Keresés

Részletes keresés

boldibarna Creative Commons License 2002.12.22 0 0 148
Arghonaut! A trance-ügyet megértem!
Előzmény: Arghonaut 2 (138)
version9 Creative Commons License 2002.12.21 0 0 147
robert miles - children (original version) (1996)
ez a kilences track az albumon, szigoruan csak ez a valtozata tetszik, de ez valami eszmeletlenul. puha, megnyugtato dream house
mentális vámpir Creative Commons License 2002.12.20 0 0 146
már két órája c-block(general population) megy.. nem tudom, hogy nekem miért jön be.. de az is biztos, hogy nektek nem tetszene.. maradjunk ennyiben!
topikkutyi Creative Commons License 2002.12.14 0 0 145
(Vaaúúú. Ez a kép a Katona történetéhez illik. Hrrr... mrrrr.)
Előzmény: Takács Géza (144)
Takács Géza Creative Commons License 2002.12.14 0 0 144
Igor Stravinskytól a Tavaszi áldozatot. Szépen kezdődik, aztán egyre félelmkeltőbbek a dobok, a szünetek és a rézfúvósok. Különösen a szünetek. Egyre feszültebb, ahogy halad előre. Másodszor hallgatom most meg, mert mintha nem lenne befejezve, nem cseng le, ott hagyja az embert a reszkető rémületben. Nem tudom elképzelni, hogy lehet rá táncolni (balettezni). Pedig tánczeneként jegyzik.
Nagyon tudott bánni Stravinsky a rézfúvosokkal. Hirtelen nem is emlékszem olyan darabjára, ahol ne operált volna velük.

Crave21 Creative Commons License 2002.12.13 0 0 143
Chriss Liebing - Live at HR XXL Pitch Control

Miért jó a zene?

Hát mert tuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUtuturuTUTURUTTUTUTURUTTUTUTURUTTUTUTURUTTUTUTURUTTUTUTURUTTUPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPAPAPAPPA JJJJJJJJJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ

Na EZÉRT jó, mert megőrülsz tőle EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

ROCK MUSIC SSSSSSSSSSSSSUUUUUUUUUXXXXXXXXXXXXXXXX!!!

No shitmusic, no plasticmusic, only ELECTRONIC MUSIC...

Üdv:

CraveTwentyOne

csillámférc Creative Commons License 2002.12.03 0 0 142
Sting: Desert rose
Stinget sokan szeretik. Én nem igazán. Volt a Police, persze, az jó volt, meg hát egy roppant tehetséges zenész, vannak gondolatai, nagyon is tiszteletreméltó, mégis.. A Desert rose azért érdekes, mert arabos-keleties elemeket kevert a szokásos zenébe. Ez persze nagyon divatos manapság, nem csoda, hogy megtette. A divatosság ellenére ez a dal szép és hallgatható; amennyire a klipre emlékszem, az is egészen jól sikerült darab volt. A két zene keverékéből tényleg olyan sivatagos hangulat lesz: a keleti zene egy kicsit kisimítja a szokásos nyugati pattogást, de úgy, hogy közben elmarad belőle az ingerlő egyhangúság.
Nem mellékesen erről a számról mindig a Mozart Egyiptom c. cédém jut az eszembe, amit már régóta nem találok. Mozart darabokat hangszereltek át úgy, hogy arab hangszerek is bekapcsolódhassanak.
version9 Creative Commons License 2002.12.03 0 0 141
Faithless - Reverence (1996)
ez az elozo evtized talan legjobb chillout, downtempo, triphop lemeze. megnyugtat, ellazit. egy szam kivetelevel.

még a kovetkezo faitless album is jo
Faithless - Sunday 8 P.m.
bar itt megtobb gepet hasznaltak,v agy csak siman tisztabb, modernebb, de akkor is jo.

Lecsa-Punk Creative Commons License 2002.12.02 0 0 140
Mitol jo egy zene?
Akkor amikor a hujegyerek lehuzzza a penzed
Es utana egy skinhead veresre veri a fejedet
es ezekutana egy rendor elkap es gumibotal megsimogatja a tarkdtol kezdve a derekadik minden testreszed...

Es egy agressziv brutalis nota jar az agyadban
Es az elso szembe jovot telibekopod...

