Keresés

Részletes keresés

noaaa Creative Commons License 2007.06.14 0 0 7489
Tényleg, én is emlékszem, hogy a "mi időnkben", ez a súly dolog necces volt sok gyereknél és a védőnő motorozott a témában. Na, a legtöbb mai iskolába menőnél nincs ilyen gond, igaz, hogy mostanában divat 8 évesen menni. Az enyémek 23 és 26 kg-ok, tiszta izom mindkettő és inkább vékonynak mondhatóak szemre. Elkeserítő látni viszont, mennyi a túlsúlyos gyerek. Gyakran járunk usziba, fürdőhelyre, hát ott milyeneket látni :-((. De van a lányaimnak is 35 kg-os barátnője, 6 és fél évesen.
Előzmény: Törölt nick (7488)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 7488
Én mindig olyan jókat mosolygok ezen a súly-dolgon... Én anno 16 kilósan mentem suliba, hiába tömtek, nem értem el a 18-at... Balázs most 22 kiló... És SOVÁNY :-))) Csontra hízik :-))
Előzmény: Ancsúr (7487)
Ancsúr Creative Commons License 2007.06.14 0 0 7487

17 kg? Azta!

Zádor sincs még 11kg, szerintem.

Kuka: környezetvédelmi oktatás keretében nem zsebre tettem, hanem kukába dobtam a zsebkendőt:-)

Előzmény: _PISKO (7471)
Ancsúr Creative Commons License 2007.06.14 0 0 7486
Az utcánkban lakó lánynak kb. akkor születtek gyerekei, mint nekem. Az elsőnél nyilvánvaló volt, hogy sorozatos műhibák miatt lett sérült a baba. 2 évig élt:-( Ők pereltek, de részleteket nem tudok, sokáig kerültek minket séta közben.
Előzmény: pbuza (7483)
Ancsúr Creative Commons License 2007.06.14 0 0 7485

Zorka 4/7- es Apgar- ral született. Nekem is megfordult a fejemben, hogy perelni kéne az osztályvezető orvost, aki indok nélkül indítgatta a szülést. Nem tettem, lekötött a gyerek figyelgetése, hogy minden rendben van- e vele.

Pcos társaim! Hibáztam, beleolvastam a másik topikba. Tényleg kéne most is kezeltetnem magam, ha amúgy senki nem mondta (ez mondjuk semmit nem jelent) és a  tüneteim is elenyészőek?

Előzmény: pbuza (7483)
Nyuszog Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7484
Sziasztok! Megint elindultunk a hordozókendővel. De a nagylányom is jött velünk. És képzeljétek, vettünk jegyet, és vagy 8 méterre voltunk, amikor indult volna a busz, de megvárt bennünket a sofőr! Most egy régi ismerős csapatot látogattunk meg, ahol decemberben jártam utoljára, és nagyon megörültek nekünk. :)

Ez a szobatisztaság bolog annyira aranyos, ahogy írjátok. Én már nem is emlékszem, hogy nálunk hogyan volt. Most meg még meg sem vettük a bilit. Még ülni sem tud, bár már nagyon szeretne. :)
pbuza Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7483

Nos, nem lett semmi bajunk a labor szerint. Most megint rendesen iszunk és pisilünk. A doki azt mondta, hogy szerinte hagyjam a cumisüveget és összel próbáljam meg újra és ő is azt tanácsolta, hogy akkor próbáljam meg elvenni, ha már a fiamtól is lehet. Együtt könnyebb lesz. Nem tudom. Most marad a cuimisüveg mindenkinek. Még csak 18 hónaposak vagyunk. Könnyen ment elsőre is. Remélem majd sikerül máskor is.

A bilit mi nem erőltetjük. Van, mert kaptuk. Nem zárom kilincsre a wc ajtaját és ha magától kéri a lányom, akkor bilizünk. Tíz esetből kb 3-4 alkalommal már bele is pisilünk.

Mona

Ne aggódj, mi is ordítottunk , mikor először bilire ültettem Enikőt. Később főzésre használta és bőszen kanalazott belőle. Szóval szerintem add oda neki és majd rájön.

Megkaptátok a csomagot?

