Keresés

Részletes keresés

Macroglossa Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2499

Érden amúgy van pár túlsztárolt hely

 

én a Pataki-Osváth cukrászdapárostól se vagyok elragadtatva, a nem túl távoli környéken is vannak bőven jobbak

Előzmény: Hepci (2496)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2498

...ha nem lenne válság, akkor se járnál a rossz helyekre...

nyilván, csakhogy elsőre szinte mindig "orosz rulett" az ismeretlen hely,

még az sem garancia, ha jó ízlésű cimbora ajánlja.

Előzmény: Macroglossa (2492)
Macroglossa Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2497

ez különben az, amiért én konkrétan statáriálisan akasztanék, amikor pizzán, akármiben az étlapon szereplő pármai sonkából gépsonka, sága selyemsonka lesz, azt a helyet ott kellene felgyújtani normális országban

Előzmény: Hepci (2496)
Hepci Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2496

Érdi ismerős szerint a - tág étlaphoz képest - rendes vendéglős papától a ***** fiú vette át a Krapaj üzemeltetését.

Legutóbb gépsonkacsíkot találtam a krémlevesem alján sonkachips gyanánt. :)

Még szerencse, hogy főételt nem rendeltem, mert éppen vittem haza egy süllőt a Dunáról és nem akartam, hogy sokat várakozzon a csomagtartóban.

Előzmény: Macroglossa (2495)
Macroglossa Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2495

persze, csak ugye én ebédeltem volna, és jót...

arra meg egy ebédmenü pont jó

 

nekem is kicsit sűrű volt a halászlé, a bajai iskolát szeretem, de korrekt volt, és tisztes mennyiségű és minőségű pontyszelet volt benne

 

a Krapajban sok éve asztalt alig lehetett kapni esténként, pedig akkor is 10 centi vastag étlapja volt (talán meg se élt volna máshogy), de azért viszonylag korrektül főztek, ettem kifejezetten jó steaket is ott

 

közben azért az éttermi kultúra sokat fejlődött, nyílt pár másik hely is a környéken konkurenciának, a Krapaj meg elkurvult életciklusa leszálló szakaszán, utoljára pár éve egy savassá pácolt hátszínt (minek pácolni egy normális darab marhahúst?) ettem, néha elmegyek mellette, 2-3 kocsinál több nem áll a parkolójában

Előzmény: Hepci (2494)
Hepci Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2494

Budapesti (hobby)éttermek ebédmenüivel nem célszerű összehasonlítani egy hely normál árait... egyébként ott is van menü, bár még nem próbáltam, ebédidőben csak hétvégén voltunk ott.

Nekem általában túl sűrű a halászlé a Harcsában, más baj nincs vele, jó halat főznek bele frissen.

A Krapaj tényleg borzalmas lett, érdekes módon ezt szegény vendégek is felismerték, mindig kihalt a parkolója.

Előzmény: Macroglossa (2490)
Macroglossa Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2493

pontosan

 

nekem például etalon a szedresi halászcsárda, csak nem esik útba

de ott van halászlé, meg süt hal, pontypörkölt,pár frissensült,  minden más csak rendelésre, és nem drágább

 

pacalpörköltből is egészen kis helyeken ettem a legjobbakat eddig, ahol van 3féle étel, de azt naponta gyártják

Előzmény: nagypapi51 (2491)
Macroglossa Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2492

harcsából volt több, konkrétan alig tudtam megenni, annyi

 

nem a válság miatt nézi meg az ember, ha nem lenne válság, akkor se járnál a rossz helyekre, hanem a jókra többször ;)

 

egyébként meg ha az ember nem a nézi a Costes-t meg a sarki kínait, akkor az a tapasztalatom, hogy szinte egy árszinten lehet nagyon jókat is enni, meg eszméletlenül rosszakat is, nem szignifikánsan drágábbak a normális helyek

Előzmény: nagypapi51 (2488)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2491

Sztem ma is vannak olyan (kis)vendéglők, ahol lehet tudni, hogy az egyikben kedden pl. pacal, a másikban szerdán szalontüdő, a harmadikban csütörtökön bornyúpaprikás, pénteken halászlé fő.

Aznap biztos, hogy friss és üde.

Előzmény: Hepci (2489)
Macroglossa Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2490

a hallé az, amit mi szinte mindig itthon készítünk, ezért Bp-en én olyat még étteremben nem ettem, meg itt se erőltettem volna, de tulajdonképpen nem volt rossz, bár én igazán a frissebb ízű bajai vonalat kultiválom tésztával

 

egy gyors munkaebédre ugrottunk be, az bosszantott, hogy előtte Bp-n voltunk, csak anyám hisztizett, hogy ő olyan helyen szeret enni, amit ismer, és ahol sokféléből lehet választani...

