Keresés

Részletes keresés

riffentyu Creative Commons License 2006.12.09 0 0 391
Hát sajnos az a helyzet, hogy júliusban ugyan még rengeteg volt nekem, szépek meg minden, aztán el kellett mennem két hétre és elajándékoztam mindet, mert úgyis csak tönkrementek volna. Mostanság magam is arra gondolok, hogy hiányzik az állomány: szerezni kéne valahonnan..
Előzmény: Goldner Ibolya (376)
czigicz Creative Commons License 2006.11.22 0 0 390
Ujdonsült kaukázusi kefirtulajdonos vagyok. Valaki hozzáértő megtudná mondani, hogy mennyire kell sűrűnek lennie az elkészült kefirnek? Az enyém alig sűrűbb a tejnél és apró szemcsés, nem krémes állagú. Próbáltam hosszab ideig érleni, akkor is ilyen, egyébként mindent a leírás szerint csinálok.
wizes Creative Commons License 2006.11.18 0 0 389

Ebbe beszállnék én is, mármint az akceptorok közé!

 

Előzmény: koka39 (385)
Agallis Creative Commons License 2006.11.16 0 0 388

Kedves Ibolya, koszonom a valaszod, azota mint latod eltelt nehany het es most mar batran hasznalom a gepet:)kitapasztaltam.  Ezzel a geppel akkor lesz finom a joghurt ha kb.22 orat melegitem es nem teszem azonnal hutobe. En is elofloras joghurttal oltom, de egy uvegcsebe(szuk 2 deci) 1 teaskanalnyit teszek. Probaltam mar az igy elkeszult joghurttal is oltani, az is mukodott. Talan ha tobb oltoanyagot teszek bele akkor hamarabb kesz?

 

es, hogy on is legyek:),kaptam kefirgombat es olvasok vissza, hogyan is kell csinalni. Egyelore ido hijan raontottem 1 l. tejet es a konyhaban all lefedve.

 

Agallis

Előzmény: Goldner Ibolya (375)
Gotfroa Creative Commons License 2006.10.26 0 0 387
Kedves Koka!
Köszönöm!!!!!
Got
Előzmény: koka39 (385)
Hohooo Creative Commons License 2006.10.24 0 0 386

Tisztelt  Koka!

 

Tegnap írtam neked mailt a kefírgombával kapcsolatban. Nem tudom megkaptad-e? Ha még van elajándékozandó kaukázusi kefírgombád légyszíves jelezd. paripa@chello.hu

 

Előre is köszönöm!

 

Hohooo

Előzmény: koka39 (382)
koka39 Creative Commons License 2006.10.24 0 0 385

Szívesen adok, hol és mikor tudnánk találkozni?

Írj egy e-mailt!

Előzmény: Gotfroa (384)
Gotfroa Creative Commons License 2006.10.23 0 0 384
Kedves Koka!
Oly régen volt, hogy e kefíres gondolatokat elindítottam, hogy azóta még az én gombám is eltűnt az idő forgatagában...
Kérlek, adj nekem!
Köszönöm!
Got
Előzmény: koka39 (382)
fortuna2006 Creative Commons License 2006.10.22 0 0 383

Én szeretnék gombát. A fortuna@vipmail.hu címen beszéljük meg a lebonyolítást.

Köszi, hogy írtál.

Előzmény: koka39 (382)
koka39 Creative Commons License 2006.10.22 0 0 382

Nekem van átadható kaukázusi kefirgombám.

Bp-en lakom, szívesen adnék annak akinek szűksége van rá.

E-mailben a továbbiakat megbeszélhetjük.

beetee Creative Commons License 2006.10.21 0 0 381

Egy adag cukortartalma napi kb. 5 perc mozgással ellensúlyozható....

 

 

 

 

Előzmény: pamela70 (379)
fortuna2006 Creative Commons License 2006.10.21 0 0 380

Szükségem lenne kefirgombára. Tudtok olyan helyet ahol lehet venni hozzá gombát?

Előre is köszönöm a felvilágosítást!