Nem irigylem az iskolaválasztást. Mi bölcsödét kerestünk. Igaz ugyan, hogy csak jövő összel kell, de mindenki elrémisztett a túljelenkezésektől, így előre beadtuk.

Ma voltam a munkahelyemen. Akár azonnal visszavárnak.... Mellesleg már egy régi kollegám sincs meg. Az új fönököm, meg arra se vette a fáradságot, hogy fogadja a köszönésem, nemhogy a bemutatkozásom. Szóval letettem róla. Már csak azért sem strapáltam magam, mert igen gyorsan változnak a dolgog a cégnél és valószínűleg ha jövöre visszamehetek már se híre, se hamva nem lesz neki sem.  Sajna azonban azt hiszem jobban járnék egy új munkahellyel. Na de ezzel majd jövőre foglalkozom. A végén még lehet, hogy nem néhány év múlva, hanem most akarunk majd egy harmadikat.

A fiammal most megyünk mindenféle kontrollvizsgálatra . Kíváncsian várom. Sajnos miondenhonnan az jött vissza, hogy születéskori oxigénhiány. Szerencsére azonban egyenlőre nem látszik rajta. Szépen fejlődik, És semmi lemaradásunk nincs a korához képest.

Kíváncsi lennék a véleményetekre. Ti beperelnétek a kórházat, vagy a dokit? Megéri?

Előzmény: Ancsúr (7482)
Ancsúr Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7482

Lehet, hogy felfázott?

Én válaszolnék a cumisüveg kérdésre, de nem lennék mérvadó, mert  2 éve szoktatom le a lányomat...

Előzmény: pbuza (7468)
Ancsúr Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7481
Köszi, nagyon jó! Van pár, aminek a nevét sem ismerem, majd kutakodok.
Előzmény: _PISKO (7477)
Ancsúr Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7480
Tegyél be képet, légysziiiiii!!!!!
Előzmény: noaaa (7478)
Ancsúr Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7479

Olyan jó, hogy ilyen sok érdekeset írtatok:-) Olvasni olvasok, aztán vmi házimunka közben reagálok magamban:-)

Most is rohanok, de azt muszáj leírnom, hogy Zorka beíratkozott a könyvtárba, nagyon büszke volt rá:-)

Zádor ma nem kért de. pelenkát, nem akartam feldühíteni, adtam bugyit rá. Erre behozta a bilit. Ráült, 10 percig szórakozott a kukijával, majd felkelt és bepisilt:-)

Én sem mostanra terveztem a szobatisztaságosdit, ezért most tanácstalan is vagyok. Kakinál utólag hozza a pelenkát, lefekszik és vár rám. Viszont a bilis pisilés nem lesz jó, mert a du-i adag szinte teljes egészében kifelé lövellt. Az udvaron meg nem merem bugyi nélkül hagyni, mert semmi mással nem játszana, csak magával...

noaaa Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7478

Miután bejártuk tolnátbaranyát suli ügyben és egy csomó helyen voltunk körülnézni, a 100 m-re lévő teljesen sima önkormányzatiban kötöttünk ki. A fél osztály az oviból lesz, 18-as létszám, szuper aranyos tanítónéni, semmi gyereknyúzás és tagozat. Azt hiszem, ez a legtöbb, amit az alsó tagozattól el kell várni, az volt az elmúlt év legnagyobb tanulsága.

Sok sikert az úszáshoz, biztosan menni fog. Én csak ajánlani tudom a Ficánka úszóiskolát (Városmajor), nagyon hatékonyak, ugyanakkor kedvesek az oktatók, bár a nyári tanfolyamaik meglehetően zsufik.

_PISKO Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7477
Meghoztam a listát:-)
Beírom az összeset:-)

HOMEOPÁTIÁS OTTHONI ALAPCSOMAG JAVASLAT (10 készítmény)
- Aconitum 15 CH
- Allium cepa 9CH
- Apis 15 CH
- Arnica 15 CH
- Belladonna 9 CH
- Chamomilla 15 CH
- Ipecacuana 9CH
- Nux Vomica 9CH
- Podophyllum 9CH
- Pulsatilla 15CH

