Hali!
Én nem nagyon emlékszem hogy ds-ről álmodtam volna, de amikor rákaptam a könyvekre, már mind a 8 megjelent, és egy héten belül olvastam ki mindet, és akkor eléggé ds-től kavargott a fejem.
Gondoltatok már arra, hogyha 2. részben darrenka hallgat lartenre, és iszik vért, erősebb lett volna, és meg tudta volna menteni a barátját? Mert szerintem megtudta volna.
Naccerű...már megint nem írta le , amit rtsm>(((
De nem gomd...szval:
sztem igen...az biztos , h megváltozott...ebben sztem legalábbis mindenki 1etért.
Hát...én nem fogom megvárni , amíg magyarul megjelenik!az sok-sok idő még:((
Szép kis álom:))Én nem nagyon szoktam ilyesmiket álmodni...egyetlen Darren shanos álmom , amire emléxem , az az volt , h vhogy a Vámpírok Hegyére kerültem és ott próbálkoztam elmagyarázni nekik , h ez csak egy könyv meg minden , de jól kiröhögtek és kidobtak...így jártam:))
Szerencsére nekem már nem álom , h megkapom a 10.et , ugyanis ma végre sikerült megrendelni...már csak 3 hét.(((
Darrenke nagypofájú lett? Kár...bár szerintem az utóbbi részekben már túl komoly volt, szimpibb volt hülye korában:)
"...majd jún.ban meglátjuk.."
illetve a mázlistábbak...egyesek kivárják a magyart. Pedig ma éjjel azt álmondam, hogy megkaptam a 9.-et és benne volt a 7-8 is (szal tripla hosszú volt:) és olyan szép volt, meg hogy majd a 10-et is meg fogom kapni...ezek az olyan álmok amikből kár felébredni:P Aztán nem mondtam el senkinek, csak most nektek, hisz ti megértitek:)
Na...örülök , h nem csak én látom így:))
Hát...ez jó kérdés...bár lehet , h talán az események hatására majd visszaszáll a földre...v nem...:((
1ébkén kíváncsi vok , h miért megy haza...biztos szán vmi szerepet az író v nem tom...mert eddig annak aki fontos volt v ilyenek mindig volt vmi szerepe a történetben...meg hát akkor miért menne haza?...na mind1...majd jún.ban meglátjuk...
Htá..én is kicsit le voltam döbbenve , h úristen , ez aza Kurda...na , akkor minden szépet mondtam róla a leveleimben...amikor meg elmondta , h mit akart...akkor már tökre mellette álltam...szval...azóta ő is a kedvencem:))Hát...végül is az Arrát is meg lehet érteni...de azért én kezet fogtam volna vele...ő viszont nem fogott, szval a Kurda meg is sértődött:)
A darrennek viszont olyan nagy pofája lett , h csak nézek...elolvastam néhány korábbi részből részleteket , ott még tök norm. volt...de ezekbe a részekbe már kicsit olyan önelégült és beképzelt...de nem gond...
Igen, az elött én is csalódtam Kurdában, de ot megértetem mit tett. És elég önfeláldozó is volt, mert tudta, mindenképp meghal. Szóval tényleg mindent a vámpírokért tett. De az a köcsög Arra nem akart vele kezet fogni, miután lehógyőzte. Akkor nagyon kiakadtam a csajra.
Áhhh...az , h...na jó, én ehhez hülye vok , h elmagyarázzam...tudod , írtam annak az angol fórumnak a címét és a harkatos topicba végre hozzászólt vki és ott írt ilyen dolgokat.))Menj és nézd meg:))
Hát nem tom...ez is lehet benne , de azért az is , h a vérszipolyok különböznek egy picurit tőlők...Jaja...az teccett , mikor a darren megmondta meg minden,a Kurda tárgyalása is nagyon teccett...hát...addig utáltam , mert ugye megölte Gavnert,de amit elmondott...hát...akkor nagyon visszakedveltem:))szegény...:((De hát modjuk kár is aggódnunk miatta,mert...:)))
Felháborító! Egy napig nem nézek fel, és akkor csomót írtok:) Én is úgy gondolom, hogy sok vámpír már csak makacsságból sem "közösülne" vérszipolyokkal. Mert általában senki nem értett egyet azzal, hogy a vérszipolyokkal barátkozik. De annyira megható volt Kurda tárgyalása:( meg amit Darren mondott: hogy azért akar a szemébe nézni, hogy lássa, hogy fájt neki amit tett.