Na ettol pl jo egy zene

(Eljen a romantikus kavalkad (suxx))

Pl ijen A Cannibal Corpse
A PanterA
A slayer
AkelA
Moby Dick :))

Ezek mind kedves aranyos ... optimista nyugtato mosolyogtato zene...

Zene a Muanyag huje fejeknek

Yeah ;)

kelia Creative Commons License 2002.12.01 0 0 139
Amikor az állomáskereső rátalál egy gitár távoli, magányos hangjára, aztán néhány akkord után az egész kilép az ócska szokol rádióból, mert sötét van, és csak a zene létezik körülötted...

Azt hiszed, el tudod mondani?

Pink Floyd: Wish You Were Here

Keli

Arghonaut 2 Creative Commons License 2002.11.30 0 0 138
TAM_ : acid trance. éghogy milyen zenét... érdekes nem? Hangokat hallok, doktor uur az uurbool
rali Creative Commons License 2002.11.29 0 0 137
Paco de Lucia:Frevo rasgado - és a brilliáns tecnikájáért tetszik.
deady Creative Commons License 2002.11.29 0 0 136
Horkay-Sárosi: Parabola antennám
Előzmény: Antifellengzős Duma (135)
Antifellengzős Duma Creative Commons License 2002.11.29 0 0 135
Balázs Fecó - Évszakok.
Előzmény: --http-- (134)
--http-- Creative Commons License 2002.11.29 0 0 134
:))
ez jó, örülök, valaki vette a lapot...

nekem elő van készítve mozart requiemjének szakmailag teljesen korrekt, kottarészletekkel dúsított műelemzése, a topik 'miért tetszik' kitételére (stratégiai hozzászólás). szakmai támogatással készült, tehát félig önálló munka, a lényegét tekintve önirónia.

sajnos gyengém, hogy attól tényleg berágok, ha valaki benyom egy dalszöveget vagy együttes-nevet, számcímet, ugyanis van egy ilyen topik a témaorientált tasztalon (milyen zenét hallgatsz most - macilaci99), és tényleg igen faszatémás, amikor azt látom, hogy, 'john yorkshire: halálosan szeretlek', aztán kész. anno, naiv korszakomban próbáltam terelni azt a topikot, hogy nade miértmár, megmiez... pszichológiailag megértem, valaki hallgat egy zenét, és beleordítja a tasztalba a szám címét, esetleg a szerzőt.

tehát kérem a tisztelt hozzászólókat, hogy nézzék el nekem ezt a heppemet, nézzék el azt, hogy a mindennpai élet minimál-beszédkommunikációját szeretném önérdekből is érzékelni (talán más is), vagyis ha valaki benyög valamit, szeretném (szeretnénk) tudni, hogy az miféle zene, csárdás, angoltangó, dél-amerikai jódli, arab dzsessz, vagy eszkimó szitármuszika, hátha kiesett ezidáig az életünkből. mert egyébként semmi értelme az egésznek, nem kell tízezer hozzászólás stb. (ez azért fontos, mert észrevettem, hogy a fórumokon lehetségesek olyan állatoid hozzászólások, amik pl. az utcán, társaságban nem. az utcán nem ordibálhatunk zenei számcímeket, vagy nyilvánvalóan hülyének nézik azt, aki magányosan a blahán rolling stones számok címeit kurjongatja. ott nem lehet, itt, a témaorientált tasztalon lehet.)

sokszor nézek utána a neten mp3-ban, hogy miről is van szó, mit akart közölni egy-egy hozzászóló, mit érzett. úgy gondolom, hogy ne gáncsoljuk el önmagunk a dalszöveg, vagy számcím benyögésekkel.

kell a humor, a fénykép, a bármi, vagy a tárkony a pörköltbe, mint az a hozzászólás, amire reagálok. talán a topik legjobb hozzászólása, ha nem is igazít el tüchtigen a muzsika hol- és mibenlétéről:))

elnézést, ha hosszú lettem volna, kicsit be vagyok rúgva, ráadásul este hétkor egy konfernciára kell menjek, mint vatta, ahol kaviár vár, bélszín, szar majonézes saláta, csípős-büdös tormássonka, langyos és áporodott kóser-szilva, és halkan zsibongó háttérfecsegés.

