Keresés

Részletes keresés

KlausM Creative Commons License 2024.11.16 0 0 117

"Meg is írta a tudományosan a honlapjára, csak az az apró baj, hogy a kutyát sem érdekli az ő tudományos honlapja."

Fogalmad se lehet, hogy mekkora a weblapom a látogatottsága, tehát kár ilyeneket kijelenteni. Ha pedig azt állítod, hogy tudod, akkor nem mondasz igazat...

"Valamiért azonban ezen a fórumon sem találkozott egyértemű ünnepléssel, még a "szakértők" sem akarnak tömegesen regisztrálni azonnal, hogy tiszteletüket tegyék előtte."

Egy ilyen téma felvetésének ez a logikus és elvárt következménye, ugyanis bizonyos körök nem lehetnek ettől annyira feldobva... Tehát ez magától értetődő, és akár megnyugtatónak is tekinthető reakció, amivel itt konfrontálódik az ember.

"Ezért egyre ingerültebbnek tűnik."

Nekem viszont úgy tűnik, hogy egyesek váltak ingerültebbé és agresszívebbé, ezért inkább igyekeznek a topicot rombolni... Viszon ez számomra és a világosan látók számára is egy visszajelzés kell legyen arra nézve, hogy itt nem egy akármilyen jelentőségű felvetés történt, amit elkeseredett laikus módjára igyekeznek megzavarni.

Ne add fel! További jó munkát.

Előzmény: Run like hell (116)
Run like hell Creative Commons License 2024.11.16 0 2 116

Na szóval a helyzet tehát a következő:

Mátéfi uram világrengető felfedezést tett, ami alapvetően forradalmasítja a tudomány és a teológia alapjait.

Meg is írta a tudományosan a honlapjára, csak az az apró baj, hogy a kutyát sem érdekli az ő tudományos honlapja.

Megtalálta tehát Magyarország egyetlen Tudomány fórumát, és aláereszkedett közénk, megosztani az eddigi sötétségben tapogatózó nyilvánosságot az Igazsággal, és megfogalmazni elvárásait a világ ezentúli viselkedésével kapcsolatban.

Valamiért azonban ezen a fórumon sem találkozott egyértemű ünnepléssel, még a "szakértők" sem akarnak tömegesen regisztrálni azonnal, hogy tiszteletüket tegyék előtte.

Ezért egyre ingerültebbnek tűnik.

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.16 0 2 115

Úgy gondolod, hogy a Mindenható Isten csakis újholdkor tud napfogyatkozást csinálni? Roppant kishitű vagy!

Eleve már egy HÁROMÓRÁS napfogyatkozás isteni csoda. Nyugodtan csinálhatta Isten a Hold nélkül is. (Vagy esetleg az adott időre a kellő helyre vitte a Holdat, majd visszarakta a szokott helyére. Istennek semmi sem lehetetlen.)

Előzmény: KlausM (113)
KlausM Creative Commons License 2024.11.16 0 0 114

"A teljes topic OFFTOPIC a Tudomány részben."

Te teszed azzá, mivel ez a célod.

Előzmény: Elminster Aumar (110)
KlausM Creative Commons License 2024.11.16 0 0 113

"Ó! Én ezt pillanatok alatt megfejtem neked:"

Szerinted csak azért nem volt a professzornak igaza, mert mese az egész? Szerintem viszont azért nem lehetett igaza, mert a Peszách ünnep előkészületi napja nem újholdra esik... Gondolom ez neked fel se tűnt...

Előzmény: Elminster Aumar (109)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.16 0 2 112

"De ha valaki nem ért valamihez, akkor miért nyilatkozik meg abban a témakörben?"

Bocs, de te mondtad, hogy teológus volt. Tehát ő tudja a legjobban, hogy a Mindenható Istennek semmibe se kerül egy külön (szabályokon kívüli) napfogyatkozást okoznia. Hiszen Józsuénak is megállította a Napot az égen!

Ha csodákkal foglalkozol, akkor ne csodálkozz, ha valamit egy csodával magyaráznak.

Előzmény: KlausM (111)
KlausM Creative Commons License 2024.11.16 0 0 111

Annyi azért a mentségére szolgált, hogy nem asztronómus volt, hanem teológus professzor. De ha valaki nem ért valamihez, akkor miért nyilatkozik meg abban a témakörben?

Előzmény: KlausM (107)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.16 0 0 110

"A bejegyzéseidet töröltetnem kell, mert szétrombolod a topicot."

Nyugodtan.

Amúgy nincsen itt mit szétrombolni. A teljes topic OFFTOPIC a Tudomány részben. És ezt nem vagy hajlandó tudomásul venni.

Előzmény: KlausM (108)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.16 0 1 109

"hogy megfejtette a Jézus keresztre feszítésével kapcsolatban emlegetett három órás sötétség (Máté 27,45-52; Márk 15,33-35; Lukács 23,44-46) oká."

Ó! Én ezt pillanatok alatt megfejtem neked: a Márk szerinti evangéliumot összeállító szerkesztő a hittársai szájhagyományából ezt a mesét is hallotta és megírta, a másik kettő szerkesztő meg jórészt az első munkájából dolgozott.

