Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Tegnapi tv bekapcsolásnál a tv harmadánál egy pixelnyi függőleges csík van a tv teljes magasságában, azt hiszem kék elszíneződésü, de alatta megy az épp aktuális adás.Attól függően milyen a kontraszt , látható, és kevésbé látható. Ez milyen hiba lehet? Bőven garis a tv, így szervíz lesz, de azért kíváncsi vagyok...
Csak nekem volt 2db plazma TV panel cserém. Egy LG (tulajdonképpen nem volt baja, zaj miatt cserélték, de más volt az oka), legutóbb meg a G30 sávosodás és extrém erős ghosting/beégési hajlam miatt.
De így van ez az autógyártásban is. Példának okáért a már réges rég kifutott, 15 éves autómhoz is választhattam legalább 4 helyről alkatrészt, ebből az egyik gyári volt, tehát a gyártó nem dobta el azt az ügyfelét, aki 15 évvel ezelőtt az ő termékét választotta; a mai napig gyárt hozzá alkatrészeket.Hozzáteszem, nem egy tömegesen futó típusról van szó. Másrészről szerintem az lcd technika is ki fog futni záros határidőn belül, fejleszteni nem tudják már olyan mértékben, hogy a beleölt pénz nagy eredményeket hozzon képminőség javulás terén.Az, hogy egy tv böngészője milyen kunsztokat tud...azt én nem fejlődésnek fogom fel, mert netezni nem tv-n kell, és a kézzel lábbal énekelve irányítom a tv-t téma is hidegen hagy.A tv-t tekintve csakis a képminőség alapján ítélkezem.Nekem a plazma jött be, főleg arra a célra, amire használni fogom.
Pontosan így van ahogy írod. Semmi köze az alkatrészellátáshoz egy típus kifutásának vagy a gyártás befejeződéséhez, hiszen évről évre mindig újabb típusok kerülnek a boltokba, a tavalyiak gyártása mindig befejeződik, ennek ellenére még simán javítható marad a több éves készülék is. Úgyhogy attól, hogy a pana plazmákat már nem gyártják, ugyanúgy javítható marad, mint egy tavalyi-tavalyelőtti, már kifutott LCD.
Ezek szerint egy négy öt hat éves lcd-t sem lehet szervizelni, hisz a mai lcd-kben már teljesen más panelok és elektronikák dolgoznak, mint a közelmúlt gépeiben....És így lesz ez a mai gépekkel is.Két év múlva a mai modellekre senki nem fog emlékezni...de akkor egy hiba esetén ki kell dobni a kukába, mert a szerviz nem tud alkatrészt biztosítani? Nem hinném.És ott lesz a "nagy" váltás, amikor is betörnek az oldedek.Előtte senki nem fog már lcd-ket venni?Szerintem ez nem így működik:)Annyira gyors a modellváltás és a fejlődés manapság, hogy ha csak ezt a teóriát néznénk, akkor senki nem venne semmit, mert két év múlva elavul, és "javíthatatlan" lesz.
Mióta él a topic (és az jó pár év) nekem két panelhibas sztori remlik. Az nem rossz arany, figyelembe veve hogy mindketto LCD volt es mivel a panelcsere 99%-ban nem szokott rentabilis lenne, ugy is mindegy, hogy lenne raktaron vagy sem.
Amugy ez az erveles emlekeztet arra az embertipusra, aki nem a szivenek kedves es vagyott autot veszi meg, hanem egy olyat aminek velhetoen alacsony lesz az ertekvesztese amikor majd egyszer esetleg a tavoli jovoben eladja. Addig pedig csak lesz vele valahogy...
Elismerésem azoknak, akik ma plazma tévét vesznek: nem kis bátorság kell hozzá. Reménykedjenek benne, hogy legalább a garanciaidő végéig kitartanak a masinák, mert utána egy panelhiba esetén esélyük sincs a javításra. A plazma panel gyártása ugyanis már évek óta megszűnt, a még meglévő készleteket pedig kizárólag garanciális javítás céljára lehet felhasználni. Forrás: egy Panasonic márkaszervízben dolgozó szerelő....
Nem igazán tudom szavakba önteni, ami nekem az lcd-n sd, tehát normál felbontású adásokkal nem tetszik. "Grízes" a kép, mintha a pixelek nem tudnák az eseményeket követni időben.Nem szidom az lcd technikát, de mivel én elsősorban sd tartalommal fogom a gépet megkínálni--az idő múlásával meg lehet mással is--így nekem a plazma volt a befutó az sd-hd felskálázás minősége, plusz a mély fekete szín miatt is. Pedig jó lett volna megtakarítani sok magyar forintot...Műholdas műsorral még nem néztem a képet, de szerintem szebb lesz, mint a földfelszíni adás.Ismétlem, nem becsülöm le az lcd-t, de a számára fontos szempontok alapján választania kell az embernek.Kinek a pap, kinek a papné....:)
Szerintem attól, hogy egy adás digitális még nem törvényszerű, hogy az full hd felbontású és minőségű legyen. Nekem a konyhában egy fullos led Samsung van. és a hd-s természetcsatornák és a VB-is hibátlan képminőséggel látható. Viszont több digitális csatorna is van aminél láttam jobb analóg adást is.
