Keresés

Részletes keresés

XANTIi Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64415

Ezt az IP címes dolgot kipróbálom. Megnézem itthon és a gyerekemmel megnézetem a németektől. Ráadásul ő nem is regisztrált azon az oldalon. Mert ha én felmegyek, azonnal beazonosít.

Előzmény: Desert Rat (64414)
Desert Rat Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64414

Mégeccer:  Az Alin feltüntetett csehországi telephelyi árak nettó árak, ugyanúgy mint eddig! Ugyan bárki gondolhatja hogy a kínai weblapon feltüntetett cseh telephelyi ár bruttó ár, de nem bruttó ár, hanem nettó ár - ezt bármikor megmondja az Ali ügyfélszolgálata is, hogy abból a pénzből egy büdös fillért nem adnak a vevő adóhatóságának.  Ugyan elvileg kiírhatnák a bruttó árat is, de nem tudják hogy hová akarom rendelni, egészen addig amíg valójában meg nem rendelem, mert akkor ott a cím hová - ezért van odaírva, hogy az adót majd fizetéskor közlik és persze be is szedik.  Simán lehet rendelni Magyarországról Kaliforniába is, és akkor a 10 dolláros cuccért 10.70-et kell fizetni, vagy rendelhető Mátészalkára, és akkor 12.70-et kell fizetni. A wablapon meg egy árat tudnak feltüntetni, amit ők kapnak belőle, azaz a nettót.

Számomra inkább rejtély a banggood gyakorlata, hogy náluk bruttó az ár, de honnan tudják hová akarom rendelni? Nyilván az IP címem ebben nem mérvadó, csak mint első nagyvonalú közelítés.

Előzmény: t.lantos (64410)
XANTIi Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64413

A vámraktár lényege pont a ki nem fizetett helyi sarcok. Olyan, mint a kamion ami elindul Hamburgból Romániába. Attól, hogy megáll pl. Magyarországon, még nem ott vámol, ÁFÁzik, hanem a célországban. Ha a vámraktárból kiviszik egy eladó helyre, akkor ott kell fizetni.

Az egész más buli, ha a csájna egy EU-s országban, ahol olcsóbbak a sarcok, könnyebb a papírmunka ott létesít lerakatot. Akkor belépteti ott az EU-ba az áruját és kicsengeti a terheket. Onnantól szabadon viheti az EU-n belül.

A németeknél tömegével van ilyen. Az áru helye: Németország. A kereskedő: Hian Huang Gmbh, Berlin v. Hamburg. Leírja az ő EU-s kereskedői engedélyeinek, a helyi adóengedélyeit és szabályos ÁFA-s számlát küld.

Előzmény: t.lantos (64409)
-Minarik- Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64412

A megoldás hogy felhagysz az ügyeskedéssel. Vagy az üzleteléssel.

Előzmény: C128 (64407)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64411

En javaslom, hogy fordulj fel, aztan meg is van oldva a gond.

3 soros kerdesekkel foglalkozunk, kisregenyt meg nem olvasunk.

Előzmény: C128 (64407)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64410

De ez igy ebben a formaban kettos adoztatas.

Kifizeted 2 orszag afajat.

Előzmény: Desert Rat (64406)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64409

Jelenthet, de eddig annyi volt, mint a kiirt ar, most meg +27%. Az ar nem valtozott. Szoval ez igy eleg gaz.

Arrol nem beszelve, hogy ha vamraktarban volt, akkor eddig is legalabb a helyi afaval kellett volna lennie. Eg vamraktarbol nem lehet csak ugy kihozni cuccot.

Előzmény: XANTIi (64405)
hobby 66 Creative Commons License 2021.07.15 0 1 64408

Kezd szürreális lenni...

C128 Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64407

Még mindig várom a megoldásokat ezekre, mert eddig senki nem írt semmi használhatót:

1-- Hogyan lehetséges elérni a sima postával, hogy USA-ba érés után, egészen a címzettig is láthassam mi van a levéllel? Ha ez nem megy, akkor másik olcsó szállítási módszert kell használnom, ahol ez alapból adott. Olyan nincs, hogy egyik sem lehetséges. Milyen olcsó szállítási módok vannak USA-ba, Kanadába, a címzettig végig nyomkövetéssel, ahol max. 50 g-os levelet nem sokkal többért el lehet küldeni, mint a postával 2335 Ft-ért? Ugyanez a kérdés EU-ba is, ahol nem sokkal kerül ez többe, mint 2270 Ft. Fedex nem jó, drága. Nem fog senki fizetni 15-30 USD postát egy 20+ USD-os termékre, hiába lehet így majd biztosítva csomagként elküldeni, ahol rendes nyomkövetés van.

