Keresés

Részletes keresés

Mirrmurr Creative Commons License 2010.11.11 0 0 41698

Sziasztok!

Eladóvá vált egy Sony PD150 DV-kamera. Van hozzá búvártok is. Akit érdekel, írjon bátran a mirrmurr kukac index pont hu címre, köszi előre is. Csak közvetítek, ezért árat nem tudok most megadni.

De az is segítség nekem, ha ajánlotok itt más tpoikot esetleg. Vaterára nem akarom feltenni, eBayen fenn van már.

Köszi!

kepzavarvideo Creative Commons License 2010.11.11 0 0 41697

Szia!

Nem csak a nagyobbé, azonos méretben is jobb az SD paramétere, és a HD felbontás csak elméleti HD felbontás!

Ha azonos méretű érzékelőt több részre osztasz, akkor eleve kissebbek a pixelek, plusz a pixelek között kell tér, nem érhetnek össze, ez a holt sáv viszont nem zsugoritható egy szint alá, tehát ugyanakkor méret mellett, a nagyobb felbontású érzékelő hasznos felülete kissebb,és mivel több felé van osztva, egy HD képpont hasznos felülete 1/5-1/6-a mint az sd képponté, igy a fényérzékenysége is ennyivel gyengébb, elektronikusan erősitik fel a pixelek jelét, igy a zaj ugyanennyivel nő!

Illetve hiába nagyobb felbontású az érzékelőlap, ha az üveg minősége nem teszi lehetővé, hogy a nagyobb felbontás mellett, élesebb képet kapj, a felületre nem vetiti élesebben a képet mint az alacsonyabb felbontásúra, hogy az egyes szomszédos pixelek között rendes kontraszt legyen a diffuz fények miatt,

tehát a kompakt HD-k nek, csak virtuálisan nagyobb a felbontása, mint adattartalom megvannak a pixelek, de a szomszédos pixelek képtartalma összefolyik, és a képjavitó algoritmusok, élkiemelések, mesterséges kontrasztnövelés miatt van látszólagosan bizonyos tipusú képernyőkön emberi szem számára jobb minősége!

Mintha egy alacsonyabb felbontású képnek megdupláznád a felbontását, és szűrőkkel addig játszanál, amig nem tűnik jobbnak!

Természetesen a rendes HD.kamera felvétele más, ahol van az érzékelőnek felülete, olyan minőségű optika van előtte, és persze normális minőségben van rögzitve az anyag, mert nem hiszem hogy a kompakt HD kamerák 18Mbit/s os adatfolyamában tényleg 4-5 szörös minőség van elrejtve a DV 25Mbit/s adatfolyamához képest! Persze egy egy normális minőségű HD kamera az nem a pár százezres kategória, többmilliós nagyságrend, és akkor még mindig nem a csúcskategóriáról beszélünk, ami 10millió felett van!

Egyébként pont annyi a különbség egy kompakt HD és egy rendes HD kamera között, mint egy kompakt hagyományos kamera és egy profi TV-s kamera között! Még akkor is ha mindkettő miniDV formátumban rögzit!!! Hiszen a rendszer korlátait nem feszegeti egyetlen kompakt sem!

Előzmény: Törölt nick (41696)
kepzavarvideo Creative Commons License 2010.11.11 0 0 41695

Szia!

Piacgazdaság van, mindenki annyiért próbálja adni amennyiért akarja, max nem talál üzletpartnert!

Ha meg akarod venni, és ezért próbálod lenyomni az árat, megértem, de ne magasztalj kérlek, egy ultrakompakt HD kamerát, csak mert HD!

Többször leirtam itt is, hogy a HD nem egy minőségi kategória csupán egy műszaki adat, annyit jelent, hogy magasabb a felbontása, cserébe zajosabb a kép, rosszabb a fényérzékenység, és mivel ezekben nincs jobb lencse, a HD felbontást nem éri el az üveg felbontása, csak a képjavitó-élkiemelő áramkörök teszik elfogadhatóvá az egyébként homályos képet!

De hasonlits nyugodtan össze egy 4-5 éves 6mpixeles Nikon D70 képét, egy hasonló árkategóriás új ultrakompakt 15Mpixelével! Főleg ha egy picit is nem tökéletesek a fényviszonyok, hirtelen nagy lesz különbség a kissebb felbontás javára!

Én is árulok SD kamerát, igaz nagy szettben és nem igazán otthoni használatra szántat, de a képe veri a legtöbb kompakt HD -képét, szinhűségben, fényátfogásban, és rossz fények között jel/zaj viszonyban tutira!