Huh...most megnyugodtam...:))De nagyon...ennyi ember nem tévedhet...most olvastam megint a fórumot-végre vki hozzászólt- és most már asszem bizosra vehetem , h Harkat= Kurda...ez nagy megkönnyebbülés ám:))Elég érdekes , amit ott leírnak....főleg a párducos dolog...na mind1.
Jaja...ez van....mondjuk kár erről fantáziálni, mert úgyse jött be neki , sajna:((...és azk ott kivégezték...sajna...de ha hihetek ennyi hozzászólásnak+ annak amit gyalogbagoly küldött....:)))
Hát én is...ez talán úgy van, mint bizonyos kisebbségekkel: távolról semmi baj velük, csak ide ne jöjjenek:( a vezetők kiölése miatt lennék leginkább kiakadva, ezt így nem lehet csinálni.
Hát...sztem a vámpírok többségének ez a gondja a vérszipolyokkal...de most komolyan , te mit csinálnál, ha kinyírnák a vezetőidet + megjelennének a vérszipolyok és akkor vki azt mondaná, h na akkor keveredjetek...hát...én kicsit ki lennék akadva...
Szerintem Mr C. a normális vérsziponyokkal békéban ellett volna...a 3. részben mintha vmi olyasmit mondana, mikor először valálkoznak Morglogth-hal (gőzöm sincs hogy írják a nevét, de értitek) hogy 'megértem az álláspontjukat' csak Darren volt kibourlva, hogy mi az má, hogy összes vérét kiszívni mindenkinek...
Ja...kezdek én is kiakadni...ahhoz képest , h elvileg ma munka nap van , nem nagyon veszik föl...pedig szombati nyitvatartás szerint is nyitva kéne még lenniük:((
Hát...sztem az ötlet maga jó volt,csak hülyén akarta megvalósítani...mert addig még oké , h mondjuk kinyírja a hercegeket meg minden és akkoregyesüljenek a vámpírok a vérszipolyokkal...de vhogy nem tudom elképzelni a vámpírokról, h ezt hagynák.Most komolyan , vegyük pl Mr Crepsleyt....sztetek ezt az egészet szó nélkül, mosolyogva végignézte volna ,aztán minden gond nélkül dumálgatott volna a vérszipolyokkal....sztem ez valószínűtlen.És gondolom a vámpírok nagy többsége nem gtűrte volna el ezt az egészet szó nélkül...szval...de végül is maga az alapötlet , h egyesüljenek a vámpírok a vérszipolyokkal...az teccik...abban nincsenek nagy hibák...no mind1....
Jóreggelt! Itt a hétvége és még nincs meg a ds könyv, ohgy olvashassak. Miért nincs még? Sajnáltam, hogy kurda meghalt, de szerintem nem az a legjobb megoldás, amit ő akart csinálni. Persze ezt nehéz megmondani. SEmmi sem lehet teljesen jóegoldás, mindenképp sokaknak meg kell halniuk. Ez elkerülhetettlen.
Jaja , épp ezt mondtam én is...no mind1.Aki kategorizálta az elég hülye volt.
Na ugye!:))És azt is mondta , h a legjobb volt , mert így el lehetett volna kerülni a háborút...és hülyeség volt megölni.kezdem megkedvelni Mr Tiny-t:))Na jó , nem...de azért igaza volt:)
Szerintem se gyerekkönyv. Ugyebár a vámpíroknak fontos a becsület, meg a tartás meg ilyesmi, és a gyerekek azt se nagyon értik. Már közben megnéztem, és tényleg Kurda ötből egy esély volt. Na, megyek, megnézem tevém.:)
Na jó , akkor most megpróbálom szépen , taglaltan elmondani , ha eddig nem sikerült.