2-- Hogyan akadályozhatom meg, hogy az EU-ba, USA-ba, Kanadába küldött cuccok elvesszenek, ellopják, és a végén a vevő az ebayes ügy indítással elvegye a pénzemet, beleértve a postaköltséget is? Így nem csak a terméket és a termékért kapott pénzt veszítem el, hanem saját zsebből postáztam a semmiért. Meg azt hogyan akadályozhatom meg, hogy a vevő hazudása alapján történjen ez (pl. azt állítja hogy hibás a termék) mert ingyen terméket akart ingyen szállítással? Mindig tesztelt, hibátlan terméket küldök.
3-- Hogyan kaphatom vissza a jún-ban az USA-ban elveszett ajánlott leveles cuccom értékének min. 80%-át 1 hónapon belül, vagy az egész cuccot minimális visszapostázási díj fizetéssel úgy, hogy a terméket újra eladhassam, és csökkenthessem a 100e-es veszteséget? A kerestetés, az alap kártérítés nem ér semmit.

4-- Hogyan akadályozhatom meg, hogy az EU-ból vett csomagokat Bp-en ellopják a postai, vagy a futár elosztóban? Hiába van ebayes vevővédelem, és kapom vissza a pénzemet, ha elesek sok haszontól, mert nem tudtam sokkal többért eladni.
5-- Hogyan érhetem el, hogy az ebayen eladóvédelem is legyen, ne csak mindig a vevőt védjék? Ha a 2-esben írt pénzemet ne vehesse el a vevő cél csak úgy érhető el, hogy minden ebayes hirdetésemnél kizárólag IBAN-os utalást engedélyezek mindenkinek, EU-s és USA vevőnek is, akkor hogyan lehet úgy beállítani a fizetésmódot, hogy csak IBAN-nal fizethessen mindenki? Az új ebayes fizetési rendszer előtt csak a kötelező paypallal fizethetett mindenki (IBAN lehetőség itt sem volt), de a paypalon kívül már több más módon is, google pay, apple pay, bankkártya, stb. is lehet. Nem találtam arra módot az ebayemben, hogy ezekből akár csak 1-et is letilthassak, és IBAN-t állíthassak be. Sőt, volt már ilyen új fizetéses eladásom. Azt se tudtam meg hogyan fizetett a vevő. Hogyan lehet ezt megtudni? Csak azt láttam az ebayemben, hogy megjött a pénz.
6-- Olyan szabályok hogyan létezhetnek LEGÁLISAN pl. ebayen, ahol az egyik felet erősen, többszörösen védik, mint az ebayes vevőt, annyira, hogy bárki bármikor visszaélhet ezzel úgy, hogy behazudik valamit, ügyet indít, és visszakapja a teljes pénzt? Azaz az ebay szabályok szerint sosem érheti 1 fillér kár sem a vevőt. Olyan szabályok hogyan létezhetnek LEGÁLISAN pl. ebayen, ahol másik oldalon az eladót semmi nem védi semmitől, ki van szolgáltatva a vevő szeszélyeinek, az ebay szabályoknak, a postai tolvajoknak, a postai munkások hanyag munkavégzésének, azaz bármikor bármekkora veszteség érheti, ami ellen nincs szabály? Mindezt úgy, hogy ezek az eladó hatáskörén kívül álló dolgok, amikre az eladónak nincs befolyása. Hogyan büntetheti legálisan az ebay szabályzat az eladókat olyan dolgok miatt, amik nem az eladón múlnak?