Előzmény: stupidfish (133)
stupidfish Creative Commons License 2002.11.29 0 0 133
Üdv Népek!

Nálam éppen a Biohazard a nyerő, a Mata Leao album. Nemtom ismeritek-e... Hogy miért is jön be?

Nos, egyrészt az energia miatt: több energiát ad nekem mint a Paksi atomerőmű Magyarországnak! Danny Schuler, a dobos egy állat, ugy nyomja mintha négy keze lenne. Billy Graziadei, a gitáros/énekes nem egy zseni, de atom kezei vannak, ott van a dög minden témájában, emellett olyan süvöltéseket produkál, hogy a hátam borsódzik az énektémáiba. Evan Seinfield, a bőgős/énekes kvajó és iszonyatos erősen megszólaló bőgőjátékával és erős rappelős énektémáival kápráztat el.
Emellett az album mondanivalója is megfog: próbálja felhívni a figyelmet a Világ rákfenéire, ugymint: rasszizmus, környezetszennyezés, elidegenedés... És mindezt úgy, hogy önnön valójukat közben teljesen kitárják a hallgató felé, igy őket is megismerjük mondanivalójukon keresztül.
Tehát egy ultimate banda nekem mind lemezen, mind koncerten!

Kiváncsi lennék, Ti ismeritek?

Üdv:

SF

transparent Creative Commons License 2002.11.28 0 0 132
én csak netről, ami jön
Előzmény: deadcrow (130)
deadcrow Creative Commons License 2002.11.28 0 0 131
air : moon safari.. azon kívül, aki sajnálatos módon eszembe jut erről a zenéről, kifejezetten kellemes..
deadcrow Creative Commons License 2002.11.28 0 0 130
a 'dis'-t nemrég szereztem meg..
Előzmény: transparent (129)
transparent Creative Commons License 2002.11.28 0 0 129
természeteesen Jan, mielőtt teljes joggal lebunkóznak, bár egy kis pihentető önkívület se jönne rosszul néha.
NEM félreérteni ám!
Előzmény: transparent (128)
transparent Creative Commons License 2002.11.28 0 0 128
Ian Garbarek megint, több, mint egy év után. De ekkora szíve nincs senkinek. Vagy ha van, azonnal jelentekezzen! :-P
csudijó voltál puszillak Creative Commons License 2002.11.28 0 0 127
Kedves Irgumburgumfityfirity!
Ha nem tudod megfogalmazni egy muzikális valamiről, hogy miért tetszik, akkor legalább küldj egy mp3-at mellé (arra majd később nyitunk egy Szív küldi szívnek szívesen topikot), vagy végső esetben egy képeslapot (ha fogalmazni nem is, de vizionálni csak tudsz...) Nnnna, hát azért...:

Előzmény: Irgumburgumfityfirity (126)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2002.11.28 0 0 126
Járom az utam...

Járom az utam macskaköves úton,
A léptem kopog esős éjszakán,
Az ütött-kopott utcák nevét tudom,
Mert én itt születtem, ez a hazám.

Ott kísért anyám iskolába szegény,
Ott volt a szeme, vigyázott reám,
Ott minden emlék múltam hozza felém,

Tudom, a Nap az másutt szebben ragyog,
Sok itt a füst, a korom és a köd,
De itthon mégis Angyalföldön vagyok,
A Váci út és Lehel út között.

Járom az utam macskaköves úton,
Sok régi barát köszön énreám,
Én minden öreg haver nevét tudom,

Megállok én egy neonlámpa alatt
Egy egész élet emlékeivel,
S azt, ami még az életemből maradt,
Szép csendben, békén már itt töltöm el.

