Keresés

Részletes keresés

alpha111 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2257

Szerintem hívj egy hivatásos vadállatbefogót. :-))))))

Valami olyan csapda kellene, ha rálép valami pöcökre amikor rmár alatta van egy szitának, akkor lecsukódik felette a tető. Azt hiszem ezt még nem ártana finomítani.

Előzmény: Greylupus (2256)
Greylupus Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2256

Él, ez biztos.

Tegnap ismét kiraktam a csapdát (doboz tele ciripelő tücsökkel, mellette viz, és egy buvóhely. Az egészet felszórtam liszttel.

Reggelre a liszt tele volt gekkólábnyomokkal:) Szóval ÉL:)

De hogy a rákban fogjam meg? Gyors és csak koromsötétben mozog.. Valami jó kis csapda kéne, amibe be tud menni, de ki már nem. De hogy csináljam meg? Itt megakadtam...

Előzmény: alpha111 (2255)
alpha111 Creative Commons License 2007.01.07 0 0 2255
Bevált a lisztes felszórás, megtaláltad a cseles kis madagaszkárit?
Előzmény: Greylupus (2254)
Greylupus Creative Commons License 2007.01.07 0 0 2254
Örülök, hogy jobban van:)
Előzmény: alpha111 (2253)
alpha111 Creative Commons License 2007.01.07 0 0 2253

"Sziasztok! Régen adtam hírt magamról, én a Garfield márkanevű gekkó. Még élek és már sokkal jobban vagyok, székletemben már nincs hurut. Gazdim az elmúlt héten minden este kefírt adott nekem, 5-6 nyalintásnyit. Amikor szöllőcukor is volt benne többet is ettem volna belőle, de gazdim akkor is csak ennyit adott. Három napja méh pempős mézet is kapok 2-3 nyalásnyit, pedig ebből plána adhatna többet, mert nagyon ízlik. Sajna betegségem óta nem kapom azokat az ízletes, nagy fekete tücsköket, amiből hatot is bekebeleztem egyszerre, csak azokat a kesernyés nyápic barnákat, amiből csak hármat bírok megenni. Igaz azóta nincs homokevési kényszerem és amint látjátok már a kisebb kókuszházba is beleférek.

Az új lakótársam, aki még mindig félénk egy kicsit, annyira jól van, hogy ma levedlett 10 perc alatt.

Gazdám még egy kicsit bénázott, ugyanis képtelen volt úgy beállítani a fűtésünket hogy a talaj ne melegedjen fel 35 fokra. De szerencsénkre mára megoldotta ezt is egy időkapcsolóval, így fél órát megy a fűtés kettőt pedig nem.

Most búcsúzom, mert megyek a kefíremért és a mézemért!"

Kamikazww Creative Commons License 2007.01.05 0 0 2252
Segítségképpen kép az állatról :
Kamikazww Creative Commons License 2007.01.05 0 0 2251
Sziasztok!

Boldog gazdija vagyok egy sárgafejű törpegekkónak (Lygodactylus Luteopicturatus), de a boltban ahol vettem semmilyen érdemi infóval nem tudtak szolgálni a tartásával kapcsolatban.
Az lenne a kérésem, hogy akinek van ilyen, vagy aki ért hozzá az minél több infót írjon légyszi, pl. hogyan kell neki berendezni a terkót, meg milyen gyakran etessem, meg egyéb hasznos infókat.
Előre is köszi, sziasztok!
Kamikazee
Timba76 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 2250
Sziasztok!
Köszi a válaszokat! A gond az, hogy itt nálunk( Szhelyen) csak 2 helyen lehet kapni ilyesmi eleségeket. És hát örülök ha kapok egyáltalán. HEtente egyszer szállítanak, így nem könnyű. Ráadásul nincs külön méretezve, bár mindíg bondom hogy kicsiket kérek, ez sose jön össze. Max még sáskák vannak, de azok mégnagyobbak. Ja és van lisztkukac, de még nem láttam soha, hogy azokat ették volna. :-(
szega Creative Commons License 2007.01.05 0 0 2249
A jobb boltokban különböző méretű tücskökből lehet válogatni, de adhatsz nekik pl. viaszmoly-hernyót is, attól biztos nem fog félni. :))
Előzmény: Timba76 (2247)
HL7538 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 2248
Ezek tényleg hatalmas tücskök!! Szerintem légyméretű bőven elég lenne. Nálam is van néhány nagyra nőtt tücsök (persze nem ekkorák, mint a képeden), nem is eszik meg a török gekkók őket. Holnap kiszedem mindet.
Előzmény: Timba76 (2247)
Timba76 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 2247
Sziasztok!
Új vagyok itt és nagyon örülök, hogy sikerült egy gekkós fórumot találnom.
Máris kérdéssel kezdeném. Szóval 2 leopárdgekkóm van, kb 4 hónaposra mondták őket, a hosszuk kb 10 és 15 cm. A boltba nem voltak valami közlékenyek, érdekelne mit esznek és heti hányszor? Tücsköt adtak, de őrült nagyok (szerintem) és mintha félnének tőlük. Ha túl nagyok elképzelhető, hogy nem tudják levadászni őket?

