“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Életemben először én az IBUSZ-nál láttam számítógépet (ha jól emlékszem , a Felszab.téren volt) .
Akkorák voltak , mint én :-)
...és olyan hangosan csattogtak , hogy a gépteremben 10 percet nem lehetett kibírni megsüketülés veszélye nélkül . Atyavilááááág .... az őskorban volt .... valamikor a '80-as években . Az volt az első pesti munkahelyem .
Jövőre (amikor már az Ügyfélkapu+ lesz a rutin) azért átgondolom majd a DÁP-ra való áttérést. Ha rábukkanok egy olyan alkalmi vételre ami tudja fogadni az alkalmazást, akkor - már csak szórakozásból is - megcsinálom. Végső soron előfizetés se kell hozzá, házon kívül is elmegy egy ötszáz forintos Vodafon feltöltőkártyával is ha QR kódozni akarok, idehaza meg az is a netről műxik. Majd meglátjuk. :))))
Nekem van egy picike Samsungom, nem fogok egy tenyérnyi baszinával mászkálni és azon kommunikálni. Az iPhone7 idehaza egy tartóban áll és az itthoni nettel műxik. Nyista előfizetés, kártya sincs benne, csak jutyubra kell meg a Whatsappra a németországban élő rokonokhoz.
Töltésre is figyeljen naponta a rosseb, telepített állapotban egy kapcsolóóra ad rá minden éjjel töltést. Úgyhogy pc-s ügyfélkapu+ lesz, punktum. :)
Az Androidot meg rühellem mert egy másik telefonom androidos samu és mivel csak úgy kaptam, az előző tulajra van szabva és jelszavak nélkül nemigen lehet megváltoztatni lényeges dolgokat rajta. Emiatt bekapcsoláskor elárasztott levelekkel meg hülye kényszertöröltetésekkel meg a rossebtuggyamikkel amikből nem lehet csak úgy tovább lépni. De én véletlenül rájöttem hogyan baccak ki vele.
Egyszer átkapcsolódott biztonsági üzemmódra, akkor derült ki hogy ilyenkor semmi nem működik csak ami engedélyezve van. Kikerestem a biztonsági üzemmód ki- be kapcsolását, azóta csak úgy működik és egyedül a jutyub van engedélyezve. :)
Mondják hogy az anyós akkor jó ha porhanyós, hát az android meg nálam csak úgy jó ha biztonsági kényszerzubbonyban van. :))))
Az életben kétféle problémák vannak. Az egyik csoportban az van, amire nincs megoldás, tehát hiába is mérgelődnénk rajta. A másikban azok a problémák, amikre van megoldás, azokat meg meg kell oldani mérgelődés helyett. Szóval simán szerezz be rá okostelefont és használd! Sőt, szerintem simán szeresd meg az okostelefon használatát. Te műszaki ember vagy, meg se kottyanna neked. Nekem az android jobban bejön (rugalmasabb és nem okoskodik feleslegesen és rengeteg ingyenes kis kiegészítő program van rá), de az apple sok dologban egyszerűbben kezelhető. Hátránya ez a frissítéshiány és hogy az igazán használható appok fizetősek rá. De az iPhone-sznobizmus miatt többször futottam abba is, hogy több olyan program is van rá, amit androidra meg se íratnak.
Megnéztem a Deadpool 3 filmet, elég jó volt, de azért volt ami nem tetszett, a humorosnak szánt dolgok egy része nem jött be, mint az a gusztustalan kutya, a káromkodások többsége, a Galaxis őrzői humorosabb volt.
Én csak egy-egy szeletet eszek a reggeli kávéhoz (max kettőt), szóval a bespájzolt bejgli sokáig tart. 😁 Aug. 20 körül vettem a Sparban 1-1 dióst ill. mákosat, nemrég a Lidlben 2-2 tekercset, majd egy gesztenyéset. Nekem ezek teljesen megfelelnek, a mélyhűtőben sokáig eláll. A 300 g-os 800 Ft, az ünnep előtt meg jól le is akciózzák.
Anno vettem a Daubnernél marcipános és hasonló bejgliket is...
Igazából én is sokat agyalok rajta, mert amiket használok, azokat az oldalakat gépen szoktam megnyitni. A nyaraltatáshoz viszont van egy szkennelős idióta alkalmazás (szintén kötelező), és azt telefonon tudom csak megoldani, mert a helyszínen nincs rá egyéb lehetőség. De semmiképp nem fogom karácsony előtt megcsinálni, addig hátha többet mesélnek mások róla.
Hát ez az. Még ha nem is álltál át, de mobilban (QR kódban) gondolkodsz. Én pécén akarok továbbra is ügyfélkapuzni mert rühellem az okostelót, kivéve a wifis jutyubozást rajta. Egyébként is a legjobb telóm is egy iPhone7-es IOS15-tel és csak IOS16-tól felfelé tölthető le az applikáció.
Most mondd akkor hogy bonyolítom a helyzetet, pécére sokkal komplikáltabb regelni mint telóra. :))))
Én nem merem, mert egy nagyon fontos vizsgához csak Üfkapun tudok belépni, és ha elbaxxxom, nem fogom tudni elintézni a beadásig, úgyhogy én mindenképpen kivárom vele az új évet. A jegyző mondta, hogy csak le kellett tölteni az alkalmazást, és ennyi volt, igaz, két telefon kellett hozzá. Meg azt is mondta, hogy utána már nem tudod megnyitni a sima Üfkaput, már csak a pluszos működik. De szerintem telefonra fogom.
Tavaly fát vágtunk, én voltam a kötél végén az ellensúly. Utána árulta csak el, hogy tulajdonképpen attól tartott, hogy ahogy egyik irányba dőlni fog a fa, engem fel fog rántani a magasba.... :D
Ez nem történt meg, csak ráesett a fejemre az egyik ág, jó nagyot koppant.
Amúgy kalapácsot nem találtam, a klopfolóval vertem be a szöget, tettem fel ilyen girlandot az ajtófélfára. Lehet, most már le kéne venni alóla a húsvéti ajtódíszt.....