Keresés

Részletes keresés

Lemmus Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3440
It's a direct hit ! I'm not envious !  Mi az a termeszt ? Ha a természetre gondolsz, akkor abban otthon vagyok és nem is kívánok erről vitát folytatni outsiderekkel.       A macskáknak nincs helye ott !
Előzmény: ZsuR (3439)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3439
Es a te tudasod a termesztrol ugyanolyan pontos, mint a szemelyeskedesed. . .

Modd, irigy vagy arra, ha valaki haztartasbeli es az USA-ban el?
Előzmény: Lemmus (3438)
Lemmus Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3438

Igazad vagyon ! A Zsur álnevű, USA háztartásbeli jól el van a macskáival, néha betéved a kertjébe egy vadon élő állat, arra rácsodálkozik, de a természetben sosem járt, arról fogalma sincs. Caterina messze felette áll észben, ha megnézed a hozzászólásait, le a kalappal. Becsülöm. Nozomi álnevű utálja a házimunkát és a férfiakat, akiket "etetni kell", outsider a javából.  Az erre vonatkozó célzásokat kerüli, talán már bánja is, de nincs mit tennie, csatlakozik a ráérő Zsurhoz, ebből baj nem lehet. A macskák a határban állandó veszélynek vannak kitéve, mi vadászok lelőjük őket, ha meglátjuk. Nem dumálni kell, lőni.

Előzmény: szg307 (3437)
szg307 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3437

Neked is csak azt tudom javasolni, mint a topikon az értelmesebbeknek:

hagyd itt őket, mert nem mész velük semmire.

A topik algoritmusa:

1. Időnként idevetődik egy-egy hozzád hasonló értelmes és türelmes topictárs, pár napig (hétig!) próbál érvelni, aztán nem megy semmire.

2. Mindezt belátván, itthagyja őket, mint Szent Pál az oláhokat.

3. Ezek ittmaradnak egymásnak, és unalmukban azzal múlatják az időt, hogy édi macskásképeket (egyéb szőröseket, és tollasokat) raknak fel és olvadoznak.

4.   goto 1. pont

Előzmény: Törölt nick (3424)
szg307 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3436

Értelmetlen kérdéseket teszel fel.

Pl. lenne nekem is egy hozád:

Mennyire értelmetlen a kérdésfeltevésed? Egy szavas választ kérek, az alábbiak közül választhatsz:

- Nagyon     - Teljesen

Előzmény: charlie967 (3427)
szg307 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3435
Nagyrészük ilyet hord :-))
Előzmény: Törölt nick (3425)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3434
Nem mindenki tudja elviselni masok velemenyet, ha az nem egyezik a sajatjaval.
Előzmény: caterina3 (3433)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3433
Igen, ő akar itt szabályokat írni... megszabni, mi érv, és mi nem. Hát nem mulatságos? :-)
Előzmény: ZsuR (3432)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3432
Szerinted. Ne felejtsd, neked nem indok az indok, nem erv az erv, ha a VELEMENY nem az amit te kepviselsz. No itt a sakk-matt.
Előzmény: Törölt nick (3423)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3431

Sakkra ne nagyon hivatkozzál. Sakkversenyen ugyanis nem alakíthatod kedvedre át a játékszabályokat. Aki nem játszik korrektül, kizárják...

És mielőtt elkezdenél pampogni, hogy ugyan mit értek én a sakkhoz, zárójelben megjegyzem, hogy az egyik gyerekem sakkbajnok, és én szoktam vele elég gyakran edzeni. És van, mikor még meg is izzasztom. :-) 

Előzmény: Törölt nick (3423)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3430
Csak halkan kérdezem meg: szerinted kit érdekel, hogy te el tudod-e fogadni? Ismétlem, túl nagy jelentőséget tulajdonítasz saját magadnak...
Előzmény: Törölt nick (3412)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3429

Még hogy nem vagy többszörösen hasadt személyiség! :-)

A nickváltás elfelejtésére van ám egy jó orvosság, még patikába sem kell érte menni: az ember tisztességesen, egy néven fórumozik... aztán akkor nincs ilyen gond...

Előzmény: Törölt nick (3408)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3428
OFF Charlie, megkaptad a mailem? ON
Előzmény: charlie967 (3427)
charlie967 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3427

Szerintem az első kérdésemre nem válaszoltál.

A hatékony szó azt jelenti számodra, hogy drasztikus? Igen   Nem

A második kérdést sem olvastad el figyelmesen. Tegyük fel, hogy és ha választhatnál ez egyértelműen jelzi, hogy a kérdés fikció. Abban igazad van, hogy valóban nem vizsgáltam a pillanatnyi megvalósíthatóságot. De ezt fikciónál nem is kell.

Tehát mégegyszer a második kérdés. Ha ugyan azt az eredményt éred el mindkét esetben csak az egyik esetben meg kell ölnöd az állatot másik esetben nem, megölöd-e? Igen   Nem

Útálom a körítést!!!! Mindkét kérdésre egyszavas válasz kérek.

Az otromba hasonlatodért pedig kérj bocsánatot az édesanyáktól.  Legelőször a sajátodtól.

Előzmény: Törölt nick (3416)
csabaje Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3426

"Vagy esetleg kizárólag altatófegyverrel dolgozzanak a körvadászatokon is, altassák el a nyulat, fácánt, rókát, őzet, szarvast, vaddisznót, majd pedig adjanak be neki kíméletes T61-et? Nem érzed, hogy ez abszurd?"

Ki kérte hogy vadásszanak? Engem az sem zavarna, ha nem vadászna senki, nem kötelező.

"Leírtam, hogy a vadásztársaságoknál régóta bevett szokás a kilövés."