Nem volt semmiféle háromórás sötétség, csak a legendaszületés folyamatában valamikor valaki ezt találta hozzákölteni az eredeti meséhez, hogy "kozmikus" jelentőséget adjon neki. Hiszen "Isten fia" mégsem halhat meg csak úgy snassz módon! Kellet, hogy legyenek ott hatalmas jelenések is!

Előzmény: KlausM (107)
KlausM Creative Commons License 2024.11.16 0 0 108

A bejegyzéseidet töröltetnem kell, mert szétrombolod a topicot.

Előzmény: Elminster Aumar (106)
KlausM Creative Commons License 2024.11.16 0 0 107

Rólad egy professzor jut eszembe, aki a könyvében azért kardoskodott, hogy megfejtette a Jézus keresztre feszítésével kapcsolatban emlegetett három órás sötétség (Máté 27,45-52; Márk 15,33-35; Lukács 23,44-46) oká. Aztán előrukkolt a tudományos magyarázatával, hogy egy teljes napfogyatkozás okozhatta azt...

Előzmény: Elminster Aumar (99)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.16 0 0 106

"Valamiért nagyon ragaszkodsz ehhez a topichoz..."

Már leírtam: mivel olyan magábafeledkezett ember vagy, hogy nem veszed észre hogy a fixa ideád a Történelem részbe tartozik. Amint átrakatod a moderációval, leszállok rólad. A Történelem részben gyilkolhatjátok egymást a többi megszállottal.

Előzmény: KlausM (105)
KlausM Creative Commons License 2024.11.15 0 0 105

Valamiért nagyon ragaszkodsz ehhez a topichoz... Ha valóban érdekelne a téma, akkor konstruktívan viselkednél, de csak a topicromboláson és mások sértegetésén jár az eszed... Ilyenek után ne is várjad, hogy komolyan vegyelek.

Előzmény: Elminster Aumar (103)
KlausM Creative Commons License 2024.11.15 0 0 104

Tudod én se ma kezdtem a fórumozást. Csak itt az Indexen 20 éve jelen vagyok. A zöld a "tudálékos" éned, a piros szín alatt meg komolytalankodsz és sértegeted a fórumozókat... Az öndícséret az ....

Előzmény: Elminster Aumar (102)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.15 0 0 103

"Azt én döntöm el, hogy hol hozom nyilvánosságra a kutatási eredményeimet."

Mint az agresszív kismalacos vicc: "...Kuss! Én így szállok le!"

Te tényleg saját magad paródiája vagy, és még csak nem is fogod fel.

Előzmény: KlausM (94)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.15 0 0 102

Nagyon nem vagy te képben.

@verkli az egyik itteni fórumozó, akire felnézek és tisztelem a kérlelhetetlenül szigorú és helyes logikája miatt. Én csak szeretnék olyan jó lenni logikában, mint amire ő képes. Nem vagyunk ugyanaz a személy, mégha a felületes megfigyelőknek úgy is tűnik. Még a stílusunk is eltérő.

Előzmény: KlausM (101)
KlausM Creative Commons License 2024.11.15 0 0 101

Minek változtatod a zöldet kékre és a kéket zöldre? Inkább jelentkezzél be a saját neveden...

Előzmény: Elminster Aumar (100)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.15 0 0 100

"Ha érdekel, ITT találsz róla elég információt."

Asszem nem fogtad fel @verkli csapdájának a mélységét. Hogy miért ezeket a kérdéseket tette fel neked.

Előzmény: KlausM (98)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.15 0 0 99

"Én viszont tudományosan itt és a weblapomon csinálom."

Hát, barátom, az távolról sem számít "tudományosnak".

A valódi tudomány a peer review szakfolyóiratokban és a kutatók eszmecseréjére szervezett konferenciákon zajlik. Blogra meg weblapra (youtube csatornára is!) bármely bokorból szalajtott félkegyelmű azt ír, amit nem szégyell.

Előzmény: KlausM (95)
KlausM Creative Commons License 2024.11.15 0 0 98

Ha érdekel, ITT találsz róla elég információt.

Előzmény: -verkli- (97)
-verkli- Creative Commons License 2024.11.15 0 0 97

a, "Heródes az uralkodásának első napján Antonius vendége volt, és így magára öltötte azt az új méltóságot, amelyet a száznyolcvannegyedik olümpián szerzett, C. Domitius Calvinus második és C. Asinius Polliu első konzulsága alatt."

"Köztudott, hogy az első olümpiai játékokat i.e. 776-ban rendezték Zeusz tiszteletére, majd ezt követően minden 4. évben ismét megtartották."

- Honnan tudod, hogy mikor volt az első olimpia? Miért pont i.e. 776-ban? Honnan jön ez a konkrét évszám? Hogyan került ez az évszám a "köztudatba"?

Előzmény: KlausM (79)
KlausM Creative Commons License 2024.11.15 0 0 96

"Nem egy laikus fórumra írogatni az ugyanolyan témához hülyéket győzködve."

