Keresés

Részletes keresés

Megeszi Creative Commons License 2020.05.17 -3 0 145

Mi az, hogy "össztrsdlmilag hasznos"?

Előzmény: nyman (143)
Megeszi Creative Commons License 2020.05.17 -2 0 144

Az ügy azért ellentmondásos, mert nevezett népcsoportból nem mindegyik család akar integrálódni a globálkapitalista trsdlomba. Ez az egésznek a gyökere. Ugyanakkor törvény kötelezi őket arra, h olyasmit tegyenek, amit nem akarnak. Ami még önmagában nem lenne bűn, azt csak trsdlmilag tartjuk bűnnek, h vki nem akar "hozzánk" tartozni. Uakkor, mégha vki így is vélekedik, mindenképpen joga van élni a születése okán. Ugyanakkor ezt a jogát csak a globálkapitalista normák szerint érvényesítheti a közösségben, ahová születik.

Neked evidencia, hogy a pénzed okán létezhecc. Nekik nincs pénzük, ezek ellenére léteznek. A helyzet az, h a globálkapitalista attitűd nem tud megbirkózni azzal a helyzettel, h vannak, akik pénz nélkül léteznek... Hogy ezt hogy?

Tehát, hogy úgy teret kellene biztosítani számukra ahhoz, hogy létezzenek, csak úgy, maguktól. És akinek szándékában áll csatlakozni a globálkapitalista gépezethez, az a megkérdezésével, és hozzájárulásával tehesse.. 

Ez nehezen elfogadható a pénfétises trsdlomnak, h vannak, akik visszautasítják a "normáikat"... ... amibe persze bőven beemelnek aberrációkat is ...  

Előzmény: nyman (142)
nyman Creative Commons License 2020.05.17 0 2 143

Te mit nem értesz? Vagy szopatsz?

Az, hogy egy csoport össztársadalmilag hasznos önkéntes tevékenységet csinál, azzal elismertséget vát ki.

Ez ugyan Kanadára vonatkozik:

https://canadianvisa.org/life-in-canada/culture/volunteer

https://alis.alberta.ca/look-for-work/work-options/6-ways-volunteering-can-boost-your-career/

https://www.careerattraction.com/dont-overlook-volunteering-as-a-valuable-career-tool/

https://www.indeed.com/career-advice/career-development/what-are-benefits-of-volunteering

Neked nem lenne pozitiv benyomásod, ha cigány közösségek pl. szemet szednének, lefestenék a játszótéri eszközöket, padokat stb.

Te csináltál már különben önkéntes munkát?

Előzmény: Megeszi (141)
nyman Creative Commons License 2020.05.17 0 5 142

" S ez nem csak a cigányok hibája."

Na pont ezt nem kellene mantrázni. Illetve szerintem még a liberális simágatás és a mentegetőzés hibája.

Nézd, ha a cigányok a környező országokban hoznák azt pl. iskolai végzettségben amit a többség és csak Mo-n lenne szar a helyzet, akkor világos lenne, hogy itt van a gond. De sehol máshol nem mutatnak teljesítményt. 

Mi az áldozathibáztatás? Az a vélemény, hogy minden egészséges, felnőtt ember felelős a saját sorásáért? 

Nem vagyok a témában közömbös, de amikor a sok liberális engem baszogat, azért mert dolgozom, tanulok, adót fizetek (nem is keveset), betartom a társadalmi normákat, akkor hagy küldjem már el őket.

Ott a lehetőség, ott vannak az iskolák. A cigány is ugyanabból a tankönyvből tanul, mint a nem cigány. Mégis kit hibáztassak, ha nem megy be az iskolába? Csak az egyént és a környezetét tudom.

Két évtizede próbáltam tenni. De két Sorosösztöndíjas szociológus elkezdte velem szemben a karaktergyilkosságot. Itt az index forumán is.

