Keresés

Részletes keresés

zééé Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5541
úgy néz ki, hogy van egy mezei lemezkád, ami előtt ilyen fém lemezek voltak, lefalazni nem tudom, mert mögötte vannak fűtőtestek. elvileg annak a fedőlemezei voltak, de gusztustalanok, ne mszeretném őket visszarakni.
nesetadri Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5540
Sziasztok!

A B-épület alatti garázsbeállónk júli 20-tól újra kiadó. Szóljon, akit érdekel. (Olcsóbb, mint a CP-től bérelve.)

Adri
_ZER_ Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5539
Hi!

Most lehet, rosszul képzelem el. Hogy néz ki a fürdőkád? Nem csempézett az oldala?
Nem tudna vki feldobni egy-két digifotót az új kecójáról? Nagyon kíváncsi vagyok....

üdv
Zer
Előzmény: zééé (5538)

zééé Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5538

szervusztok.

nincs valakinek ötlete, hogy hol lehetne kapni a régi elhasznált zománcozott fém kád oldal helyett valamit, ami kevésbé randa, de a kád alatti fütőtest hőjét kiengedi? remélem sikerült minimálisan érthetően fogalmaznom... :)

üdv,

zééé

pestam Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5537
csak a zárbetétet nem akarom teljesen szétszedni, legyen mit a következő tulajnak visszarakni :)) bár még mi sem költöztünk be...:)))
Előzmény: Dreadnought (5536)
Dreadnought Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5536
Hétvégén hoztam fúrót, ha esetleg máshogy nem menne a csavar kiszedése a tároló ajtódból, akkor kissé barbár módszerrel, de szerintem meg tudjuk oldani!
Előzmény: pestam (5535)
pestam Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5535
de a tárolóba is vettem egy új betétet, de ott még lesz meló, egyrészt nemtom szétszedni a zárat, nemtom mivel csavarták be a csavarokat, másrészt ott át kell építeni a dolgokat, mert az egész egy nagy sz.r!! és kaptam hozzá 1 azaz egy darab kulcsot... vajon kinél lehet a másik?!

minden F1-es lakó figyelmébe ajánlom a faliújságra kitett javaslatomat! :)
Előzmény: pestam (5534)
pestam Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5534
üdv!

2.-on??? mi ott leszünk, ajajj! majd megneveljük őket :)) én liftezni láttam egy kölyköt, gond az üvegfal izgalmas....

ez a bizonyos zár svájci gyártmány, zárak között piacvezető, www.keso.hu címen van info, de küldök mélt árakkal. a lényeg, h kérdezz rá még vásárlás előtt a plusz védelemre (ABS), a dreadnought által említett kuplungra, és ha szükséged van rájuk (árakat figy. véve), akkor úgy jó, mert utólag már nem mindig megoldható.
megy a mail!!

légy üdvözölve az F1-ben :))
Előzmény: _CRAIG_ (5532)
Dreadnought Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5533

Szia Craig!

Gratula az átvételhez. A Pestam által emlegetett betét elég jó, én is olyat szereltettem be. A zárbetét cirka 27 volt, viszont hosszabítani kellett mert alapból csak 6cm-es és ha nem te szereled be, akkor még van kiszállási és munkadíj is. Kérhetsz még extrába valamilyen kuplungot bele, ami arra jó, hogyha bennefelejted a kulcsot belülről, de van nálad másik, akkor ki tudod nyitni kívűlről, még ha a belső el is van fordítva. A vége nekem ~53e volt, de szerintem megérte, mert az eredetivel akadt és szorult is a zár, de a szaki azt is rendbe rakta. Mivel már meghozhták az összes konyhai gépet, meg mosógépet, így legalább nyugodtan alszom, egyelőre még az albiban, mert eléggé vandál módon lehet csak kinyitni ezt a zárat, és az hangos, így jó esély van rá, hogy nem próbálkoznak vele, ha meg igen, és kirámolják a lakást, mivel ez Mabisz 5-ös és ha jól emlékszem akkor "Teljes mechanikai védelem alkotó eleme"-ként van elfogadva, így elég jó már a biztosítás szorzója, amit az ajtó és a zár(ak) milyensége határoz meg. Az eredeti zárral kb. 2-3-as szinten volt, ezzel meg 4-5 és egy betörés esetén az már jelentősen nagyobb kártérítést jelent.

Mikor költözöl?

Üdv.