Legjobb tudomásom szerint Magyarországon ez az egyetlen "Tudomány" fórum. Feltételezem, hogy itt tevékenykednek az általam felvetett problémákhoz értő emberek is. Nem rád gondoltam... Ha pedig még nincsennek, akkor lehet gyorsan regisztrálni...

Nem helyes dolog a fórumozókat lenézni és pejoratív jelzőkkel illetni. Nem ezt érdemlik.

Előzmény: Elminster Aumar (93)
KlausM Creative Commons License 2024.11.15 0 0 95

"Így kell ezt tudományosan csinálni!"

Én viszont tudományosan itt és a weblapomon csinálom. Itt direkt meg lehet vitatni az állításaimat. Akár azokat is, amelyeket a weblapomon lehet tanulmányozni. Ha pedig vágysz másik fórumra, kapásból fel tudok erre a célra számodra ajánlani 4-5 saját fórumot.

Előzmény: Elminster Aumar (93)
KlausM Creative Commons License 2024.11.15 0 0 94

"Egy anonim laikus fórum NEM a tudományos publikációk és kritikák helye."

Azt én döntöm el, hogy hol hozom nyilvánosságra a kutatási eredményeimet. A sajátoddal (ha van) viszont azt csinálsz, amit akarsz. Állok elébe itt a Tudomány fórumon hozzáértő emberekkel megvitatni a felmerült témákkal kapcsolatosan bármit. A megmosolyogni való véleményed pedig irreleváns a számomra.

Előzmény: Elminster Aumar (91)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.15 0 1 93

Csak a miheztartás végett, ez például egy szabályos hivatalos tudományos publikáció Heródes uralkodásának kronológiai kérdéséről:

CALIGULA’S STATUE FOR THE JERUSALEM TEMPLE AND ITS RELATION TO THE CHRONOLOGY OF HEROD THE GREAT

Így kell ezt tudományosan csinálni!

Nem egy laikus fórumra írogatni az ugyanolyan témához hülyéket győzködve.

Előzmény: Elminster Aumar (91)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.15 0 1 92

"És megkérnélek, hogy a személyeskedést, minősítgetést és a topic rombolását fejezzed be."

Bocs, de évtizedes fórumos tapasztalatom van a beképzelt önjelölt fórumzsenikről, akik megírják ilyen laikus vitafórumokon, hogy ők bizony feltalálták a spanyolviaszt, és ők fingják a passzátszelet is, csak a "mainstream tudomány" elnyomja őket mert retteg az igazságtól.

Az meg se fordul a fejükben, hogy esetleg ők nem értenek a dologhoz, és a személyes fixa ideájuk eszement ostobaság.

De ne vedd magadra, nem rólad beszéltem, hanem az önjelölt fórumzsenikről úgy általában, több évtizedes tapasztalat bölcsessége alapján.

Előzmény: KlausM (90)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.15 0 1 91

"Cáfoljad meg az állításomat. Vagy bárki."

Egy anonim laikus fórum NEM a tudományos publikációk és kritikák helye. Ha ennyit se tudsz, akkor nagyon nemértesz te ahhoz, hogyan kell a tudományos elképzeléseidet elfogadtatnod a teljes szakértő tudományos közösséggel!

Az agymenésedet TUDOMÁNYOS PUBLIKÁCIÓKBAN írjad meg, jelentesd meg szakfolyóiratokban, és néz szembe azzal, hogy valódi hozzáértők szétcincálják a hamis hülyeségeidet, mint foxi a lábtörlőt.

Előzmény: KlausM (89)
KlausM Creative Commons License 2024.11.15 0 0 90

És megkérnélek, hogy a személyeskedést, minősítgetést és a topic rombolását fejezzed be.

Előzmény: Elminster Aumar (88)
KlausM Creative Commons License 2024.11.15 0 0 89

Nem kellenek az ilyen kommentárok. Cáfoljad meg az állításomat. Vagy bárki. Ilyen egyszerű. Te pontosan tudod, hogy igazam van nem csak Heródessel kapcsolatban, hanem Jézus születésével és kereszthalálával kapcsolatosan is. Ezért strapálod itt magadat kitartóan, de feleslegesen...

Előzmény: Elminster Aumar (88)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.11.15 0 1 88

"Ha nem lenne igazam, amit kétlek, természetesen elismerném tévedésemet."

Rossebet.

Az ilyen anonim fórumokon saját elképzelésekkel vitézkedők közös jellemzője, hogy okosabbnak hiszik magukat a világ többezer szakmabelijénél. És így aztán fel sem merülhet bennük, hogy ők azok, akik a forgalommal szemben mennek az autópályán. Az önjelölt fórumzsenik per definitionem tévedhetetlenek. A személyiségzavaruk (ami megakadályozza őket abban is, hogy észrevegyék: egymaguk nem lehetnek okosabbak többezer hozzáértőnél) nem engedi tudatosulni az olyan gondolatokat, hogy esetleg tévedett.

Előzmény: KlausM (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!