Keresés

Részletes keresés

Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2109
"Az árakat nem láttam, nem kerestem rá.
Azért ezek az árak lehetnek még barátságosak is akkor, ha valaki a net elérését készül áttenni kábelesre, mondván, azon kívül ritkán és keveset beszél - de a diszkrimináció miatt nem teheti meg!"

A szerződés nagy úr, aláírás előtt kellett volna végiggondolni. Én pl. most térek át ISDN-re, aláírom a két évet úgy, hogy tudom, nem a legkorszerűbb net-elérési megoldást választom és az is benne van a pakliban, hogy áttérek másra és gyakorlatilag fölöslegessé válik az ISDN, mert nem lesz folyamatosan foglalt a telefonszámom. Végiggondoltam és vállalom a dolgot. A Kontrollt azért nem adják ISDN-re, mert a legtöbb ISDN vonalat akcióval adták el, abban meg benne van ugye az előfizetési díj megfizetésének kötelezettsége. Meg gondolom üzletpolitikai szempontokból sem, hiszen az ISDN fejlett, összetett kommunikációs rendszer, a kontroll meg "belépő szintű" felhasználóknak való. Mint a GSM-nél, előre fizetett telefonokra pl. nem kérhetsz GPRS-t. Ez van, el kell dönteni, hogy mire kell a telefon, melyiket választod. Mellesleg az sem kihagyandó szempont, hogy a kontroll csomagban nem elérhetőek az ISDN kényelmi szolgáltatásai, mint pl. hívásvárakoztatás, hívástartás stb. ISDN és kontroll-csomag együtt kb. olyan lenne, mint megvenni egy sportkocsit háromhengeres, egy literes motorral. De itt már megint oda jutunk vissza, hogy mire való az ISDN és ki mire használja, ugye.

Előzmény: szilva (2108)
szilva Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2108
Az árakat nem láttam, nem kerestem rá.
Azért ezek az árak lehetnek még barátságosak is akkor, ha valaki a net elérését készül áttenni kábelesre, mondván, azon kívül ritkán és keveset beszél - de a diszkrimináció miatt nem teheti meg!
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2107)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2107
Azért előbb nézd meg az árait is.

Nincsenek időzónák, éjjel-nappal egy tarifa ketyeg. Helyi+helyközi I. 20Ft
06-51-3xx-xxx 15Ft

Szóval húzós árak vannak, akinek az ISDN arra kell, amire való, annak ez úgysem alternatíva. De még a csak net miatt ISDN-re váltóknak sem hiányzik ez a díjcsomag.

Előzmény: szilva (2106)
szilva Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2106
Ismét egy jó nagy rugás azokba, akik bedőltek az ISDN akcióknak?

http://www.matav.hu/vilag/aktualis/010903.html

Szecső Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2105
Sziasztok

Nem igazán ISDN de gondolom sokakat érint a következő idézet a MATÁV honlapról:

Internetezőknek

Tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy a "Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter 10/2001. (III.27.) MeHVM rendelete a közcélú távközlő-hálózatok azonosítóinak felosztási tervéről" értelmében szeptember 3-től a 0651-2xx-xxx típusú számok hívását a helyi hívás díjával megegyező díjjal (csúcsidőben 7,20 Ft +Áfa, csúcsidőn kívül 3,60 Ft + Áfa, kapcsolási díj 3,80 Ft + Áfa) számlázzuk. A kedvezményes internet tarifa (csúcsidőben 6 Ft + áfa, csúcsidőn kívül 3 Ft + áfa, kapcsolási díj nincs) természetesen továbbra is érvényes a 0651-3xx-xxx típusú számokra.
A Mindenkinek csomagot és a 150 Ft-os kedvezményt ez a változás nem érinti, tehát továbbra is érvényben vannak minden 51-es szám hívásakor.

http://www.matav.hu/arak/index.html az oldal alján.

Szecső

rainman Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2104
Szervusz Robi!