Szal...a rizsát is lehet full hd jelminőséggel közvetíteni amitől nagyfelbontásban látom a szar minőséget. A full hd-nak akkor van értelme ha az legalább blu-ray minőséget tol. Ilyen esetben az lcd képe is teljesen nézhető, persze kikapcsolt képjavítókkal.
Egyébként a plazma is produkál lcd jellegű szappanoperát ha bekapcsolok rajta minden képjavítót. Kipróbáltam, és jól látható, ezért gyorsan ki is kapcsoltam őket. :-)))
Én az első Pana plazmámat 7 éves korában adtam el. Ez még csak egy 97 centis modell volt de a képminősége semmit nem változott az évek alatt. És....még a gyárilag csomagolt elemek voltak a távirányítójában. Igaz nagyon vigyáztam rá, be volt téve a helyére és soha nem kellett hozzányúlni. 6 évesen egyszer sűrített levegővel kifújattam a hátulját a szellőző lyukakon át, de szinte teljesen pormentes volt belül.
Nagyobbra és full hd-ra cseréltem de maradtam a Panasonic márkánál. Én úgy vagyok vele, hogy nagyobb értékű technikából nekem japán kell. Konyhába meg jó a Samsung led is.:-))
Remélem jó pár évet kihúz a készülék, túlzottan nem nézem sokat.Sokat olvasgattam utána, sima tv adást nézőknek mit ajánlanak, de mindenütt a plazmát hozták ki nyertesnek, sőt ez a modell egészen kiváló minősítéseket kapott, persze egy vt vel vagy zt vel nem ér fel, de nekem nincs is szükségem azon szintű minőségre. Sőt...talán még ez is sok nekem:)
Sokáig vacilláltam a két technológia között...Nagy átlagbanl tv műsort nézek, s pár nagy felbontású tartalmat a netről. Az egyik nagy áruházban ottjártamkor épp a Mindig-tv volt rákapcsolva az összes készülékre, hát...én tudom h a készülékeket nem állítják be pontosan, de az lcd-k képe kiábrándító volt, függetlenül olcsóbb drágább, kisebb nagyobb tv ről volt e szó.Egy x sorozatú plazmán, ami a túlzott megvilágításban ugye sokkal fakóbbnak tűnt lcd paneles szomszédainál , viszont a mozgás természetesnek hatott, és a szereplők arca nem esett szét atomjaira, ill nem végzett robotmozgást a mimikájuk.Így a héten megérkezett a pana 42 gt60 as.Tudom h kifutó technika, de azért olvasgattam, h ez nagyrészt a nagy lcd gyártók propagandájának az eredménye, nem a plazma negatívuma.Remélem jól döntöttem a készüléket illetően.Amit eddig láttam belőle, az tetszik; kicsit nagynak tűnik a crt után, de azt mondják, hamar meg lehet szokni:) Szerencsére sikerült egy origi dobozolt példányt kifogni, több helyen már csak polcra kitett utolsó példányok vannak.
1 Panasonic 42X60, ütött-kopott, már kibontott dobozban 93739 Ft. Kiárusított termékek között. Nem tudom erre vonatkozik-e a 10 % kedvezmény. Mondjuk akkor már lehet, hogy érdemes megpróbálni.
A zalaegerszegi teszkóban mától van akció a felújított műszaki részen. Azt mondták lesz még plazma, legalábbis a nővéremnek azt mondták. Gondolhatjátok, hogy mennyi időbe telt míg felkészítettem, hogy mit nézzen meg, erre odaér és felújítás van.
Majd leírom, hogy mik vannak, hátha jár erre valaki. 10% kedvezményt adnak jövő szerdáig kuponra amit egy újságban találtam. Már kétszer összegyűjtöttem a pénzt tv-re, de mindig elköltöttem. Most persze nincs.
Én úgy tudom, hogy az ívelt LED TV-k felbontása 4K és nem Full HD, valamint az áruk is sokkal fejebb van még! Úgyhogy én is nagyon kíváncsi vagyok a szakemberek véleményére, hogy mi ez?
Az tény, hogy egy épületes barom voltam, hogy nekiálltam leszedni, de én egy sima védőfóliának néztem, ezért ugrottam neki. Egy picit jobb megoldást/figyelmeztetést elvártam volna a TV gyártójától.
Valószínűleg nem pontosan a helyén van, amiatt. A pontos helyet viszont nehéz lenne eltalálni, 16-20 pixel/mm körül lehet a felbontása.
Az LCD eleve rengeteg réteggel dolgozik, nem értem miért nem tudták ezt a többi elé berakni, miért ragasztották a külső felületre, ahol a szállitási védelmet ellátó réteget szokták ragasztani.
Erdekes, mert anno a plazmat azzal reklamoztak, hogy nem art neki a magnes, bezzeg az lcd. Es mintha nekem is remlene elszinezodott panel a melohelyen.
A mágneses tér az LCD-nek nem árt, de én a fóliát polárfóliának tartom, tehát mindenképpen visszaragasztanám...de lehet, hogy tévedek. Az LCD-k polarizációs szűrőt kívánnak.
A nedves módszer, ha tudsz vele bánni, lehet a megoldás!