HOMEOPÁTIÁS BÉBI CSOMAG JAVASLAT (10 készítmény)
- Chamomilla 15 CH
- Belladonna 9CH
- Aconitum 15 CH
- Arnica 15 CH
- Colocynthis 9CH
- Apis 15 CH
- Pulsatilla 15 CH
- Ipecacuana 9CH
- Lycopodium 9CH
- Podophyllum 9CH

HOMEOPÁTIÁS UTAZÓ CSOMAG JAVASLAT (10 készítmény)
- Histaminum 15CH
- Natrium muriaticum 15 CH
- Podophyllum 9CH
- Arsenicum album 9CH
- Ipecacuana 9CH
- Cocculine 9CH
- Belladonna 15 CH
- Cantharis 9CH
- Apis 15 CH
- Arnica 15 CH
+ 1-2 doboz Oscillo

ALLERGIA CSOMAG JAVASLAT (5 készítmény)
- Apis 15 CH
- Euphrasia 9CH
- Allium 9CH
- Histaminum 9CH
- Nux vomica 9CH

Persze, ez az egyéni igények szerint még kiegészíthető. Nálunk pl. mindig van itthon Euhrasia és Oculoheel, mert Lora hajlamos a kötőhártya-gyulladásra. No és persze Oscillo, meg Homeogene 9.

_PISKO Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7476
"ha megyünk valahova, bilit vinni.... ááá. inkább a wc, az ugye manapság már majdnem mindenhol van :)
Ahol nincs ott kucorodunk majd!:)"

Mi mindenhová Lora lépcsős WC-ülőkéjét vittük. Hááát: az sem volt egy kis darab:-) Aztán vettem a Brendonban egy összecsukható műanyag WC ülőkét, kifejezetten utazáshoz ajánlják. Lora ugyan nem nagyon használta, de én azt vittem be a kórházba, mikor Soma született a papír ülőke helyett, és isteni jó volt rajta vajúdni:-)
Előzmény: Mona73 (7472)
_PISKO Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7475
"Mi lesz így a vízalatti esküvővel???"

:-DDD És azt tedd még hozzá, hogy Rák az aszcendense. Igaz, itt is nagyon a határon mozog (az Oroszlán felé hajlik), de még Rák.:-)
Ez a banános-túrós izé tényleg nagyon finom:)
Előzmény: Törölt nick (7474)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7474

Ez elképesztő, Balázsnak is anno mindig túrós banános izét csináltam, az első szülinapján is az a torta, amit nemcsak megmarkolászott, hanem meg is evett, ilyen banános-túrós volt. Nagyon jó, mert a banántól édes, a túrótól sűrű, nagyon jó állagú és finom pepecs lesz belőle.

Soma szerintem igen jó úton halad a szobatisztaság felé, Balázs anno soha nem csinált ilyet :-)) Lorának pedig gratula az éjjeli ágytisztasághoz, ügyes!!

Csodálkozom, h nem szereti a vizet, hiszen félig még Halak. A vőlegénye, aki teljesen Halak, imádja, ki sem lehet szedni a vízből! Mi lesz így a vízalatti esküvővel???

Mamszi01 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7473

Várom a nevem alatt látható emailcímre jelentkezéseteket, hogyha zuglói kismamák vagytok és szeretnétek egy kerületi levelezőlistás klub tagjai lenni.
Itt mindenféle témát ki tudunk beszélni, amit talán mástól, védőnőtől, gyerekorvostól nem is kérdeznél meg, tanácsokat tudunk egymásnak adni, hasznos infokat a kerületben eligazodni és talán sok örömünket és néha problémáinkat is megosztani, megoldásokat találva egymástól.
Csak írj egy rövid levelet, magadról, babá(i)dról és esetleg küldhetsz egy képet magatokról és én válaszolok! :o)
Mona73 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 7472
Sziasztok!