Megnéztem mind a két típus esetén a ledek működését. Egyik sem jelzi az S0-rol történő használatot.
Azok a ledek máshonnan lehetnek meghajtva, mint gondoljuk.
Üdv!

Előzmény: Törölt nick (2099)
szilva Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2103
A szüleimnél a NetMod LED-telenségére a következő (fél)megoldást találtuk ki:
- az analóg portokra tettünk egy-egy, a faterom által kifejlesztett telefonvonal-figyelőt. Ez akkor jelez egy LED-del, ha van felvett telefon az adott vonalon, és nem igényel külső tápfeszültséget.
- az RS232-re a CD és a GND közé (a csatlakozódugóból kivezetett vezetékekkel) egy megfelelően méretezett áramfelvételű, nagy fényerejű LED-et tettünk.

Az így kialakított 3 LED-es visszajelző külön jelzi tehát az analóg portok "forgalmát" és a soros port "forgalmát". Ez ugye nem teljesen igaz, mert az állapotot jelzi, nem a forgalmat. Viszont van egy előnye: ha véletlenül félretett telefont érzékel a NetMod valamelyik analóg porton, akkor lekapcsolja a tápfeszt az adott portról, és 1 másodpercenként "ránéz" - ez pedig látszik a figyelő led másodpercenkénti felvillanásából!

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2102
:-)
Azt hiszem, egyetértünk sok mindenben :-)

ISDN-nel kapcsolatban: én kizárólag a net miatt ugrottam bele. A MATAV ADSL szolgáltatása szerintem soxorosan többe kerül mint amennyit a leírásuk alapján nyújt, ráadásul egy éve még nem nagyon volt szó róla. KábelTV-s net meg még mindig nincs Csepelen a legfrissebb információim szerint. :-(

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2100)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2101
Oké, de ha bejön az IP-alapú távközlés minden szinten, akkor a mai rendszereket ISDN-estül, meg xDSL-estül úgyis ki kell dobni, mert az egész rendszer lesz átvariálva, nem?
Az xDSL sem úgy lesz megvalósítva, mint ma, nem?
Előzmény: Törölt nick (2099)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2100
Hát ja, nem akartalak letámadni, csak már tele a nemiszervem azzal, hogy valaki kitalál egy jól hangzó szólamot és két hét múlva az egész ország szajkózza. Az ISDN nem internetezésre lett kitalálva és nem az internetezés a fő jellemzője ma sem. A Matáv viszonylag gyorsan behozta a DSL-technológiát is, tehát nem a Németországban már nem kellő ISDN-cuccost nyomatják itt (hogyne kellene németországban is az NT, max. kevesebb soros portosat használnak, de az ISDN ott is él és virul). DSL itthon is van, nem kötelező átállni ISDN-re, aki meg átáll, az tudja, hogy nem csak a net miatt teszi és nem gondolja, hogy a németek levetett cuccait kapja, mert ott is szükség van ISDN-re és DSL-re is, csakúgy, mint itthon. A két dolog egyszerűen nem csereszabatos, csak közös metszéspontjuk van.
Előzmény: Törölt nick (2098)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2099
Aurix, FHBEnő, Mindenki!

Azért azt az egyet el kell ismernem (ismernünk), hogy ugyan az ISDN a ma ismeretes legmodernebb SZABVÁNYOSÍTOTT (tehát mindenhol és minden megvalósításban tisztességesen működő) telefonos (és adatátviteli meg stb!) rendszer, de

de a mai tendencia tényleg az IP alapú kapcsolóközpontok kifejlesztése (illetve egyelőre az alapszintű rendszer definiálás).

és itt már belépnek az Aurix által emlegetett ATM és xDSL (ebben a sorrendben!) technológiák.

Persze ettől még nem kellene kidobásra ítélni az ISDN-t, mert mint már írtam, ez ma a legfejlettebb kidolgozott általános célú távközlési rendszer.

A két tehnológia közötti átmenetet minden valószínűség szerint a GSM egyre fejlődő technikája teremti meg. Itt fog először világméretekben jelentkezni az IP alapú beszédátvitel, mint a fix-csatornás (időosztásos) kapcsolás és átviteltechnika alternatívája.