A másik kérdésem beast99-hez lenne. A 2241-es hozzászólásban olvastam, hogy tücsköket tud szállítani vidékre. Ez pontosan mit jelent? Bárhova vagy csak egy körzeten belül?
Bocsi a sok kérdésért!
Sziasztok!
Timba
Megpróbálok egy képet felrakni róluk, hátha segít!
gekkóim
alpha111 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 2246

Akkor egyre gondolunk! Ma már máshol vettem tücsiket nem a megszokott helyen, de ez szerintem édes kevés. De a másik kettőt hogy kezeljem ki? Kérjek a dokitól baktérium tenyésztést a bélszövetből? De mire az elkészül! 

Ha valaki találkozott már hasonló problémával kérem segítsen!

Előzmény: Beast_99 (2245)
Beast_99 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 2245
Én inkább a takarmány fertözöttségére gondolok, mint hogy megfázott volna. Én is régóta tartok leokat, én még teletetek is igy nem hiszem hogy a hőmérséklet lett volna a bünös.Esetleg szellöztetésnél kell figyelni hogy ne hüljön le a terrárium.De ilyenkor is a megfázás okoz gondot.
Előzmény: alpha111 (2244)
alpha111 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 2244

Azt elfelejtettem írni, hogy leopárd gekkók és, hogy a hőmérséklet a talajon mérve ennyi, de nem az egész területén. A szoba hőmérséklete ahol van a terkó 21-22 mindig. A doki aki boncolta azt javasolta hogy éjszakára se engedjem a terkót 23 alá hülni.

Csak az nem fér a fejembe, hogy 4 éve volt nálunk és mindig ilyen hőmérséklet volt, akkor miért most fázott volna meg, ráadásul mindegyik?!

Akkor talán fertőzés?

Előzmény: Beast_99 (2243)
Beast_99 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 2243
Nem tudom hogy milyen gekkóról van szó, de ha leopárd gekkóról akkor nem hogy káros neki a nappali és éjszakai hőmérsékletváltozás hanem hasznos. Mivel ahol élnek a természetben ott a nappalok melegek és az éjszakák pedig igen hűvösek.Én a magát a hőmérsékletet tartom soknak. Nappal bőven elég a 28-32 fok és éjjel a 20 körüli hő a megfelelő, és jó lenne ha nem gyors lenne a lehülés, hanem fokozatos.
Előzmény: alpha111 (2242)
alpha111 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 2242

Megvan a boncolás eredménye: gyomor- és bélhurut. :-(

Meg homok a beleiben, enyhe máj zsírosodás és enyhe köszvény.

Most már a hurut okát kellene kideríteni, mert a másik kettő is az sajna A doki arra hajlik, hogy megfáztak. A jó hír pedig az, hogy nem volt benne semmilyen bélparazita.

Szerintetek ha túl nagy a nappali és az éjszakai hőmérséklet között a különbség, az okozhat megfázást a gekkóknál? Nappal 31-35, éjszaka 23-25. Más tippem nincs a betegség eredetére.

Greylupus Creative Commons License 2007.01.03 0 0 2241

Sziasztok,

Kaptam egy infót, miszerint vidéki tenyésztő házhoz szállít tücsköt, mindenféle méretben.

Akit érdekelne a dolog, az keresse meg Erikát, a következő e-mailcímen: beast99@citromail.hu

Greylupus Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2240

Nincs - megnéztem minden buvóhelyet, átnéztem a homokot is (hátha beásta magát - de miért is tette volna? a fiúval együtt aludtak mindig..

Most még megpróbálom, hogy a rejtekhelynek látszó helyeket felszorom liszttel - hátha meglesznek benne a lábnyomok - meg teszek ki vizet és tücsköt apró szita alá.. hátha..

Előzmény: alpha111 (2238)
kleenex Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2239

:-(

A mi leopárdunk az ágy alatt bújt meg anno. (Ágyneműtartós, szóval középen 1-3 centire van az alja a földtől)

Előzmény: Greylupus (2236)
alpha111 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 2238
Biztos, hogy nincs benne a terkóban valahol elbújva? :-)
Előzmény: Greylupus (2237)
Greylupus Creative Commons License 2006.12.31 0 0 2237
De egyszeerűen képtelen vagyok felfogni, hogy egy fütőszálon fel tudott volna kapaszkodni.. azért annyira nem pici...
de úgy látom, hogy alábecsültem őket:(
Greylupus Creative Commons License 2006.12.31 0 0 2236
Szerencsétek volt:) Nekem az is nehezíti, hogy ez nem a falon mászkál, hanem a földön. Ráadásul van három, elég sokat kinn "járőrőző" vadászgörényem is... bár az jó jel, hogy egyiket se láttam semmin se csámcsogni..
Az egyik szobában már elhúztam mindent, ott nem találtam, a másik gázosabb, mert ott egy teljes szekrénysor van...
Előzmény: HL7538 (2235)
HL7538 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 2235