Izgi-bizgi témánál vagyuk.
cumi, cumisüveg, bili...
Mindneki másképp csinálja....és ez igy jó.
Én nem adtam Norbinak cumit. Mert nem akartam hogy késöbb probléma legyen belőle. A nővérem a fiával az iskola kezdésig kardozott, hogy elvegye tőle.
Emlékszem rá, hogy milyen nyügös dolog volt. Mivel én se használtam eme segédeszközt kisded koromban, gondoltam Norbinak sem kell.
A cumisüveg az adott volt sajna, mert ugye szopzni nem akart, igy ez muszáj volt.
Most ha pohárból kap inni iszik belöle, most már az aventosból is szépen iszik.
De látom rajta ha nagyon szomjas akkor az ő megszokott üvegéből jobban esik neki.
Bili. Van, vettem. Egyszer kipróbáltam mit csinál ha ráültetem, orditott.
Igy bili porosodik egyenlőre. Majd meglátjuk 1-2 hónap mulva. De én is inkább a wc párti, mint bili párti vagyok. De ez is csak a késöbi problémák megelőzése végett.
ha megyünk valahova, bilit vinni.... ááá. inkább a wc, az ugye manapság már majdnem mindenhol van :)
Ahol nincs ott kucorodunk majd!:)

Na szép napot mindnekinek!!!
_PISKO Creative Commons License 2007.06.12 0 0 7471
Sziasztok,
igyekszem minél hamarabb elmenni a gyógyszertárba, látom, mást is érdekel a homeos lista:-)

Quizas, az étterem - ha jól emlékszem - a két Komáromot összekötő híd lábánál volt. Nem tudom, hogy megvan-e még, mert annak, hogy ott jártunk, idén már 3 éve lesz.
Én nagyon sok túrót adtam Somának banánnal keverve, amikor még nem evett darabosat. Igazság szerint most is így készítem: banánt összetöröm botmixerrel (vagy turmixgéppel), és hozzá adom a túrót, és az egészet tovább pépesítem. Ha van itthon narancs, abból is teszek bele (pontosabban egy fél narancs levét), ha nincs, akkor 1 kanál natúr joghurttal teszem krémesebbé. A végén egy csipet fahéj. Szerintem nagyon finom, nálunk mindenki szeret (kivéve persze Lorát...) Így Soma mindig is megette. És a túró arra is jó, hogy lehet azt is csinálni, hogy fokozatosan egyre kevesebbet pépesítesz, így talán könnyebben hozzá tudod szoktatni a daraboshoz. Úgy sem kell neki semmi, hogy kézzel eszik?

Pbuza, sajnos nem tudok cumisüveg ügyben tanácsot adni. Én is azt mondanám, hogy ráérsz még elvenni tőle. Mivel Nálatok elég kicsi a korkülönbség, szerintem meg kéne várnod, míg a kisfiad is önként leteszi. Lehet, hogy többet ártasz Enikőnek azzal, ha Tőle elveszed, Gergőnek viszont meghagyod. Személy szerint én nem vagyok híve sem a cuminak, sem a cumis üvegnek, sem pedig a bilinek: mindegyik olyan eszköz, amire mi, szülők szoktatjuk rá a gyerekeket csak azért, hogy aztán leszoktassuk őket. Bár az is igaz, hogy a nem anyatejes babákat valamiből itatni kell... Lora még használta a csőrös poharat, Sománál viszont nem nagyon jött be, ő 4-5 hónapos kora óta gyönyörűen iszik pohárból.

Képzeljétek el! vasárnap Soma mutatta, hogy vegyem le róla a pelust. Biztos melege volt. Aztán úgy 10 perc múlva odajött hozzám, és mutatta, hogy menjek vele. Elvezetett a WC-ig, és mutatta, hogy ültessem rá. Ez meg is történt, de persze nem pisilt. Ez azért túl szép lett volna:-) Rögtön rá is adtam a pelust, mibe aztán pisilt bőven. Lehet, hogy nyáron megpróbálkozunk a WC-re ültetéssel? Mondjuk nem terveztem erre az évre, de ki tudja...
És a nagy hír (remélem, nem kiabálom el), hogy Lora egy hete már nem pisil be éjszaka. Egy ideig felébresztettem oylan éjjel 1 körül, és kivittem pisilni, de az elmúlt 2 napban már ez sem volt, és száraz maradt reggelre a bugyi:)

Ma megmértem a gyerekeket (ha már a súlyokról volt szó), és nagyon meglepődtem: Lora 17 (!!!) kg. Ennél jóval kevesebbnek gondoltam, azt hiszem, fogyókúrára fogom a nyáron :-))) Soma viszont ebéd után és felöltözve 10,3 kg-ot nyomott, szóval szerintem natúr állapotban jó, ha eléri a 10 kg-ot. Ez 20 és fél hósan nem túl sok.

