Rogán Antalt a Hír Tv P8 című műsorában kérdezték, ahol szóba került az úgynevezett országvédelmi akcióterv is. Az akciótervről Rogán egészen mást mondott, mint eddig, ugyanis szerinte ez erről szól: Magyarország szuverenitását ma is fenyegeti veszély, de nincsenek[...] Bővebben!Tovább »
Apropo: benned hogy fér meg egymás mellett a rákosista és a náci éned? Jó, a gerinc nem foglalja a helyet, így helyprobléma nincs velük, csak a nézeteik. :D
Nem is konkrétan gondoltam. Csak eszembe jutott, hogy a feleségem egész iskolája (na jó háromnegyede), eléggé hangosan szidja a Fideszt és az intézkedéseit az iskolák államosításáról, a könyvellátásról, a KILIK-ről és mégis eddig senkit nem rúgtak ki. Pedig besúgók azért mindig vannak.
Tulajdonképpen igazad van. Ugye az ellenzékre értett dehonesztáló megjegyzésed arra is igaz, amikor a Fidesz volt ellenzékben? Soha olyan kemény ellenzéke kormánynak nem volt, mint éppen akkor! Melyik ellenzék volt az, amelyik intézményesen és deklaráltan az utcára vitte a politizálást?
DE!
Nekem még ezzel sincs bajom, az ellenzéknek az a szerepe, hogy tiporja a kormány tökeit, ahol tudja. Akkor is és most is. Ha túltolja, elvben egyszer vissza fog ütni.
Azzal viszont van bajom, amikor a kormány minden fronton kiközösíti az ellenzéket. "Nemzetidegeneket" csinál belőlük. Ismerős Neked, amikor azt mondom, hogy állítólag ők nemzetellenesek, hazaárulók, esetleg külföldi érdekeket képviselnek, vagy legutóbb bizonyos külföldi érdekcsoportok hatására szerveznek tüntetéseket?
Miért van az, hogy engem például, amikor itt kifejtem a kormányra (szándékom szerint intézkedéseire) olykor nem túl hízelgő véleményemet, akkor azt kockáztatom, hogy retorzió ér? Mondjuk elveszíthetem az állásomat.
Hol láttál már olyan nem koaliciós egyezkedések révén gúzsba kötött kormányt, amely az ellenzék programját akarja megvalósítani, a sajátja helyett? Mit lehet egyeztetni azzal, aki balra akar menni, én meg jobbra, középen meg egy fal van? menjünk közösen hátrafele, vagy mi mást? Az ellenzék nem kelne ellenségként viselkedve mindent ellenezzen, gyalázzon s akkor szót lehetne velük érteni. Tudod, létezik a konstruktív ellenzék fogalma is, igaz ilyen állatot nem igen látott még senki!
"Solorj amit akarsz, csak nem ártana tudnod, hogy az ordas hazugságokat a médiátok talált ki és tupirozza fel."
Gondoltam, hogy értelmetlen lenne felsorolni. Tudod Te mindet, de elfedi a párthűség a tudatot. Az irány pedig szerintetek jó, szerintünk, meg nem. Ha ennyi lenne a különbség, akkor rendben is lenne a dolog. De nem ez. Annál inkább az, hogy (vissza a témához) ha saját, kormányhoz képest alternatív elképzelések, esetleg nem tetszéseknek adunk napvilágot, akkor a kormány és jeles, vagy jeltelen képviselői összeesküvés elméleteket gyártanak. Ennek nem is más a célja, mint ellenzékből ellenséget faragni. A zombihadnak erre van szüksége, ha nem érzi a veszélyeztetettséget, a "harcot" (ismerős a kifejezés), akkor szétszéledhet.
na ja, csak mi nem a kormánytól várjuk a malasztot, hanem a saját szemünkkel győződünk meg róla, hogy jó az irány amelyen haladunk! Ezt vállalták, ezt kaptuk. Ezért szavazunk rájuk.
Solorj amit akarsz, csak nem ártana tudnod, hogy az ordas hazugságokat a médiátok talált ki és tupirozza fel. Olyan bajai videó módra. S amilyen nagyeszűeknek tartjátok magatok, el is hiszitek nekik, hiszen ez belefér a frusztráltságotokba.
Valószínűleg Gyurcsány volt az eddigi egyetlen kormányfő, aki egyszer kb 30 perig beszélt (még ha nem is a nyilvánosságnak) úgy, hogy nem hazudozott közben. Sem előtte és főleg sem utána senki!
Az öszödi beszédben "hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal" jól jellemezte a gyurcsányi kormányzást (is!).
Ami ennek a beszédnek a nagy hibája, hogy nem a nyilvánosságnak szánták, egy bűnbánó beszédnek jobban el tudtam volna képzelni... :-)
Ellenben szerényen megkérdezném, hogy a jelenlegi kormány mikor mondott igazat a gazdaság, a munkanélküliség helyzetéről? Nem rész, hanem teljes igazságot? Merthogy az igazságot az én rossz májam szerint könnyebb lenne felsorolni a számos megnyilatkozásból. Avagy mikor vallotta be, hogy bizony füllentett, akár nem a nyilvánosságnak szánva? Tudom, az nem taggyűlés, kormányülés, meg hasonló...
Még azt sem ismerik be hogy tévedtek. Meg "a nép, az istenáldotta" nép ezt akarja.
Merthogy én az ordas hazugságokat hosszan tudom sorolni az elmúlt 5 évből...
Minek nevezed az öszödi beszéd ama részét amelyen Fletó bevallja, hogy mit tettek és mit nem azért hogy megnyerhessék a választást?
