Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Nem rossz a GE, de ebből még mindig nem lehet megtudni, hogy milyen nevű dolgokat (főleg hegyeket) lehet látni. Ha legalább a hegycsúcsok koordinátáját meg lehetne tudni. Ez a baj a GlobalMapper-rel is.
Jópár éve használtam ilyen kiterjesztett valóság progit Nokia Symbianon (Link), minden benne volt ami a Google mapson is rajta volt, a kamera által vett képre írta ki a telefon mi merre van.. (nem tudom ilyesmi van-e Androidra)
Sziasztok! Létezik olyan program, ami mondjuk SRTM domborzatmodell alapján "kirajzolja", hogy egy kilátóhelyről miket látni. Most nem tudom szépen megfogalmazni, de vmi ilyesmi:
Mindenkinek köszi minden hozzászólást. A kisszar köszöni szépen, jól megy, Vgyuri - szerintem - betaláltál mindenesetre egy Navon-ról származó sys.txt fájl beindította ügyesen az iGo8-at. Lassú, mint a csiga, egy újratervezés egy 100 km-es tesztúttal kb 20 mp-et igénybe vesz, meg néha dob egy-egy hibaüzenetet, hogy ugyan állítsak már le minden futó alkalmazást, mert kéne még memória. Ezt "cancel"-lal lelövöm, és megy az élet tovább hibátlanul. Követi az utat rendesen, szóval maga a gps egész jó, még ha kicsit alsó kategóriás is a hardver alatta.
Kapott egy szivargyújtó töltőt (volt a csomagban hozzá) meg egy motoros tartót, és hibátlanul dolgozik a motor kormányára szerelve. Holnap megnézem, mit produkál fényerőben napsütésben, de úgy gondolom, motoros gps-nek pont megfelelő lesz! :O)
Szóval amennyiért jött (0 Ft), annyit pont megért! Holnap lövök még egy fotót, hogy irígykedjetek!!!! :D :D
A legegyszerűbb vizsgalat, ha a miniUSb kábellel hozzákapcsolod egy asztali gep usb portjára és bekapcsold. Lehetőleg XP fusson rajta, mert azon átláthatóbb a folyamat. Minimum jelentezni kell egy ismeretlen usb-perifériának, amihez keresi a szoftvert. Ha etalán megtalalta a neten, akkor ki is fogja írni, hogy az eszköz múködésre kész. Na nem mint GPS, hanem mint egy (ha van benne SD kártya, akkor 2), Viszont az új megajtókba már bele tudsz nézni, hátha onnan is ki tudsz olvasni valamit.
Ha magától nem talált kezeló szoftvert, akkor telepítsd fel abMicrosottól az ingyenes ActiveSinc programot, annak is láthatóvá kellene tenni az új "lemezegységeket' a PC-n például a TotalCommaderben, vagy más fájlkezelóben.
Kaptam egy PNA-t, de semmit nem árul el magáról, hogy milyen típus lenne, nem tudok rá semmit telepíteni. Találkozott már valaki hasonló típussal? Mivel lehet ez kompatibilis? iGo-t szeretnék rajta futtatni
Az újabb masinák viszont sokkal erősebb hardverrel rendeleznek a mobilteefongyártás oldalvizén. Paradox módon a WinCE nem teszi lehetővé a párhuzamos programfuttatást, tehát nem lehet olyan, hgy egy bekapcsolva hagyott videolejátszó elegye a processzorkapacitást a navigació elől. Főleg a Wayteqnél, ami eleve GPS orientált. Viszont újabban Android cuccokat is csinál, van egy nagyon jó navigációra kihegyezett tabletjük, amit GPS-nek is hívnak. Nyilván a kapacitáselosztásnál preferálják a gps-t a mutimédiával szemben. Meg az árában van a Sygic.
Ez a legírás kissé ködös. Lehet, hogy menet közben változik a műholdvételi lehetőség. Precizebb vizsgálat kell.
Állj meg egy nagy mező közepén, vedd ki a masinát a kocsiból és tedd le, hogy a műholdlátásban ne legyen gond. A sebesség akkor sem lesz 0, ha nem mozogsz. Ha kimerevedik a kijelző egy időre, akkor el van akadva. De olyat is játszhagysz, hogy bicajon mászkálsz vele a jó műholdlátású helyen, és figyeled, konzekvens-e a mozgás.
A Sygicet nem ismerem, de biztos van benne útvonalírási (tracklog) lehetőség. Azt kapcsols be, és utána nézd meg a térképen az eredményt. Ha a track megszakad, vagy csak túl sokáig egyenes, nincsenek benne pontok, akkor valahol kimaradt a folyamatos működés.
Sziasztok. Vettem egy Wayteq Xrider gps-t Sygic programmal. Nagyon akadozik navigáció közben folyamatosan. Lehet ez ellen tenni valamit vagy ez gyárilag ilyen? Köszi előre is.
Sziasztok! Gps készülék vásárlásán gondolkodom ,sajnos a régi elavult, a térkép frissítése lehetetlen. Az IGO térképet és szofit megszerettem. A kérdés jók-e már az androidos verziók vagy inkább még a hagyományos kütyük a megbízhatóbbak?Jó lenne az élettartam térkép frissítés is.Sajnos csak 30 000--40 000ft körül van lehetőség a vételre .Kinek milyenek a tapasztalatai vélemények? Ebben az árban mit érdemes megvenni? Válaszotokat előre is köszönöm!
Szerintem helyreállt a világbéke. Este ráraktam egy telefon töltőre egy órára, az szépen fel is tolta csutkára. Ma reggel bekapcsoltam, ugyanúgy 100%-on volt, mint este.
Egyébként én sem használom másként, mint az autóra kötve, így nem nagyon zavarna, ha kifeküdt volna az akksija, de úgy látom felgyógyult.
Az lehetett a gebasz, hogy reggel felvittem az irodába, ott rögzítettem a címeket, jó ideig ment saját akksiról, gondolom elfáradt egy pöttyet. Nem szoktam foglalkozni vele, azonnal rádugom az autóra, onnan eszik útközben. De mivel az akku már nem volt tele és útközben az 1A-es aljzatról kevesebbet kapott, mint amennyit felhasznált, így szépen éhenhalt.
Ezzel nem is lenne gondom, csak azt nem értem, hogy miért nem hisztizett a gépluvnya (Eszter), hogy le van gyengülve, töltsem már. Ehelyett szó nélkül csíkosra fagyott.
Otthon már hajlandó volt kommunikálni, panaszkodott is, hogy le van gyengülve. De útközben miért kussolt, azt nem tudom. Olyan hirtelen nem zabálhatta fel az akksit, és rá volt dugva az autóra. Mégha csak 1A-rel is, de meg volt támogatva.
De a képernyő csere előtt tökéletesen működótt. Egy akku nem hal meg egy pillanat alatt. Valami el lehet piszkálva. De autó gps-nek így is jó, nem piszkálom, geoládázáshoz, városnézéshez van másik.