Noaaa: én is beíratom Lorát intenzív úszótanfolyamra a nyáron. Arra vagyok kíváncsi, hogy az az úszóiskola hibás-e abban, hogy ennyire nem szeretett úszni járni, vagy ő alapból nem szereti a vizet. Szóval most megpróbálkozunk egy másik társasággal, hátha...
Hova mennek a lányok iskolába? Képet nem teszel fel róluk? :-)

Brekus, kitartás a hátralévő időhöz. Engem is érdekel, hogy hova megy Kinga suliba.

P.
noaaa Creative Commons License 2007.06.12 0 0 7470
Én csak nagyon hézagosan tudok jelentkezni, így bele-bele kapok a témákba -:))). Valaki egyszer nagyon régen kérdezte, hogy a lányok hogyan tanulnak úszni. Mi azt a taktikát folytattuk, hogy nagyon korán megszerettettük velük a vizet, de szigorúan csak kötetlenül, nem járattuk őket sehová. Viszont mindig "vizes" helyeken üdültünk és szabadjára engedtük őket, ahol csak lehetett. Később jött az úszógumis-mélyvizes műfaj. Bébiúszásra nem jártak, annak nagyon nem vagyunk hívei - de ez más téma. Szóval előszőr 5 és fél évesen írattuk be őket egy két hetes nyári intenzív úszótanfolyamra (minden nap egy óra). Ekkorra már maguktól tudtak víz alatt úszni és mindenféle kunsztot csinálni, olyanok voltak, mint a kishalak. Aztán az ovival vitték őket szeptembertől, de mindjárt mélyvízbe, azokkal, akik már egy évvel hamarabb kezdték. Olyan hatékony volt ez az úszóiskola, hogy mostanra teljesen jól úsznak, ugranak és az egyes úszásnemek elemeit is ismerik. Azért hajtottuk a dolgot, mert mi fél lábbal a Balatonon élünk :-))), és az északi parton mélyebb a víz, így nagyon fontos, hogy biztonságban tudjuk őket. Már most annyit fürödtünk eddig, mint más egész nyáron :-DD. Még tegnap délelőtt is a vízben ugráltak. Olyan furcsa: még két napig járnak oviba és ezzel az életünk ezen korszaka lezárult. Voltak ám élmények: voltak a lányok az Annagpra Aquaparkban (persze minden korhatáros dologra felültek, mert én nem voltam ott :-D), voltunk a nagycirkuszban és kaptak egy kiscicát a mamához. Szóval zajlik az élet. A cumisüveg témához: mi ebből nem csináltunk koncepcionális kérdést, jó darabig párhuzamosan használtuk a mindenféle csőrös-szelepes poharakkal. Teljesen valamikor 3-4 éves koruk közt veszett ki a köztudatból, de észre sem vették. Nálunk a cumi volt a gáz, azt túl későn vettem el, lett is belőle logopédia rendesen :-((( Ez az egy dolog, amit a mai fejemmel másképpen csinálnék.
pbuza Creative Commons License 2007.06.11 0 0 7469

Csak még  egy kérdés és már itt se vagyok.

Ti mikor kezdtetek leszokni a cumisüvegről?

pbuza Creative Commons License 2007.06.11 0 0 7468

Hát sajna nekem vissza kellett adnom a cumisüveget a gyerekeknek. Na nem azért mert hiányolták, hanem mert a lányom vszínűleg beteg. Gondoltam ha látja, hogy Gergő is abból iszik, hátha ő is fog. Sajna a vasárnap este eléggé jajgatós volt és már a ligetben is gyanus volt , hogy nem akar inni , ennek megfeleően pisilni sem. Este aztán volt jajjgatás. Meg nem jó, nem jó. 2 dl tejet azért megivott. Vasárnap nagyjából ez volt az összes folyadékmennyiség. Este már nem is akart inni. Kérte ő, hogy Enikő iszik és neki is készült, a szájához vette, de nem ivott. Letette. Se cumisüvegből, se kulacsból, se pohárból. Mindent sorrba állítottam az asztalon , hátha, de nem nyert. Reggel a dokinál kezdtünk, aki persze semmit nem talált. Ja a bilit is kérte és látszott, hogy összepréseli a hasát, de emellett ökölbe szorította a kezeit és közölte, hogy nem megy, Enikő nem tudja. Délután kettő körül még mindíg nem pisilt semmit. Aztán jött az áttörés. Megjött apósom és mindenki leült inni. Két üveg kubut ivott meg, egyszerre . Anya persze örült. Utána még tejet kért . Azt is adtam. Ezzel együtt további 3 dl. Este 6 körül még semmi pisi. Na ekkor keztem már aggódni teljesen. Ráadásul vizeletet kellett volna gyüjteni a laborba. Este 8 körül megjött az áttörés! Kicsit nyöszörögva, de telepisilte a pelenkát, sőtt a bilibe is pisilt ,így megvan a minta is. Sajna a zacsit sehogy nem sikerült megtölteni pisivel, hiába szereltem fel szegényre. Azóta megint cumisüvegből iszik.

