Keresés

Részletes keresés

paul2 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2537

Az a felvételből számomra nem derült ki, hogy kinek/minek az üldözésére indultak. Hogy rendesen fel voltak fegyverezve az tény, sőt helyenként úgy láttam, mintha golyóálló mellény is lett volna rajtuk. Aztán amikor az útjukba akadt a ... mi is?... akkor nyilván nem mentek haza puskát cserélni, meg vadászkalapot tenni.

"Nyilván jó oka van annak, hogy bevonták a rendőrségüket" ezt jól látod, ugyanis elég idétlenül nézett volna ki, ha egy rendőrségről szóló műsorból kihagyják őket. Az időnként felbukkanó feliratból ugyanis látható, hogy a műsor a rendőrökről szól, a lényről csak annyiban, hogy a rendőrök járőrözés közben beleakadtak.

"...életének szerves része a skinwalker..."

Inkább csak a hagyományaiknak. Nem vademberekról, hanem őslakos leszármazottakról van szó, normális 21. századi emberekről.

Előzmény: Fu Shang Fu (2536)
Fu Shang Fu Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2536

ezek a fickók rendőrök, a Navajo PD munkatársai. Szakmájuk tehát a bűnözők, vadorzók, effélék kergetése, nem az ismeretlen vagy ismert állatoké. 

a Navahók életének szerves része a skinwalker és tabu téma. Nyilván jó oka van annak, hogy bevonták a rendőrségüket akik meglepően jól fel voltak fegyverkezve egy szellemlény üldözéséhez.

Előzmény: paul2 (2531)
paul2 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2535

az angol nyelvű Wikipédia elég jól leírja

http://en.wikipedia.org/wiki/Skinwalker

Előzmény: C.Miki (2533)
Nagy Kahuna Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2534

évszázadokra megy vissza az indiánok történeteiben... Utah államban van egy farm/ranch amelyet egy para dolgok után érdeklő milliárdos megvett és most fegyveres őrök vigyázzák.

http://www.skinwalkerranch.org/

Előzmény: C.Miki (2533)
C.Miki Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2533

Ez a Skinwalker valami olyan Észak-Amerikai folklór lény mint a Wendigo? 

paul2 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2532

"...és ott történtek vele furcsa dolgok"

Ja, például farkasemberek ólálkodtak a kertjében, ("I had my 38 revolver in hand and  up out of the ground came two half man half wolf  fire eyed beasts....") akikre rá akart lőni, de mind a hat lövése csütörtök volt. ("... not one chamber fired.") Aztán másnap simán kilőtte mind a hat golyót. ("I fired the old 38 revolver the next day without a problem.")

Talán ha elolvasod az egész könyvet (mert a szöveg egy könyv részlete) akkor az is kiderül, hogy mit szívott az ürge.

Előzmény: Fu Shang Fu (2530)
paul2 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2531

A szagot kétszer említik:

0:42-nél "in navajo traditions..." a mondat kezdete, vagyis itt csupán mesélnek.

2:32-nél ha jól értem "encounter a strage odour", de többet nem mond róla, meg sem próbálja körülírni, hogy vizelet-, pézsma-, esetleg dögszag, vagy bármi más. Egyes növények szaga is meghökkentő lehet nagy töménységben - és most nem a rafflesiára gondolok, hanem pl. a violára.

Még egy megjegyzés: ezek a fickók rendőrök, a Navajo PD munkatársai. Szakmájuk tehát a bűnözők, vadorzók, effélék kergetése, nem az ismeretlen vagy ismert állatoké. Szóval túl nagy csodát nem várhatunk tőlük ismeretlen állatok ügyében.

Előzmény: Fu Shang Fu (2529)
Fu Shang Fu Creative Commons License 2013.11.10 0 0 2530

itt van egy fénykép amelyen valamilyen hasonló jelenség történt:

az USA Arizónai Navaho rezervátumban volt tanár az illető és ott történtek vele furcsa dolgok: http://oldironadventure.com/skinwalker-shards-linger/

Előzmény: Fu Shang Fu (2529)
Fu Shang Fu Creative Commons License 2013.11.10 0 0 2529

a szaggal is van valami amit éreznek..

Előzmény: paul2 (2528)
paul2 Creative Commons License 2013.11.09 0 0 2528

Feltesszük, hogy meg tudják.

Ez a vonyítás viszont nekem túlságosan is egyenletes hangmagasságúnak tűnik, ebben az állathangoktól eltér. Lehet, hogy nem is állati eredetű, még ha nem is feltétlen mesterséges.

Előzmény: Fu Shang Fu (2527)
Fu Shang Fu Creative Commons License 2013.11.09 0 0 2527

és mi van az üvöltéssel/vonítással ami a felvételen is rögzítve lett? A Navaho rangerek csak meg tudják különbözetetni a coyote, kutya, farkas hangoktól...