 

pamela70 Creative Commons License 2006.10.19 0 0 379
Sziasztok, nekem most küldenek japán kristálygombát, de az az aggályom, hogy mivel fogynom kéne jelentősen, a hozzádott cukor ez akkor nem tesz jót nekem, nem lehet-e valamivel pótolni, például a  NORBI cukorra gondoltam.
anubiszandy Creative Commons License 2006.10.18 0 0 378

Sziasztok!

Új vagyok ezen a fórum, de azért íratkoztam fel, hogy tudna-e valaki adni nekem kaukázusi kefírgombát. Akár postán is, fizetem a postaköltséget. Azt meg tudná nekem mondani valaki, aki ért hozzájuk, hogy mi a különbség a kaukázusi és a tibeti kefírgomba között? Ha van felesleg erre az e-mail címre írj légyszíves:

enrico72@freemail.hu

köszönettel:

andy

Hohooo Creative Commons License 2006.10.15 0 0 377

Üdvözlök mindenkit!

 

Gyerekkorom óta szeretem a kefírt, de eddig még sohasem készítettem házilag. Sokat olvasgattam az interneten erről a témáról, és most bukkantam erre a fórumra. Nem tudom hol juthatnák kaukázusi kefírgombához. Ha valaki tudna segíteni ebben, kérem jelezze! Miskolcon lakok, de távolabra is elmennék érte, olyan helyekre ami vasúton elérhető. Előre is köszönöm!

Goldner Ibolya Creative Commons License 2006.10.07 0 0 376
Már régóta szeretnék kapni. Én bp-i vagyok, megoldható-e?

Amim volt az nyaralás alatt szegény elbarnult, és nem sikerült helyrehozni. :-((
Azóta is nagyon hiányoljuk.
Előzmény: riffentyu (357)
Goldner Ibolya Creative Commons License 2006.10.07 0 0 375
úgy tűnik nem kaptál választ.
4 óra elég a joghurtnak. Érdemes megoldani az automatikus kikapcsolást.

Én üzletben veszek élőflórás joghurtot és kb 1/3 jogjurt 2/3 házitejjel jó szokott lenni.
előtte a tejet 1 napig állni hagyom és lefölözöm.

Te mivel oltod be?
Előzmény: Agallis (360)
horec Creative Commons License 2006.10.02 0 0 374

Szia!

1.  Nem befolyásolja, hiszen a barna cukor ugyan az, mint a fehér kristály cukor, csak nincsen finomítva és a hozzáadott melasztól sötétebb.

2. Nem tudom mekkora lehet az az "irdatlan" adag cukor, de én a helyedben az előírt mennyiségű hozzávalókat adnám hozzá, csak arányosan kisebb mennyiségben és 3-4 naponta lefejteném majd újra "etetném". ( Vajon létezik olyan cukor koncentráció, ami már sok a kristálynak....?)

Előzmény: Cloaca Maxima (373)
Cloaca Maxima Creative Commons License 2006.10.02 0 0 373
Szia horec és más szakértők!
Két kérdésem volna:
1. a kristálygombás üdítő barna cukorral finomabb - a gomba erjedését a barna cukor nem hátráltatja?
2. ha egy kisebb adag kristálygombát szaporítani szeretnénk, annak mi a legjobb megoldása? Most úgy csináljuk, hogy egy kisebb befőttes üvegben irdatlan mennyiségű (barna) cukorral, citrommal, mazsolával erjesztünk 1 hétig. Ez így jó?
Kösz!
Előzmény: horec (372)
horec Creative Commons License 2006.09.10 0 0 372

Nem csak azzal táplálkozik, hanem azt bontja le. Tehát ha kevesebb cukrot raksz bele az előírtnál, logikusan kevesebb hasznos anyagot termel. 3 nap alatt 2l/6 e.kanál krist.cukor mennyiség teljesen kierjed.

Szerintem még simán fel tudnád szaporítani a kritályodat!

A fénymennyiség nem befolyásolja az életműködését.

