ez különben az, amiért én konkrétan statáriálisan akasztanék, amikor pizzán, akármiben az étlapon szereplő pármai sonkából gépsonka, sága selyemsonka lesz, azt a helyet ott kellene felgyújtani normális országban
nekem is kicsit sűrű volt a halászlé, a bajai iskolát szeretem, de korrekt volt, és tisztes mennyiségű és minőségű pontyszelet volt benne
a Krapajban sok éve asztalt alig lehetett kapni esténként, pedig akkor is 10 centi vastag étlapja volt (talán meg se élt volna máshogy), de azért viszonylag korrektül főztek, ettem kifejezetten jó steaket is ott
közben azért az éttermi kultúra sokat fejlődött, nyílt pár másik hely is a környéken konkurenciának, a Krapaj meg elkurvult életciklusa leszálló szakaszán, utoljára pár éve egy savassá pácolt hátszínt (minek pácolni egy normális darab marhahúst?) ettem, néha elmegyek mellette, 2-3 kocsinál több nem áll a parkolójában
Budapesti (hobby)éttermek ebédmenüivel nem célszerű összehasonlítani egy hely normál árait... egyébként ott is van menü, bár még nem próbáltam, ebédidőben csak hétvégén voltunk ott.
Nekem általában túl sűrű a halászlé a Harcsában, más baj nincs vele, jó halat főznek bele frissen.
A Krapaj tényleg borzalmas lett, érdekes módon ezt szegény vendégek is felismerték, mindig kihalt a parkolója.
harcsából volt több, konkrétan alig tudtam megenni, annyi
nem a válság miatt nézi meg az ember, ha nem lenne válság, akkor se járnál a rossz helyekre, hanem a jókra többször ;)
egyébként meg ha az ember nem a nézi a Costes-t meg a sarki kínait, akkor az a tapasztalatom, hogy szinte egy árszinten lehet nagyon jókat is enni, meg eszméletlenül rosszakat is, nem szignifikánsan drágábbak a normális helyek
Sztem ma is vannak olyan (kis)vendéglők, ahol lehet tudni, hogy az egyikben kedden pl. pacal, a másikban szerdán szalontüdő, a harmadikban csütörtökön bornyúpaprikás, pénteken halászlé fő.
a hallé az, amit mi szinte mindig itthon készítünk, ezért Bp-en én olyat még étteremben nem ettem, meg itt se erőltettem volna, de tulajdonképpen nem volt rossz, bár én igazán a frissebb ízű bajai vonalat kultiválom tésztával
egy gyors munkaebédre ugrottunk be, az bosszantott, hogy előtte Bp-n voltunk, csak anyám hisztizett, hogy ő olyan helyen szeret enni, amit ismer, és ahol sokféléből lehet választani...
én annyira nagyon olcsónak nem láttam, ennyi pénzből már nagyon jó budapesti éttermekben adnak ebédmenüt, magasan jobb minőségben, ez bosszantott a legjobban
persze, igazad van, egy halétterembe halat enni kéne menni, de én nem vagyok annyira halas
anyámékat próbálom nevelni, de elég nehéz, varázslatos érzékkel állnak rá a legszarabb kádárbarokk etetőkre, legyenek nagy adagok, legyen vastag az étlap, és legyen udvarias a pincér, és már ódákat zeng a helyről, mindegy milyen szart adnak
most már legalább a Krapaj csárdáról leszoktak, mint családi ünnepségek színhelyéről
Ettem a Harcsában én is fagyasztóból érkezett ételt (valamilyen vadragu, a köret frissen készült), de a halételekkel mindig elégedettek voltunk, azért járunk oda.
Ezen az árszinten egyébként kevéssé tudok neheztelni a hiányosságokért, Battán kb. bárhol jobb a hallé, mint itt Budapesten étlapról bárhol, ha leszámítjuk az Atakám bajaias stílusú, csúcsgasztronomikus adagban/áron tálalt halászlevét és a szintén legalább dupla árú Duna Gardent.
nem tudom mekkora ott a lóadag, de ha a harcsából volt több és nem a köretből, akkor egye fene.
