Orbán kijelentése szerint a devizahitelek lecserélésekor a devizahiteles nem járhat jobban a forinthiteleseknél..Vajon kellett dupla ingatlanfedezet a forinthitelesekhez?Vajon nem csak a megvásárolandó,építendő ingatlan volt a fedezet ? Ha pedig a devizahitelekre komolyabb fedezetet kértek a bakok,miért is nem járhat jobban,hiszen kockázatként is kisebb volt anno..és ma sem nagyobb aki tudja fizetni,hiszen a frank gyengülni fog a jövőben,ez nem titok..A németek is menekítik már ki a betéteiket Svájcból,a nagy gazdasági csoda meg természetesen nem a forint gyengülését vonzza magával..
Ha jól olvastam ez egy hatóságtól idézett levél részlete.
NEM AKARTAM ELHINNI - ezért kértem az ügyfelet, küldje meg az eredetit
Sajnos igaz. A PSZÁF V-FK-I-3139/2013 számú végzésének ötödik oldaláról idézett a szöveg:
„Tekintettel arra, hogy a kölcsönszerződés megkötésének időpontjában nem volt hatályban olyan fogyasztóvédelmi rendelkezés, amely tilalmazta volna a fogyasztóknak nyújtott egyedi tájékoztatások tekintetében a valótlan információ nyújtását, illetve a megalapozott fogyasztói döntéshez szükséges információk elhallgatását, a kérelemben jelzett ezen kifogás tárgyában a Felügyelet a Psztv. 64.§-ában biztosított hatáskörben nem járhat el.”
Amit a bíróság nem kifogásol. Volt ilyen, a túlzott vételi-eladási árfolyamkülönbözet miatt ami 1% nyereséget jelentett, miközben az árfolyamváltozás a kormányváltás óta 30% veszteséget, ez a valós gond.
Én már nem szeretném lecserélni a devizahitelemet..nem akarok roszabbúl járni egy forinthitelesnél.nem azért vállaltam ennyi kockázatot a duplán kétszeres ingatlanfedezettel,és az akkor kimagaslójövedelem leigazolásával..