Én örök-ifjú angyalföldi gyerek,
Járom az utam, füttyre áll a szám,
Bár sok a hibám, itt mindenki szeret, á

Ezt hallgatom, mert nagyon szép, tecccccikkk!

izomcsávó Creative Commons License 2002.11.21 0 0 125
Nem biztos, hogy szeparációs késztetés az, hogy valaki nem erőlteti magára azt, amire valójában nincs is szüksége a szervezetének. Ismerek embereket, akik nem azért kutakodnak más zenék után, hogy meggyőzzék magukat (és másokat) arról, hogy milyennagyon exkluzívak és elitisták ők.
Előzmény: KékArany (56)
izomcsávó Creative Commons License 2002.11.21 0 0 124
A UPC kínálatában van egy FM4 nevű nem épp jelentéktelen osztrák pop adó. Akit nem zavar a német nyelv, és nyitottnak tartja magát annak melegen ajánlom. Róluk még annyit, hogy kis porbafingó "alternatív" rádiónak indult és négy év alatt bekebelezett egy nagy kommersz rádióállomást (Blue Danube Radio), anélkül, hogy engedtek volna az elveikből. Azért ez nem semmi!
Előzmény: vizi(mianick) (106)
izomcsávó Creative Commons License 2002.11.21 0 0 123
Én egy kutya vagyok és mégis megvolt a Skinny. A Morcheebánál mondjuk melankolikusabb,de ez nekik jól áll. Hozzácsapok még pár ajánlatot: The Notwist: Neon Golden, Figurine: The Heartfelt, Nigo: Ape Sounds. A "Miért tetszik"-re választ adnak az albumok.
Előzmény: svlyes (65)
pure0110 Creative Commons License 2002.11.19 0 0 122
Serge Gainsbourg nevere figyeltem fel, csak hogy osszekothessem elektronikaval. Jomultkor vettem egy feldolgozas-gyujtemenyt, Serge hiressegei vannak ujraertelmezve..
Dzihan & Kamien - Je T'aime (kellemesen vannak visszaillesztve az eredeti vazat ado szovegek..)
Howie B - Ballade de Melody Nelson (egy visszatero tiszta, magas "pu:ttyo:go" hang ami lezarja az egyes sorokat a veloig hatol, ezzel egyutt a zene is.. finom downtempo)

ha kicsit off is, de annyian dobaloztak mar "csak ugy":
Aphex Twin - Drukqs - VORDHOSBN (A2) 33rpm(!)
..ez egy himnusz. Repetitivnek tuno de allandoan megujulo eszement ritmusok.. furcsan erzelmes dallamvezetessel.. ez is amolyan "nem elsore teccett meg"

..most pedig egy Bonobo live setet hallgatok.. kellemes nujazz kavalka'd..

(erdekes, hogy joizlesu emberek kozul csak paran emlitettek elektronikus zenet (Brian Eno, JMJ, BOC)).. magyar underground csapatokon nottem fel, megis elkeveredtem az elektronika fele.. ez az "egyedfejlodes" egy allomasa, vagy zsakuccanak szamit a vilagzene fele vezeto uton??

Előzmény: Altamara (121)
Altamara Creative Commons License 2002.11.19 0 0 121
Juliette Greco (Belphégor - Le fantôme du Louvre :-):

Accordeon

Jolie Mome

La valse brune

Les Feuilles Mortes

Musique mécanique

Non monsieur je n'ai pas 20 ans

Paris Canaille

Parlez-moi d'amour

Bonjour tristesse

L'ame des poetes

Jeanne Moreau

Adieu Ma Vie

Le Tourbillon de la Vie

J'ai la Mémoire qui Flanche

Serge Gainsbourg

shu ba du ba loo ba
Serge Gainsbourg & Catherine Deneuve

Dieu est un fumeur de havanes
Serge Gainsbourg & Jane Birkin

Je T'aime Moi Non Plus

Charles Trenet

La Mer

Y'a d'la Joie

Mireille Mathieu

Pourquoi Le Monde Est Sans Amour

Gilbert Becaud

Nathalie

vizi(mianick) Creative Commons License 2002.11.08 0 0 120
ha tök jó, csináld! Csak arra vigyázz, nehogy szenvedélyeddé váljon a hátlúdbőröztetés!
:-)
Előzmény: - htpt - (119)
- htpt - Creative Commons License 2002.11.08 0 0 119
(Ki? Csak nem Dietrich Fischer-Dieskau énekelte, valami másodligás Schubert dalokkal? - Most a fejemben Scubert Goethe verseire írt dalait hallgatom, és azért tetszik, mert lúdbőrözik a hátam. Tehát lehet, hogy mától akkor lúdbőröztetem a hátam, amikor csak kedvem szottyan. Szerintem ez tök jó.)
Előzmény: vizi(mianick) (118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!