Előzmény: paul2 (2526)
paul2 Creative Commons License 2013.11.09 0 0 2526

Barlangról beszél, de valójában egy görgeteg sziklái közötti résről van szó.

Meglát benne két világító szemet, amihez egy közepes kutya nagyságú állat tartozhat.

(hogy a szemek "világítanak", abban nincs különös, az éjjel jól látó állatoké ilyen)

Amikor megdobálják, vagy még jóval előbb a jószág visszahúzódik, vagy valahol a réseken kislisszol és elpucol.

Kéne egyetlen kis jel, ami alapján nem lehet a környéken élő ismert állatok valamelyike, de ilyet nem fedeztem fel.

Előzmény: Fu Shang Fu (2525)
Fu Shang Fu Creative Commons License 2013.11.09 0 0 2525

ezt ki ismeri??

Csimpolya Creative Commons License 2013.11.09 0 0 2524

Igen, nekem is van jó néhány darab, időnként bele-belenézek. 

Előzmény: C.Miki (2523)
C.Miki Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2523

Bizony. :-)  De ahogy elnézem a különböző netes piacokon, még mindig eléggé népszerűek.  Nekem is van a sorozatból 4-5 darab. 

Előzmény: Csimpolya (2516)
C.Miki Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2522

Ma déután volt a Nat Geo-n egy műsor a Nagylábúról.  Látta közületek valaki?

Csimpolya Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2521

No igen, a tömegtermelés csökkenti a minőséget.

Előzmény: Törölt nick (2519)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2520

Persze hogy vannak ilyen riogatós mesék. De a fanyűvő testalkata megfelel az említett uraságnak.
Egyébként fölösleges a technikával meg a tudománnyal jönni, mikor manapság is rengeteg dolgot fedeznek fel: új állatokat, óriási barlangokat stb.

Előzmény: Törölt nick (2517)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2519

Úgy vettem észre Nemere régi könyvei jobbak.

Pl. az egyik 91-es könyvében ellentmond a 99-ben megejelenttel. Márpedig előbbiben írta meg jól a dolgokat :)
Valamint van a  Titkok könyve c. sorozata, a felét a kukába lehetne dobni mert időanomális eseteket is sorra vesz, miközben nagy részük puszta urbanlegends vagy megnem történt esemény, google első találat.

1-2 ilyennél józan paraszti ésszel belegondolva is kamu :)Volt egy sztori hogy egy család megállt az országút mellett egy fogadóba ahol minden régies volt és pár centbe került minden. Másnap mikor visszafelé haladtak semmi nem volt ott. Megkérdeztek X embert mi történt és kiderült hogy vissza utaztak az időben x évet, mert az a fogadó már vagy 100 éve nem áll. Na már most ha ez megtörtént volna és kifizetik az ételt, szállást, akkor az adott kor pénze nem lett volna érvényes a fogadóban :).. szóval 1-2ben vannak logikai buktatók.

Szóval ő már csak arra hajt hogy ontsa a könyveket, nem hiába van már 500. Látja hogy mire van igény és gyorsan összeüt egy könyvet. Ennyi.

paul2 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2518

A kérdés az, hogy egyáltalán mit lehet az eltűnéseken/felbukkanásokon agyalni vagy vizsgálni?

Valaki állítja, hogy megtörtént, de ha nincs felvétele róla, akkor azt mesél, amit akar.

Ha meg van, az eleve gyanús: honnan tudta előre, hogy meg fog történni? (merthogy hétköznap nem nagyon járunk fejre/autóra szerelt kamerával - bár az utóbbiban az oroszok kivételek)

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2517

Igy van.Alapja??Szerintem ez mind csak mende- monda,én úgy gondolom,az ilyen történeteket vszinüleg őseink találták ki riogatás céljábol....vagy épp ahogy emlited,vmi pihentagyú,h eladja vmi médiának.Gondolkozni lehet rajta,(én csak nevetek az ilyeneken)a mai tudomány és technika korában,ugy gondolom aki ezt elhiszi az primitiv.EZ az én véleményem

Előzmény: Törölt nick (2514)
Csimpolya Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2516

Ami Nemerét illeti, teljesen igazad van, gyanúsan ismerősnek tűnt a dolog, és most jöttem rá, honnan. Viszont a rejtélyes eltűnéseket, illetve felbukkanásokat változatlanul érdekesnek találom, a Mary Celeste esetétől kezdve napjainkig bezárólag. Van min gondolkodni, és nem árt néha egy kis agytorna, még akkor is, ha nem eredményes,

Egy író-olvasó találkozón meg is kérdeztem Nemere Istvánt, miért nem ír az olyan eltűnéskről is, amik nem a tengeren, hanem a szárazföldön történtek. Azt felelte, hogy ez elég hosszadalmas kutatómunkát jelent, amit valakinek finanszíroznia kell, illetve biztosítani arról, hogy a megírt könyvet ki is adják. Hol van már a régi szép idő, amikor a műveit jól levágták a tévében, erre mindenki rohant, hogy megvásárolja a könyvét.  