 

én annyira nagyon olcsónak nem láttam, ennyi pénzből már nagyon jó budapesti éttermekben adnak ebédmenüt, magasan jobb minőségben, ez bosszantott a legjobban

 

persze, igazad van, egy halétterembe halat enni kéne menni, de én nem vagyok annyira halas

 

anyámékat próbálom nevelni, de elég nehéz, varázslatos érzékkel állnak rá a legszarabb kádárbarokk etetőkre, legyenek nagy adagok, legyen vastag az étlap, és legyen udvarias a pincér, és már ódákat zeng a helyről, mindegy milyen szart adnak

 

most már legalább a Krapaj csárdáról leszoktak, mint családi ünnepségek színhelyéről

Előzmény: Hepci (2489)
Hepci Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2489

Ettem a Harcsában én is fagyasztóból érkezett ételt (valamilyen vadragu, a köret frissen készült), de a halételekkel mindig elégedettek voltunk, azért járunk oda.

Ezen az árszinten egyébként kevéssé tudok neheztelni a hiányosságokért, Battán kb. bárhol jobb a hallé, mint itt Budapesten étlapról bárhol, ha leszámítjuk az Atakám bajaias stílusú, csúcsgasztronomikus adagban/áron tálalt halászlevét és a szintén legalább dupla árú Duna Gardent.

Előzmény: Macroglossa (2487)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2488

nem tudom mekkora ott a lóadag, de ha a harcsából volt több és nem a köretből, akkor egye fene.

A hal könnyű kaja, még ha olajban is sütik, 3 óra múlva már matatsz a spájzban. :)

Az jutott eszembe, hogy a válság talán arra jó, hogy a polgár jobban megnézi, hol fizet ki egy kalap pénzt, és azért milyen minőséget kap. (persze ennek válság nélkül is működni kéne, akkor nem lennének kérészéletű, egyszezonos helyek)

 

Előzmény: Macroglossa (2487)
Macroglossa Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2487

a Harcsát nyugodtan elvihette volna most az árvíz, csalódás volt múlt héten

 

anyám a kádárbarokk ízlésével kihisztizte, hogy oda menjünk ebédelni, mert milyen jókat szokott ott enni a kolléganőivel, ismerem az egész baráti kört, nekik attól jó egy étterem, hogy nagyok az adagok, és Háború és béke vastagságú az étlap, biztosíték arra, hogy az étel porból és/vagy a fagyasztóból érkezzen...

 

halászlevet ettünk, átlagos volt, tisztes pontyszelettel

utána próbáltam valami olyat, ami jó eséllyel nem akkor lett megmikrózva, a fél étlapról kiderült, hogy nincsen/elfogyott, gyakorlatilag frissensültet csak halat lehetett enni (nem vagyok nagy halas), az volt választékon, ami fagyasztva eltartható

 

orly harcsát ettem, nem volt rossz tulajdonképpen, szintén lóadag

 

igazából nem is a hellyel lenne baj, igyekeznek ők,mégcsak nem is tehetségtelenek,  de Amerigo61-nek van igaza, h a város nem tud eltartani 3 halas éttermet, tök üres volt az egész, még egy asztalnál halászleveztek, így persze, hogy nem éri meg friss alapanyagkészletet beszerezni, ez meg visszaüt a minőségre

 

normálisan egy 16ezres városnak tudni kéne eltartani 4-5 éttermet, még többet is, de válság van, az emberek pénze és éttermi kultúrája meg nincs

Előzmény: Hepci (2486)
Hepci Creative Commons License 2013.06.13 0 0 2486

Én általában késő este látogatom őket, miután végigdobáltam egy hosszabb-rövidebb partszakaszt a Benta torkolatától lefelé, és nem fogtam semmit. :)

Nem érzek túl sok különbséget a csárdák között és a Halra Bor meg a 2 csárda között se, az árak is elég hasonlóak. Egyszer savanyú vaníliakrémű somlóit kaptam a Harcsában, a parti csárda kapcsolódó, Halász Café nevű egységében meg rémes kamuolasz ételt.

Bármelyik egységnek nagyon örülnék, ha Budapesten lenne...

 

Előzmény: Amerigo61 (2485)
Amerigo61 Creative Commons License 2013.06.13 0 0 2485

Hétközben nincs tömeg, de a Halászcsárda hétvégén azért megtelik. A Harcsa többször is csalódás volt, egy ideje kerülöm ...

Előzmény: Hepci (2484)
Hepci Creative Commons License 2013.06.11 0 0 2484

A másik kettőben se szokott tömeg lenni... bár a Harcsában láttam egyszer telt házat (esküvő)...

Talán a Halra Bornak kevésbé kellemetlen, ők láthatóan nem ebből élnek.