Előzmény: Cloaca Maxima (371)
Cloaca Maxima Creative Commons License 2006.09.10 0 0 371
Horec és kulináris kóstológia: köszönöm az infókat!
Horec válasza világosított fel, hogy a kristálygomba cukorral táplálkozik, ezek szerint sima vízzel elpusztul. Hát mi pont ezt csináltuk. (egy ma leszűrt adagban, amelyben már több cukor volt, ezt mintha meg is hálálta volna a gomba)
Felvetődött bennem, hogy mennyire fényérzékeny? Mert mi a "bamboochá"-t északi fekvésű ablak közelében készítjük. Egy csapott evőkanál cukor/litert kapott eddig, kb. 3-4 szem mazsola/literrel. És két nap után leszűrtük, hogy ne legyen túl erős...
A részletesebb leírásnál ezekre a szakmai trükkökre gondoltam.
A fentiekre még légyszi válaszoljatok!
Kösz előre is,
CM
Előzmény: kulináris kóstológia (370)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.09.08 0 0 370

ON:

Kéretlen prókátorként is egyértelműen megerősítem Horec véleményes hozzászólását: március óta a leírt módon gondoskodom gombáinkról, s eddig a  tovább adott kristálygombák minőségére, életképességére nem kaptam negatív visszajelzést, tehát meghálálják a gondoskodó törődést!

 

Az elmúlt 2 hétben pihentettem az állományt, de közben kevesebb vízmennyiséggel, változatlan cukormennyiséggel etettem "őket", s a mai leszűrésnél szépen fehéredő, 3-5 mm.-es kiterjedésű gombácskák (is) visszaköszöntek a műanyag szűrőből. 

 

Cloaxa Maxima!:

bizony Te - pl.: cukor, mazsola, méz, füge, datolya nélkül - kiéheztetted gombáidat,

s a 3 heti "ugaron hagyásuk" alatt felélték önmagukat.:-(

 

> Van erről valahol leírás, ami egy kicsit részletesebb, mint a kefirgomba.hu-n lévő?

 

Az 1szerűt miért szeretnéd még jobban bonyolítani?

Segítőleg ajánlom: Horec tömören összefoglalta mindazt, 'mit e gombákkal való törődés alapvetően igényel azaz, a balkezes sofőröknek is jobb kezes minden olyan kereszteződés, 'mely a jobb kezeseket is az elsőbbség megadására kötelezi!  

Gombáid jobbról érkezését 3 hétig figyelmen kívül hagytad... 

 

Néhány hét múlva én is tudok kristálygombákkal segíteni, amennyiben Te is odafigyelőbb leszel!

Üdv.: kulináris

 

Előzmény: Cloaca Maxima (368)
horec Creative Commons License 2006.09.08 0 0 369

OFF

kisbetűvel írom mert ebben a topicban ez off-nak számít: a kefírgomba.hu-t ismerem csak e témában, az ott lévő receptet használom, 2L víz, 6 ek. kristály, 6 ek. kr.cukor, 6 szem mazsola, fél citrom, napi 1x megkever, 3. napon leszűr. Szerintem éhen halasztottad szegényt, a cukor mindenképpen kellett volna neki...

Éppenséggel adhatok neked kristályt, zuglói vagyok. És ha megígéred, hogy a jövőben úgy vigyázol rájuk mint a szemed fényére, akkor kombuchat és kefírgombát is vihetek :-))))