Őszinte legyek, ugyanúgy ahogy téged, meg a gyöngyöspatai cigányokat sem érdekel az én vagy a gyerekeim sorsa én is magasról leszarom a gyöngyöspatai cigányokat és gyerekeiket. Meg a te sorsod is.

De abban egyetértünk, hogy az, hogy hogyan alakítod az életed, mit tanulsz, mit csinálsz, azt te döntöd el, te vagy érte a felelős és nem én.

Előzmény: füstikecske (138)
Megeszi Creative Commons License 2020.05.17 -2 0 141

És, miből állna ez az elfogadás? Kinek mit kéne tennie, vagy nem tennie?

Előzmény: nyman (140)
nyman Creative Commons License 2020.05.17 0 2 140

Az elfogadáson. 

(saját tapasztalat is)

Előzmény: Megeszi (139)
Megeszi Creative Commons License 2020.05.17 -2 0 139

sokkal többet segítene

Min segítene?

Előzmény: nyman (136)
füstikecske Creative Commons License 2020.05.17 -4 1 138

Megkérdeznéd az ismerösőd, hogy mi tartja vissza a cigányait, hogy tanuljanak?"

Ez nem ennek a topiknak a témája.

De annyit elmondanék, hogy 1000+ 1 oka is van annak, hogy így alakult. S ez nem csak a cigányok hibája.

Viszont közömbösséggel, áldozathibáztatással még 100 év múlva is itt tartunk, ahol most.

Előzmény: nyman (134)
nyman Creative Commons License 2020.05.17 0 1 137

Hát igen, Hápi Zsák próbál lehúzni....

Előzmény: pipppen. (135)
nyman Creative Commons License 2020.05.17 0 3 136

"remélem egyszer majd téged is származásod és nem érdemeid alapján fognak megítélni"

Ugyan nem nekem szólt, de hidd el sokat küzdöttem előitéletekkel. 2003-ban Fokvárosban két melót a bőrszinem miatt nem kaptam meg. 

Dolgoztam, tanultam külföldön és bőven voltak előitéletek a keleti blokkból érkezőként, amik hátrányosan érintettek. Nem egyszer az utazások során a magyar (kelet-európai) útlevelem miatt kiemeltek a sorból és faggattak. Szerinted egy ilyen esetben ha nekiállok höbörögni - mint a cigányok, akit nem engedtek fel a kanadai gépekre - hogy jártam volna?

Vagy tudod, ahhoz, hogy külföldön egy-egy közösség elfogadjon vállaltam önkéntes munkákat. A munkahelyement sokkal jobban odatettem magam, mint a helyiek. Néhány hónap alatt leépültek ezek az előitéletek. Velem szemben.

2005-ben, mikor kimentem a bevándorló vízummal Kanadába és elmentem ilyen beilleszkedést segítő tanfolyamokra, ott is ajánlották az önkéntes munkákat. Ezzel kapcsolatot építesz, ajánlásokat szerzel, ami késöbb segíthet. 

Előszőr a származásom alapján itéltek meg, kis idő után már az érdemeim alapján. De le lehetett törni az előzőt. De nem cigány mentalitással.

Mi tartja vissza pl. a cigányokat segítő ismerősödet, hogy szervezzen pl. a védenceinek pár szemétszedő akciót? Ez max néhány szemeteszsákba kerül, de még sok esetben szerintem erre lehet támogatót is találni. Pl. http://szelektalok.hu/teszedd/

Borítékolom, ha csak párszáz cigány elmenne egy egy ilyenre, kapna egy kis nyilvánosságot, sokkal többet segítene, mint a százmilliós programok.

De gondolom - előitéletes vagyok, mint már kiderült - az ismerősöd az etnobizniszben érdekelt, úgy tud pénzt lenyulni, úgyhogy olyan akciót nem fog szervezni, amivel csökkennének az előitéletek, a társadalmi elfogadás. 