Több mint félmilliót kérek érte, de ha nekem spec nem lesz vevőm rá, akkor megtartom! Az SD-t nem kell még temetni! Sajnos sokakat átver az a tény, hogy az olcsó (és néha a drága)  plazma és lcd tévék gagyin dolgozzák fel az interlacedet, a képjavitó áramkörei inkább rontják a képet, és ezeken a tv-ken az interlacedes SD-t penetráns minőségben lehet nézni, egy rendes megjelenitőhöz képest! De ez nem az SD rendszer, hanem a TV-k hibája!

Előzmény: Törölt nick (41694)
waltertrout Creative Commons License 2010.11.10 0 0 41693

Lehet, hogy túlzó, de itt van pl. egy másik hirdetés, az 500-asra, ami egy évvel később jelent meg és inkább visszalépés volt a 400-hoz képest.

Ha ez lenn reális ár, akkor a 400-as kimondottan megérné....

Panasonic, NV-GS500 MiniDV újszerű videókamera 145 000 Ft Győr Győr-Moson-Sopron megye 2010. nov. 04.  - 14:26 Panasonic NV-GS500EG-S csúcs MiniDV - 3CCD, optikai képstabilizátor, 12x Leica optika - keveset használt, kitűnő állapotú videokamera, gyári csomagolásában, valamennyi tartozékával és 2db. akkumulátorral + UV-szűrővel eladó

Előzmény: Törölt nick (41691)
waltertrout Creative Commons License 2010.11.09 0 0 41690

Szia, négy éve vettem a Panasonictól, két évig használtam (20-25 kazettát vettem fel),

két éve a táskájában pihen, azóta egy Canon HD kamerát használok.Minden megvan hozzá, amit ereditileg adtak hozzá + két tartalék akksi, leirás is természetesen.

110-115 e körül szeretnék érte kapni, egyébként kifogástalan, talán az utolsó igazán jó kazettás kamera.

Előzmény: Sijapa (41682)
Fütyülős Creative Commons License 2010.11.08 0 0 41688

Jaj de jó. Köszi a segítséget!

Most rádugtam mégegyszer a gépre és beadja, hogy video importálása, ilyen windows cucc, és le lehet menteni! Korábban, amikor erre rákattintottam, megfagyott. Lehet pörgetni is benne és onnan kezdem el a lementést ahonnan akarom.

üdv

Előzmény: Törölt nick (41687)
Fütyülős Creative Commons License 2010.11.08 0 0 41686

Sziasztok,

szeretnék valamit kérdezni.

Van egy Samsung MiniDV videokamerám (VP-D352) és a felvett anyagot szeretném átrakni számítógépre. Firewire ieee1394 van a laptopon és a kamerán is, kábel is van. Lehetséges valahogy egyáltalán átrakni így a felvételeket? Mivel kazetta gondolom beadná az egész müsort és utána azt már összevágnám, ahogy akarom, csak nem tudom, hogy ezt így össze lehet-e hozni valahogy.

(Felraktam a cd-kröl a dolgokat, össze is kötöttem az eszközöket, de nem nagyon jutottam semmire.)

üdv

jszaz Creative Commons License 2010.11.08 0 0 41685

Sziasztok!

Fotós vagyok, de a párom halálra nyaggat a kölökről készítendő videok terén, ezért úgy néz ki, be kell egy kamerát szereznem. DSLR-t nem akarok erre a célra, mert a feleségem kezében lenne a cucc főleg, és időnként csak az enyémben:)

Viszont ha nálam van, akkor szeretnék kicsit szórakozni vele, úgyhogy az alábbiakat kellene valamilyen szinten tudnia a cuccnak:

Ha lehetséges, akkor a DOF-al lehessen játszani (tudom, hogy vannak dof adapterek, de ha anélkül is megy a dolog, akkor az öröm és bódottá)

Kevés fénynél is jól dolgozzon.

Manuális beállítások lehetősége

Természetesen a legoptimálisabb ár-érték arányban gonsolkodom.

Előre is köszi a segítséget!

rumos14 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 41684

bocs, ellenséges nem akartam lenni, cinikus, hát alapból az vagyok :)

megköszöntem, amikor hasznos válaszokat kaptam. csak azt nem értem, miért akadtok fenn azon, hogy DSLR-rel akarok videófelvételt készíteni. a kérdés szempontjából ez kb. tök mindegy.