+1-- A júl. 1-től érvényes új ÁFA törvény miatt már bárhonnan veszek alkatrészt az üzletelésemhez, EU-ból, Kínából, mindig fizetni kéne a magyar világrekord 27% ÁFA-t, ráadásul a termékár + postaköltség után, és még ezen felül 399 vagy 799 Ft vámeljárást is, amikor Bp-re ért a cucc. Még drágább lesz minden, és még többet kell várnom hogy megkapjam. Olvasom az erről szóló nem indexes fórumtopikokat, hogy ez így már nem nagyon éri meg. Hogyan lehet ÁFA és vámeljárás díj nélkül alkatrészeket vásárolni ebayen, Aliexpressen? Az 1-6-ban írt dolgok miatt, ezek mellett kizárt hogy még extra adót és vámeljárás pénzt is fizessek a magyar államnak mindenért, amikor pont azért kényszerülök Kínából venni alkatrészeket, mert Mo-on 5-10-szeres áron van (azok is, amik 20+ éve állnak a raktárukban), és EU-ban is 3-5-szörös áron. Mindenki ráteszi a sok hasznát, a költségeket, amiket nem fogok megfizetni. Közben meg mindenki, a magyar és az EU-s bolt is olcsón veszi, vette ezeket Kínából. Legális megoldásokat kérek, mert mindennel legálisan üzletelek. Az EU-s raktárból vásárlás nem jó, mert itt is van ÁFA + vámeljárás díj, és nem minden termék van EU-s raktárban. Most is kéne 1 adag cucc, aminél 1 termék csak Alin és csak Kínában elérhető (a többi csak Kínában és ebayen is megvan), így a többit is így, onnan kell megvennem, mert 1 csomag kell legyen.

Előzmény: gojkomitics16 (64400)
Desert Rat Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64406

Tudomásul kell vennünk, hogy az Ali által kiírt ár ettől kezdve nettó ár (mint ez az usában is általános). Innen kezdve akárhonnan jön a cucc, meg kell fizetni az áfát, ugyanúgy mintha a sarki teszkóban vennéd, csak ott a bruttó árat írják ki. A cseh lerakat árai is nettó árak - akár vámszabad területen van az áru, akár nem -  tehát úgy tűnik nem lesznek áfa-megtakarítási csodák. A csoda ott van, hogy Kaliforniába küldve 7%, Magyarországra pedig 27%, de erről nem az Aliexpress tehet, viszont a mostani módon egységesebb lesz az adóbeszedésük technikája.  Kaliforniában ugyanezt a limit nélküli adózást 2019 októberétől vezették be és kötöttek alkut a kínaiakkal a beszedés módjáról. 

Előzmény: t.lantos (64404)
XANTIi Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64405

Félő, hogy ez lesz. Elvileg az EU-s raktár jelenthet vámszabad területet, ahol jogilag még nem lépett EU-s területre.

Ahogy évtizedek óta megy a Csepeli Szabadkikötő.

Előzmény: t.lantos (64404)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64404

Erdekes lett ez az afas moka az alin.

"From 1 July 2021, AliExpress generally will need to collect VAT on sales of goods delivered to EU consumers, including circumstances where goods are delivered from outside of the EU with order value of up to EUR 150, or where goods are shipped from within EU where the seller is established outside the EU. For more information, please refer to the Help Center. "

Tobbszor vasaroltam cseh, lengyel, spanyol raktarbol. Valoban onnan erkeztek az aruk, mert GLS, DPD hozta oket hazhoz, vasarlastol szamitott 1 heten belul. Ez meg Kinabol azert nem oldhato meg.

Erre most arra ugyanugy rarakja meg az afat, mert a kiemelt resz viszont igaz. De hat izelje meg, az aru mar az unio teruleten van. Es ha nem uzletszeruen csembpeszik ki a vamraktarbol (ketlem), akkor igy meg duplan van adoztatva.

jollép Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64403

Köszi...

Előzmény: XANTIi (64402)
XANTIi Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64402

Annyit tehetsz, hogy írsz az eladónak. Fényképekkel, esetleg videóval alátámasztva. Ha rendes az eladó, visszaadja a pénzedet. Ha genyó akkor ragaszkodik a visszaküldéshez. Ha ebay-es a cucc, valamekkora részét az visszatéríti a postázásnak. Ezt már a vásárláskor érdemes figyelni.

Ruhanemű, cipők, illatszerek nem tipikusan a jó árucikkek Kínából.

Előzmény: jollép (64401)
jollép Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64401

Üdv mimdenkinek.

tapasztaltabb emberkéktől kérdezném mint kezdő, hogy mit lehet tenni teljesen selejtes termék esetében?

Kínából jött (még szerencséére vám, áfa nélkül) kb. 50-60 USD értékű cucc, szerintem a visszaküldése nagyságrendileg ekörül lenne....+ minimum hónapok...

