A fórumon való vitáim során azt vettem észre, hogy a keresztények jelentős része nem tud különbséget tenni az Isten szerinti gondolkodás, és az ember szerinti gondolkodás között.
A saját testies gondolkodásmódjukat keverik a lélek szerinti, Isten szerinti gondolkodásmóddal.
nem tudom te mitől érzed magad olyan okosnak, hogy itt meneteljél. mert én nem látlak olyan okosnak, és isten sem. milyen észt próbálsz osztani, amikor neked sincs? vagy azt állítod te vágod krisztus és isten bölcsességét, és most itt azonnal ráncbaszeded a jónépet? nem látod mekkora arcod van?
Elmondtad, hogy a fundik viselkedése hazug, képmutató. Elmondtad, hogy fundi vagyok, mert azt hiszem, hogy tudom, milyenek mások.
Megkérdeztelek, hogy amikor azt hiszed, hogy tudsz valamit rólam, akkor fundi vagy-e, a fundik szerinted idevágó tulajdonságait bemutatva. Talán nem véleményt írtál rólam?
Aztán a kérdésre azt válaszolod, hogy üres és véleménynélküli vagy velem kapcsolatban?
hát ez eléggé in-exact. vagy nem tudom hogy képzik azt, hogy megfoghatatlan, szubjektív. nincs semmi konkrétum a bibliában, az kevés, hogy a jó ember érti, a rossz meg felhasználja haszonszerzésre. szerintem a buta ember megregulázására konkrétabban kéne fogalmazni. ha isten nem tette, akkor biztos nem is akarja megregulázni őket. akkor te meg mit erőlködsz?
Jézus elvei olvashatók a Bibliában. Nem kell azokat átkölteni, elég megérteni és tudomásul vennie annak, aki szereti Krisztust. - aki ilyen, az megtapasztalja, hogy Jézus elvei jönnek elő magából. Ha gonoszságot követ el, akkor Jézus elveivel kerül ütközésbe, és megbánja tettét. Nem mentegeti, és nem azonosul vele.
nem tudni milyen volt Krisztus, mert össze vissza hadovált. nem véletlen van annyi felekezet, mert mindenki mindent máshogy ért. ha olyan nagy egyetértés lenne a keresztények között, akkor nem lenne millió felekezet. már itt a fórumon is van egy rakás keresztény, akik nagyjából semmiben sem tudnak egymással egyetérteni. te miért szóltál bele a fórumba, hogy vajon ezt a kommunikációs stílust hirdette-e Jézus? vagy a pap miért nem tudja, hogy hibás politizálni? vazze, egy PAP!! aki elvileg átesett minden formális képzésen, és nem tudja, hogy mi a tabu. nagyon durva. úgyhogy ne mondd nekem, hogy a bibliából kiderül, hogy milyen jézus. te csak hiszel valamit, hogy milyen, és azt próbálod letolni más torkán.
mármint milyen kérdést kéne megválaszolnom? hogy milyen vagyok én, amikor téged látlak valamilyennek? hát többnyire üres és véleménynélküli. már írtam, nem?
fundi vagy, mert totál félrelősz nálam is. én mindig az alapján ítélek meg másokat, hogy hogy reagálnak rám. mivel magamat nagyon jól ismerem. van a fórumon pár ember, akik tudják ki vagyok, nem is lőnek félre, csak direkt. te viszont azért lősz félre, mert nem értesz, nem ismersz, csak nyomod a fundi dumát. istent nem kell megvédened, köszöni szépen.
ez is fundi duma. az ember ember, nem izmus meg valami csoporttag. én a minden vagyok, te meg keresztény. a hülye is tudja, hogy a potenciálisan minden több mint a valami.
Ha sem keresztény, sem semmi más nem vagy szerinted, akkor szerintem sem őrültél meg, hiszen semmiként semmire sincs lehetőséged. Még őrült sem lehetsz.
