Az nyilvánvaló, hogy a római katolikus egyház működéséről, kiterjedéséről kicsiny ismerettel rendelkezel, viszont az egyházat és Erdő Pétert negatív színben feltüntető írások a zsebedben vannak. Miért ez az ellenségesség?
Tudnál hozni róla cikket hogy Erdő Péter azonnal a "munkatársai" segítségére sietett és elítélte nagy hangot?
Adakozott a csépai atya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében – feljelentették. A rendőrséggel együtt vonult ki az illetékes hivatal két munkatársa a plébániára.
Az egyházközösség is gyászol, és gyászban vagyok én is, mert valaminek vége van.
Nem túl vidám mondat Hatvan új plébánosától, Farkas Lászlótól. A városba érkezett atya ezzel a mondattal arra utalt, hogy a hívek elvesztették Levente atyát, a régi papot, neki pedig az átvezénylés miatt abba kellett hagynia az addigi munkáját, a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkészi feladatait. Pedig azt nagyon szerette.
Valahogy az Index propaganda bulvár cimu propaganda cikkéből (ja olyan hangos a katolikus egyház hogy meg sem emlitik)
a lenyeg kimaradt a cikkből!
The Pope will host a consistory to create 21 new cardinals later this year.The College of Cardinals currently consists of 208 Cardinals, of whom 117 are electors. As of August 27, that number will grow to 229 Cardinals, of whom 131 will be electors for a new Pope. It is widely believed the Pope is looking to ensure any successor reflects his position on key issues.
Given the origins of the new cardinals– as well as the changing demographics of the Catholic Church – speculation is mounting that the next Pope may not be of European origin at all (Pope Francis is Italian-Argentine). As Newsweek recently pointed out, “bookmakers predict a Black or Asian cardinal could succeed” the Holy Father. According to Newsweek: “Cardinal Luis Antonio Tagle (pictured above) from the Philippines has been given 5/1 odds of being elected the next popeby British bookmakers OLBG. Also highly favored to replace Francis is Ghanaian Cardinal Peter Turkson, who has been given odds of 6/1.”
As Newsweek reported, Cardinal Tagle “is viewed as a top papal contender thanks to a series of promotions that make Francis’ esteem for him clear.” Called the “Asian Francis”, he was appointed by Pope Francis to lead the Congregation for the Evangelization of Peoples, which oversees the Church in Asia, Africa and other mission territories, in 2019.
While the Church in Asia (and Christians more generally) usually finds itself as a community in the minority (the Philippines being an exception), it is also flourishing. In the West, by contrast, Christianity and Catholicism is often a majority faith in name only (countries like Poland notwithstanding). What then for the future? Perhaps a major change will not come anytime soon, but – unless current trends change dramatically – it seems likely that a new Pope will one day be chosen to reflect the changing face of the worldwide Church.
How would this be squared with the stance of countries like Hungary and Poland, which associate Catholicism with ‘European civilization’. It could be a critical balancing act, and one Catholics can only hope the Church is up to.
As rumours continue to mount that Pope Francis could be on the verge of resigning, it is worth considering not just who the next Pontiff could be but what he would represent. The
Azt nem tudom hol olvastad hogy maga Böjte Csaba volt a leleplező - nekem így alapből inkább a rendőrség ugrik be -, de a cikkek szerint "2007 és 2017 között" történtek az ismert esetek. Gondolom, nem Böjte Csaba kapra rajta a nevelőt, mert úgy kicsit késő lenne.
Mindenesetre, ez biztos feljebb viszi majd a magyar pápa népszerűségét, az adott - nem ateista - körökben.
Ha Erdő Péter lesz az új Pápa, vajon Orbánt Boldoggá avathatják-e még életében?
Biztos
1, ORBÁN VIKTOR: "Én személy szerint tisztelője vagyok az iszlámnak. Az iszlám filozófia nélkül a világ egy része már rég a barbarizmusnak esett volna áldozatul".
Orban Bild Zeitung interju "Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson"
Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország az Ankara és Brüsszel közötti megállapodás gyors tető alá hozása érdekében támogatja, hogymég az idén minél több fejezetet megnyissanak Törökország EU-csatlakozási tárgyalásain, emellett a magyar kormány a török vízumliberalizáció felgyorsításához technikai segítséget is nyújt Ankarának.
Ekkor a riporter pontosította a kérdést, hogy az őcsényi településről kérdezte, amire Erdő azonban már nem válaszolt, hanem feltette a kezét, és távozott az interjúból, miközben annyit jegyzett meg, hogy
Ezt nem tudom.
Őcsény az a település, ahova Magyarország által már menekültként elismert külföldiek mentek volna néhány napra nyaralni. Egy helyi panzióssal meg is állapodtak, de miután híre ment, hogy kik érkeznek, a falu lakossága felhorgadt ellene. Volt falugyűlés, és az önkormányzatnál közgyűlés, aminek a végén a falu polgármestere le is mondott.
Ez számos pozitívummal járhat. Ha Erdő Péter lesz az új Pápa, vajon Orbánt Boldoggá avathatják-e még életében? Mivel a lakosság egyre boldogabb a vezetőjük miért ne lehetne az? :)