A selejtes alatt azt értem (hogy ne legyen szubjektív) autóipari textilcuccok, amik slendriánul vannak szabva, varrva, nem méretpontosak.Tehát a reklamációm jogos.Köszönöm.

gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.15 0 1 64400

Árnyékbokszolsz... Vannak törvények, szerződési keretek, ezeken belül mozoghatsz. A postán külön van az értéknyilvánítás szolgáltatás, nem véletlen. Ennyi erővel bárkinek elveszik bármije, bemond hasra egy összeget, aztán majd a posta nyilván fizet mint a katonatiszt...persze. Te ráadásul még számlával sem tudod igazolni az értéket, mivel ha jól értem, feketén nyomod.

Ha nem vagy hajlandó megfizetni a felárat (ami amúgy az összes futárcégnél ugyanígy működik), akkor marad a nyelés.

Ha pedig így nincs értelme a számodra az egész ebay-ezésnek, akkor abba kell hagyni, és ki kell menni az ecseri piacra.:)

Előzmény: C128 (64399)
C128 Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64399

Minden úgy igaz, ahogyan leírtam az összes üzenetemben, nem szoktam hazudni. Több 100 cuccot, főleg kis leveleket, de 5-20 kg-os csomagokat is küldtem külföldre, de eddig csak néhánnyal volt probléma, most meg egyre többel. A cucc értéke a fontos, 20 USD-osnál nem lenne érdekes, de 200+ USD-nál az. Olyan nincs, hogy a kerestetésen és egy kis esetleges kártérítésen túl semmit nem érhetek el, ezt nem fogadom el. Min. 1 millió európai ebayes eladó postáz Európán kívülre is, kizárt hogy mindegyik eladó így megszívja, ha ellopják a cuccot, vagy elvész, és nem tehetnek ellene semmit, ha a vevő ügyet indít, és elveszi az ebay a pénzüket. Ez lehetetlen.

Vevőként is lehet szívás. Néhány éve Spanyolországból vettem egy postával 270 €-s (akkor 82e Ft) cuccot (18 kg), hogy majd min. a duplájáért adom el, ami simán ment volna (azóta már az akkori vételár 3-4-szeres az ára ezeknek). 3 nap alatt a DPD-vel Bp-re ért a cucc, de ott a DPD központban valaki ellopta az egészet, mert nem lett meg a csomag. 3000+ km-ig nem volt gond, de amint Bp-re ért, máris ellopták! Az eladó alaposan csomagolt, kibélelte a dobozon belüli üres részeket, hogy ne lapulhasson ki a doboz, ha a tetejére nehéz dobozokat tesznek. A tartozékokat is egyenként körbetekerte puha anyagokba, hogy ne verjék össze egymást. A címemet úgy írta rá, hogy nem eshet le, nem kophat le, végigragasztotta átlátszó ragszalaggal. Mindent megtettünk hogy ne legyen gond. Mégse értek ezek semmit. A DPD utólag visszadátumozta a nyomköetési adatokat, meg hazudoztak mailban és telefonban is. Azt mondták, hogy 4-es kód van a csomagon, ami sérülést jelent. Hogyan veszhetett el a csomag, ha valaki ráírta a 4-es kódot, ami sérülést jelent? Hogyan lehet sérült a csomag, ha elveszett, és nem látta senki Bp-en???? Hogyan lehet a magyar rendszerben a rendes DPD-s tracking szám, ha a csomagról soha senki nem tudott semmit???? Ez lehetetlen. Vagy elveszett, vagy sérült, a 2 együtt nem lehet igaz. Évekig olvastam a homár blogot, tudtam mi megy a postán és a futárszolgálatoknál, tele van ilyen történetekkel. Nem hagytam magam, de semmit nem értem el. A tolvaj csinált akkor min. 80e Ft hasznot a cucc eladásából, sőt ha később adta el, 100+e-et. Persze ebay ügyet indítottam, visszakaptam paypalon a teljes pénzt, de ez lószart se ér, mert elestem min. 80e Ft profittól, ami az egész vásárlás lényege volt! Ezt ki fizeti meg nekem? 50e Ft feletti a kár, ez már bűncselekmény. Mégis simán megúszta a tolvaj! Ebből elég volt, hogy akár eladok, akár vásárolok, olyan dolgok történnek, amik 80-100e-es veszteségeket okoznak nekem. Ha ezeket ezután is meg kell engednem, akkor nincs értelme az egész ebayezésnek.

Előzmény: t.lantos (64397)
W_B Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64398

Jaj, Istenem, hát itt is találkozom veled..?

Hány tucat nickedet rakták már ki a C64 C+4 csoportokból..?

