A Luz előtt hatalmas tömeg van, még Sporting (!!!) sálas emberek is a bejutásra várnak. Rengeteg koszorút helyeztek el a bejáratnál, a falon egy magyar zászló látszik.
Nekem meg van egy kis lelkiismeret-furdalásom, ugyanis rengeteget kritizáltam Fehért. Úgy éreztem, hogy nem hozza ki magából a maximumot. Ezért most egy picit úgy érzem magam, mint Jenő halálakor.
Tibi!
Ne próbálkozz a tar.hu-val, az elmúlt napokban nem igazán működött.
Én nem haragszom, értem miről beszélnek.
Nekem se volt semmi közöm Fehér Miklóshoz, de most már egyre több élsportoló - köztük focista, kézilabdázó, stb - van a baráti társaságomban, és reggel 1/2 7 óta (amióta tudom a hírt-köszönet a Juventus rádiónak...), azóta azon gondolkodom, hogy miért?!
Amikor betörődtem, hogy egy helyes, jó kiállású, fiatal, életrevaló srác meghalt, nincs tovább, akkor azon kezdtem el gondolkodni, hogy a szülei, barátai mit érezhettek a tv előtt, akik élőben látták a fiúk, haverjuk, barátjuk halálát.
MAjd arra gondoltam, hogy én hogyan tenném túl magam azon, hogyha az egyik élsportoló barátom, barátnőm meghalna...
Nyílván próbálnám magam lekötni valamivel, de miután mindenből ő folyik, ezért semmit nem tudnék csinálni...
A médiumok ezért keresik a halála okát, és amikor kicsit megnyugszik az ügy fognak dokumentum műsorokat leadni. Tudod, én is ebben a műfajban szeretnék dolgozni, és tudom, hogy most a legjobbat csinálják.
Ennek ellenére igaz, amit ezelőtt írtam, hogy nem tudják a tv-sek se mit miért tesznek...!
NEm egy jó dolog, hogy mindenhol azt olvasod, hogy szidják az újságokat, tvket.
Törődjenek azzal, amivel kell! És most Miki halálával. Szervezzenek buszokat Győrbe a temetésre, hogy a család lássa mennyien szerették Mikit, és nem csak a portugálok...
Guimaraes, január 26., 21.35 Az orvosok szerint újabb vizsgálatokra van szükség.
Portugáliai tudósítónk jelentése szerint a Fehér Miklós boncolását végző orvosok kijelentették: a vizsgálatok nem vezettek eredményre, így további kutatásokra van szükség.
Ez azt jelenti, hogy nem tudták megállapítani a halál pontos okát, ami - egy szakértő szerint - mostmár bármi lehet. Fehértől szövetmintákat vettek le, hogy elvégezhessék a további patológiai és toxikológiai vizsgálatokat - azaz minden lehetséges.
A Benfica vezetői azt kérték, hogy az orvosok minden olyan szükséges vizsgálatot végezzenek el, ami közelebb vihet a megoldáshoz.
Miklós földi maradványai jelenleg Lisszabon felé tartanak, és magyar idő szerint 23 óra táján érkeznek meg a Benfica stadionjába.
Manuel Quieros
Egy ideje nem nézek már magyar focit, kiábrándultam belőle. Nem követtem Fehér Miklós pályafutását sem, de megdöbbenéssel fogadtam a munkahelyemen kollegámtól a hírt.
HIHETETLEN! Annyi idős volt, mint én. Nem halhat meg ilyen fiatalon senki! Értelmetlen!
Elolvastam az egész topikot.
Meghajtom a portugálok előtt a fejem. Minden tiszteletem az övék!
Őszínte részvétem a hozzátartozóinak. Nyugodjon békében!
Mindenekelőtt...nem is tudom...
...nem lehet szavakat találni, ugyanakkor természetesen szeretném én is kefejezni együttérzésemet, ami lehetetlen.
Viszont talán az eset nem egyedi, olyan értelmetlen és felfoghatalan jellege miatt és talán az emiatt bennem fortyogó düh miatt nem tudom megállni, hogy a sikerhajszoló edzők, és főként sportorvosok felelősségét ne firtassam.
Akinek van köze sporthoz tudja miről beszélek.
Sajnos olyan teljesítményigény van a mai élsportban, ami - valljuk be - nem normális.
Sajnálatos módon a sportszakorvosok remek módszereket dolgoztak ki a "kondícionáló szerek megfelelő" használatára és sokszor a sportoló nincs is tisztában azzal, hogy milyen kockázattal jár mindez. A sportoló igen gyakran tudtán kívűl teszi kockára egészségét és karrierjét egyaránt, míg a háttérben munkálkodók szinte semmit nem kockáztatnak.
Itt korábban már mások felsorolták az utóbbi idők hasonló tragikus eseményeit, ezt nem teszem meg.
Higyjétek el, tudom miről beszélek.
Tisztelt sportorvosok és tanácsadók, látjátok így megy ez...
Ezúton kérlek benneteket, hogy tiszteljétek meg az édesanyákat azzal, hogy az üzlet miatt nem teszitek kockára fiaik egészségét!
Lisszabon, január 26., 17.40 A szurkolók is elbúcsúzhatnak Fehér Miklóstól.
A Benfica vezetői jelezték Fehér Miklós Portugáliában tartózkodó családjának, hogy szeretnének résztvenni volt játékosuk temetésén. A család természetesen nem zárkózott el a kéréstől, így a Benfica vezetői, játékosai, a klub alkalmazottjai, összesen mintegy 80 fő érkezhet Miklós temetésére.
A szertartás időpontjáról egyelőre még nem született döntés.
Portugáliai tudósítónktól származó információink szerint már befejeződött a délelőtt 11 órakor kezdődött boncolás, ám annak eredményét előbb a hivatalos szervekkel közli a törvényszéki szakértő. Miklós holttestét ezekben az órákban szállítják Guimaresből Lisszabonba, ahol az Estadio Luz-ban a csapat stadionjában ravatalozzák fel, hogy a szurkolók végső búcsút vehessenek a 24 éves, 25-szörös magyar válogatott támadótól.
A Benfica vezetői egyébként a szurkolói kéréseknek eleget téve megnyitották a Benfica stadionjának összes kapuját és a drukkerek valósággal özönlenek a stadionba. A klub vezetői elmondták: a Benfica volt az otthona, tehát legyen ez a hely a megemlékezésé is.
Manuel Queiros
Srácok !! Minden elismerésem a Portugáloké !!
Mi magyarok a TV társaságok szégyeljék magukat !!!
Az RTP folyamatosanb , és megállás nélkülül csak Mikiről ad infót !
Jorge Costa most nyilatkozik ..... mindenki nyilatkozik de sajnos nem értem !!
Ha hiszitek , ha nem én nem sírok , hanem bőgök ...