Igen, lehetséges, de nem természetvédelmi, hanem anyagi megfontolásból.

Előzmény: Törölt nick (3424)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3425
De ugye azért ne horjanak ilyet a vadászok?
Előzmény: szg307 (3421)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3424
Leírtam, hogy a vadásztársaságoknál régóta bevett szokás a kilövés.

Erre ketten is írjátok, hogy a magam nevében beszéljek.

Briliáns.
Előzmény: ZsuR (3420)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3423
Nem indokoltad meg. Ki sem fejtetted rendesen.

- Azt írtad, hogy a hirtelen megoldás katasztrófával jár.

- Én erre azt kérdeztem, hogy konkrétan a kóbor macskák irtása következtében milyen katasztrófától tartasz.

- Erre képelen vagy válaszolni.

Ennyi. Sakk-matt. Sokadszor.
Előzmény: ZsuR (3418)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3422
Mivel ez nem főgond. Hálisten elég alacsonyan van tartva a kóbor kutyák és macskák száma épp a kilövések által.
Előzmény: nozomi99 (3419)
szg307 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3421

Az egyik legjobb altatópuska a 30.07-es, Sako-val töltve. Eddig senki sem panaszkodott az altató hatására...

Előzmény: Törölt nick (3416)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3420
Pedig ez is alap. Magad neveben beszelj.
Előzmény: Törölt nick (3417)
nozomi99 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3419
Alig 2 hete ültem pár VT elnökével együtt egy díszvacsorán, ahol a beszélgetés közben egyik sem említette a kóborállatok problémáját, sőt a főgondok között  az embereket emlegették, akik engedély nélkül tevékenykednek.
Előzmény: Törölt nick (3417)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3418
Hat nem erted meg. . .es meg te butazol le masokat. . .

Nem tartozom indoklassal neked a velemenyem miatt - legalabb is nem huszezerszer, amit te varsz. Elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam, es arra te azt mondtad az nem idok. . .ujra elmondtam, megindokoltam. . .folytassam?

De. . .induljunk el a kalyhatol ujra. . .nem minden koborlo allat kobor allatt. . .ez egy eleg egyszeru koncepcio, igaz?
Előzmény: Törölt nick (3412)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3417
Ugyan miért ne? Nem neveztem konkrét személyt, csak általánosságban a vadásztársaságokat. Ismerem a dolgokat feléjük, elhiheted.
Előzmény: nozomi99 (3415)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3416
Az első kérdésre többször leírtam a választ. Hogy az azonnali módszerek közül miért a kilövés egyedül hatékony.

Én azért választanám az a) módszert, mert kevesebb macerával jár. A menhelyek dugig vannak, és a vadászoknak sincs idejük és energiájuk kóbor macskákat pátyolgatni.

Amit az altatólövedékről írsz, az nagyfokú járatlanságról tanúskodik. Először is semmilyen vadászpuska nem lő ki altatólövedéket, ahhoz altatópuska kell. Ennek a fegyvernek a kezeléséhez speciális vizsgára van szükség. Állatorvosok és vadállatbefogók használják, nem vadászok. Lőtávja messze elmarad a vadászpuskáétól, mivel sűrített levegővel működik.

Tehát akkor az összes vadászt küldjük el ilyen vizsgára (ki fizeti a képzésüket?). Aztán cipeljenek magukkal két fegyvert. További kérdésem, hogy ha a vadakat lelövik, akkor a sokkal értéktelenebb kóbor macskákra miért pazaroljanak altatólövedéket? Csak mert a macskát relatíve több ember sajnálja, mint az őzet?

Vagy esetleg kizárólag altatófegyverrel dolgozzanak a körvadászatokon is, altassák el a nyulat, fácánt, rókát, őzet, szarvast, vaddisznót, majd pedig adjanak be neki kíméletes T61-et? Nem érzed, hogy ez abszurd?

Főleg az a része, hogy a kóbor macskát altassa el, miközben a vadat meg kilövi. Olyan ez, mintha lehúznád a vécén az újszülöttet, a méhlepényt pedig babusgatnád.
Előzmény: charlie967 (3410)
nozomi99 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3415
Soha ne beszélj mások nevében! VT
Előzmény: Törölt nick (3402)
charlie967 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3414

Nem egészen de ez is megteszi. :-) :-)

OFF.

A golgotavirág képek saját növényemről készültek.

A grafikák saját rajzok. Csőtollal, tussal készültek. Hamarosan továbbiakat is rakok fel. Azok egy 1998-ban megjelent természetvédelmi könyvhöz készültek.

Charlie 

Előzmény: nozomi99 (3395)
nozomi99 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3413
Én is, bocs a beleszólásért.
Előzmény: ZsuR (3400)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3412
No de ha nem indokolod meg a véleményed, az úgy nagyon kevés, indok nélkül nem tudom elfogadni.

Tudod, leírsz valamit, amit többfelől megcáfolnak, akkor utána nem elég azt mondani, hogy ez a te véleményed. Pláne, ha még ki sem fejtetted rendesen. Katasztrófáról beszélsz, én pedig rákérdeztem, hogy konkrétan miféle katasztrófáról. Amíg ezt ki nem fejted, nem vehető komolyan, hogy állandóan katasztrófát emlegetsz.
Előzmény: ZsuR (3411)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3411
Ember, terjel eszre vegre! Ez a velemenyem - kesz! El tudod fogadni? Mert jogod van hozza hogy ne fogadd el. . .aztan itt vege is a jogodnak. Amit ez utan teszel, az gyerekes - hogy finom legyek.
Előzmény: Törölt nick (3409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!