Nem irigyellek, ez nagy szívás. :o( Nálunk pár hete hat napon át kószált a lakásban az egyik török gekkó, mire befogtuk, persze napokig azt sem tudtuk, hová lett. Egy embernek reménytelen misszió, én ráadásul hiába tettem ki neki tücsköt, vagy a Thaiföldről hozott gumigekkót, nem lehetett becsapni. Hat nap után nagy nehezen kettőnknek sikerült befogni, a farka persze letört szegénynek. Mi minden szekrényt elhúztunk a faltól pár centire, hogy legalább lássuk, hol jár.

Azt a látványt azért egy darabig nem fogom elfelejteni, mikor 3 nap után egy este a félhomályban megláttam a tévé felett 1 méterrel a falon egy apró gekkót. :o) Nem is maradtak pókok a lakásban.

Előzmény: Greylupus (2231)
alpha111 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 2234
Akkor ma éjszakázni fogsz! Nem lehet valami eleséggel előcsalogatni vagy becsábítani egy dobozkába?
Előzmény: Greylupus (2233)
Greylupus Creative Commons License 2006.12.30 0 0 2233
Sajnálom és jobbulást a kis betegnek..
Előzmény: alpha111 (2232)
alpha111 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 2232

Sajna nincs semmi jó tippem, de kívánom, hogy találd meg minél hamarabb.

Nálunk meg a legidősebb (4 éves) gekki elhalálozott. A jövőhéten fogja megmondani a doki hogy mi baja volt. Teljesen el vagyok keseredve. Az új jövevényünk pedig sajna beteg (hurutos a széklete) karanténba kellett tennem. :-(((

Előzmény: Greylupus (2231)
Greylupus Creative Commons License 2006.12.30 0 0 2231
Keményen eddig örülhettem, hogy végre sikerült párt találnom a madagaszkárimnak:( Most este vettem észre, hogy a terkóból meglépett a lány, úgy, hogy nem tapadókorongos, hanem karmosgekkó:( Valószínüleg a melegítőkő fűtőszálán tudott felkapaszkodni:( - ott van egy lyuk - amivel nem is foglalkoztam, gondolván, hogy az üvegen nem tud felmászni....
Valakinek esetleg valami ötlete, hogy hogy lehetne megtalálni egy csakis éjszaka a koromsötétben mozgó állatot?
:((((
Nemozoli Creative Commons License 2006.12.29 0 0 2230
Szia!

Ha megint beindul a tojásrakási időszak, szívesen kikeltetem a pár egyik tagját neked!
Most végre sikerült a nőstényt "feltuningolni" vitaminnal, korábban vedléskor néha nem egyben jött le róla a bőr és maradt rátapadva kisebb foltokban, és ez vitaminhiányra utal.
Most teleltetés folyik, lassan elkezdem a nappalok hosszabbítását.

Jó kérdés, hogy mit szólna a fali gekkó a talajlakóhoz, én kipróbáltam, hogy mi a nappaliak reakciója a leopárdhoz, de csak néztek egymásra érdeklődve. Azt mondjuk kétlem, hogyha egy tücsökre rajtolnak ketten, akkor is ilyen békésen ellennének, a nappaliak jóval vadabbak...
Előzmény: karl1 (2227)
Greylupus Creative Commons License 2006.12.29 0 0 2229
Nálam biztosan lesznek okosabb hozzászólók is, de szerintem elsődleges dolog az, hogy a két állatnak milyen tartási igényei vannak - pl ha egyiknél 80% pára kell és trópusi alfaj, a másiknak meg inkább száraz kell, mert félsivatagi, akkor nem fogják együtt jól érezni magukat. Vagy egyik méretben jóval nagyobb, mint a másik, akkor lehet, hogy bántani fogják egymást esetleg el is fogyasztja a nagyobb a kisebbet...

Én leopárdot láttam zsírfarkú gekkóval, illetve pictussal együtt tartani és azok kijöttek együtt - hasonlóak a terrárium igényeik. (a pictust és leopárdot úgy láttam együtt, hogy kölyök leopárdot szoktattak pictushoz és úgy felnővén is kijöttek egymással).
Előzmény: karl1 (2228)
karl1 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 2228

Segítséget szeretnék kérni abban,hogy talajlakó gekkót egy terkóban lehet-e tartani faligekkóval.Mint pl leopárd kontra faligekkó.Vagy Pictus kontra faligekkó????

Vélemény?Esetleg valaki próbálkozott már ilyennel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!