Sajnos 2 tipusu jeladóra is jellemző a leírt hibajelenség! Az 1-ik,amit már előttem említettek a sorstársak ,a "felsőholtponti" jeladó,ami a motorblokk,és a váltó találkozásánál található,és a lendkereket figyeli,valamint a másik a "vezérműtengely" pozício jeladó,(vagy érzékelő,ki hogy hívja) ami a menetirány szerinti jobboldalon a vezérműszíj műanyag burkolatnál a vezérműtengely fogasszíjtárcsa "bütykét" figyeli,és 1 db M6-os csavar fogja.
Köszi az infókat , a jeladóval kapcsolatban kérdezem hogy az hol található ? Az orra felől nézve baloldalt a motor tetejénél van egy olyan csatlakozó amit szét lehet húzni , ezt reggel megcsináltam , utána indult , nem tudom hogy ez okozta e az életre kelését ?! Ti hogyan oldottátok meg a problémát ? Egyébként gyári benne minden , a jeladó is. Köszi a segítséget.
Az Fhp azaz felső holtponti jeladó, is okozhatja ezt. Mindenkinél mast pridukál, nálam csak a napi első inditásnál csinálta azt mint neked, másnál melegen inditásnál, valakinél pedig menet közben ált meg. Ha eredeti van ben akkor az érzékeny az aksi toltotsegere is. Tisztitsd meg a jeladót ill a csati szokott oxidálodni. Nekem hibakodot nem irt bele.
Immo is szokott ilyet játszani, inditásnál nézd meg, hogy elfogadta a kulcsot az immo, azaz gyújtáskor pirosan világít, ha villog akkor a kulcs a baj. Az immonál is csak pörgeti mert tiltja a befecskendezést.
Sziasztok , 2001-es 1.4-es Rt Tháliám van. A következő a gondom , az elmúlt időszakban másodszor adja elő. Indítózok , és üresen fut a motor , nem indul be. Első alkalommal vidéken adta elő , kínomban betoltuk , és akkor azonnal indult. Ma reggel ismét ez a figura , kétszeri indítózás után kis szünetet tartottam , majd harmadjára egy pöccre indult. Menet közben itt-ott megálltam , simán indult. Pár éve is csinálta , akkor a szerelőm a jeladóra tippelt , azt megmozgatta , utána mostanáig rendben volt. Vajon mi okozza ezt a problémát , van-e tippetek ? Még egy kérdés , ezekben a régi kocsikban van-e hibakód kiolvasásra lehetőség. Előre is köszi a segítséget , ill. az ötleteket a hibaelhárításhoz.
Milyen autót válasszak, ha nagy a család, kombit, egyterűt vagy SUV-ot?
szemünk előtt felvillan a Renault Thalia sziluettje, és hanyatt homlok menekülünk a kombiktól. Pedig a Thalia nem volt egy rossz autó, legalábbis a saját kategóriájában, csak hát a külső.
Nem értem az eszmefuttatást a Thalia és a kombi autók között!
Uraim, tudja-e valaki, hogy a retekbe lehet kiszerelni a vészvillogó kapcsolóját a kézifékkar alatt? A kocsi álló helyzetében villogtat, menet közben nem... Bízom benne, hogy csak valami érintkezési probléma. A minap is egy kamionos segített előzni, leindexelt, aztán mikor visszasoroltam elé, szerettem volna megköszönni, de nem sikerült. Biztos azt hiszi, na ez is valami nagy bunkó!
"HA NINCS ABS KIKAPCSOLJA A LÉGZSÁKOKAT IS." Mivan??? Az jó hülye tervezés akkor! Mi köze a kettőnek egymáshoz? Biztos így van ez? Attól, hogy az ABS nem működik, a légzsák még működhet.
Szia. Ha az ABS nam alszik ki akkor valószínűleg valahol szakadt a vezeték. Elöl a tárcsáknál nézd meg a jeladót ill a kábelt, hatul a dobnál csak a kábelt látod. Dobot le kell venni a szenzorhoz. HA NINCS ABS KIKAPCSOLJA A LÉGZSÁKOKAT IS.
Lehet el van törve az ABS gyűrűd. Ezekett nézd át elsőnek. Az Abs gyűrű a féltengely felől van. A "FOGAKAT" is ellenőrizd a gyűrűn. Ha hiányzik egy fog akkor is lehet ilyen hiba.
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy mi lehet a baj a szervizlámpa és az ABS lámpa nem alszik el amikor beindult a motor. Egy későbbi indításkor elaludtak a lámpák,másnap megint nem aludtak el a lámpák.Lehet esetleg kontakt hiba ? Mit nézzek át? Köszönöm!
Kíváncsian várom a fejleményeket, mert engem is érint a dolog. Jelenleg úgy tudom elindítani az autót hogy a gyújtáskulcson nyomom a gombot, úgy adom rá a gyújtást. Ilyenkor a piros lámpa nem villog, lehet indítani. Legtöbbször elsőre, de másodikra biztosan sikerül.
Szia. A leírásban szerepel mit kell csinálni a bekötés és a tanítás is. Ha jol értelmeztem, több fajta van amit nem kell tanítani, és van olyan amihez gyári szoftver kell. Nem tudom milyen típust rendeltél. Én csak belinkeltem egy variációt nem olvastam végig.
De ha megérkezik kapni fogsz leírást, ha berakod ide képbe akkor tudok segíteni talán.
Megrendelném a dekodert de nekem semmilyen plusz infot nem kérnek. Esetleg a kulcsal össze kell majd hangolni és rá kell tanítani? Tudnál ebben nekem segíteni?