Remélem, az ipV2-t hamarosan a neten is "érezhetjük"!

Üdv

mikimaus

PS: Rainman! Én úgy emlékszem (NT1), hogy a B/B2 LED az ISDN S0 kapcsolat esetében is valós jelzést ad. Igazság szerint érdekes lenne, ha nem így lenne, mert a B csati hzzárendelésnek az analóg portokhoz (fizikailag és logikailag sem) nincs semmi köze, ugyanúgy, mint a DTE porthoz (ISDN modem funkció). Annál is inkább, mert az U-busra csatlakozó NT IC illetve az ezt vezérlő uP hatáskörébe tartozik a B kijelzés (is). Ellenben ha tényléeg nem jelezné ki, dobj egy mailt, mert szólok a PKI-s kollégámnak: ez csak def. lehet!
Robi

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2095)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2098
Bocs, anno az ISDN bevezetésekor ezeket emlegette valaki, mint a már rég elavult ISDN utódait. Természetesen nem telefonálgatásról volt szó, hanem kifejezetten az internetről.
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2097
ISDN30-ról nem is beszélve ugye :) Két érpár, 30 vonal, ezt oldd meg DSL segítségével :)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2096
Cseréltesd le. Én tegnap cseréltettem. Meghalt a soros porti kapcsolat látszólag. Fornax ÜSZ segítségével minden beállítást átbogarásztunk, a végén azt mondta, hogy valószínüleg az NT ment tönkre. Felhívtam a 143-at, mondtam, hogy fornax szerint meghalt az NT, erre másnap hozták az újat és kérdés nélkül cserélték. Aztán az új se működött, úgyhogy biztos lettem benne, hogy nem az NT-ben kell keresni a hibát, hanem a PC-n, de addigra a szerelő sehol sem volt :) Aztán sikerült beállítani, úgyhogy valszeg a régivel is sikerült volna, de így legalább ledes netmod van otthon :)
Előzmény: rDave (2094)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2095
Aha, persze, meséld már el nekem, hogy DSL kapcsolattal hogyan tudsz egy érpáron két vonalat használni, hogyan tudod kihasználni DSL vonalon a G4 fax előnyeit stb.?

A DSL, ATM stb. adatátviteli technológiák, az ISDN meg nem csak az. Adatátvitelben van jobb az ISDN-nél, de az ISDN nem csak az adatátvitelről szól.

DSL kapcsolatnál hogyan raksz két vonalra 3 számot és hogyan oldod meg, hogy a két analóg készüléked bármelyik számra érkező hívás esetén csörögjön?

Az ISDN köszöni szépen, él és virul, csak az adatátvitel területén váltották ki más megoldások.

Előzmény: Törölt nick (2093)
rDave Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2094
Üdv Mindenkinek!

Most láttam hogy milyen rég nem írtam ide :-((( Közben egyenlőre még ISDN-el a freestart segítségével vagyok de hamarosan áttérek a Chellora, az ISDN-nél meg inkább a telefon funkciókat használjuk ki persze van egy olyan sejtésem hogy az NT se fog kihülni mint backup kapcsolat :-))) Node, az Elconnal semmi bajom sincs de az puszta tény hogy amióta Netmod van a falon a gép 12órát lóg a neten stabilan egyhuzamban és volt olyan hogy majdnem minden nap! Nos, mint ahogy mikimaus is célzott rá finoman, az Elconnal ez nem teljesen így zajlott... (amúgy újpest, istván úti EWSD közp.) De a Netmodról tényleg nagyon hiányzanak a többé vagy inkább kevésbé funkcionáló ledek...