"azért vagy fundi, mert azt hiszed tudod egyrészt mik Krisztus elvei,"
- Aki olvassa és elfogadja a Bibliában kinyilatkoztatott jézusi elveket, az tudhatja is. Ez a fundik ismérve, szerinted? Hogy tanulmányozzák és elfogadják a Bibliát?
"másrészt meg mert azt hiszed tudod más ember milyen."
- ez már érdekesebb, mert ugye erre azt mondod, hogy "Alapvető képmutatás és hazugság", meg hogy ez "Tipikus fundi tulajdonság."
Remélem, nem bánod, hogy idéztem a szavaidat.
Szóval, amikor te azt mondod rólam, hogy fundi vagyok, akkor ugye azt hiszed, hogy tudod, milyen vagyok.
Ez, ugye olyan alapvető képmutatás és hazugság, ami a fundik tipikus tulajdonsága szerinted. Talán a kérdés adja magát: te fundi vagy?
"Aki ragaszkodik Jézus Krisztus elveihez, tanításaihoz? - mert akkor fundi vagyok. "
azért vagy fundi, mert azt hiszed tudod egyrészt mik Krisztus elvei, másrészt meg mert azt hiszed tudod más ember milyen. Alapvető képmutatás és hazugság. Tipikus fundi tulajdonság.
új nick nem azért van, mert megjavultam, hanem azért mert a többit letiltották. vili? ha akarnám sem tudnám használni. ettől függetlenül fundi módjára viselkedsz. mondtam kifejtem miért gondolom ezt, egy másik topikban, mert nem szeretnék topikot rombolni. talán neked sem kéne. ha érdekel, csobbanjunk egy másik medencében.
"""Azért írtam ilyen részletesen az imádkozás csodálatos lehetőségéről, hogy lásd, nem relaxáció, vagy meditáció, hanem párbeszéd, egészen pontosan az Úrra figyelés az imádkozás!"""
a relaxációt ne keverjük ide, mert az a mentális ellazulásról szól..
meditáció: sokak fejében valami ezoterikus ördögfiának tűnik, pedig nem az:
a tökéletes meditációban a külső és belső hangok (amiket te is írtál hogy mennyire zavaróak) teljesen eltűnnek, és a Te nyelveden fogalmazva csak Te vagy meg "Isten"
Egy tökéletes harmónia, melyet ha megtapasztalsz (s azt gondolom már lehet meg is tapasztaltad, ha úgy van ahogy leírtad) utána nem kell semmi bizonyosság semmiről sem...
Azaz a meditációban (is) megvalósul a tökéletes "csend" és a legfelsőbbel való kapcsolat...
Jó irányban gondolkodsz, ennek örvendek! Pontosan látod, az imádság ereje éppen az, hogy Istennel folytatunk párbeszédet, és nem önmagunkra, vagy a külső zavaró tényezőkre figyelünk! Amúgy kétségtelenül van haszna, ha minél jobban képessé válunk, hogy a külső zavarásokat kiszűrjük, és így jobban tudjunk az Úrra figyelni, de engem leginkább a belső zavaró tényezők szoktak bolygatni! Ha nekikészülök imádkozni, egyből eszembe jut, hogy valami fontosat még nem csináltam meg, amit pedig nem kellene halogatni, vagy pont akkor jut eszembe egy remek gondolat valami aznapi probléma megoldásával kapcsolatban, stb. De mégis úgy tapasztalom, nem koncentrációs technikák, és a megfelelő körülmények megteremtése lesz a tartalmas imádság feltétele, hanem ez szívbeli elhatározás, és odaszánás (ezek is kedvenc kánaáni kifejezéseim) kérdése.
