Mi meg most készülünk összerakni, mert a 2 éves Bari elől abba menekítjük a karácsonyfát.
Bogi hasonló korában is ezt tettük, járókába egy kisasztal, rá a fa, és védve a barbár kis kezek elől. :-)
Pumukli
Jo talizast Nektek holnapra! Minden gyengelkedo gyogyuljon meg, karacsonyra mar csak emlek legyen minden natha...
En meg egyben...(napi bejelentkezesem ezzel letudva:-)
Imhol egy mezeskalacs recept, Anginak igertem, de ugy gondoltuk, hatha mast is erdekel...a mez helyettesitheto benne olvasztott barnacukorral, a fuszerek meg varialhatok a megadotton kivul (pl. mehet bele meg anizs is), es rogton sutes utan is mar puha omlos, tehat akar karacsony napjan is elkeszitheto, mert rogton lehet enni..:
Gyomberes mezes:
Hozzavalok:
30 dkg margarin 30 dkg cukor 3 tojas 25 dkg folyekony barnacukor (vagy mez: en mindkettovel csinaltam mar, a mezzel kenyelmesebb...es illatosabb) 2 kavesk. orolt gyomber 2 kavesk. orolt fahej 2 kavesk. orolt szegfuszeg 1 kavesk. orolt narancshej (en tettem bele citromot is..) 1 kg liszt 3 kavesk. szodabikarbona
Osszefozzuk a mezet a fuszerekkel (ezt lehet mikroban is), hozzaadjuk a margarint (azaz felolvasztjuk), majd addig keverjuk, mig kihul (illetve addig, hogy ne legyen forro). Felverjuk a tojasokat a cukorral. Osszekeverejuk a liszt felet a szodabikarbonaval, majd osszekeverjuk a mezes margarinnal. Hozzaadjuk a cukros, felvert tojast, es a maradek lisztet. Nem dolgozzuk ki a tesztat, hanem legmentesen lefedjuk, es egy ejszakat pihentetjuk (hutoben, vagy kamraban). Masnap kinyujtjuk a tesztat (elotte egy kicsit at kell gyurni), formara szaggatjuk, es kozepes hofokon aranysargara sutjuk (vigyazat, a teszta sules kozben megduzzad, ezert ne rakjuk a kiszaggatott formakat tul kozel egymashoz)...Pillanatok alatt megsul, es ahogy irtam, akar rogton fogyaszthato, vagy kihules utan dobozban meg honapokig eltarthato...(es vigyazat, ez oriasi adag!! kb. 130-140 atlagos, boltban kaphato mezeskalacs formanyi)
Jo etvagyat!
Es ami meg nagy elonye, nagyon konnyen formazhato, gyerekeknek jo gyurmazasi lehetoseg, Bendi evek ota gyurja es szaggatja velem egyutt...es imadja (enni is)..
Basszuskulcs miéééért ilyenkor kell betegnek lenni???
Mindenkinek jobbulást, enyém lányok megvannak, úgy ahogy, mi úgy néz ki, h megyünk:)
lánynév. Veronika széééép! Nekem még nagyon tetszik a Magdolna, Terézia, de sajna nem csak rajtam múlt a névválasztás. Fentiek becésése gyönyörűséges:). Magdolna lehet Megi, Terázia Rézi, sztem csodás nevek. Alapban pedig méltóságteljesek, szépek.
A mai délelött után nem tippelek, mert eddig sose adta kölcsön nekem R a motorját, de ma napkitörés, elektromos vihat vagy más anomália lehet, egyfolytában hisztizett délelött,akárhol voltunk,akármit csináltunk...Na,motorozni is nekem kellett, ö meg toporzékolt:-)
Ja,Máté reggel höemelkedéses volt, aludt keveset délben és már lázas is:-((
Legközelebb titkos körben gyülekezzetek, nálunk mindig elötte kell orvost látogatni, ez már összefügg, látom:-) Esetleg idike hazatértét nem birják a fiuk:-))
Csajok, ma szétszedtük Encsi járókáját. Ne tudjátok meg...
2 hete készítettük fel őt, de szegénykém abszolút nem volt konstruktív, váltig állította, hogy neki "szüsszége van a jálókála", erre ma a délutáni alvás közben apja szétkapta, mondván, hogy jobb, ha nem kell végignéznie szegény gyereknek a "rombolást", háááát, jobb volt így, de szegények láthatóan hiányzik:(
De hát 2 és fél éves, és hát ott a karácsonyfa helye. Tavaly még kiköltöztettük addig a konyhába a járókát, de idén már kicsit túlzásnak tűnt volna...nekünk...:P
Köszi a bókokat és köszöni, nagyon jól van, füle is, mindene, bár a keddi lesz április óta az első igazi nagy gyerekközösség, amibe belép, dehát januártól már amúgyis járhatna, szvsz nem 1 héten fog múlni.
Itten unokatesójával, aki szintén ritka jólsikerült vagány kölök :-))