Mondanál egyetlen olyan "faragást " is, ami kizárólag a fidesznek kedvező? Lózungoktól kimélj.
Még mindig nem válaszoltál arra, hogy miért rossz neked, ha mindössze 5.000 forintért egy évig tudod használni az autópályákat/utakat is a megyéden belül?
Figyelj, az ajándék az másmilyen. Az állam nem oszt ajándékot!
A CÖF közadakozását mely cégek adták össze? Csak nem "azok" a cégek, amelyeknek szoros politikai és még inkább gazdasági érdeke ennek a kormánynak a támogatása? Pedig de... azok adták, adják össze, legalábbis túlnyomó részét biztosan. Hogy ezek után hogyan értékeled, hogy ez magán, vagy közpénz-e, azt nem kérdezem Tőled, nyilván más az ízlésünk.
Mindenesetre nem venném szívesen, ha állami, vagy cégpénzek megjelennének az "ellenzéki" tüntetésekben.
Az meg hogy Te elcsalt választásokról beszélsz, az a Te kedves meséd, talán ezzel szenderülsz álomra.
Nem akarlak felébreszteni azzal, hogy a legutóbbi pár választáson nem csak azért nem volt esélye az ellenzéknek, mert olyan amilyen, hanem mert a kormány jól bebiztosította magát. Átfaragta a választási rendszert, és a sajtó nyakába is rakott jóféle ballasztot.
Miközben: mit érdemelt ez a kormány, aki többet hazudott, többet lopott, mint az előző? A Horn kormányt meg lehetett buktatni egy 800 milliós tocsikozással. A Te kormányodnál meg a fegyverhordozók is fejenként gyarapodnak 100 milliókkal megmagyarázhatatlan módon. A gazdasági holdudvar pedig évi 10 milliárdokkal gyarapodik.
Vedd már észre, hogy a kettő között csak az a különbség, hogy az egyik nagyobb gazember, mint a másik és Te a nagyobb gazembert jobban szereted.
Hol húzott le az állam ötezressel? mikor fogjátok fel, hogy ajándékot kaptatok tőle? Eddig kerülő útakon cammogtatok a megyétekben, most meg használhatjátok egy évig az autó utakat is !
Miért kellene citromos érvrendszerem legyen? nem vesztetem mint ti több mint féltucatnyi választást az utóbbi évek során. Az valósul meg az országban amit szerettem volna s arra fele haladunk, amire vágytam.
A CÖF közadakozásból - cégek, alapitványok, magánszemélyek - működik, ergo te semmivel sem járultál hozzá. Az hogy te meg a többi frusztrált társad hogy érzi magát, az a magánügyetek. Ti sem sírtatok miattunk, amikor 2002-ben konkrétan, 2006-ban meg áttételesen elcsaltátok a választást és tönkre vágtátok az országot minden tekintetben.
Miért? Megdolgoztak érte. Kellemes séta a belvárosban, leengedheti az ember a gőzt... Nekem máris megéri! :-)
Ellenben amikor a zállam húz le hol egy 5 ezressel, hol többel és nem úgy hogy én dönthessek arról, hogy akarok-e még valamennyi stadiont, esetleg várba költöző miniszterelnököt, na azt a gőzt kell leengedni, ami ilyenkor keletkezik! :-)
Azért csak figyelmeztetnélek, hogy a hozzászólásod tipikusan narancsos érvrendszerre épült. Mondjuk azt vártam volna, hogy megerősítesz, hogy igen, a Békemeneten is szednek pénzt és közzéteszik az elszámolást. Ehelyett Te rögtön indirekte letolvajozod a másik oldalt... Nem érzed kicsit az ellentmondást? Szóval hogy állunk a "Te" oldaladon szerveződött "spontán" tüntetésekkel (ha már ilyen vehemensen véded a tieidet)? Te mennyivel járultál hozzá? Mert attól tartok én hozzájárultam a CÖF-höz, az adómmal... :-( Kérlek cáfolj meg, mert szar érzés, ha már a kormányoldal részéről is meglopva érzem magam!
Ne haragudj, de azoknak az ugyn. ellenzéki tüntetéseknek az TÉTELES elszámolását mindig nyilvánosságra hozzák. A legutóbbinál még azt is hogy milyen címletekben kapták az adományokat. Ja és hogy maradt vagy 200 ezer forint a következő tüntetés előkészítésére.
Ja és aRogáns et. barokkos túlzásokba esik, amikor több 10 milliós szervezési költségekről beszél, na de hát van az úgy, ha a zaklatott anyagi gondokkal küzdő ember agya már nem is 7, hanem 8-9-10 számjegyre van ráállva...
Nyilván Te nem nézel utána, én meg nem nézek utána a CÖF tüntetés-elszámolásának. Előbbiről mondjuk lehet hallani, az utóbbiról meg... inkább nem. Csak arról olvas az ember ezt-azt, hogy a CÖF mint "civil" szervezet kap mindenféle támogatásokat állambácsitól is. De ez biztosan pletyka, majd Te kijavítasz! :-)
Megjegyzem nekem az ellenzéki tüntetések eddig 3 db ezresembe fájtak. Merthogy én találkoztam a becsületkasszásokkal. Volt ilyen a Békemeneten is? Ta biztosan tudni fogod a választ.
irigyli a fene, de ha már annyira függetlenek, akkor azt nem kellene szégyelni igazolni is, nemde? A párizsi gyilkosok is a zsebpénzükből vették a felszerelésüket, ugyebár?