Dreadnought

Előzmény: _CRAIG_ (5532)
_CRAIG_ Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5532

Szia pestam,

Érdekelne az a nagyon fullos betét. Néztem egyet, az 25 ezer körül volt. Ez egy olyan dolog, amin szerintem nem fogok spórolni.

Küldd emailbe az infót.

Köszi.

Ja, ma este a másodikon tisztességes gyerekzsivaj volt... élvezték, hogy kong a társasház és futkostak össze-vissza. Kb fél órát töltöttem az épületben, körbenéztem, de annyira visszahangzott a gyerekektől minden, hogy már zavaró volt.

Craig

Előzmény: pestam (5531)
pestam Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5531
ez a fogaskerék nemtom mi...:)
na, F1-ben sima cilinderbetét van, jó minőségi (cca. 2000 huf), Titan K1 típus.
méretek: az eredeti 9 cm - 5 cm kívül - 4 belül, de a belsőre bőven elég lesz 3,5!
ha esetleg akarsz naon fullos betétet, szólj, és adok infót, de az ára is fullos...
Előzmény: _CRAIG_ (5529)
szucsati Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5530
Nem tudom, de vigyázz, mert a C-D-E épületben olyan zár van, amihez nem lehetett zárbetétet venni, legalábbis ezt hallottam. Pontosabban lehetett, csak a fogaskereket ki kellett cseréltetni a zárbetéten. Ha jól emlékszem itthon 12 fogú fogaskerék a menő, ami mozgatja a fogaslécet az ajtóban, az izraeli azt hiszem 10 fogú. Vagy valami hasonló. Nem tudom, hogy a többi épületben milyen ajtó van, de informálódj mielőtt vásárolsz. Ja, és biztonsági ajtóhoz való kell, amin fogaskerék van, legalábbis nálunk.
Előzmény: _CRAIG_ (5529)
_CRAIG_ Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5529

Sziasztok!

Ma átvettem a lakásomat. Végre! :)

Egy kérdés: tudja valaki, hogy milyen hosszú a bejárati ajtóban a zárbetét? Kellene a pontos mérete, papíron sajnos sehol nem látom leírva. Cseréltetni fogom.

Email-ben is jöhet az infó: craig (kukac) freemail (pont) hu

Craig

_CRAIG_ Creative Commons License 2007.06.24 0 0 5528
Így már világos. Köszönöm.
Előzmény: szucsati (5526)
agihuszar Creative Commons License 2007.06.24 0 0 5527
Ha valaki tud a CP-ben eladó vagy kiadó nagy lakást szóljon nekem!
3 szobás érdekelne vagy 2+1/2 !! SOS!!

Köszi szépen!!
szucsati Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5526

Hidegvíz: Díjbeszedő küldi óraállás alapján

Melegvíz: hidegvízként a Díjbeszedő küldi, felmelegítés díját a Társasház küldi óraállás alapján

Fűtés: Társasház küldi óraállás alapján

Ha jól gondolom, azért kell közműelőleget fizetni, mert lehet, hogy előbb megjön a Gázművek számlája, mint ahogy a Társasház be tudja tőled szedni a pénz. Gondolom, majd félévente/évente elszámoltok (mint az áramnál az ELMÜ felé).

Előzmény: _CRAIG_ (5525)
_CRAIG_ Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5525

Javíts ki, ha tévedek, de nem azért lettek felszerelve lakásonként a mérőórák, hogy azon mérjék az egyedi fűtés és vízfogyasztásokat? Ez az egész számomra nonszensz, mert azt hittem a szolgáltató (vagy a Díjbeszedő) küldi nekem a számlát. Van előnye/hátránya ennek a közmű előleg fizetésnek?

Előzmény: Chtka (5524)
Chtka Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5524
Ezt fizeted a fűtésért meg a hideg-meleg vízért, amit a ház fizet a gázművek felé a közös kazán után. A közös képviselet ill. a közgyűlés majd megmondja, milyen időközönként és milyen módon lesz elszámolva a lakókkal ez az előleg. A közös költség pedig a portaszolgálat, a közös képviselet a takarítás és más effélék díját tartalmazza.

Más: tudja valaki, mi lesz a Csata u.-Gömb u. sarkán lévő üzletben? Tegnap este már mindenféle dolgok voltak benn, mintha készülne ott valami.
Előzmény: _CRAIG_ (5523)
_CRAIG_ Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5523

Sziasztok,

Tudja valaki, hogy mi a bánatnak kell közös költség közmű előleget is fizetnem minden hónapra? A közmű előlegem picit több mint a közös költség és ha a kettőt összeadom, az azért már elég jelentős összeg. Fizettem 200 ezret már közműfejlesztésre. Nem értem a dolgot.