Kurda volt az 1.esély, akit ugye megöltek , tehát az kilőve.2-3-4 lehetőségek: a három találkozás...ha a csuklyás a steve volt az az 1., a 8.ban is ugye találkoztak vele: 2. és ugye a 9.ben is...3.És mivel tudomásom szerint egyik alkalommal sem ölték meg a steve-et , ezért jön az 5.esély...ami egy ilyen "végső szembesítés" v mi...ezt Mr Tiny mondta , h 5 esély van , nem én találtam ki!:))És hogyha az első 4et elbszták...márpedig erre nagy esély van , ha jól számolgatok...akkor...marad az utcsó.1ébként is az lenne a logikus , mivel ha sikerült volna megölniük előtte , vszínűleg nem folytatódna a könyv:))
Haha , én még pont benne vagyok...de ez tiszta hülyeség.ezt ki találta ki?Sztem az nem is olvasta a könyveket...sztem ez egyáltalán nem ilyen kisgyerekeknek való...meg azért sztem zok még ilyesmiket nem is fogják fel nagyon...na mind1:)
hát...így jártunk, mindenki üldöz minket...kiv. aki nem:))1ébként egy csomó mindennel van az , h mondjuk elbsztak esetleg vmit és utána hiába lesz jó a másik hasonló jellegű dolog , már azt is utálják stb...sztem a dSsel is ez van...mert hát nem egy gagyi vámpír story van...ebből pedig (rosszul!) rögtön levonják a tanulságot , h ez is vmi szr...
Nekem is van tevém... :)))) *Mosolyog, mert pont a 7db tevéjét bámulja*
Ez az esélyek ellövése fikció tetszik... :)
Amúgy én is túlnöttem a koroosztályon ezek szerint?
A HP könyvet ki olvasta 1997-ben kiadott magyar verzóban? Szerintem kevesen. Valszeg DS-al dettó ez lesz... Nem szeretik, mert nem látták. Sok embernek nincs fantáziája... Így marad a film, ami elött nem szerette a könyvet.
T.
A 9-ben, abban a részben, amit Iriszke elküldött...én lagalább is úgy értettem, Larten ki akarta nyírni Stevet, csak Gannen nem hagyta, meg egyébként is haldoklott már...szvsz abban a csatában akkor is esélyük lett volna megölni.
Nem, Kurda az első, és szvsz a hámon találkozásnál mind ki volt szolgáltatva nekik marad 1. van aki szerint a vérkő az 5. de szerintem az plusz egy, miután már kihaltak.
Láttam az Amazonon, hogy mellé az volt írva age 8-14. Hát ez ciki, már túlöregedtem rajta, és valahányszor könyvesboltba megyek lopva végigfuttatom a szemem a gyerekrészlegen:)
Valószínű, hogy én is a barátokat választanám, mert annál önzőbb vagyok, hogy egyedül maradjak, a többiek meg együtt bulizannak:)
Mindig is azt mondom, nekem elég 20 igaz barát, akit ismerek, mint 100, akiket csak annyira ismerek, hogy köszönjek neki.
Nekem az egyik barátnőm látta a kezemben a könyvben, és csak azt látta, hogy britt gyerekkönyv, és már azért körberöhögött, hogy gyrekkönyvet olvasok. Pedig nem is az. És az amúgy is nagyon irritál, ha valaki nem olvas egy könyvet, de hall róla dolgokat, és amiatt szídja. Ha olvassa és nem tetszik neki, szívesen megbeszélem vele a véleményét, de ha nem olvasta, ne kritizálja (camats idegesen pattog, és járkál a szobában)
Nem úgy van, hogy a Kurdán kívül van még öt esély, mert akkor kettő még van. Vagy ha az a találkozás is számít, még egy. Bár nem mindegy, hogy csak találkoztak, vagy ki volt szolgáltatva nekik, nyugodtan megölhetik. mert csak az számít esélynek. Na ennek utánajárok.
Erről körberöhögésről még szerencsére nincs túl sok tapasztalatom, mivel ritkán elmítem...amikor igen akkor viszont kellemes meglepetések szoktak érni, néha kiderül, hogy a másik is nagy DS rajongó:) Nemrég egy barátnőmmel beszélgettem, és mondtam, hogy vámpírokról olvasgatok fórumot, mire azt kérdezte: váámpírokról? de a hangsúlyt hallani kell:P szerencsére (vagy mégsem) pár perccel később úgy leégettem magam a fakanállal (fuckanal), hogy a vámpírok háttérbe szorultak....meg arra is emlékszem, mikor ds-t kértem szülinapomra, tesóm mennyit könyörgött, hogy kérjek mást. hát neki nem mindegy? a családom nem rajong érte, ez van...