ON

Előzmény: Cloaca Maxima (368)
Cloaca Maxima Creative Commons License 2006.09.08 0 0 368
És hány evőkanál az alap, amelyből 1 evőkanálnyi szaporodik? (Te valamit nagyon tudhatsz, még ha nagyipri körülmények között használod a kristálygombát...) Nem tudod, hogy Budapesten hol lehet utánpótláshoz hozzáférni?
Eszembejutott, hogy esetleg a tárolással, stb. lehet gáz (volt, hogy 3 hétig "ugaron" hagytuk, csak minimális vízben, cukor és mazsola nélkül volt). Van erről valahol leírás, ami egy kicsit részletesebb, mint a kefirgomba.hu-n lévő?
Előzmény: horec (367)
horec Creative Commons License 2006.09.08 0 0 367
Nem vettél hozzá mostanában új zacskó mazsolát? Némelyiket  kezelhetik penészesedés elleni szerrel, ez nem igazán tesz jót a kristálynak. Az enyém kb. 2-3 nap alatt 1 evőkanálnyit szaporodik.
Előzmény: Cloaca Maxima (366)
Cloaca Maxima Creative Commons License 2006.09.08 0 0 366
Bőszen csináljuk a "bamboocha"-t (kristálygomba+víz+cukor+mazsola), de egyrészt a gomba állaga mintha megváltozott volna (összeesett, nagyon apró részekből áll), másrést meg nemhogy nem szaporodik, de egyre kevesebb van belőle... Ez miért van? Lehet-e még rajta segíteni?
son321 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 365
Szeretnék a kefírgombádból, Budapesti vagyok, hogy hozhatnánk össze?
Ajándék, vagy árulod?
Előzmény: riffentyu (354)
laci62apafej Creative Commons License 2006.08.17 0 0 364

Szia,

 

Jó amiket írsz, szerencsésebb  úgy enni, hanem beteg az ember.
Konkrét receptjeid vannak-e? Pár nekem is van.

 

lassan gyűlik az anyag, én 2 hete fogyasztom a kefirt. Jó sok dolgot összeszedtem róla, pl.:

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a gomba?

1., kiégeti a rákot, azaz megakadályozza a rákos sejtek növekedését.
2., tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét
3., kiégeti az összes! Allergiás megbetegedést
4., kiégeti az összes gyomor- bélrendszeri betegséget, többek között a gyomorfekélyt, stb. normalizálja a bél mikroflórájának működését
5., gyógyítja a tüdő megbetegedéseit, a hörghurutot,  a tüdőgyulladást
6., gyógyítja az összes gyulladásos betegséget, antibiotikus hatású.
7., gyógyítja a máj, epe, és a vese összes betegségét, többek között feloldja a köveket.
8., teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja az anyagcsere termékeit, többek között a koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat, és az alkohol feldolgozása utáni végterméket.
9., gyógyítja a cukorbetegségeket, azaz normalizálja a szénhidrát anyagcserét
10., fokozza a nemi aktivitást, fiatalítja az egész szervezetet, mivel csökkenti a sejtek öregedését
11., megemeli a tónust, és a szervezet belső tartalékát, javítja az emlékezetet
(a fordított anyagból)

 

 

Íme 3 nyereség:

 

…..Amióta a kaukázusi kefirt fogyasztom (egy éve) minden nap az óta nem jelentkezett a lábamon a köszvényes roham. Azelőtt ha valamilyen igazi magyaros ételből (babgulyás, resztelt máj, pacal, pincepörkölt, körömpörkölt) kedvemre fogyasztottam már számítottam a nagyon fájdalmas rohamra. Az étkezési szokásom az óta sem változott, de örömömre a köszvényt az óta elfelejtettem.

 

Nagyon sokat számít, ha hiszünk is abban amit csinálunk. Én kb. 3 hónapja
iszom a kefírt és azt vettem észre, hogy az allergiámra reggelente használt orrspray-ről teljesen
leszoktam és a tüneteim sem jelentkeznek. Az anyagcserém is lényegesen javult. Székrekedéssel
küzködtem és az utóbbi időben szinte minden nap van székletem az eddigi heti 2x helyett.
Arról már nem is beszélek, hogy a nagy melegekben nagyon üdítő volt a hideg kefír.  (judy)

 

 

Nekem segített a kaukázusi kefír fogyásban is. Igaz délután 4 után csak ezt iszom. Látványosan hamar meglátszódott, hogy fogyasztom. Mellette rendszeresen tornázom napi 1-2 órát. Gyerekkorom óta gyomorpanaszaim vannak a kefír erre is jó gyógyír. Mindenkinek ajánlom!

 

 

na hello!

