A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Egy darabig. De a 320-as korongnál lényegösen sokat változik, mire elkopik 125-re. Nagy gépnél még nem láttam fordulat szabályozást, mint neköm is van a 125-ös nél.
Kettő van a lidülös nagy flex és 125 kisflex ,és motmár az új gép . Felveszi a versenyt a lidülössel simán . A w-t miatt választottam ezt a gépet . Az ára sem volt rossz .
Dehogy nem csak nem szeretem ,szerintem lassan forognak és nem halad velük a vágás ! Még a minőségi vágokoronggal se igen halad a vágás a nagy flexel .
Jó a flex vágtam ma vele 10mm kazán lemezt vitte erős kis gép ! Meg állapítom hogy flexet ha lehet csak 1000 W tól felfelé érdemes venni és a fordulata meg 12000 legyen ,vagy több .
Hát én még tudod ott tartok hogy ami 12000 fordul annak kenés kell ! És van benne gyárilag zsír csak egy baj van vele nem a fogaskeréken hanem a házoldalára ragadva egy kemény zsírféle ! A fogaskerék meg szárazon ment és még csak próbáltam és már is nyomok vannak rajta mert a kenőanyag nem volt közte ,mostmár van folyékony zsír . Tettem bele és tök csendes lett ! Amúgy még eddig mindengépbe tettem és még mind megy .
3 éve vettem akkor 20ezer volt. Apró félhold alakú hulladékot csipked ki, vékony lemezhez való bár egy jutubos hegesztő akkoriban vágta vele a 3 milist is. Hullámos bádoglemezhez például nagyon jó mert le lehet követni a hullámokat. Vonal mellett ne valami pontos, figyelni kell vezetésére. Nem tudom mit értesz filces lemezen? papírt vágja azt próbáltam + az autó sárvédőt is.
Én még olyat nem láttam sosem ,két vas szárazon zörög mint a menykő ! A motoros kaszákba is zsíban futó van és pótolható a zsír bele ,de olyan is van amiben már a pótló nyilások hiányoznak gyárilag nem is mennek sokáig !
Bizony voltak. Lehet, hogy vannak is. Teflonozva vannak. Egyik nagyfőnöknek javítottam és beszereztettem velük a teflon sprayt. Mondanom sem kell de a maradék nálam maradt. (:-))).
Ha volna benne akkor nem csörögne induláskor ! Én már sok gépbe bele néztem és szinte egyikben se nagyon volt vagy épp full száraz volt a fogaskerékpár ! A lidülösben sem volt egy gramm se ! 12 fordulathoz nem árt ha van ami keni !