Ha mindenki szembe jön az autópályán, akkor val.szeg te mész rossz irányba.

És neked mindig, mindenki szembe jön, commodore körökben is.

Ezt az "üzletelést" nem hangoztatnám a helyedben!

Ha egyszer a NAV tudomást szerez róla, 5 évre visszamenőleg megnézik a számlatörténetedet (illetve visszanézhetik 5 éven túl is, csak határozatot nem hozhatnak róla), és mivel nem adóztál, úgy megbüntetnek hogy arról koldulsz.

A nepperkedés helyett simán lenne olyan (akár 4 órás) munka, amit el tudsz végezni.

Bolti eladó, kisegítő, akármi.

Még a takarítás is nagyon jól fizet.

Előzmény: C128 (64396)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.15 0 1 64397

Majd higyjuk is el, hogy 10+ eve csinalod, aztan megis ilyen hulye vagy?

Bla...bla...bla

Oldd meg magad.

Előzmény: C128 (64396)
C128 Creative Commons License 2021.07.15 -1 0 64396

Összesen NÉGY hasonló 220 USD + postadíj cuccot adtam el máj-ban, mindet az USA ebayen, mind ugyanúgy kb. 1,8 kg-os elsőbbségi ajánlott levélként ment, és 3-at megkapott jún-ban az USA-beli vevő. Csak a Kanadába menő veszett el, még USA-ban. Az 5. cucc egy 6 kg-os csomag volt, szintén USA-ba ment, nem elsőbbségi nemzetközi postacsomag, máj. 14-én postáztam, 10e Ft-os értékbiztosítással 27110 Ft volt az elküldés, és máj. 25-én megkapta. A cucc valódi értéke 100e Ft volt, de ekkora értékbiztosítással 35e Ft lett volna a posta (ezt nem fizette volna ki, ebayen kívüli üzletelés volt egy ebayes vevőmnek, aki az 1. 220 USD-os cuccomat elvitte), 50e-rel 32e, ezeket direkt megnézettem a postán.

Szó sincs olyasmiről, amit most írtál, nem vagyok, és sosem voltam hülye, nagyon nem érted a helyzetet, semmiben nem hibáztam, mindent jól csináltam. Rendesen leteszteltem minden termékemet a meghirdetés előtt, az eladás után csomagolás előtt is, alaposan becsomagoltam, kibéleltem a dobozokat. 2000+ cuccot postáztam már, ebből 500+ db külföldre ment, 200+ Amerikába, 10+ éve ezt csinálom, nem vagyok kezdő. Mindig becsületes voltam, sosem akartam senkit átverni.

Ez a helyzet a magyar kormány, az ebay + paypal, és az USA posta miatt keletkezett. A magyar kormány miatt azért, mert nem védett meg engem semmilyen törvénnyel attól, hogy a saját szüleim és más emberek tegyék tönkre az életemet gyerekként és felnőttként is. Jól fizető melóm volt (most ezzel a sima fizikai melóval 500+e-et kereshetnék, most nagy erre az igény), de tönkrementem idegileg, és rokkant lettem, többet nem tudok dolgozni, pedig 50 se vagyok. Most ötjegyű rokkant ellátásból kéne tengődnöm egyedül, segítség nélkül, ami lehetetlen, mindenki látja a megélhetés költségeit most. Muszáj plusz bevételt, profitot termelnem, bármi áron. Csak netes üzletelés lehetséges, mert semmilyen rendes, napi 8-10+ órás odafigyelést igénylő melót sem tudok végezni, se rendes melóhelyen, se netes melóként. A paypal azért hibás, mert 10+ éve az ebay rákényszerített engem a paypalra, e nélkül semmit nem tudtam volna meghirdetni sem. Rengeteg jutalékot elrakott a paypal. Az elveszett kanadai cucc árát még paypalon kaptam meg, mert csak jún. 30-án állították át az ebay nickemet az új paypal nélküli fizetési rendszerre. Az USA postások azért hibásak, főleg ők, mert nem végezték rendesen a dolgukat, mert ha végzik, akkor ezt is megkapta volna a vevő, mert már több cuccot küldtem Kanadába, 10+ kg-os csomagot is, ezek mind megérkeztek. Vagy az USA-ba érés után lopta el valaki, akkor is ők a hibásak. Egy rohadék tolvaj miatt lett 100e Ft-os veszteségem??? Semmit sem tehetek, hogy megtérüljön min. a károm 80%-a??? Ebbe nem nyugszom bele.