Az is megfordult a fejemben, ha nem beteg, lehet, hogy az a baj, hogy túl korán akartam elvenni tőle a cumisuveget és így reagált. Végül is nem is kereste és nem tiltakozott, ráadásul a kulacsból is szépen ivott a napokban, néha fél üveggel is egyszerre. Reggel irány a labor. Kíváncsi vagyok az eredményre.

Városliget.

Lehet, hogy nincs túl közel (mi Rákoskeresztúrról mentünk), de az a játszótér megéri. Ráadásul több is van egymás mellett a különböző korosztályoknak.

Érdekelnének az ilyen bababrát éttermek és egyéb helyek.

quizas Creative Commons License 2007.06.11 0 0 7467
Brekus,

Nálunk egyelőre pár korty a maximum minden folyadékból, ami nem anyatej. De ez is valami, majd próbálom növelni. Csak még nem tudom, hogyan. Rágni ugye nem óhajt őfelsége, így a túró és társai várakoznak a polcon, de majd lassacskán csak rákap a keményebb dolgokra.
Nem csodálom, hogy egybe folynak a napok. Meddig lesz még távol a férjed? még egy hét?
Meddig járnak oviba, bölcsibe a gyerekek? Hova megy majd Kinga suliba?

A fiúk még max. egy hetet járnak, aztán én leszek velük. Talán még most hétvégén el tudunk menni a Balatonra, meg júliusbam és augusztusban egy-egy hétre, de ez ugye nem nekünk pihenés. Sokkal inkább az lesz, ha a szüleim a tényleges nyugdíhba vonulásuk alkalmával a nyáron két-három alkalommal elviszik a két nagyot. És lehet, hogy anyukám el tud jönni a Balcsira velünk, legalább néhány napra. Persze akkor meg igen szűkösen leszünk (másfél szobás apartmanja van anyósomnak egy üdülőházban), de egyszer-egyszer elszabadulnánk kettesben este sétálni, szép lenne!
Főleg ha legalább az éjjeli szopikról lemondana Karsa. A párom a jövő héten ígéri, hogy kezelésbe veszi és ő kel hozzá. Meglátjuk.
Előzmény: levelibeka (7466)
levelibeka Creative Commons License 2007.06.11 0 0 7466
Tej: A két nagy nálunk banánturmixként itta, majd egyre kevesebb banán volt benn, végül, 1 hónap alatt kb már tiszta tejet ittak. Kornélnál a banán nem jött be, az elején nem tetszett neki semmivel, vártunk 1-2 hetet, utána újra próbáltam, és ivójoghurttal keverem, egy kevés, kb negyede az ivójoghurt, a többi a tej, és így 3,5 dl-et simán benyom reggelire, illetve hajnalira mert fél 6-kor van mindez, meg mostmár este is kb 2 dl, és még eszik joghurtot, krémtúrót, sajtot, vajat, stb...
Előzmény: quizas (7464)
levelibeka Creative Commons License 2007.06.11 0 0 7465
Bocsi, én tegnap azt hittem, hogy ma van. :-))) Nem csoda, minden nap szinte egyforma...
Előzmény: quizas (7464)
quizas Creative Commons License 2007.06.11 0 0 7464
Sziasztok!

Látom, itt nagyon zajlott az élet a hétvégén. Mennyi sok kép, mennyi szép gyerek. De jó lenne az a honlap... ANA, nem Te írtad, hogy esetleg föléleszted?

