nem ezt kérdeztem, de nyilvánvaló a válasz. pol. meggyőződés alapján osztod a címet, neked a magyarokat lehányó FIDESZES nem probléma. veled van, együtt hánytok.
Hülyeséget beszéltél apó, mert nem jártál középiskolába se, vagy csak szakmunkásba, olvasni meg nem vagy hajlandó, csak a Fidesz brossurákat. Minek erőlteted, hogy újra elővegyük? Ennyire ostoba vagy?
Ez is egy vélemény, és egyébként nem lehet azt mondani, hogy teljesen alaptalan. Ettől még nyugodtan örülhetünk, hogy végre megint magyar filmek kapnak Oscart. Nyilván nem elhanyagolható szempont, hogy most (többek közt az annyiszor fikázott Vajna kartácsnak köszönhetően) jóval hatékonyabb a lobbitevékenység, mint régebben.
Kicsit olyan, mintha mondjuk a P vagy a Momó/Moma választási szövetség berántaná a kétharmadot jövőre, miután nyolcadik éve harsogjátok, hogy olyan a rendszer, amiben nem nyerhet a progresszió.
A magyar filmet (és én állítom a sikereit is, amerikai balliberális, buznyák filmes kapcsolatai révén) meg a filmügyi kormánybiztos intézi, némi szabadrablásért cserébe.
Keserű a siker, mi? Vén párttitkár ...
Büntetésből ma kétszer meg kell nézned a sátántangót.
Nem lesz megerőltető, csak 2 x 7 óra.
Utána, nem bánom, kiszaladhatsz Bécsbe vagy Berlinbe panaszkodni a diktatúrára ...
Amit nem lehet mérni (sőt még az sem biztos, hogy igazságos, lásd még dopping), az soha nem lesz igazságos. Ettől még nagyon is lehet örülni a sikereknek és lehet újakat kívánni. Az mindenesetre nagyon szép hogy ennyi pénzből hoztak össze ilyen sikert elérő filmet. Ez akkor is igaz, ha Andrew G. Vajna keze is benne volt. Mások keze meg más érdekében volt benne, úgyhogy ez nem igazán előny, csak nem lett eleve hátrány, hogy nekünk nincs filmes, többnyire ballib filmes berkekben "jó emberünk".
Olvastam a véleményeidet a filmmel kapcsolatban. Hasonlóan látom én is, miután megnéztem.
Alapvetően jó a technikai feldolgozás, a történet végigvitele, a képi ábrázolás, a kamera mozás. Egy jó film az általános értékekről, de ilyen filmek Magyarországon a 80-as, 90-es években tucatjával készültek, sőt a világ többi országaiban is. Csak hozzánk valamilyen ok (okok) miatt a giccsek kerülnek.
A kérdés, miért most került fókuszba és miért most volt nyerő? Iskolások között elmegy ez a fajta kiállás, de a valós életben a legalacsonyabb szinten levő munkahelyi vezető is a saját, a munkatársak, az eredményesség érdekében eltanácsolja azokat, akik nem tudják hozni a normát.
Eszembe jutott, hogy 20 év múlva Hosszú Katinkáról is fog készülni egy film, amely azt fogja előtérbe hozni, hogy az edzője milyen kegyetlenül bánt vele az eredmények érdekében.
Pár urban legend Bill Gates tanácsaiból az iskolásoknak:
1. szabály: Az élet sosem igazságos – szokj hozzá!
2. szabály: A világot nem érdekli az önérzeted. A világ azt várja el tőled, hogy érj el valamit AZELŐTT, hogy önérzeteskedsz.
4. szabály: Azt hiszed, hogy kemény veled a tanár? Várj csak, míg találkozol a főnököddel!
9. szabály: Az életet nem iskolai félévekben mérik. Nincs nyári szünet. És nagyon kevés munkáltatót érdekel, hogy te meg akarod találni önmagadat, arra ugyanis ott van a szabadidőd.
Mátyás az oláhok szerint volt oláh, de az anyja biztos nem az volt, az apja (férfiági ősei) meg valószínűleg nem azok voltak. Hódításai Ausztriára és Sziléziára terjedtek ki. A délvidéki sok bánságot előtte is birtokoltuk, sőt Szörényt is, meg a Bodonyi bánságot is, amit alatta már nem.
Három tenger Nagy Lajos alatt mosta Magyarország partjait, de csak két-három évig, mikor elfoglalta a Nápolyi királyságot.