üdv, Dave

Előzmény: Törölt nick (2086)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2093
DSL, ATM, stb... (sacc/kb ;-) )
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2092)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2092
Csak azt áruld el, hogy ha ott az ISDN elavult technológia, akkor mi váltotta fel? Mi a menő technológia most ott az ISDN helyett?
Előzmény: cattaro (2090)
ID Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2091
hát ez nem lepne meg:(((
Előzmény: cattaro (2090)
cattaro Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2090
Nem tudom, hogy volt-e már szó róla, de az ISDN egy Németországban elavult technológia Magyarországra való erőltetése. A háttérbe Dajcse Telekom áll, a Matáv fő részvényese, ami a fölöslegesen legyártatott ISDN berendezésektől akart a Matáv magyar monopolhelyzetét kihasználva megszabadulni.
rainman Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2089
Szervusztok!

Asszem egyik v24-es NT sem jelzi (akárhány db és színű led van a készüléken) az S0 buszrol kezdeményezett forgalmat, pedig alább kitűnt, lenne rá igény. Analóg portról lefoglalt b csatorna esetén jelez valamelyik led. A soros portrol lefoglalt csatornát is jelzi a netmod más színnel (az elcont most nem tudom), az S0-ról lefoglalt csatorna esetén viszon egyik sem. (de ezt holnap ellenörzöm!, Ahogy az általad leírtakat is!)
Üdv!

Előzmény: Törölt nick (2088)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2088
Szia Rainman és B Bácsi!

Aztat nem tudom, hogy a Bitware tudja-e a megkülönböztetett csengetést kezelni (distinctive ring), de ha igen, akkor ez pl. az egyik legjobb megoldás akkor, ha nem akar valaki analóg portokhoz csak 1-1 számot rendelni (mint ahogy Bb írta, a modem utánra vannak felfűzve az analóg telefonok - és nem mindenki szeretni átalakítani a telefonbos "architektúráját"), mert akkor az 1. számot nem veszi figyelembe (normál csengetés) a 2. esetében üzenetrögzítőként funkcionál, míg a 3. szám esetében faxként jelentkezik bé.

Ehhez csak a hívószámok sorrenját kell megfelelően felvenni az adott (PC-s modembe/re menő analóg port esetében).

Itt szeretném megkérdezni a negyérdeműt: Másnál tapasztalható-é e hasonló jelenség?!
A Netmod Configuration Manager (ha jól emlékszem 1.45 kiadása) IS a következő jelenséget produkálja nálam: a 3 MSN-em a 2 POTS (a/b) portra úgy van kiosztva, hogy eggyel el van shift-elve a 2 POTS-nél az 1.-höz képet és a DTE 1 db száma is így van "kicsúsztatva" (Tehát POTS1: MSN1,MSN2,MSN3; POTS2: MSN2,MSN3,MSN1; DTE: MSN3).

Egészen egyszerűen azért, hogy a szám szerint kért részletezőn azonosítani lehessen, melyik berendezés kezdeményezte az adott hívást (ti. az 1. helytre írt MSN lesz a kimenő a netMod esetén, vagy pedig az 1. KITÖLTÖTT és érvényes szám lesz a kimenő, tehát ez lehet pl. a 3. helyen is, miközben az első 2 hely üres!)

Ezt a beállítást az nmSetup-pal végeztem el. Ehhez képest az NCM a következőt írja ki:
POTS1: MSN1, MSN2
POTS2: MSN2 (Sic!)
DTE: semmi!

És ezt a Fornax-osok nem akarták (akarják!) elhinni, annak ellenére, hogy az ablakokat lementettem kép file-ba és email-ben elküldtem nekik :-)))

Ha valamelyikötöknek van ideje és kedve, megnézhetné, nála mit eredményez a progi ilyen feltételek mellett!

Üdv és mindenkinek szép vénasszonyok nyarát!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: rainman (2083)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2087
"de abban a pillanatban, hogy a netMod USB-s (+LED-es!) verzióját a matáv hajlandó lesz végre beengedni a hálózatára, az NT1-nek ez az előnye is sajnos el fog tünni."