Sony A55-öt tervezek venni (lehet fikázni, hogy komolytalan :), szerintem nem nagyon ismeritek, ezért elmondom, hogy ez a gép teljesen kulturált (fázis alapú!) követő/folyamatos AF-re is képes videófelvétel közben.

tudtommal fix obival szokás videózni, vagy inkább azt mondom, hogy zoomolni nem nagyon szoktak DSLR-rel. azért írtam a fixet, mert az fényeős, szépen elmossa a hátteret, emellett kicsi, könnyű, tehát nem 3 kg-nál kezdődik a DSLR videózás.

ezt a több mpixel kérdést sztem lerágtuk már, de úgy látszik, elbeszélünk egymás mellett. a DSLR ugyebár alapvetően állókép készítésére készült, de technikailag megoldható a videófelvétel is, hát, belerakták, sőt, a Canon és a Sony (én őket emelném ki) egész komolyan rá is ült a dologra, használhatóvá próbálják tenni. tehát állóképnél persze hogy kihasználod a 10+ mpixelt, de videónál természetesen marad az 1920x1080.

Előzmény: Centi the real (41683)
Centi the real Creative Commons License 2010.11.08 0 0 41683

Nem értem miért vagy ilyen ellenséges, cinikus...  Csak a véleményemet írtam le, segítő szándékkal.

A belinkelt képen lévő felszerelés nem éppen 0,8 kg, én erre írtam. (bár 800 gramm mindenestül, az nem egy nagyobb kategóriás DSLR-t rejt)

Fix obival videózni...  Te tudod..  Én legalább egy 2-3x zoomátfogású obit használnék..

Nem állítottam, hogy nem használ több pixelt a gép, félreértettél valamit.  (Hidd el utánaolvastam már az elmúlt 10 évben)

Csak annyit mondtam, hogy fullhd-hoz felesleges ennél több.  Ha másra gondolsz, akkor írd meg nekem, hogy mire.

Peace:

Cm

Előzmény: rumos14 (41681)
Sijapa Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41682

Szia Waltertrout ! Esetlegesen érdekel az NV-GS 400-as. Milyen idős? Milyen tartozékok vannak hozzá? Mennyit kérsz érte ?

Előzmény: waltertrout (12396)
rumos14 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41681

nem értelek teljesen. de mindegy is, szorítkozzunk a milyen olcsó mikrofont, videóKAMERÁRA (az egyszerűség kedvéért) kérdésemre.

2 dolog:

- a váz, amit venni fogok + rajta egy 50/1.4-es fix + rajta egy mikrofon, az kb 800g lesz.

- ezek az ekszözök maximum 1920x1080-ban rögzítenek. az érzékelő persze több mpixelt tartalmaz, de videónál full hd felbontásra méretezik le a képet. nem akarok belemenni a tudományos részbe, és vszleg sokkal többet tudsz nálam a témában, de ennek a videórögzítés kérdésnek esetleg olvass kicsit utána.

Előzmény: Centi the real (41680)
Centi the real Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41680

Nocsak..  lassan mégis igazam lesz??   A csatolt képek alapján látható, hogy nem egyszerű a használat...  a Csatolt videók alapján meg az, hogy jó minőséggel bőven 200 ezer felett vannak ezek..

Sosem mondtam, hogy nem lehet megoldani, csupán azt, hogy célszerűtlen. Én mindenesetre nem tartanék szívesen kézben egy kb 2-3 kilós eszközt egy 10 perces snittnél.

A másik:  Full HD nél nagyobb felbontásban minek rögzítenél?? Min néznéd vissza ami ennél nagyobb felbontást tud? (ne beszéljünk a digitális belenagyításról, mert akkor elkél a nagyobb felbontás..) a Full hd is alig nagyobb mint 2 MP. erre a célra 1x megapixel??

Bár mondom, én Zeniten, és Practikán nőttem fel.

Cm

Előzmény: rumos14 (41676)
rumos14 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41679

ilyen = ATR-6250? ha már nem tudod használni és eladó, írnál egy árat/elérhetőséget a rumoskukac frímélponthu-ra?

(bár még mindig nem tudom, hogy puskamikit vegyek-e).

Előzmény: Ladila (41678)
Ladila Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41678

Nekem van egy ilyen mikrofonom. Nagyon szép a térbeli hangzása, eszméletlen érzékeny. Kár, hogy most már nem tudom használni, mert az új kamerámban nincs mikrofonbemenet.