Előzmény: Hápi Zsák (127)
pipppen. Creative Commons License 2020.05.17 0 2 135

ez a jótanács kimaradt az általad ajánlott cikkből:

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

:D

Előzmény: nyman (134)
nyman Creative Commons License 2020.05.17 0 2 134

Látom te rendkívűl okos ember vagy és átlátod a közgazdasági összefüggéseket.

Gondolom ennyi ésszel körberöhögöd azokat akik csak 5-6-700 ezret visznek haza. 

Megkérdeznéd az ismerösőd, hogy mi tartja vissza a cigányait, hogy tanuljanak?

(Nézd én elég szegény körülmények közül indultam. Másfél hónapja a pandémia alatt váltottam melót.Nem csak én, az egyik volt kollégám. Válogatni lehetett ezen nagyságrendű fizetések között. Úgyhogy nem veszem el más munkáját. 

Érdekes, amikor elmondom, hogy mit, hogyan csinálok, akkor meg le vagyok ugatva. Pedig tudod mennyit alkalmaztam a nálam sikeresebb emberek történeteiből?

Ajánlom pl. olvasnivalónak https://kiszamolo.hu/igy-lettem-anyagilag-sikeresebb/ )

Előzmény: Hápi Zsák (123)
neodim Creative Commons License 2020.05.17 -3 0 129

Talán tanul Dilinko Viktor és az ország összes iskolájában megszünteti a szegregációt!

Hápi Zsák Creative Commons License 2020.05.17 -3 0 127

remélem egyszer majd téged is származásod és nem érdemeid alapján fognak megítélni

Előzmény: pimpa1982 (126)
pimpa1982 Creative Commons License 2020.05.17 0 3 126

Általában származás alapján mert ha gond van valakivel egy osztályban azok csak a cigányok lehetnek, ez már hosszú évek iskolai tapasztalata (négy szakmám van)

Persze vannak olyan fehérek is akik nem birnak magukkal de jóval nagyobb a rossz cigányok aránya

Előzmény: Hápi Zsák (120)
Hápi Zsák Creative Commons License 2020.05.16 -4 1 123

ismerősöm van aki szegény cigány családhoz jár ki segíteni, és nem itt röfög a fórumon hogy de jó hogy nem 675 ezret kap hanem 775 ezret. a manyupot pont ehhez az adócsökihz lopták el a haverjaid, 2011ben ez volt az egyetlen mozgástér (hiánynövelést németek nem engedték), sok nyomorult majd ezért fog nyomorogni vén korában hogy neked most meglegyen a 775ezer te nagyonmagyarember.

Előzmény: nyman (116)
Hápi Zsák Creative Commons License 2020.05.16 -4 1 122

ez a "tisztességes keresztény" magyar ember, aki 675 ezer helyett 750 ezret akar kapni, közben a rászorulókat meg lepuffantaná.

emp Creative Commons License 2020.05.16 0 1 121

engem jobban zavar, ami a more jobb fülénél van.

végtelenül primitíven összerakott valami, de nicsak, össze kell olvasni a "boldolt" betveket! :)

Előzmény: MrJones512 (102)
Hápi Zsák Creative Commons License 2020.05.16 -5 0 120

"nem mondanám, hogy "jogos" milliókat adni olyanoknak akiktől nem lehet egy órát végigtanitani-végigtanulni és akik úgyse viszik tovább a 8 osztálynál"

és hogy kik ezek azt a cigány származás alapján állapítod meg, te kis rasszista ?

Előzmény: pimpa1982 (115)
nyman Creative Commons License 2020.05.16 0 5 118

Ja most nézem, a pár éves tapasztalattal hoz 1M-et a tipikus sorban, a Senior kategóriában 1,2M-et. De végül is mindegy. 

így is látszik, hogy milyen brutális különség van a "demokratikusok" idején fennáló elvonások és a "diktarúra" során meglévő elvonások között.