Éppen tegnap cserélték le anyáméknál a netmodot, mert érdekesen viselkedett. Az új netmod, amit kaptak, nem USB-s, de ledes. És jobb, mint az elcon, mert a két B led kétféle színnel világít. Munkahelyemen elcont használok és nincs vele semmi bajom (régebben volt, de egy firmware frissítés az elcon-központból megoldotta), sőt jobban is szerettem eddig, mint a csupasz netmodot, de az új netmod a ledjeivel meggyőzött :)))))

Ja a B ledeken a kétféle szín piros és zöld. Piros, ha adat megy rajta és zöld, ha hang (hangot csak POTSról próbáltam).

Úgyhogy bár USB nincs, de a ledes verzió már forgalomban van. By-by elcon :) (sajnos, nem jó, ha nincs vetélytárs)

Előzmény: Törölt nick (2086)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2086
Szia Olivér!

Veled természetesen semmi gond nincs, csupán konstatáltam, hogy régen nem láttunk itt :-)

A V24-es résszel - alias ISDN modem funkció - kapcsolatban meg rDave barátunk panaszáradatára értettem a hibát.

De mindezek mellett tudomásom szerint a PKI-ban tavasz óta gőzerővel(?) folyik az NT-k nemzeti szintű (újra)specifikációja, pl. (analóg) végberendezés típus-egyezőség esetek és típus-beállíthatóság; az 1. réteg főközpont-függő ügyeinek tisztázása - erre írtam, hogy a svédek azért ügyesebbek, hisz alapvetően nem is tésztakeverővel meg diesel-elektromos és villamos motorvonatokkal kezdték elektronikai ipari tevékenységüket, mint a Siemens!:-)))

Sajnos az Elcon NT1+2ab+v24 készülékettekkel kapcsolatban úgy tűnik a Matáv is "leírta", sajnálatosan az egyetlen környezetemben működő példány is kiakadt és kénytelen voltam kedves ex-osztálytársam részére egy netMod-ra történő cserét eszközölni.

Tudom - mert anno megírtad -, hogy nem a Ti készüléketek a lúdas, hanem a Matáv a hunyó, de abban a pillanatban, hogy a netMod USB-s (+LED-es!) verzióját a matáv hajlandó lesz végre beengedni a hálózatára, az NT1-nek ez az előnye is sajnos el fog tünni.

De ha van bármi - akár nem publikus - híred ilyen ügyekben az NT1-ről, mailben szeretettel várom!

Üdv és jó munkát!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: ELCON Systemtechnik (2085)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2085
Szia mikimaus!

Mi is van velem?
És mi is a baj a V24-gyel? :-)))

Üdv:

Kiss Olivér

Előzmény: Törölt nick (2053)
ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2084
Tisztelt ELCON ISDN NT Felhasználók!

A nyári szabadságolások miatt sok új kérdés gyűlt fel itt a Fórumon.
Aki eddig ELCON berendezéssel kapcsolatos kérdésére nem kapott választ, forduljon irodánkhoz bizalommal.

Online FAQ: www.elcon-system.hu

Üdv:

Kiss Olivér
ELCON Systemtechnik
kiss@elcon-system.hu

rainman Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2083
>egy Netmod Configuration Manager-t (ver. 1.42), bár nem tudtam rájönni,
...
>Namost én azt szeretném, hogy a modem (pontosabban a Bitware) csak egy számra reagáljon, konkrétan a 2-esre, tehát az egyik újra.

Az a bizonyos konfigurátor program pont erre való, vagyis a hívószámok analóg porthoz való rendelésére, ill. az analóg portokon elérhető szolgáltatások engedélyezésére-letiltására.

Az egyik analóg porthoz, amely a pc modemjéhez csatlakozik, hozzárendeled a régi számot.
A másikhoz meg mondjuk a másik kettőt.

Áramszünet (vagy a netMod táphibája) esetén ez a szétválasztás érvényét veszti, minden szám hívása megjelenik mindkét analóg porton, ha egyébként azok lettek kijelölve vészüzemmódú működésre.