És nagyon igazad van, az imádság buktatója, ha monológgá és önszuggesztióvá silányul! Mondom a magamét, aztán nem figyelek a válaszra. Elég nekem, ha elmondom, ami a szívemet nyomja, megkönnyebbülök. Vagy ami még jellemzőbb, ha kioktatom Istent, mikor mit tegyen, elmondom, milyennek kellene lennie szerintem, mit várok tőle, szóval amikor kész tervem jóváhagyását várom, és nem vagyok kíváncsi Isten megoldására... De ez nem imádság, és nem is lesz semmi haszna (ebből lelki növekedés, érés nem lesz, pláne azok a bizonyos gyümölcsök nem fognak megteremni az életemben), így csak becsapnám önmagamat! Ezért is nagy ajándék, hogy nem kötött imaszövegek mantrázása az imádkozás, hanem saját szavainkkal fordulhatunk az Úrhoz, Jézus Krisztus erre tanít minket!
Az imádságban Isten akaratát keresem, Isten válaszára figyelek, és átélem, hogy Isten munkálkodik bennem, formálja a gondolataimat, hozzáállásomat, cselekedetekre indít! Nagyon szeretek imádkozni, mert nagyon szeretem Istent, akivel ilyenkor egészen személyes találkozásban van részem. No, nem mindig, de ha éppen nem kaptam választ a kérdéseimre, vagy sem megerősítést nem kaptam, sem azt nem ismertem fel, hogy valamiben megállít Isten, hát nem csüggedek el! Szóval, jó dolog imádkozni, mert ez is eszköz a világot teremtő, azt azóta is megtartó és igazgató korlátlan hatalmú Úrral való közösség megéléséhez, és hogyan is ne mehetnék Istenhez úgy, mint Atyámhoz, aki a magáénak ismer engem, akinek jó terve van az életemmel, aki mindent azért tesz, hogy épüljek azáltal, még ha ez olykor nincs is az ínyemre!
Azért írtam ilyen részletesen az imádkozás csodálatos lehetőségéről, hogy lásd, nem relaxáció, vagy meditáció, hanem párbeszéd, egészen pontosan az Úrra figyelés az imádkozás!
"""A szavak érthetőek voltak, az állítás könnyen támadható. Logikailag hülyeségben is lehet azonban hinni, sőt még könnyebb is."""
azért nehéz dolgod nincs, hisz egy vallás, filozófia topicban vagy, ahol Te szeretnél fizika,kémia, bármi által alátámasztott bizonyítékot olyan dolgokra, miket ezek hiányában jelenleg lehet ép kitalációra, vagy hülyeségre azonosítani....
nyilván, ha így nézed sok meccset fogsz "megnyerni", egy valamit azonban nem:
Jó pár száz olyan ember leírta!! és tanította már a megtapasztalásait olyan dolgokról, ezen a területen, miket jelenleg nem lehet megmagyarázni...
Én anno úgy indultam el, hogy ha ennyien tapasztalták meg, nem lehet, hogy mégis van benne valami?
Aztán elkezdtem szelektálni a már elsőre nyilvánvaló ezoterikus és egyházi hülyeségeket...
Aztán kipróbáltam sok mindent, ami nem tűnt elsőre hülyeségnek...
Aztán szelektáltam, ami mégis azzá vált...
Aztán megmaradt egy olyan maroknyi "tudomány", ami tovább gondolkoztatott....
s így haladtam odáig, hogy rájöttem arra, sőt megtapasztaltam, hogy lehet még olyan dolog ezen földtekén, melyre a mai tudomány nem ismer magyarázatot mégis létezik!
Ez volt az én utam, a Te utad nyilván más...
De ezen a területen egyértelmű bizonyítékokért a saját megtapasztaláson kívül harcba szállni tényleg olyan, mint ha Te akarnál a középkori egyház ellen a föld gömbölyű mivolta mellett kardoskodni..........
"szerintetek ez hülyeség, oké, én kb ugyanígy gondolom a ti világhoz való hozzáállásotokat..."
Nem szerintünk hülyeség, hanem képtelen voltál bizonyítani bármiféle kozmikus szeretet létét.
És elég baj, ha a világhoz való logikus, tudományos és felvilágosult módon való hozzáállást hülyeségnek tartod. Vagy szeretsz tündérmesék között élni? Akkor ezt írd.