Az adófizetők pénzéből gyenge minőségű nemzetiségi vezetőkön keresztül pénzt és jogot kapnak azért, hogy legyen kedvük szavazni. Nem tehetnek róla, ha nem viselik a következményeket, de biztosan átérzik, milyen nagyon szereti a magyar lakosság, amikor ismeretlenek beleszólnak a dolgaiba.
Bajorországban a német egyesítés után az átlag bajorok nagyon szívták a fogukat, hogy nekik poroszok meg szászok miatt meg kell húzniuk a nadrágszíjat.
Minden ember a családja után elsőként a közvetlen közösségével törődik, nem beszélve arról az igazságról, hogy nagyon sok embert jobban zavar egy pattanás a hátán, mint két földrengés Afrikában
Magyar állampolgárságú magyar emberekről beszélünk akik a szülőföldjükön élnek és nem tehetnek arról, hogy a határokat módosították és már nem Magyarországon élnek.
Az elv, hogy az szavazhasson, aki döntése következményeit viselni fogja, ésszerű és igazságos, egyébként a helyzet olyan, mintha átmennék a testvérem lakásába és beleszólnék, hogy jövőre mire költse a fizetését, meg hogy számomra biztosítson mindenféle jogcímen támogatásokatt, mert az nekem jár.
Olyan megfontolásból, hogy a magyarországi egészségügyből, oktatásból, szociális védelemből, stb... hiányzó/elvont, a határon túli "illetékesekhez" juttatott pénzekért cserébe, a kettős állampolgároktól a szavazatuk Fideszre adását várja el az orbáni hatalom. Sokaknak a prostitúció jut erről eszükbe. Csak remélni tudom, hogy Gyurcsánynak módjában lesz ezt is megértetni az érintettekkel meg az ellene acsarkodókkal is.
Magyar vagy székely? Ha székely, és van neki székely zászlója (ami ki van lógatva az magyar Országházon is (?), és van neki székely Himnusza is, akkor mitől magyar, és miért van neki magyar állampolgársága, és főleg miért van neki magyar szavazati joga? Ha pedig magyar, akkor miért van neki székely zászlója, ami ki van lógatva a magyar Országházon (Magyarország Házán; a magyar Parlamenten) is, és miért van neki székely Himnusza?
A székely nem magyar. Kkét egymás mellé rendelhető népről beszélünk, akik a hunok leszármazottai. Én magyar vagyok! Nem tudok semmilyen más nemzethez, nemzetiséghez való kötődésemről. Az én zászlóm a magyar zászló, és az én himnuszom a magyar Himnusz.
A románok erre rá is játszanak azzal, hogy a magyar mellett külön tartják számon a székely és a csángó nemzetiséget.
Így aztán a székelyek és csángók erre a kérdésre nem tudnak igazán jó választ adni. Ha magyarnak vallják magukat, a saját népcsoportjuk statisztikáját rontják, ha székelynek, csángónak, akkor meg a romániai magyarságét.
A 90-es években Sepsiszentgyörgyön, még a forradalom után nem sokkal, a "kegyelmi" eufórikus időkben egy kocsmában "lemagyaroztunk" egy fiatalembert. Ránk nézett mint akit durván megsértettek és közölte: székely vagyok bazmeg, nem magyar!
Nem az, de nem is szamit a velemenyed, mert igy lett eldontve, nagyon helyesen! Es igy is marad. Hisztizni pedig jogod van emiatt, senki nem bant erte.