A hal könnyű kaja, még ha olajban is sütik, 3 óra múlva már matatsz a spájzban. :)
Az jutott eszembe, hogy a válság talán arra jó, hogy a polgár jobban megnézi, hol fizet ki egy kalap pénzt, és azért milyen minőséget kap. (persze ennek válság nélkül is működni kéne, akkor nem lennének kérészéletű, egyszezonos helyek)
a Harcsát nyugodtan elvihette volna most az árvíz, csalódás volt múlt héten
anyám a kádárbarokk ízlésével kihisztizte, hogy oda menjünk ebédelni, mert milyen jókat szokott ott enni a kolléganőivel, ismerem az egész baráti kört, nekik attól jó egy étterem, hogy nagyok az adagok, és Háború és béke vastagságú az étlap, biztosíték arra, hogy az étel porból és/vagy a fagyasztóból érkezzen...
halászlevet ettünk, átlagos volt, tisztes pontyszelettel
utána próbáltam valami olyat, ami jó eséllyel nem akkor lett megmikrózva, a fél étlapról kiderült, hogy nincsen/elfogyott, gyakorlatilag frissensültet csak halat lehetett enni (nem vagyok nagy halas), az volt választékon, ami fagyasztva eltartható
orly harcsát ettem, nem volt rossz tulajdonképpen, szintén lóadag
igazából nem is a hellyel lenne baj, igyekeznek ők,mégcsak nem is tehetségtelenek, de Amerigo61-nek van igaza, h a város nem tud eltartani 3 halas éttermet, tök üres volt az egész, még egy asztalnál halászleveztek, így persze, hogy nem éri meg friss alapanyagkészletet beszerezni, ez meg visszaüt a minőségre
normálisan egy 16ezres városnak tudni kéne eltartani 4-5 éttermet, még többet is, de válság van, az emberek pénze és éttermi kultúrája meg nincs
Én általában késő este látogatom őket, miután végigdobáltam egy hosszabb-rövidebb partszakaszt a Benta torkolatától lefelé, és nem fogtam semmit. :)
Nem érzek túl sok különbséget a csárdák között és a Halra Bor meg a 2 csárda között se, az árak is elég hasonlóak. Egyszer savanyú vaníliakrémű somlóit kaptam a Harcsában, a parti csárda kapcsolódó, Halász Café nevű egységében meg rémes kamuolasz ételt.
Bármelyik egységnek nagyon örülnék, ha Budapesten lenne...
Megvolt az újabb teszt a Halra Bor ... bisztróban, halcipsek és kétszemélyes haltálak voltak műsoron, minden ízlett, de ez most mégsem mérvadó, mert tekintélyes mennyiségű pálinkákkal melegítettünk be, és közben alaposan a borospohár fenekére is néztünk :-)
Ebből kifolyólag kissé hangosak is voltunk (utólag is elnézést kérünk a személyzettől), viszont rajtunk kívül egy teremtett lélek sem vacsorázott ott (hétköznap este). Úgy tűnik, a város nemigen tud eltartani 3 halas éttermet ...
Ezekkel azért vagyunk nagyon óvatosak, mert könnyen durva hasmenés lehet a vége. Most egy ideig hanyagoljuk a határmenti kirándulásokat. Viszont remélem jövő hétvégén eljutunk Bándra, az Udvarházba.
Az oberwarti pláza hátsó bejáratánál van egy svédasztalos ázsiai gyorsétterem, ahol 7 euróért mindenki hülyére eheti magát tengergyümölcseivel, garnélával, vannak európai ételek is, és jó. 35km Szombathelytől.
Hétvégén voltunk a Kopár csárdában (Pilisvörösvár és Piliscsaba közt), nagyjából olyan, mint régen, azaz:
alapvetően középszerű konyha. Semmi extra, de az megy;
családnak tökéletes, mert a pincéreknek gyerek ügyben magas az ingerküszöbük, és a gyerekek különben is eljátszanak a fűben, amíg nem jön az étel, ráadásul van zóna adag;
kutyásoknak tökéletes, mert nagyon nem zavarja őket a kutya, sőt... (Külön tálaltak a kutyának. :-) )
Néhány éve mi jót ettünk a Pelikán Hotel éttermében. A főtérről "lefelé" jövet, a Meki túloldalán, egy kissé lejjebb volt egy helyes kis teraszos hely. A pizza kiváló, az én valami wokos kajám is finom volt. De ez vagy 6 éve volt már...
Köszönjük. Végül valóban a Tó vendéglő mellett voksoltunk. Azt hiszem feladjuk ezt a dolgot. Minősíthetetlen volt az étel, s a kiszolgálás is hagyott némi kivánnivalót maga után.
Pest megyében remek hely Tápióbicskén a Vadászcsárda. Remek konyha, nagyon korrekt adagok, rendezett épület. családosok is mehetnek, gyerekekkel nincs gond, az udvaron nagyon jó kis játszótér van. Tényleg szuper hely.
Óóó .... ez műkedvelőség a javából! :) Igen, ez a Mészáros kemencéje , a frissen kisült óriás máglyarakással . A képeket nézve eszembe jutott , h a Kinizsi az a kemencés kolbásszal töltött finomság.