került
itt viburnumok vannak,ősszel telepítem tele évelőkkel és hagymásokkal
én még sosem próbáltam az annabelle-t szaporítani, nem tudom, mennyire könnyű... ami nálam szaporítás volt, az tulajdonképpen tőosztás volt, ásóval szétcsaptam egy nagy tövet 6 felé és úgy ültettem el őket.
valószínűleg a grandiflora nagyobbra nő, mint az annabelle, a grandiflorát már láttam fának nevelve is. virágméretet kb. egyformának látom, ami nagyon zöld és óriási fejű, az egy másik fajta, most hirtelen nem ugrik be a neve, keresem.
Bocs, ha nagyon hülye a kérdésem, de még csak tanulom a fajtákat:
Hogy tudom megkülönböztetni az Annabelle-t és a Grandiflora-t? Jól tudom, hogy ezek egyformán zöldes-fehéres gömbfejűek? Csak gondolom a grandinak nagyobb. De mekkora a nagy és a kicsi?
Ma láttam egy étterem kertjében, bazi nagyok, mint egy nagyobb sárgadinnye, gyönyörű volt! Anyukámmal és nagymamámmal voltam, rögtön közölték, hogy a tököli főteret ilyennel ültették be, sövény sűrűségben, és már a nagymamám is kapott belőle a helyi főkertésztől. Paff, kész vagyok.
Tudok onnan magamnak szaporítani? Könnyen lehet ágról, mint a másikat? Mondjuk, ha nem akarnám kiásni...