Bizonyos termékek csomagolásán Szantorini templomai láthatóak - csakhogy a tetejükről hiányzik a kereszt. A közösségi médiában ezt sokan nehezményezték. Azt mondják, azért törölték a fotókról a kereszteket, mert politikailag és vallásilag is meg szeretnék őrizni a semlegességet. Ám az érsek szerint azonban precedens nélküli erkölcstelenségről van szó.
Tegnap a TV-ben szerepelt ez a hír, kiegészítették azzal, hogy valami másik esetben viszont szerepelt a félhold. Nem figyeltem épp akkor, de a képernyőn volt egy felirat is, hogy félhold lehet, kereszt nem?
Szánalmas egyébként, ahogy a liberálisok eltűrik, hogy apránként ránk kényszerítsék az akaratukat, idegenek.
Mint ahogy Georg Spöttle is mesélte: Kölnben rendszeresen betörték egy üzlet kirakatát, míg a tulajdonos el nem távolított onnan egy rózsaszín lemezmalackát, ami a cég jelképe volt 100 éve.
És ismét a primitívek győztek, nekünk kellett engedni. Ilyen apróságokból tevődik össze, hogy hosszabb távon ők fognak itt uralkodni. A nők takargathatják a testrészeiket az utcán stb.
Ezért helyes szerintem a 0 tolerancia, amit Magyarország képvisel. Van itt problémás közösség nélkülük is.
Tiltakozásul hétfőn a csehországi Olomoucban lévő egyik Lidl üzletbe egy férfi kezében egy nagy görög keresztet tartva, papi ruhában tért be. A szupermarket vezetője hívta a rendőrséget, de közbeavatkozásra nem volt szükség, a férfi idővel kivonult az üzletből.Az üzletvezető szerint a férfi megjelenésével félelmet keltett a vásárolókban, zaklatta őket azzal, hogy megszólította őket, és megáldotta a termékeket.
Szóval a Lidl szerint egy keresztény pap látványa kelt félelmet Európában. Egy muzulmán látványa - burkában és robbanóövvel - pedig nyilván megnyugtatja őket.
Hogy hány éves voltam, azt már megírtam. Az orosz marhaságot is.
Sőt, Fodor Gábor a Fideszben volt kezdetben. Még csak keresték magukat akkor. Meg a helyüket. A párt konzervatív irányváltása még a rendszerváltás elején megtörtént. Aztán az MDF váltópártja lettek. (ha jól tudom, Antall személyes választása is ez volt)
A szerencsétlen kivonulás nem a megemlékezésnek szólt, ezt persze nehéz eladni. Az egy rossz lépés volt.
"A tibeti szabadságmozgalmat támogatom, de ne nálunk vívják meg a harcot." - ez szerintem egy teljesen józan és elfogadható álláspont.
Mikor Csurkát először hallottam politikai beszédet tartani, émelyegtem...
Hogy a szomszédos államokban folyó háborúkba nem akar és nem tartja tanácsosnak belefolyni, az szintén egy elfogadható álláspont. Még csak állást foglalni sem lehetne következetesen, mivel a nyugati cél Oroszország lebontása, ami teljesen különböző (háborús) szcenáriókban materializálódik országonként. Egyszer a kisebbségek felszabadítása, másszor azok fasiszta elnyomása mellett kell(ene) szót emelni. Mikor mi szolgálja a valós célt.
Szerintem elég vicces a görögöket kioktatni kereszténységből, amíg a városi buszukon negyven ember egyszerre vet keresztet a templom mellett elhaladva és vasárnap a boltok zárva vannak - a Lidl is. A kereszténydemokrata hisztinek az a következménye valószinű, hogy olyanok is akarnak vásárolni ezekből a görög termékekből akiknek eddig eszébe sem jutott volna - ingyenreklám.
Olyanok nem veszik majd az árut akiknek a kereszt a fontos, de magyar katolikus források szerint Europa missziós terület, 10% körül van a valóban vallásos keresztények száma, míg a többi csak kulturális keresztény akinek az anyukája azt mondta, hogy pl "mi katolikusok vagyunk", de nem hisznek se Jézus általi megváltásában se az örökéletben se az eucharisztiában - a Lidl-ben hisznek.
