„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Viszont a fejfa felirata meg nem vitás, pedig 4 verzió van a Bibliában.
Furcsa ez a fundi eszme... Egy egymondatos felirat átmásolása nem megy, de az bezzeg benne van, hogy a világ i. e. 3987. február 29-én kezdődött délután 2-kor.
Tehátha egy telephely előtti táblára ki vagyon írva, hogy: "STOP! Tilos a behajtás!", akkorha éngemet megkérdeznek, hogy miért nem mentem bé s én azt válaszolom, hogy azért, mert ott volt egy tábla, amire az volt írva, hogy nem szabad bémenni, akkor én "hazudok" vagy "tévedek"...?
A 4 evangélista nem ugyanazt a szöveget írja a tábláról.
Pedig hát ez elsőrendű kérdés, nem valami útjelző tábla valami eldugott jeruzsálemi utcából, hanem a Megváltó keresztjén a felirat! Elvárható lenne, hogy egy ilyen szöveget azonos módon ír meg a Biblia, s nem 4 verzióban.
Miféle szószerint tévedhetetlen az a könyv, mely még a legfontosabb ügyekben se képes önmagával koherens lenni?
Ha ilyen bíróságon lenne, nullát érne ez mint tanúvallomás. "Milyen kocsit látott?" 1. tanú "egy sárga Fordot", 2. tanú "világoszöld Renault Twingo volt", 3. tanú "egy régi fehér Zsigulit láttam", stb.