A másik topikban írták ezt, ez is hozzájárult, a Mo-ról oda menő leveleket tudnák követni, csak nem AKARJÁK, tervben sincs. http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=158838985&t=9090368 A magyar kormány, ha akarna tehetne ezügyben valamit, de nem akar. Még 1 fekete pont nekik. A 64387-es üzidben írtak miatt nem ér semmit a kerestetés, a 64389-ben leírtam miért. Azzal nem leszek előrébb, hogy ha valaki ellopta USA-ban a csomagomat (ami még Kanadáig sem jutott el, ha simán gond lett volna a csomaggal, és nem lopják el, akkor mostanra visszakaptam volna), és 2-3 hónapos kerestetést, meg minimális, max. 12e Ft-os + 8e-es postaköltség pénzvisszatérítést kapok, amikor 100e Ft a veszteségem. Úgyhogy igenis szaggassa mindenki magát, mert olyan nincs, hogy hagyom hogy a 100e-es veszteségem megmaradjon, vagy a kerestetéssel 80e legyen. Min. 80e-et vissza kell kapnom, vagy a teljes csomagot.

Előzmény: t.lantos (64395)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64395

Nezd, azert mert TE hulye vagy, nem fogjuk szaggatni magunkat.

Egy utolso segitseg, mert amint latom az angol sem megy, meg a szovegertes se>

Jun 7, 2021     7:09pm      Received by destination Post

Celorszagba megerkezett. Vagyis ott keveredett el. Legalabb a kerestetest erdemes elinditani.

Reszemrol 2000+ online tranzakcio (privat), es ki tudja mennyi hivatasos (kozel 20 ev kulkereskedes, szoval ennel is joval tobb, bar nem ebay) utan mondhatom, hogy a kezdok vagy hallgatnak a rutinosabbra, vagy szepen tunjenek el kussban.

Előzmény: C128 (64389)
C128 Creative Commons License 2021.07.14 0 0 64394

Ezzel nem segítetek. A biztosítás nem elérhető ajánlott levélre USA-ba küldéskor. Amúgy is ezt ki fizetné meg? Csak csomagra van biztosítás, de 2 kg-ig 18-19e az alapdíj, írtam hogy ezt nem fizetik meg. Várom a megoldásokat az előző üziben írtakra, mert ezeket nem hagyhatom annyiban. Nem engedhetem meg, hogy bármelyik vevőm ebay ügyindítással elvegye a pénzemet, akár valódi oka van rá (tényleg elveszett a csomag), vagy csak hazudik, mert ingyen termék kell neki ingyen szállítással. Ha ezt megtehetik, akár csak évente 1-2-szer 200+ USD összértékben, máris értelmetlen az egész ebayes üzletelésem. Hiába van elveszéskor kerestetés, meg valamennyi pénzvisszatérítés, 20+ USD-ért eladott, és 1x USD-ért postázott cuccokra nincs értelme ezt csinálni. Megelőzni akarom a problémákat, nem utólag kezelni. Azt sem engedhetem meg, hogy ellopják a cuccaimat akár Bp-en, akár USA-ban, vagy bárhol. USA-ból sosem akartam vásárolni, és nem a lopás miatt, hanem mert túl drága a szállítás, van vám is, és 2 hét alatt se ér ide vírushelyzet nélkül. Meg ezek a termékek EU-ból, vagy Kínából is beszerezhetők 2 hét alatt. Az ebay új fizetési rendszer nem segített, amit most jún-ban bevezettek a magyaroknak, mert most nem a paypalra, hanem az ebayes izé által kezelt számlára megy, onnan vonják le a jutalékokat, és a maradék pénzt váltják €-ra, és ezt küldik át a csatolt magyar bankszámlámra, ahol Ft-ra váltás lesz (nincs díja). Ez így dupla szívás, mert főleg az USA ebayen adok el, ahol ugye USD-ban fizetnek, az €-ra, majd Ft-ra váltásokon mindig én bukok. Most akarok még több terméket hirdetni csak az USA ebayen, így még több USA-ba, Kanadába postázás lesz, mindegyik sima elsőbbségi ajánlott levélben, amit nem lehet követni Bp után. Ez így fos. A másik üziben volt hogy miért erőltetem. Azért, mert kell a plusz bevétel a megélhetéshez, nem tehetem meg, hogy abbahagyom az ebayezést.