Előzmény: Amerigo61 (2483)
Amerigo61 Creative Commons License 2013.06.11 0 0 2483

Megvolt az újabb teszt a Halra Bor ... bisztróban, halcipsek és kétszemélyes haltálak voltak műsoron, minden ízlett, de ez most mégsem mérvadó, mert tekintélyes mennyiségű pálinkákkal melegítettünk be, és közben alaposan a borospohár fenekére is néztünk :-)

Ebből kifolyólag kissé hangosak is voltunk (utólag is elnézést kérünk a személyzettől), viszont rajtunk kívül egy teremtett lélek sem vacsorázott ott (hétköznap este). Úgy tűnik, a város nemigen tud eltartani 3 halas éttermet ...

Előzmény: Amerigo61 (2437)
Pandus Creative Commons License 2013.06.01 0 0 2482

Békéscsaba, csülök- és sörfesztivál

http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=516

negyesi_pal Creative Commons License 2013.05.23 0 0 2481

Ezekkel azért vagyunk nagyon óvatosak, mert könnyen durva hasmenés lehet a vége. Most egy ideig hanyagoljuk a határmenti kirándulásokat. Viszont remélem jövő hétvégén eljutunk Bándra, az Udvarházba. 

Előzmény: fantomasso (2477)
rollller Creative Commons License 2013.05.23 0 0 2480

meg az is valtozott, h nincsen mar turogomboc:(

mi regen a csaladi kirandulasok okan orjaleves+turogomboc menut toltunk, mondjuk orjalevesuk van, az jo is:)

mmint kozepszeruben, de sztem remek kirandulos kaja

Előzmény: Csokis (2476)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 2479

Megyünk is valamikor, Bozsok rulez! :)

Előzmény: Edmond Dantes (2478)
Edmond Dantes Creative Commons License 2013.05.22 0 0 2478
Egy cég a Tóval.
Az déli menü ár/érték aránya elfogadható.
Nagypapi pedig úgyis Bozsokra és a Határmentire szavaz, ltt meg kártyázni nem lehet. :(
Előzmény: barrix (2475)
fantomasso Creative Commons License 2013.05.22 0 0 2477

Az oberwarti pláza hátsó bejáratánál van egy svédasztalos ázsiai gyorsétterem, ahol 7 euróért mindenki hülyére eheti magát tengergyümölcseivel, garnélával, vannak európai ételek is, és jó. 35km Szombathelytől.

Előzmény: negyesi_pal (2474)
Csokis Creative Commons License 2013.05.22 0 0 2476

Hétvégén voltunk a Kopár csárdában (Pilisvörösvár és Piliscsaba közt), nagyjából olyan, mint régen, azaz:

  • alapvetően középszerű konyha. Semmi extra, de az megy;
  • családnak tökéletes, mert a pincéreknek gyerek ügyben magas az ingerküszöbük, és a gyerekek különben is eljátszanak a fűben, amíg nem jön az étel, ráadásul van zóna adag;
  • kutyásoknak tökéletes, mert nagyon nem zavarja őket a kutya, sőt... (Külön tálaltak a kutyának. :-) )

Ami változott:

  • felújították a vizesblokkot, nagyon szép lett;
  • a kávéjuk kifejezetten jó.

 

barrix Creative Commons License 2013.05.22 0 0 2475

Néhány éve mi jót ettünk a Pelikán Hotel éttermében. A főtérről "lefelé" jövet, a Meki túloldalán, egy kissé lejjebb volt egy helyes kis teraszos hely. A pizza kiváló, az én valami wokos kajám is finom volt. De ez vagy 6 éve volt már...

Előzmény: negyesi_pal (2474)
negyesi_pal Creative Commons License 2013.05.22 0 0 2474

Köszönjük. Végül valóban a Tó vendéglő mellett voksoltunk. Azt hiszem feladjuk ezt a dolgot. Minősíthetetlen volt az étel, s a kiszolgálás is hagyott némi kivánnivalót maga után.

Előzmény: Edmond Dantes (2472)
imádokeztazt Creative Commons License 2013.05.21 0 0 2473
Pest megyében remek hely Tápióbicskén a Vadászcsárda. Remek konyha, nagyon korrekt adagok, rendezett épület. családosok is mehetnek, gyerekekkel nincs gond, az udvaron nagyon jó kis játszótér van. Tényleg szuper hely.
Edmond Dantes Creative Commons License 2013.05.19 0 0 2472
Évek alatt nem találtam semmit. Talán a Tó vendéglő vállalható.
Előzmény: negyesi_pal (2471)
negyesi_pal Creative Commons License 2013.05.18 0 0 2471

Valami tipp esetleg Szombathellyel kapcsolatban?

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.09 0 0 2470

Óóó ....  ez műkedvelőség a javából! :)   Igen, ez a Mészáros kemencéje , a frissen kisült  óriás máglyarakással . A képeket nézve eszembe jutott , h a Kinizsi  az a kemencés kolbásszal töltött finomság.

Előzmény: nagypapi51 (2469)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!