Erre nincs mentség. "Megmutatjuk, hogy a keresztek egyszerűen az országunkhoz és a kultúránkhoz tartoznak és nem félünk"...
Dominik Duka prágai érsek és cseh prímás is elítélte a "példátlan és erkölcstelen tettet".
"Egyelőre »csak« fotók meghamisításáról van szó, de félő, hogy hamarosan valóban eltávolítják a kereszteket a templomokról" - írta Duka a prágai nagykövetnek küldött levelében. Hozzátette: "az európai civilizációnak több gyökere van, a legfontosabbak között van a görög demokrácia és filozófia".
A kereszténydemokrata gazdasági miniszter, Marian Jurecka közvetve bojkottra szólította fel az embereket. "Az embereknek maguknak kell eldönteniük, akarnak-e támogatni egy ilyen kampányt azzal, hogy ezen a héten náluk vásárolnak" - nyilatkozta a miniszter a cseh rádiónak, a Lidl eljárását "nagyon veszélyesnek" nevezve.
Mikor ment a délszláv háború, nem fogta be a pofáját kalasnyikovokról,, ezzel magyar életeket kockáztatva. Ott kellett volna a többi szdsz mszp fidesszel együtt rögtönítélő bíroság után....Csak Antallék puhakezükkel nem sokra mentek.
Te rohadtul nem emlékszel mi folyt akkoriban? Hany éves voltál? Csurkának nekiestek, ő lett akkor az ügyeletes náci fasiszta.
Zétenyi-Takács törvény megvan? Nem szavazták meg. Nemhiába mondták akkor az öregek, hogy kommunistakölyke. Nem igen tudtad volna megkülönböztetni az szdsz-től.
Nem túl rég, Free Tibet, azt évekkel később eltüntették az összes kb 2 db tibetit az utcáról. Csúnya oroszok, jó oroszok.
Mdf bukása után mi jött? Mszp szdsz. Elég kemény tisztogatások voltak.
Hogy p*ba lettek ezek nemzeti konzervatív? Ne tőlem kérdezd.
Nem vagyok túl megengedő, hanem realista. Úgy gondolom, a politikusok is csak emberek, mint mi. (már amelyik ember)
Szinte egyidősek vagyunk a góréval, saját tapasztalatból mondtam, amit.
Igen, anyádat is megtagadod, mikor fölnőttél és rájössz, hogy bűnöző. Gyermekként, fogalmad nincs, csak kihasználnak. Nem véletlenül az ifjúság veri a harci dobot meg a forradalmakat. Az nem azért van, mert ők az erő, a 40-60 közötti férfiak sokkal erősebbek náluk. Az azért van, mert ők könnyen megvezethetőek.
Az EU-s pénzek lényegtelen tétel, néhány százaléka a GDP-nek, csak egy ellenzéki mítosz.
Nem szemez Moszkvával, szintén mítosz. Ugyanolyan gazdasági szükszerűség, mint az EU nagy részének, mint nekünk is a libnácik alatt is. Onnan jön a gáz.
Putyin igen sokat tud segíteni. Ma is gyarmata vagyunk, ha tetszik, energia függőségben(ebben éppen a nyugat dobott oda minket a mindenféle alternatív gázvezetékek bojkottjával).
Sokkal jobban van minden, mint azelőtt. A hobbija pedig hasznos, egészséges és sok pénzt is tud hozni, ha jól és okosan csinálják.
Csak azon évente másfél billió forintot nyerünk, hogy nincs az egekben az irányadó kamatláb.
Konkrétan kamat nélkül veszik mostanában az államkötvényt.
Elkölti ennek a plusznak a 10%-át a hobbijára?
És ezen siránkoztok b+ naphosszat? Szánalmas. Mint valami elsárkányosodott nőszemély, aki amiatt pöröl évek múltán is, mert megittál egyszer egy sört a haverokkal.