Tetszik ez a megközelítés, a folyópart mozaikos analízise, el is fogom lopni az ötletet, illetve adaptálom. Viszont nem én lennék, ha nem kekeckednék egy kicsit. Az első kettő nem adja magát olyan könnyen, azokkal még játszani kéne, hogy valami rend legyen a halamazban. Azok nekem kuszák. Persze lehet én vagyok túságosan bogaras.
En az ilyen kerdesekre nem tudok valaszolni. Ha veszel uj, kisebb teljesitmenyu vakut, lehet meg ugy is dragabb, mint egy nagyobb teljesitmenyu hasznalt. Kinek mi eri meg.
Köszönöm a segítséget! Akkor ha jól tájékozódtam olyan vakut kell vennem, amelyik tud kapcsolódni a Nikon i-TTL vakuvezérlésével. Tehát ha egy ilyen vakut veszek (pl. Nikon SB-500), akkor csak fel kell szerelnem a gépre és már működik is automatikusan. Még egy olyan segítséget kérhetek, hogy az i-TTL-t tudó vakuk közül melyik az ajánlható (a legjobb ár-érték arányú)? Tudom, hogy ez nagyban függ attól, hogy milyen célra használnám, illetve a pénztárca vastagsága is lehet befolyásoló tényező.
Üdv. Előre elnézést a szakmaiatlanságomért. D90-es géppel rendelkezem és még csak ismerkedem vele (és a fotózással is). Van hozzá egy vakum (SPEEDLITE YN462) amit ajándékba kaptam hozzá a családomtól, mondván, hogy legyen mivel gyakorolnom. Ezen a vakun kézzel lehet tekergetni egy potmétert, amivel (nagyjából) be lehet állítani a szükséges villanási fényerőt. Nézegettem a boltokban olyan vakut, amelyik ezt (a beállítást fényerő szabályozást) automatikusan el tudja végezni, de ahol jártam (Pl. Media Markt) ott a kiállított vakukról (Nikon SPEEDLIGHT SB-500 és SB-5000) nem tudtak semmit sem mondani az eladók. Kérdésem az lenne, hogy melyik vakut ajánljátok, amelyik automatikusan tudná szabályozni a vaku szükséges fényerejét? Előre is köszönöm a segítséget!