Megy negatívba, volt almás eset is. Ami még aggasztóbb, hogy régóta megszűnt lejárt kártyával is vontak le összegeket. Ilyen alapon egyszer használatos kártyával is meg lehetne ezt játszani. Ez egy komoly biztonsági probléma, hogy ilyen megtörténhetett. Az, hogy az almával történt még súlyosbító körülmény is.
Kíváncsiságból belenéztem a CIB bankkártya kondícióiba, abban benne van, hogy nem vizsgálja a jogosságát a bank az ilyen terheléseknek.
Tehát nagy túlzásokkal élve, bármikor bárki beterhelheti a kártyádt.
Megoldás erre a KP használat.
Tipikus módja a követelés behajtás kiszervezésének a hitelkártya/bankkárty használat. Ennek legékesebb példája az autókölcsönző. Annyit terhelnek rá a számládra amennyit csak akarnak, akár a hitelkereten felül is, ha pl, kárt okozol, gyorshajtasz, stb. Részben fedezete lehet a kölcsönző által zárolt egyenleg, de tovább is mehetnek.
Azt ugyan tudtam hogy a számlavezetési díj terhelése miatt ilyen elvileg előfordulhat, de harmadik fél által terhelve meglep és nemigazán üdvösnek találom, vagy akkor beállítható legyen általam - remélem majd küzdenek rajta a fejlesztők, gondolom mindenkinek tanulságos lesz az eset. Azt nemigazán bánom ha egy ilyen "nemnegativ" korlátozás miatt bizonyos fizetési megoldásokhoz később nem férek hozzá.
... befagyasztották vagy letiltották, és az sem állta útját a levonásnak, ha nem volt pénz a számlán, így többeknek mínuszba ment az egyenlegük emiatt.
- Emiatt viszont a saját bankom iránt rendülne meg a bizalmam, mert kettőnk közt van szerződés és nem hármunk közt. Ha a követelő nem tudja rajtam behajtani a jogos követelését, annak a fizetési felszólítás, meghagyás ... végül polgári per a megoldása, nem pedig a bankommal a hátam mögötti megegyezés ... hacsak a banki szerződésünk ezt nem tartalmazza. Azért az elég megnyugtató hogy a Revolut számlaegyenleg (tudtommal) nem mehet negatívba, azt csak remélni tudom hogy a zárolt összegek nem hozzáférhetőek és a befagyasztott kártyák nem működnek.
(Igen, 1Ft jogtalan levonás ugyanúgy megrendítené a bizalmamat mint 1millió, csak az 1Ft kevésbé kellemetlen, de attól kezdve semmi sem biztos)
ez nagyon komoly bizalmi kerdes lenne amugy, es az apple olyan hibat kovetett el, ami megingatja ezt a bizalmat. nem az osszeg szamit, hanem a jogtalan levonas tenye
de lehetett volna barmennyi. nagyon ijeszto maga a lehetoseg, hogy ilyen egyaltalan megtortenhet. se 1, se felmillio forintos jogtalan levonas ne legyen soha, en elvarnam az apple-tol, hogy nyilvanosan bocsanatot kerjen
valóban, ahogy lejárt kártyára lehet jóváírást eszközölni, úgy lejárt kártyára lehet terhelést is indítani. pl. ha határozott időre szerződsz egy szolgáltatásra, de közben lejár a kártyád, akkor a szolgáltató lekérheti a, hogy milyen új kártyára terhelheti a díjat. ilyen módon ha egyszer használatos kártyával fizetsz elő egy szolgáltatásra (ami egyre kevesebb helyen működik), az nem véd meg az ellen, hogy a következő hónapokban ne terhelhetné meg a számládat a szolgáltató.
és úgy tudom a gránit bankos ajánlás a 0ft-os limit sem véd meg tőle.
vontak le, és elég aggasztó módon. egy korábbi, már lecserélt curve kártyám valóban járt az apple id fiókomban, az erre érkezett 899 forintos terhelést elutasította a curve a lejárt kártyaadatok használata miatt
de másnap csak sikerült beterhelnie az apple-nek a 899 forintot, pedig a jelenlegi kártyaszámom, ami mindössze június eleje óta létezik, soha az életben nem lett hozzáadva az apple fiókomhoz
teljességgel és totálisan elfogadhatatlan, ami történt
A cikkben: "Egyre több légitársaság fogad el ugyanakkor mobilfizetési megoldásokat, mint az Apple Pay, Google Pay vagy Samsung Pay. Ezek gyorsak és biztonságosak, de célszerű ellenőrizni, hogy az adott légitársaság támogatja-e ezeket a szolgáltatásokat."
Amikor a Revolutba belépek, gyakran kérdezi hogy akarok-e Google Pay-t magamnak, hát akart a fene és később se terveztem harmadik féllel együtt kezelni a pénzemet. Most pedig már biztosan nem.
Ha rájönnek, hogy "céges" bevételek mozognak rajta akkor megkurelnak.
Igaz Magyarországon a törvény szerint alanyi adómentes vállalkozónak nem kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, de a Wise-nál a személyes/magán számla céges bevételek fogadására nem lehet használni. Mindenképp Wise Business számlát kell nyitni (ÁSZF 1.4.-es pont) martincsekzsolt.hu
Nem céges, mert egyéni vállalkozó vagyok, és tudtommal nem kell.
A HUF és EUR számláimat simán összekapcsoltam. Csak az USD-t nem akarja.
A szamlazz(pont)hu supportja egész normálisan kezelt. Gyorsan elértem őket. Nem tudta megoldani a fickó rögtön, de eszkalálta. Kaptam róla emailt. Aztán kicsit később megint írtak, hogy szerintük a Wise a hülye, és hogy dolgoznak rajta. Kíváncsi vagyok, a Wise mennyire kooperál velük egy ilyen piszlicsáré ügyön. :)
Internetes vásárlásnál még csak az 1x használatosnál futottam bele, hogy nem volt jó. Valószínűleg azért, mert az ellenőrzéskor van egy kisösszegű tranzakció.
Köszi. A baj az hogy nem mindenhol fogadják el a virtuális kártyát. Amúgy a chaten megoldottuk a revoluttal és 110 százalékig ekégedett vagyok a megoldással is, az ügyintézökkel is és mindennel. A magyar bankok tanulhatnának tölük.
Fizikai kártyát is pár kattintással le lehet gyorsan cserélni. Díja csomagtól függ: Díjak | Revolut Magyarország
Internetes fizetésnél vagy az egyszer használatos, vagy virtuális kártyát használok. Ezeket meg ingyen lehet újra generálni. A virtuális is használható Apple Payyel, Google Payyel.
Virtuálisból ugyan csak párat használok, de más van a Simple alá beregisztrálva, más a Google Pay-hez. Előfizetésekhez is időnként generálok egyet stb. Így, ha valami furcsaság történik, lehet sejteni, hogy hol volt a probléma.
Az egyszer használatos kártyát van olyan oldal, ami nem fogadja el. Egyes külföldi fizetéseknél - ha kevésbé megbízhatónak tűnik - generálok egyet virtuálisak, majd törlöm. Annyi a korlát, hogy 30 naponta 4 ilyen lehet.