Előzmény: -Minarik- (64391)
Syracusa Creative Commons License 2021.07.14 0 0 64393

Már sehol, majd megkérdezi az első fizetéskor és eltároltathatod vele a választást.

Valaki részletesebben is kifejtette amikor bevezették, asszem ebben a fórumban valahol.

Előzmény: Lángész1969 (64392)
Lángész1969 Creative Commons License 2021.07.14 0 0 64392

Tisztelt fórumtársak !

Új kártyát kellett regisztrálnom a PayPalon.

Nem találom hol kell beállítani hogy a PayPal helyett a bankom váltsa a pénz.

Segítségeteket előre is köszönöm !

-Minarik- Creative Commons License 2021.07.14 0 0 64391

Van a biztosítás például. Az sem segíti a rendszert, de nem bukod a pénzed. A nemzetközi nyomkövetés használhatatlan. 
Az eladók nem véletlenül korlátozzák, hogy hova postáznak csak. Pl ah Államokból Magyarországra nem érdemes semmit küldeni, csak maximális biztosítással és maximális követéssel, annyira lopnak az alkalmazottak, vagy akik kezelik a küldeményeket.  Nem lehet szépíteni, ez tény. Ez nem légből kapott dolog, hanem személyes tapasztalat. 
A csomagodat lehet, hogy feltették a tranzitba, csak nem volt benne semmi. A vonalkód utazik, semmi más. 

hobby 66 Creative Commons License 2021.07.14 0 1 64390

Nem egyszerű dolog a nemzetközi kereskedelem. Vagy ahogy Hofi mondta, ami nem megy, nem kell erőltetni.

C128 Creative Commons License 2021.07.14 -1 0 64389

Sosem mutatott semmit az ebayes tracking. Akkor sem, amikor ott a nekem Kínából, vagy UK-ból küldött terméket néztem. Sosem láttam semmit, nem ér semmit az egész. A sima posta.hu-s nyomkövetőt és a 17trackot néztem, ott látszott minden. Amikor én töltöttem fel trackingot az ebayemben, mint a megírt 270 USD-os Kanadába küldött elveszett cuccnál is, nincs semmi. Most is megnéztem, az van ott, hogy máj. 27-én elküldtem, meg a 2. pötty van bejelölődve, hogy in transit. Ennyi. Alatta ott van a posta.hu-n látható nyomkövetési infó, és ennyi.     Jun 7, 2021     7:09pm      Received by destination Post      Jun 5, 2021     8:05pm      Handover to destination Post      May 31, 2021     10:48am      Handover for international transport      May 28, 2021     2:58pm      Inserting item into export receptacle      May 27, 2021     10:15am      Acceptance completed      Jun 19, 2021     10:57am      Tracking number provided

Szart se ér az egész. Most a magyar posta helyett beírtam a carrierbe a crc-t, semmi se változott. Semmilyen módon nem lehet megtudni (nem létezik olyan nyomkövető oldal, ami megmutatja), hogy az Európán kívülre küldött ajánlott levelekkel mi lesz, amint elhagyja Bp-et, vége.

Nem küldhettem az 1,8 kg-os postával 270 €-s cuccot EMS-sel Kanadába, mert így is 9740-et fizettem elsőbbségi ajánlott levélként (ami a legolcsóbb küldési mód), és 40 USD (12e Ft) postát kellett kérnem érte a jutalékok miatt. Írtam amott, hogy intern. postacsomagként 18000 Ft-ért ment volna el, amikor nincs 2 kg. Vicc. Most néztem a nemzetközi EMS-t, pack, 2 kg-ig 19300 Ft. Kapják be. Ha ezzel hirdetem meg, min. 25000 Ft-ot (83 USD) kellett volna postaköltségre kérnem. Ezt senki nem fizeti meg! Lehetetlen. 230+83=313 USD, kizárt. Sosem adtam volna el.

A kerestetésről: 101e Ft-os károm keletkezett, mert a vevőnek visszaadta a paypal a teljes termékár + postadíj 270 USD pénzt, és így saját zsebből fizettem a 10e Ft postát oda, és még 35 USD eladási jutalékot is fizettem. Mit érek a kerestetéssel, ha az ajánlott 1555 Ft-os díjat nem adják vissza, csak a 8185 Ft-os alapdíjat??? Ha elveszettnek nyilvánítják, akkor max. 12e Ft-ot kapok vissza! Ez mit ér??? Szarakodjak a postán fél órát, meg álljak sorba, meg várjak még 1-2 hónapot, hogy TALÁN visszakapok majd valamikor szept-ben 8185+12e=20e Ft-ot??? 101e Ft-ot buktam!! Ezt ki téríti meg??? Mit érek a kis visszatérítéssel, ha így is 80+e-et bukok az egészen???

