Egy Daewoo 1.4-es autóm van és már egy ideje állandóan világít vagy villog egy villamoshoz hasonló lámpa. Már két helyen is rátették a műszert, de nem mutat hibát. Viszont már a gyújtó kábeleket kicseréltem, de csak annyi a változás, hogy egyenletesebb lett a motor. A nyáron felrobbant a motor ezért ki kellett cserélni, de ekkor sem szűnt meg a villogás. Viszont azt az infót kaptam, hogy lehet, hogy emiatt robbant fel. Hogy lehetne ezt megszüntetni.
Tisztelt Társak! Nagy a baj! Bal hátsó sárvédő (küszöb felőli) javító ív itt a nagy kérdés. Se gyári, se utángyártott sehol. Tud valaki megoldást foltozáson kívül?
ugyan igy jártam.b 6x vettem ki és mindig változtattam a forrasztásokon. bár nekem volt egy is gondom azzal hogy nem jelezte az ajtónyitást. a led cserélye megoldotta. ezzel az óra nullázás is elmult.
Olyan problémám volna, hogy a digitális óra bizonyos időközönként nullázódik. Kontakthibára, vagy "testelésre" tippelek, bár ez még egyáltalán nem biztos. Ha esetleg valakinek van ebben tapasztalata, vagy találkozott már a jelenséggel megköszönném a segítséget, hogy milyen irányban érdemes elindulni.
Szia! Miután kicserélték a lengéscsillapítót azóta minden rendben? Mi a szilentre gondoltunk, de az jó. Azt is mondták már hogy a gumi is lehet hibás.? Majd tavasszal gumi cserekor meglátjuk, érdekes hogy csak a bal oldali.
Néha nekem is csinálja. Pár napja rákoppintottam és egyből jó lett. Valami kontakt hiba lehet, bár a fene tudja, az óra is eltünedezik néha, hol jobban, hol kevésbé, alaphelyzetbe áll, pedig az forrasztva van a panelra.
Üdv. Csak a bal oldali, a jobb nem? Csak mert egyszerre szoktak, vagy együtt az a tapasztalat. Konkrét okot nem tudnék mondani, ezek a felfüggesztések igen kevés ok miatt tudják enni a gumit. Én kicseréltem a majdnem 15 éves lengéscsillapítókat hátul, azóta szebben állnak a hátsó kerekek, magasabb a hátulja, legalábbis optikailag úgy tűnik, és nem dőlnek ezáltal úgy a kerekek. Borzasztó csúnyán ette a gumikat, új nyári guminak egy szezon alatt oda csapott szemmel jól láthatóan, kézzel igen érezhetően.
Szia! Ismerős az eset az enyém (Kalos 1.4s)már régóta csinálja, azt fedezték fel hogy jobban hidegben.Megtanultam vele együtt élni😃.Jobban idegesít hogy a bal hátsó gumi belső ívén jobban kopik mint kellene, a szerelő szerint minden ok. Ha tudná valaki tippet adni szívesen fogadnám. Üdv. Sanyi
A kilométerórám indulás után nem sokkal elkezd érdekes viselkedni. Képet csatoltam. Menet közben néha visszajön, majd újból el-el tűnik. A kérdésem, hogy valaki találkozott-e már hasonlóval? Érintkezési, vagy pixelhiba lehet? Orvosolható házilag, vagy mindenképpen szakemberhez kell vinnem?
Kalos 1.2 benzines olyant produkál ebben a hidegebb fagyos időben, hogy indítás után pár km-en belül vagy 4* megáll a motor, nincs alapjárata. Ilyenkor szervó, fékrásegítő ugye lemegy. Saját gépünknél ami egy Focus 1.6 annál az alapjárati mágnesszelepet kellett tisztítani+olajozni. Ennél a gépnél is "jellemző" ez a hiba? Van ilyen szelep benn? Vagy ezt hívják EGR szelepnek is?
ha jól tudom az 1.2esbe csak 8V van. és egyikben sem láttam eddig auto szíj feszítést a generátornál sem egyéb helyen (a vezérmű szíjat kivéve) simán lehet az a cicegő hang .
ott van a gnerátornak hosszbordás szij és van ugyan ott a szervó és légkondinak egy ékszij. akármelyik adhatja
ha makadásig tekered a kormányt és akkor szólal meg akkor szervó szij. ha akkor mikor indulsz vagy ha minden fogyasztás felkapcsolsz inditás után akkor generátor.
egy kérdés: a kocsi (1.2es kalos) ha áll 2+ napot úgy hogy nincs indítva akkor indítás után pár másodperccel kéken füstöl kb 10-15 másodpercig utána semmi füst. ha mindennap elindítom akár csak 1 percre is . ez nincs azaz nem füstöl indítás után.
hol keressem a hibát ?
van-e valami egyszerűbb módja hogy ezt elhárítsam?
Azt nem tudom,hogy max hány Ah-órás akksit lehet betenni a kalosba,viszont én ezt az akkut vettem,szerelőm tanácsára és azt állíthatom nem bántam meg.Én úgy tudom tőle az a lényeg,hogy minél nagyobb legyen az inditó áram,ami ennek 540A.Előtte f astrámban is ilyen volt 9 évet szolgált nálam mikor cseréltem. https://www.akkutop.hu/szemelyauto_akkumulator_53/varta_blue_dynamic_60_ah_bal___5601270543132__709