PISKO,
Örülök az UH-s híreknek. Ezek szerint készültök Olaszországba. :-)
Engem az a komáromi érretem érdekelne a játszósarokkal. ;-)

Mona,
Gyorsan fejlődik Norbi, egy szavad nem lehet!!!

Nyuszog,
Szép kis túra lehetett, igazi élmény, ami bátorságot ad. És legközelebb kérj csak nyugodtan helyet Te. Én bizony szoktam, ha gyerekekkel vagyok (bár jobb szeretek persze a végállomáson fölszállni, nincs konfliktus, van hely, van idő elrendezni őket, jegyet lyukasztani).

Pbuza,
Csodaszép a kislányod!! Ha ilyen marad, lesz hessegetnivalód még tizenegynéhány év múlva...
Én is el tudnék viselni egy meglepetésnyaralást. De az én párom nem az a típus, neki még a szülinapi meglepetésemet is jószerivel föl kell írnom. Célozgatás, finom, elejtett megjegyzések?? Ugyan már! :-)))

Ancsúr,
Gratulálok Zorka cumisüvegetlenedési folyamatához. Igazad van, becsülni kell a kicsit is. :-) És tényleg jó az a kép a testvérpárról. Nekünk is van valahol egy hasonló.

Brekus,
Na végre hogy jobban eszik Kornél! Csak így tovább!

Levelibeka információi helytállóak, bár csak hétfő délre jöttünk haza. A fiúkat bevittük az oviba ebédelni, aztán hazaszaladtam és vissza értük, míg a férjem kipakolt.
A nagyobbak nagyon élvezték a vizet, talán túlságosan is: kisBulcsút lila szájjal is alig lehetett kiszedni a vízből (a végén mindig nekem kellett kiparancsolni). Tegnap este még fürödni akart apjával, aki persze engedte a harmadikra papucs nélkül fölmenni (jéghideg kőlépcsők, sosem süti őket a nap). Ma reggel már olyan taknyos volt, hogy ihaj.
Csongor ugyebár jobban van szigetelve, neki kutya baja. igaz, nem is lilult a szája. És mennyivel jobban lebeg a vízben (persze mindkettő úszógumival)! ;-)

Karsával most nehezebb. Egyfolytában rajtam lógna; látom, hogy nyúlkál a szájába (nyilván jön a foga). Megint nem nagyon akar inni, inkább szopna (hogy lesz ebből kistesó? Én sem vagyok már mai gyerek...). A darabosak továbbra sem érdeklik, viszont rájöttem, hogy a rendes kaja után még bele tudok énekelni gyümölccsel kevert joghurtot. És ma ivott pár korty babánturmixot. Mert valahogy majd meg kell lennie a napi fél liter tejterméknek, ha nem szopik már, és a tej magában nem volt nyerő. Meg kakaóval sem, meg Macikávéval sem.
(Én szeretem a tej illatát, de undorodom az ízétől. Anyukám is így van vele. A két öcsém viszont issza. :-O)

Na eldugulok. :-)

levelibeka Creative Commons License 2007.06.10 0 0 7463
És ha még valakinek nem lenne elég, már megint én. :-)))
levelibeka Creative Commons License 2007.06.10 0 0 7462
Ezek a "Z" gyerekek is csodaszépek. :-)))
Előzmény: Ancsúr (7435)
levelibeka Creative Commons License 2007.06.10 0 0 7461
az én 3 évesem most 15, 5 kiló és Ő sem volt egy kicsi baba sosem, de nem is látszik rajta ennyi sem. Én mindig írigykedek a hurkák láttán. :-)
Előzmény: Mona73 (7440)
levelibeka Creative Commons License 2007.06.10 0 0 7460

HAjrá cumisüveg mentesség!

Ancsúr, Pisko tényleg jól eltalálta, hogy Te hol szoktál vásárolni... :-)))

Én is azt hiszem, csak vaságyastúl voltam 20 kilo elsős koromban. :-) A lányom sem lesz annyi, de 19 kilónak mérték a 6 éves kontrollon, 117 centinek, és az elmúlt 2 évben 2 kilót hizott.

Előzmény: Ancsúr (7442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!