Előzmény: B. bácsi (2080)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2082
Szakértők, kérem segítsetek

1. NT1 2AB + V24 ISDN portjára egy GeriCom ISDN modemmel csatlakozom. Nagy előnye, hogy bármelyik helyiségből csatlakozhatok, nem vagyok a V24 kábel hosszához kötve. A problémám az, hogy így az NT-re ránézve nem derül ki, hogy az használatban van. Fiam megpróbál belépni a V.24 porton, nem megy, reseteli az NT-t és ezzel kilök engem. Van erre ennél kulturáltabb megoldás? Sajnos a resetelésre kénytelen volt rászokni, mert gyakran alaphelyzetben sem tudott belépni másképpen.

2. Újabban olyan hibajelenségeket tapasztalok, amilyet korábban nem. Különböző PC-k, NT-k és modemek esetén egyaránt jelentkezik. Forgalmazás közben egyet villan a képernyő, esetleg egy kékhalál képernyőt is kapok, de nemmindig. Ezután az ISDN telefonos kapcsolat továbbra is aktív (tehát gondolom, a számla pörög), viszont adat az nem folyik több egy bit se'.

3. Tárcsázás. Axelero-t hívok az 51201201-en, Gericom ISDN modemmel. Normális esetben a "Dialing" üzenet után töredék-másodpercen belül elkezdődik a hálózatra belépés. Néha viszont ott ragad a "Dialing" üzenetnél, és csak egészen hosszú idő után szól, hogy ki vagyok lökve. Ha egy-két másodperc várakozás után lelövöm és újta tárcsázok, első vagy n-edik próbálkozásra összejön. Olyannak látszik, mintha a Matávnet/Axelero vonal foglalt lenne, és ezt a modemem nem tudná észrevenni, lekezelni. Analóg modemnél hallottam, ha foglalt. Itt mit kellene csinálnom, hogy a belépés ne legyen egy hazárdjáték?

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2081
Én műszakiféleség vagyok, és kívánom, hogy a BME könyvtára minél magasabb színvonalú legyen. Azt azonban súlyos merényletnek tartom, hogy az OMIKK-ot kilakoltatják, felszámolják, beintegrálják. Nem magyarázkodok, itt off-topik.
Előzmény: hkr (2079)
B. bácsi Creative Commons License 2001.09.04 0 0 2080
Lehet, hogy túl specifikus a problémám, de azért hátha tud valaki segíteni.
Szóval mielőtt bevezettem volna az ISDN-t, volt ugyebár egy analóg vonalam (legyen ez a 1. tel. szám), amire rákötöttem egy belső modemet (rockwell chipset). Ezt pedig a számítógépen egy Bitware nevű program kezelte. Akinek nem ismerős, elég annyit tudni róla, hogy segítségével a számítógépet lehet üzenetrögzítőként és faxként is használni.
Namost jött az ISDN, kaptam még két számot (2. és 3.) meg egy Intracom netmodot. Magánszorgalomból felapplikáltam egy Netmod Configuration Manager-t (ver. 1.42), bár nem tudtam rájönni, hogy pontosan mire is jó. Az aktuális helyzet az, hogy a három szám fizikailag ugyanazon a dróton jön be a netmod-ba, onnan pedig a modemen keresztül a(z analóg) telefonkészülékbe. Namost én azt szeretném, hogy a modem (pontosabban a Bitware) csak egy számra reagáljon, konkrétan a 2-esre, tehát az egyik újra. Ugyanis a régire (az 1-esre) kaptam egy hangpostafiókot, tehát ez ezután üzenetrögzítőként funkcionál, a 2-est pedig (csak) faxként használnám. De ehhez az kell, hogy a modem az 1-es számra bejövő hívásokat ne vegye figyelembe (esetleg a netmod ne engedje eljutni a modemhez?…). Jelenleg ugyanis az van, hogy mindkét számra érkező hívásra ugyanúgy beindítja a "receive"-et.
Tehát lehet valahogy ilyenformán szeparálni a számokat?

A válaszokat privátba is kérném: barabasb@freestart.hu

Köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!