Ezt tudom róluk, csak nem értem ez miért érdekes esetünkben. Egyrészt nem kell 300 méterre lenni emberöléshez, másrészt nem csak fácánra való töltény létezik.
Akkor te is úgy gondolod, hogy a "fejlett" Nyugat szemetét jobban meg kellene szűrni?
Mert lehet, hogy fiataljaink nem annyira az oktatás hiányosságai miatt olyanok, amilyenek, hanem a negatív kultúrális trendek miatt, amit sajnos nem lehet az oktatásban megállítani.
Mondjuk, ha rajtam múlna, akkor az összes iskolában napi 3 óra torna lenne, ahol Kassai Lajos taníta lovasíjjászatot a hozzávaló filozófiával együtt...
Akkor szóba se jönne se a Betyársereg, se Nemzeti Légió.
Te személy szerint bizonyára nem vagy buta. Az önvédelemhez való jogodat sem vitatom. A bútítás viszont tény, rendszerszintű, tömegesen. A mai oktatás szintje sajnos jóval gyengébb, mint pl az 'átkosban'. Érettségizőink nagy része ma funkcionális analfabéta.
A népszerű akciófilmek mintái a Szent haragra gyúló hős, aki aztán jóságosan - frappáns mondatok kíséretében-jól lemészárolja az ellenfeleit. Ha fegyvert adsz az emberek kezébe, vajon hány önjelölt Rambó, meg J. Statham jelenne meg az utcákon?
Aki nem büntetett erőszakos bűncselekményért, aki elmúlt 18 éves, aki letette jogi ismeretekből és a fegyverek kezeléséből álló fegyverismereti vizsgát és aki nem pszichiátriai eset.
Ebből az következik, hogy a tótok is magasabb rendű faj?
Ebben van valami, de azért azoknak ugye más a rendeltetésszerű szerepe. Na meg időnként elő is kerülnek ezek, de sok esetben kisebb kárt tesznek, mint amire egy lőfegyver képes lenne. És igen, a lőfegyver fegyverként való használata sokkal egyszerűbb, mint a szerszámoké.
Az a baj, hogy magadból indulsz ki, viszont vannak indulatosabb emberek, akik nem csak a magukét akarják megvédeni. Igenis sok az olyan ember, aki nem rendelkezik megfelelő önkontrollal ehhez.