Előzmény: C.Miki (2512)
Csimpolya Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2515

Azt hiszem, ez tényleg maximalista igény lenne, de legalább azt az újságot jelölnék meg, ami leközölte a hírt, még akkor is, ha az csak egy nyavalyás bulvárlap.

Előzmény: Törölt nick (2511)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.07 0 0 2514

Úgy voltam vele,hogy van valami alapja a "szóbeszédnek" . :) Diliházat inkább keressenek azok, akiknek nincs jobb dolguk, mint hamis sztorikat kiagyalni. Biztos sivár kis unalmas életük lehet ha ehez folyamodnak.

Előzmény: Törölt nick (2513)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.07 0 0 2513

Miskolci Laci....Te a riport elött,elhitted ,h van fanyüvő????Ha csak az öreg miatt mondtál le róla,keress fel egy diliházat...ennyi:)))))

C.Miki Creative Commons License 2013.11.07 0 0 2512

Én is megvettem de már megbántam.  A piramis téma már agyhalált okoz nálam, a lerágott csontot is ropogtatják.  Az időutazós dolgokat Nemere egyik könyvéből szedték, itt van a polcomon.  1-2 szót ártírtak.  Már a középkori szuperszónikus maja robotemberektől is lábrázást kapok.  Összességében 1-2 cikk ami elnyerte a tetszésemet.  Legközelebb pofátlan leszek, és gyorsan átlapozom az újságosnál.  Ha felejtős témák vannak benne akkor otthagyom. 

Előzmény: Törölt nick (2509)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.07 0 0 2511

Utóbbiakról ne is álmodj, maradnak a szemtanú beszámolók, bulvárhírek és urbanlegendsek, főleg ezek tényként kezelése.. :) + 1-2 csöppnyi saját agyszülemény az író tollából.

Előzmény: Csimpolya (2510)
Csimpolya Creative Commons License 2013.11.07 0 0 2510

Az bizony! Viszont az állítólagos idővándorok témája roppant érdekes, csak tudnám, hogy miylen forrásokból dolgoznak. Újsághír, szemtanúk beszámolója, a gázolás esetén rendőrségi jegyzőkönyv? Ez utóbbi volna a legjobb, no meg a kórboncnoki jelentés. 

Előzmény: Törölt nick (2509)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.07 0 0 2509

Most vettem meg. Egyre gázabb ez az újság...

A pteroszauruszos cikket kb 5 percbe telhetett megírni.

Kicsit off, de a leggázabb az a piramisos 20 oldalas extra benne. A 20 oldalból saját magam megtudok cáfolni 15 oldalnyi tömör hülyeséget belőle...gáz.

Előzmény: Csimpolya (2482)
emem Creative Commons License 2013.11.06 0 0 2508

Bizonyíték a Kraken létezésére?

"2011-ben tudósok egy csoportja bizonyítékokkal próbálta elfogadtatni a tudomány világával, hogy a Kraken létezett. Akkor kinevették őket, most azonban újabb leletekkel álltak elő.
Két évvel ezelőtt, a szokásos GSA találkozón (Geological Society of America - Amerikai Földtani Társulat) egy csapat tudós előállt azzal a hihetetlennek tűnő feltételezéssel, hogy a mitológiai történetekből és mondákból ismert Kraken valójában egy létező lény volt. Ezt bizonyítékokkal próbálták alátámasztani, erre szolgált egy ichthyosaurus, a Shonisaurus popularis maradványa, melynek hátgerince nagyon fura módon volt elrendezve. Az S. popularis egy nagyjából busz-nagyságú, uszonyos tengeri hüllő volt, mely a Triász-korban élt, nagyjából 250-200 millió évvel ezelőtt.
Mark McMenamin, a bejelentést megtevő csoport vezető paleontológusa akkor elárulta, hogy az ichthyosaurus csontjai furcsa mintázatban voltak összerakva. Az elmélet szerint ezt egy hatalmas fejlábú (polip vagy tintahal) rendezte el így, mivel eme faj szokása, hogy játszik az ételével. Ez a mai napig így van: a modern polipok csontokból, maradványokból, kagylókból raknak szemétdombot a bejárat elé, hogy elrejtsék azt. További bizonyíték, hogy a mai tintahalak rendszeresen csapnak össze cetekkel és fordítva. McMenamin szerint az S. popularis csontjainak elrendezése a legkorábbi bizonyíték arra, hogy a fejlábúak intelligensek. A szkeptikusok szerint ez az egész puszta véletlen, az elrendezés a természet eredménye."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!