Ami az erkölcsi kérdést illeti: én inkább életben hagyom a barátokat, az idegenek dögöljenek. Sose voltam nagy hős:( viszont ha Kurda életbehagyja a herceket, akkor is ők is meghalnak mindenkivel együtt. (de akkor legalább nem az ő kezén szárad)
Nem , az idézet , amit Mr tiny mondott a 7.ben hangoztt el (lapszám lsd előző hozzászólásom)
Csak én már tom , h a 9.ben is találkoznak a steve-vel...már ha az külön találkozásnak számít , ha elfogják, aztán külön lesz egy ideig és megint találkoznak (direkt nem írok részleteket:)) )?szval az külön tali?...mert ha igen + a csuklyás is ő volt , nos...akkor megvan a 3 lehetőség (amit el is csesztek9 tehát jön a szembesítés...nem tom
Ez télleg nehéz kérdés...de én azért egyetértek talán Kurdával...brá ha lehet , én más módot választottam volna....mert a csopor érdeke az egyén fölött áll.Na már most...nekem az az egyéni érdekem , h éljenek a barátaim...akkor viszont bszok a csomportra...de az nekem se lesz jó , mert mondjuk ha ugye sikerült volna Kurda terve akkor elkerülhető lett volna a háború...tehát , ha én inkább a barátaimat támogatom, akkor végül is mindenki elveszne , ők is...újabb barátaim még lehetnek...de új életem nem!:(
Most nem értem. Leírtál részletet a 9. fejezetből?
Én is számolgattam az esélyeket. Tuti, hogy odáig fajul, hogy eljön az 5. esély.
Szerintem Kurdának ngayon nehéz lehetett dönteni, mert ugye meg akarta ölni a vámpír hercegeket, akik a barátai voltak.
Felteszem a kérdést, ti mit választanátok?
1; megöltök 20 legjobb barátot, hogy 200 idegen élhessen
2; inkább életben hagyod a húsz lelgjobb barátod, vesszenek az ismeretlenek
Én nem tudnék dönteni. Mert hát azoktól nehezebb megváni, akiket szeretek, de mégis a léttszám is számít.
Ui: Gyalogbagi küldtem a 2. fejezetet
Most nem tok ehhez mit hozzászólni , csak megakadt a szemem ezen a részen , mikor olvasgattam a könyvet:
7.rész 52-53oldal:
:7.rész asszem 52-53. oldal
Szval a Mr Tiny azt mondja , h 5esélyük van ugye össz-vissz , h legyőzzék a VU-t
1.ugye Kurda Smahlt volt , de (nagyon helyesen) azt is mondta , h baromság volt elvetni ezt a lehetőségetMost már őt is bírom
2-3-4: a 3 találkozás...ha Steve volt a csuklyás az első találkozásnál, akkor a 9.ben megvolt 3. mert ugye eccer volt a nyolcba+ eccer a 9.be , ha külön találkozásnak számít.És azt mondta a Mr Tiny , ha ezalatt a 3 alatt nem sikerül megölniük a vU-t , akkor jön az utolsó
5.erről meg idézem , h mit mondott:
"Ha kudarcot vallotok,akkor sor kerül egy végső , mindent eldöntő szembesítésre, s ezen múlik majd a földön élő valamennyi vámpírnak a sorsa.-Idegesítő hatásszünet után meg ennyit mondott:-Hogy őszinte legyek , remélem hogy a dolog idáig fog fajulni...szeretem a nagy,drámai végkifejleteket!"(ugye ezért en mfogok kikapni?re,élem...akkor beírom , h idézet darren Shan 9.rész 53.oldal)
De minden esetre érdekesen hagngzik...remélem télleg igazam van és sor kerül erre...bár , ha azt akarja , h sikere legyen , akkor odáig elmegy:))
Meg ugyanebben a 99.oldal is érdekes , csak ennyit nem akarok írni...de azért jó tudni , h vannak norm.vámpírok+ törpe személyek:))