Craig

agihuszar Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5522
Ha valaki tud a CP-ben eladó vagy kiadó nagy lakást szóljon nekem!
3 szobás érdekelne vagy 2+1/2 !! SOS!!

Köszi szépen!!
Nőgyógyász Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5521
Akkor ezt bebuktam ... ma reggel tényleg kint láttam a nyitva táblát a bejáratnál. Vannak még csodák :)
Előzmény: _CRAIG_ (5520)
_CRAIG_ Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5520

Elvileg tényleg megnyílt ma a CIB fiók:

http://www.cib.hu/actual/cibhirek/cibhirek?id=0c1440

Én meg már nagyon várom a kulcsomat...

Craig

Nőgyógyász Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5519
Fogadni mernék, hogy ügyfél még hetekig nem teheti be oda a lábát ... láttam már néhány bankfiókot megnyílni, egyik sem úgy ment, hogy egyik nap még építik meg takarítanak, másik nap már személyzettel és tárt karokkal fogadják a pénzes ügyfelet :)
Előzmény: Dreadnought (5518)
Dreadnought Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5518
Az egyik biztonsági őr szerint holnap nyit a CIB.
Előzmény: pestam (5517)
pestam Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5517
de naon pepecselnek a külsővel is, takarítgatnak, kapargatnak,... rem a többi "üzlet" is így áll majd hozzá, és akkor már csak a bejáratot kell megcsinálni.
állítólag bent takarítanak, de nem mondanám, h látszik...
és vkinek a ... kutyája már ott vakkogott vmelik közeli lakásban, ha ezt fogja csinálni, kihúzza a gyufát a gazdája!
Előzmény: Nőgyógyász (5516)
Nőgyógyász Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5516
A kaputelefonnak és az internetnek csak a kábelezés meg a fali csatlakozók szintjén van köze egymáshoz, egyébként két külön világ. Arra figyelj, hogy újépítésűben nem szokás a külön kaputelefon rendszer, inkább egy belső telefonközpontot raknak le, és azon kapsz egy melléket, hozzá egy entry level telefonkészüléket. Szóval tervezz be egy plusz telefonaljzatot oda, ahol a "kaputelefont" szeretnéd elhelyezni, más teendőd nincs.

Más: F1 alatt megjelent a CIB Bank felirat, most már a vak is látja, mi készül ;)
Előzmény: ksiskot (5515)
ksiskot Creative Commons License 2007.06.14 0 0 5515

Sziasztok!

El tudná nekem mondani valaki, hogy hogyan működik a kaputelefon, ha én nem akarok beköttetni vezetékes telefont csak internetet?

(Most kell leadnom a változtatásokat és nem igazán vok tisztában h hogyan működik együtt a kaputelefon és az internet)

Köszi, Siskot

pestam Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5514
elmű számlázásról már én is hallottam jókat :)) v inkább :((
Előzmény: teze (5513)
teze Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5513

az elmű a birtokbaadásod napjától Neked fog számlázni. De számlát addig nem kapsz amíg át nincsen iratva a nevedre az óra. Átiratáskor rögzítik azt, hogy mennyi az óra aktuális állása. Te birtokbaadáskor aláírtad, hogy mennyivel vetted át az órát (nekünk ez szerencsére 0 volt). Az a Minron érdeke, hogy az átvételt bizonyító jegyzőkönyvet mihamarabb elküldje az elműhöz, hogy ne neki számlázzanak. Mivel egy óraszámról van szó ezért még az elműnél is összefut. Amúgy majd az elmű embere fog kijönni szerződéssel és együtt nézitek meg az óra állását. Ekkor tudod megmondani, hogy milyen időközönként olvassák le az órát és mekkora átalányt akarsz meghatározni.

Az elműs dolog - leszámítva, hogy a számlázásuk katasztrófa mostanában - teljesen normálisan ment a mi esetünkben az egyedi óránknál...

üdv

tz

Előzmény: Dreadnought (5512)
Dreadnought Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5512
Kérdés, hogy ha én elindítottam az óra átírását, akkor ami azóta keletkezik fogyasztásként, akkor azt már nekem számlázzák majd, vagy amíg nem kerül a nevemre az óra, akkor a Minron kapja még a számlát és nekik kell majd kifizetnem?
Előzmény: teze (5511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!