Előzmény: riffentyu (363)
riffentyu Creative Commons License 2006.08.17 0 0 363

Igen, érdekelnek az ilyen fölmérések. Személyes tapasztalatot nem tudok mondani ezzel kapcsolatban. Kb. 8 hónapja folyton csinálom a kaukázusi kefírt. Előtte sem volt semmi bajom és most sincs.:) Viszont nagyon finom. Fölhasználom különféle salátákba (majonézes és sima, különféle zöldségekkel) - tejföl "helyett", de egyszerűen csak meginni is jó. Meg főzelékekhez, zöldséglevesekhez, bármihez, amihez illik a savanykás íz.

Jól érzik magukat a gombácskák, szaporodnak mint a bolondok. Megint van egy csomó. Ha kér valaki, szívesen adok. Akármennyi is termelődik, sohasem dobom ki, gondozom, karbantartom őket, szépek, jószagúak, fehérek frissek.

Előzmény: laci62apafej (362)
laci62apafej Creative Commons License 2006.08.11 0 0 362
Valójában kezdő fórumozó vagyok, nem tudom, van-e külön ilyen téma.

 

Azt figyeltem meg, hogy fórumokon gyakran, egy-egy hozzászólásnál, csak néhány,  fontos, kevésbé fontos, adat, információ jelenik meg, de ritkán van teljes körű leírás. Inkább kérdések vannak, válaszok is részben, v. egészben.

Hogy sokmindenre együtt legyen a válasz, írtam magamnak egy GYIK-ot (gyakran ismételt kérdéseket a tejalapú kefirgombákról, de van a kombucháról és a kristálygombáról is) válaszokkal, elég jól sikerült, ha kéri valaki, elküldöm szívesen.

 

 

Miután  évekig kerestem a helyes cselekedetek, helyes beszéd, helyes gondolkodás útját, a következő felismerésre jutottam:

 

A betegségek, ill. az egészség témában nagyon fontos a pszichés (lelki) tényező, konkrétan arra gondolok, hogy az egészség visszaállításában a kefir fogyasztásánál is mennyire fontos a kitartás. (a kefir fogyasztás egy éven át visszaállítja a teljes!!! egészséget, 1-2 hónapos fogyasztása már bizonyos betegségeket megszűntet)

 

A kitartást befolyásolja, a remény, azt pedig, hogy mit hallunk, mit tudunk, milyen adataink vannak javulásokról, a gyógyulásokról, ez végső soron kialakítja hitünket, meggyőződésünket a kefir fogyasztással, jótékony hatásaival kapcsolatosan

 

Ez utóbbi kettő önmagában eldöntheti, hogy betegség, vagy gyógyulás. Gondoljatok bele, hogy a hatóanyag nélküli semleges, ártalmatlan tabletták, a placebók, pl. 20%-ban tudják javítani az állapotokat.

 

Tehát, ha sok jó hírt szedünk össze egy csokorba, és ezeket olvasgatjuk, látunk saját bajainkhoz hasonló, gyógyult eseteket, akkor kialakul a gyógyulást segítő hit, és meggyőződés, ami katalizátorként hat majd a biokémiai  változások mellett, és pozitívan segíti, átállítja  gondolkodásunkat, beállítottságunkat is.

 

Sokszor ez az, ami átsegít  egy krónikus betegségen rögzült gondolkodásos állapoton.

 

Ezen javulásokat, változásokat szeretném összegyűjteni, kategorizálni, és megosztani veletek.

 

Kérlek benneteket, hogy nyereségeiteket,   -a tejalapú kefirgombákkal kapcsolatosan, -  bármilyen javulást, pozitív változásokat írjátok meg nekem is (kefirgombasiker@freemail.hu ) , és a fórumra is.  Javaslat: írjátok meg feltétlenül, az időtartamokat, mennyi ideje, milyen tünetek vannak, mennyi ideje fogyasztjátok a kefirt, mekkora a javulás, miben mutatkozik meg, mi múlt el, mi javult, mi jelent meg, stb., ha lehet, minél részletesebben. A kúra alatt végeztetek-e más egészségjavító programot?

 

 

Az erő és egészség legyen veletek, sziasztok, üdv, Laci. (Bp.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!