És nekem pl. kifejezetten tetszik, hogy a szocssegély, meg a családi pótlék összege nem emelkedett. 

püfffneki Creative Commons License 2020.05.16 -3 0 117

Pontosan hogy jogszerü. És az OVisok folyton ezzel védekeznek, ha őket vádolják erkölcstelenséggel.

Magyarországon mindenkinek be kell tartani a törvényeket.

Előzmény: pimpa1982 (115)
nyman Creative Commons License 2020.05.16 0 6 116

Látom, neked sem volt erősséged a matek általánosban. Téged is szegregáltak? 

Na mondjuk vegyük a szakterületem egy tipikus bruttó jövedelmet. 1 millió forintot. Forrás: https://www.hays.hu/documents/63283/0/Hays_Salary_Guide_HU_2019_c.pdf

Ha nincs gyerek, akkor most hazaviszel 665 ezret. Ha van három, akkor 764 ezret.

2007-ben, amikor ügye még a barátod Gyurcsány volt a diktátor és 25%-os volt az ÁFA, akkor ez 478 ezer volt. De mondjuk felezzük le az arányok miatt az 500 bruttóból hazavittél 260 ezret. Ha ezt duplázzuk, akkor az 520 e. És mindegy hány gyereked volt.

Na most akkor hogy jön ki az, hogy a 2%-al magasabb ÁFA jóval többet elvisz? Vezesd már le nekem légy szives.

Innen 2004-ig visszamenőleg számolhatsz bruttó/nettó arányt. https://mimox.com/hu/

Ne a bölcsészek által szerkesztett lapokat olvass. Mert azok nem tudnak számolni. 

Egyénként mikor és ki emelte pl. az energiaárak áfáját a legmagasabb kulcsba?

Ja most látom, hogy ez a 2019-es felmérés, de végül mindegy.

Előzmény: Mobilos.... (96)
pimpa1982 Creative Commons License 2020.05.16 -1 6 115

nem mondanám, hogy "jogos" milliókat adni olyanoknak akiktől nem lehet egy órát végigtanitani-végigtanulni és akik úgyse viszik tovább a 8 osztálynál

Előzmény: Hápi Zsák (114)
Hápi Zsák Creative Commons License 2020.05.16 -7 1 114

te nem érzed. nem iskolai teljesítmény hanem iskolai sérelem alapján osztják. jó hazudozni ? Orbán meg százmrdokat lop oszt nem nyavalyogsz, neked csak az fáj ha más jogosan kap.

Előzmény: bassus (109)
nyman Creative Commons License 2020.05.16 0 3 113

Én meg cigány vagyok. A rasszista fajtából.

Mert ügye mindenki az, aminek mondja magát. De vasárnap meg néger leszek, hétfőn meg zsidó.

Előzmény: showeyes2 (100)
nyman Creative Commons License 2020.05.16 0 3 112

OFF

Érdekes a HVG-ben a 2000-res évek elején arról cikkeztek, hogy a fogyasztást kell adóztatni. A nagy okos közgazdászok.

https://kiszamolo.hu/adozasrol-ujra/

https://kiszamolo.hu/a-koltsegvetesrol/

Előzmény: Mobilos.... (96)
Tanga Nyika Creative Commons License 2020.05.16 -4 1 111

MrJones512 Creative Commons License 2020.05.16 -1 1 110

Így van.

Frankón idióták, nem?

Előzmény: showeyes2 (104)
bassus Creative Commons License 2020.05.16 -1 1 109

de közben az a 100millió fáj neked, nincs arányérzéked ember."

Nagyon igazad van, abban, hogy nincs arányérzéke, hísz azt a100 millát nemes célra szétosszák a iskolai teljesítmény alapján és nem lophatják el az adózok által fizetett bevételekből. Érzed a különbséget?

Előzmény: Hápi Zsák (95)
füstikecske Creative Commons License 2020.05.16 -3 0 108

Mirelitnick.

Előzmény: showeyes2 (104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!