Előzmény: rumos14 (41653)
rumos14 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41677

köszi, ez hasznos infó.

gondolkodtam a monó-sztereó dolgon. az ATR 6250 sztereó, de azért kiváncsi vagyok, ez a gyakorlatban mennyire jön ki. a puskamiki mellett az szól, hogy ha a gyereket veszem fel, a kamera belső mikijével (egy Pana HDC-SD1, 5.1-nek nevezett mikivel) nagyon zavaróan behallatszanak az oldalsó, hátsó zajok.

Előzmény: etwg (41675)
rumos14 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41676

azta. na ilyet én nem akarok. lehet h igénytelen vagyok, de nekem ez nagy, drága, nehét, körülményes.

Előzmény: gfoto (41674)
etwg Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41675

Nem a 6250-esröl beszéltem.

A nagyobbik kamerámon gyári fix mikrofontarto van, amibe éppen illik ez a mikrofon (méretével is). A kisebbikre nekem is a vakupapucsra kell szerelnem.

A másik dolog, hogy a puskamikrofonok többsége (az is amit belinkeltél) mono, igy nem igen optimális mint egyedüli mikrofonnak (elveszik a térhatás meg a tér is), sajnos egyik kamerán sem lehet keverni a külsö meg a belsö mikrofont.

Igy igen nehéz jo tanácsot adni - nekem 4 -5 mikrofom van, meg egy rádiomikrofon, és mindig az alkalomhoz kell azt megválasztani. Univerzális nincs, és a kameráimnak igen jo a belsö mikrofonja, igy csak különleges alkalomkor használok külsöt (vagy amikor dialoguson vagy nagyon távoli hangon van a hangsuly).

Egy kis ATR25-s (a 6250-es elödje) meg a rádiomikro mindig ott van a táskában, amivel minden váratlan feladatot meg tudok oldani amikor a belsö mikro valami miatt nem jo (szél). 

Előzmény: rumos14 (41673)
gfoto Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41674

neked kell tudni, mennyire kell puskamic, de nekem ez vált be végül (MKE-400). Nem is anynira nagy, hogy húzzon, és elég messze lehet tenni, hogy amikor mókolsz az obival, nem hallatszódjon be. Valamint, nem fordul el:

Egyszerűbb setup:

Ha komolyabban gondolom, vagy messzebb van a téma = kevésbé kell dönteni a micet:

Ha megnézed, karral pont lehet támasztani az egészet, így stabil marad, és tudod tekergetni az obit. 

Előzmény: rumos14 (41673)
rumos14 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41673

de a 6250-re, a nem puskamikire is azt mondod, hogy nem jó videókamerára szerelve. akkor most mi legyen? :)

a 6550-en van van normal/tele kapcsoló. de még ezen is: http://bolthely.hu/zovanyi/id/02306_AV-LEADER_AVL-600_kondenzator_puskamikrofon

próbálom leegyszerűsíteni a kérdést: milyen külső mikrofont vegyek videófelvételhez, 20k körül?

Előzmény: etwg (41672)
etwg Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41672

A jo puskamikrofon elég hosszu, és a vakupapucsra sincs mereven szerelve (többnyire 1/4") menettel, igy az elfordul.

A vakupapucs pontosan áll a helyén, de a mikrofonbilincs már nem.

A mikrofon hossza meg a kábele szinte minden alkalommal elmozditja ha hozzáérsz, igy nagyon ovatosan kell használni, de ezt mondom már az elsö beszolásban is.

Szerintem mindennapos, házi használatra teljesen alkalmatlan a körülményessége miatt. Egy-egy alkalommal, amikor tényleg nagyon pontosan kell a hangra koncentrálni, akkor alkalmazhato megfelelö figyelem mellett (minél jobb a mikrofon  annál körülményesebb).

Az egyik barátom természethangokat rögzit, ha ö is jön velem filmezni, akkor mindig jo a hang, mert ö csak arra figyel....:-D

Előzmény: rumos14 (41671)
rumos14 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41671

(már sajnálom, hogy úgy tettem fel a kérdést, hogy DSLR-hez keresek mikrofont.)

köszi a választ, ebben már van számomra hasznos infó, bár némileg ellentmond a máshol olvasottakkal, és nem is igazán értem, ha a vakupapucsba rögzítem a puskamikit, miért lenne baj az irányzékkal.

az írod, a kisebbik Audio Technica nem vált be, ez a 6250, az ugyebár pont nem puskamiki. na mindegy, próbálok még utánaolvasni a témának, aztán megveszem vmelyiket.

