Sziasztok! Van egy Vanda orchideám február óta. Egyszer beültettem földbe és lerothadt a gyökereinek nagy része, csak kb 3-4 maradt. De túl élte és azóta már virágzott is egyszer és szép zöld. De új gyökeret egyszer sem hozzott február óta. Most pár napja új pici gyökerek jelentek meg, még csak kb 2 milliméteresek. Azt próbálom kitalálni, hogy mit csináltam jól, hogy el kezdett gyökereket növeszteni. Két féle dolgot változtattam mostanában. Az egyik hogy orchidea tápoldat helyett, muskátliknak való giliszta humusz tápoldatot kevertem a vizébe. A másik, hogy egyszer kapott egy kis extra viz permetet a gyökereire. Egyébként csak 3 naponta szoktam felönteni vízzel fél órára.
Arra lennék még kiváncsi, hogy jó-e a Vandának, ha minden nap lelocsolják a gyökereit egyszer, meg mondjuk 3 naponta felöntik vízzel fél órára.
Van valakinek tapasztalata ezzel, hogy mitől növeszt a Vanda új gyökereket?
Helyhiány miatt szeretnék a közeljövőben megválni 20 db. éppen elvirágzott, de átültetett és teljesen fitt, profi kezekben könnyedén újravirágoztatható Phalaenopsis hibridtől (sajnos fajtanév nélküliek: "óriás fehér", "törpe fehér", "rózsaszín", "lilás pöttyös", stb. ...), ha valakit esetleg érdekelne (lehetőleg egyben az egész csapat!), akkor írjon a polycnemum-kúúkac-gmail.com címre és remélhetőleg megegyezünk az árban!
Kaktusz és egyéb pozsgás növények kiállítása és vására Debrecenben
A hagyományoknak megfelelően a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság valamint a Főnix Rendezvényszervező Kft. ebben az évben is megrendezi a kaktuszok és egyéb pozsgás növények kiállítását és vásárát Debrecenben, a Kölcsei Központban (Debrecen, Hunyadi utca 1-3). A kiállítás megtekinthető 2013. augusztus 15-től (csütörtök) – 20-ig (kedd) minden nap 9-20 óráig ingyenesen (!).
A kiállítás kísérő rendezvényei
A Debreceni Orchidea Klub tagjainak látványos Orchidea és Tillandsia kiállítása
Dr. Nemes Lajos bemutatja kaktusz-jelvény gyűjteményét, amit az elmúlt 40 év alatt gyűjtött össze, és több mint 50 különböző egyesület, szakkör jelvényeit tartalmazza a világ minden tájáról. Ez a kiállítás csak egy napig, augusztus 20-án látható!
Kaktuszok és más pozsgás növények valamint az állatok együttélését bemutató felnagyított bélyegek, bélyeg tablók kiállítása.