Hogyan lehet olyan erős vevővédelem ebayen, és nulla eladóvédelem, hogy bármelyik vevő bármelyik termékemnél meg tudja tenni, hogy ügyindítással UTÓLAG elveszi a pénzemet, amikor már elküldtem a csomagot, és ez ellen semmit nem tudok tenni!! Még azt sem tudom kideríteni, hogy valóban elveszett-e az USA-ba, Kanadába küldött cucc. 20 USD-os 30 g-os terméknél is csinált olyat az USA vevő, hogy ügyet indított, behazudta hogy a termék nem működik, amikor új chip volt, és teszteltem, alaposan becsomagoltam, nem lehetett baja, és itt is elvette tőlem az ebay a teljes cucc+posta pénzt, ezt is saját zsebből küldtem el neki 2335 Ft-ért!

Miért csak az a fontos az ebaynek, hogy a vevőnek ne keletkezzen vesztesége? Ki téríti meg az eladók veszteségeit? Így is én fizetek minden díjat, mint eladó (már kb. össz. 20%-ot!), belőlem is él az ebay, a vevőtől 1 fillér jutalékot nem kap az ebay! Plusz még az egész ebay jutalékra még a magyar 27% ÁFA-t is beszedik tőlem! Mindenki jól jár, csak én, az eladó nem! Pedig ez a lényeg, a profitért csinálom, hogy jól járjak.
Hogyan üzleteljek így a kevés profitért, ha ilyenek történnek? Kb. 3 hónap alatt volt most annyi tiszta hasznom, ami csak a 100e Ft-os veszteséget pótolná! Nagyrészt csak a 20 USD körüli cuccokból van pár 1000 Ft profitom/eladás. Hónapokig azért dolgozzak, csomagoljak 25-30 kis értékű cuccot egyenként (ez volt), járjak postára, hogy aztán 1 vevő 1 ügyindítással lehúzza az egészet a WC-n, amikor egy 200+ USD-os cuccot adok el?

Tshu-hash Creative Commons License 2021.07.14 0 0 64388

Sziasztok,

A Kinabol erkezett, vamolt kuldemenyt hol lehet online kifizetni? Beirom a ragszamot, ala a hozzaferesi kodot. Ekkor megjelenik a Vam igazolas letoltese gomb. Ez az egyetlen, amira kattintani lehet. Alatta kicsivel van egy SimplePay-es logo a bankkartyatipusokkal, de arra nem lehet kattintani. Tobb geppel, tobb bongeszovel is probaltam. Nem szeretnek feleslegesen tobb ezret fizetni az utanvetert, ha nem muszaj.

Koszi!

t.lantos Creative Commons License 2021.07.14 0 0 64387

Ilyen erteku cuccot meg EMS-el kell kuldeni. Igen, 8000-el tobb. De azt meg is kapja.

Amugy ha ajanlott level, akkor bekocogsz a postara, es kitoltesz egy tudakozvanyt. Akkor a posta hivatalbol megkeresi a celorszag postajat.

Majd kuldenek egy levelet, hogy tovabb tartott, mint gondoltak, es varjal tovabb :)

Aztan vagy az lesz, hogy megtalaltak, vagy az, hogy elveszett.

Nyialtkoznod kell, hogy a cimzett se kapta meg, es te se kaptad vissza.

Ha elveszettnek nyilvanitjak, akkor visszakapod a feladas dijat (az ajanlott felarat nem!) es az aru erteket, de maximum 30 SDR-t. Ez jelenleg 12-13000 ft.

Kanada eseten az ebey feluleten a carrier CPC.

Előzmény: C128 (64385)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.14 0 0 64386

Elmondtuk a megoldast.Az, hogy te ertelmetlennek tartod, a te bajod.

Az ebay -re fel kell toltened a tracking szamot, es akkor szepen mutatja. NEM uzenetben, hanem "add tracking"

Nem kap masik szamot az USA-ban, vegig a magyarral megy mindig.

Carriernek pedig USPS-t allits be.

Előzmény: C128 (64382)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!