Előzmény: etwg (41664)
etwg Creative Commons License 2010.11.07 0 0 41670

Semilyen távvezérlés......zebra (meg egy sereg dolog)

Előzmény: gfoto (41669)
gfoto Creative Commons License 2010.11.06 0 0 41669

áruld már el,mi nem volt rajta? mic csatlakozó, vagy AGC kikapcsolás? vagy mi?

Előzmény: etwg (41667)
gfoto Creative Commons License 2010.11.06 0 0 41668

ezeknek a videóknak ne dőljél be. Ugyanis ha megnézed, tulajdonképpen semmi olyat nem mutattak, ami igazán egy dslr előnye lenne. Nagy DOF-al, napsütésben minden kamerának jó a képe. Kevésbé statikus, gyenge fényű, vagy extra kis DOF-os (mondjuk 1.4-es) felvételt nem látsz. Egy helyen mutatnak UWA obis snittet, de az is napfényes, semmire sem jó.

Én régóta videózok 5d Mark II-vel, tudom az előnyeit, és a hátrányait. Használtam 300eFt-os HD (akkor csúcs consumer) kamerát is, van összehasonlítási alapom. Nagyjából azonosak azokkal, amiket mindenki leírt már a neten. 

Az 5d-vel pld. max 50 perces videókat gyártok, mert kiesik a szemem az lcd-től (mivel csak MF van, folyamatosan nézni kell). Lehetne külső monitor is, de azt meg ki cipeli?

Előzmény: Rlaci (41666)
etwg Creative Commons License 2010.11.06 0 0 41667

Félre ne érts, nincs semmi bajom a fényképezögépek video felvételeivel, mert többniyre nem rosszak, még akkor sem, ha ilyen profi reklámvideokkal csalogatják a nagyérdemüt.

"Házi" körülmények között ennek csak egy kis részét tudod megcsinálni, és sajnos csak akkor derül ki, hogy mi nem jo.

(Mint az egyik legutobbi, nem nevezett, valodi félprofi videokamerán - ami jo 10MP fényképeket is csinál, meg cserélhetö az objektiv is.

Amikor sokunk kezébe került, fél ora alatt visszaadtuk, mert a tisztelt tervezök olyasmikröl feledkeztek meg a 2000$-s kamerán (objektiv nélkül), ami elöfordul már a 300$ kamerákon is.

Ilyenkor szokott kinyilni a bicska zsebemben.....

Előzmény: Rlaci (41666)
Rlaci Creative Commons License 2010.11.06 0 0 41666

Ez viszont csak egy Canon 550D-vel készült:

Előzmény: etwg (41665)
etwg Creative Commons License 2010.11.06 0 0 41665

Azért szálljunk vissza a földre, az a Canon legalább 2400 Euroba kerül ma (akkor amikor a filmet csinálták a duplája volt)....

Ez majdnem drágább, mint az én félprofi HD kamerám.....

Előzmény: Rlaci (41663)
etwg Creative Commons License 2010.11.06 0 0 41664

A puskamikrofonnal 2 baj szokott elöfordulni.

1. "tul" puska, és ha ezt nem jol állitod be (nincs egy tengelyben a képpel), akkor bizony pontosan nem az a hang lesz a felvételen, amit látsz (nem árt fejhallgato is, hogy ezt idöben észrevedd)

2. A külsö mikrofonokban nincs kompresszor, (a kamerák bemenete, ha van is kompresszor, nem biztos, hogy passzol a mikrofonhoz), igy sajnos gyakran elöfordul, hogy a külsö mikrofon felvétele csalodás lesz. Egy barátomnak egyszer kölcsönadtam a rádiomikrofonomat, ami nálam hibátlanul és jol megy, az ö drágább kameráján képtelenség volt beállitani a jo szintet, igy a felvétel nagyon zajos lett. Egyébbként nekem a kisebbik AT mirfonom van, neáh kommentárhoz használom mert van hozzá igen jó szélzsákom. Fel lehet szerelni a kamerára is, de ott nem igazán vált be.

Előzmény: rumos14 (41660)
Rlaci Creative Commons License 2010.11.06 0 0 41663

Nem csak kis töredékét használják, hanem az egész érzékelőt különben más lenne a képkivágás.

Ezt a TV filmet pedig teljes egészében egy Canon fényképezővel filmezték:

http://philipbloom.net/2010/04/10/house-season-finale-shot-entirely-with-canon-5dmkii/

A mobilokat ne keverjük ide. Nem egy kategória.

A fogásban egyetértünk.

Előzmény: etwg (41662)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!