Ezek a nők nem láttak férfit már évek óta. Ezért olyan nagy csoda nekik az ikerpár születése.
Pedig csak annyi történt, hogy Aniseya tett egy kitérőt egy magányos Jedi faszihoz, majd hazatért egy tasak hímivarsejttel, és a zabrak nőt használta béranyaként.
Ezért nem tudhatják meg a Jedik, hogyan fogant a két lány. :P
A másik két verzió természetesen valóban a klónozás és a midiklorián-szűznemzés, de Occam borotvája szerint az én elméletem a legvalószínűbb. ;)
A hivatalos háttéranyagban egy szó nincs arról, hogy az Erő termékenyítette volna meg Korilt vagy Korint, vagy hogy is hívják... ráadásul a két ikerlány Aniseya külső jegyeit viseli magán, nem a zabrak nőét.
Én továbbra is arra tippelek, hogy klónok, vagy valami obskúrus praktika eredményei.
A zabrak nő elég ingerülten említett valami olyasfélét az afroamerikainak, hogy "és ha az is kiderül, hogyan hoztad létre őket"... ez elég sok mindenre utalhat.
"Akolitus mai rész kapcsán csak egy kérdés: mitől haltak meg?"
Az orvosi könyvekben ez a Broken heart szindróma. Lehet lassú, és lehet rendkívül gyors lefolyású is. A köznyelvben később a néhai Nabooi királynőről elnevezve, mint "Amidala kór" került a köztudatba.
Nagyon-nagyon uncsi volt a legújabb rész is, súlyosbítva egy igen gyenge gyerekszínészi teljesítménnyel.
SPOILERS:
Ez a boszorkányszertartás csak egy begombázott leszbi agyából pattanhatott ki, ez hivatalosan is a legröhejesebb SW-pillanat, megelőzték az eddigi holtversenyben első Leia-kergetőzést és a Kenobi esőköpeny-szöktetést (mindkettő a Kenobi-sorozatból).
Most már Anakin Skywalker sem különleges, nyilván fekete lányok voltak az elsők, akik az erő közreműködésével születtek.
A vége nagyon rosszul van megcsinálva, egyértelmű, hogy a boszorkányok nem a tűztől haltak meg, ahogy az is, hogy nem a jedik ölték meg őket, hogy hihette a két iker el bármelyiket?
Ez nekem is feltűnt, nem volt kidolgozva rendesen, de lehetett füst, törmelék, de igen eléggé egy kupacban feküdtek ott túl sok magyarázat nélkül. De ők végül is biodíszletek voltak ahhoz, hogy az 1-2 rész előzményét megmutassák.
nekem tetszik ez a történet, itt legalább van. részemről örülök, hogy (egyelőre) nem egy jedi-sith szembenállás copy-paste van visszatolva 1000 vagy mennyi évvel. az is tetszik, hogy bemutatják, hogy ez tanítvány toborzás nem mindig ment olyan egyértelműen, mint mondjuk Anakiné a Tatuinon. szóval kapunk valamiféle megalapozást az 1-2 részhez.
vajon hány ilyen vallás tűnhetett el/vált ellenségessé, mert a jedik beavatkoztak és elvitték a gyerekeket. persze értem én, hogy egy magasabb rendű cél érdekében, de jó hogy mutatnak árnyalatokat is, mint ahogy az Andor-R1 bemutatta az addig patyolattisztának gondolt lázadás árnyoldalait is.
ha lesz még ilyen hosszabb flashback, akkor azért ezek szerint Trinity-t is láthatjuk még.
szerintem semmi baj, ha valakinek nem tetszik, valószínűleg ezt a korai kort mindenki másképpen képzeli el.
hehe, a vukik hiába lesznek jedik, a bütykölést képtelenek abbahagyni :)