Ron Werber cége 50.000 Ft/óra-ért dolgozott "szóbeli tanácsadásért" 2002-ben.
Én akkor kezdetem el dolgozni és akkor a fizetésem 47.000 ft. volt, de voltak emberek akik ennél kevesebb nettót kaptak (29.000ft/hó). Werber cége többet kapott óránként a "szóbeli tanácsaiért". Közpénz Werberék zsebébe az MSZP "jóvoltából". BOTRÁNY!!!! 2014-től miért lenne másképpen ha az MSZP nyerne? Baloldaliak! Erről is lehet ám beszélni, nem csak a trafikügyről (amiről megjegyezném: szintén botrány).
Kárpáti - saját nyilatkozata szerint - havi 10-15 percért kap 670 ezret. Az öránként 2,5-3,5 millió forint. (A hónap többi óráját más pénzkeresetre fordíthatja) Ez egy ledolgozott óra alatt is több, mint a Werber cégnek adott teljes összeg, amit egyébként nem a kampánytanácsadásért kapott, hanem valamilyen külön megbízás alapján, aminek a szerződését az mno volt szíves nem közzétenni, mert akkor nem szárnyalhatna itt ilyen szépen a fantázia a semmi fölött.
Hihetetlen, milyen szánalmas ez a fidesz propagandagépezet. Ha nincs jobb, elővesznek ezeréves történeteket is, amik egy része ráadásul nem is igaz, csak hogy mószerolják az ellenséget. (mert ugye a kicsiny fideszesek nem ismernek ellenfelet, csak ellenséget)
És hát a lényeg ott a 4. hozzászólásban.
De inkább beszéljünk egy több, mint tíz éves, ki tudja, mennyire, milyen formában igaz sztoriról és hallgassunk a fideszes pénzszórásokról! :)
Nem elfogadok mindent, hanem két leírt állapotot összehasonlítottam. Ha az egyik leírtat felszorozhatjuk, akkor felszorozhatnánk a másiakt is.
Kárpáti pedig azt mondta, hogy "ez a tanácsadás havonta egy általában 10-15 perces telefonbeszélgetést jelent, tanulmányt nem kell írnia", amiből nem olvasható az ki, hogy semmi más mögöttes szellmi munkát nem végez emellett. A tanácsadás nem úgy működik, hogy kérdeznek valamit és abban a pillanatban megadom rá a legjobb választ, de szerintem ezt mindekni megérti, aki szellemi munkát végez.
Egyébknét furcsa is lenne, ha a kenyéradójáról kijelentené, hogy 15 perces munkáért fizet neki 670 ezret. Az már más kérdés, hogy az újságírás sajátja a szenzációhajhász cím.
Na ja, de egy vitában szerinted van értelme elkezdeni azt, hogy bár a szerződés így szól, de egyik szerint nem is csinál semmit, a másik szerint meg napi 25 órát dolgozik?
Nincs.
Ezért kell annál maradni, hogy Kárpáti kormányzati tanácsadásért kap havi 670 ezret, Werber pedig kampánytanácsadásért óránként 50 ezret.
Emellett pedig még én el merem mondani a dolog érzelmi oldalát is, hogy ha Weber is csak annyit kapott volna, mint Kárpáti, és ugyanazért a munkáért, akkor is jobban sajnálnám tőle, mint egy olimpiai bajnokunktól. Ezt csak a margóra jegyeztem meg, ettől függgetlenül a legfontosabb a jelentős különbség.
Olyan jókat röhögök! Valaki indít egy botránytopikot és máris besározza a saját kedvenc pártját is, ahogy előkerülnek szépen sorjázva a pofátlanságok. Hát ez A MAGYAR! Jó nagy zsivány. És ti még elmentek szavazni?
nem aggódás, inkább irigylésreméltó helyzet, amíg ennyire lelkesen elfogadsz mindent (és még többet is, hiszen itt maga az érintett nyilatkozta, h semmi egyebet nem tesz pár perc beszélgetésen túl), amit az aktuális hatalom állít - csak azért, mert másfajta köpönyeget viselnek az éppúgy gátlástalan harácsolók
A korom miatt ne aggódj, megfelelő élettapasztalattal rendlekezem. Neked is mondom maradjunk a leírtaknál. A leírtak alapján pedig az összehasonlítás helyes.
Maradjunk a leírtaknál. Hogy ki mit gondol a dolgok mögé, az mindegy, mert akkor nincs is miről beszélgetni, mert mindenki tud nagyobbat képzelni a másiknál.
Engem mondjuk ez a trafik ügy hidegen hagy (mindössze azért, mert a szokásos leosztás megy az aktuális hatalom részéről), inkább az bosszant, hogy most nem volt megfelelő hátterem arra, hogy ebbe beszálljak, mert jóelőre látszott, hogy ez komoly biznisz lesz. Ha pár évvel korábban jön ilyen lehetőség biztosan megpróbálkozom, aztán hogy befértem volna-e, ki tudja.
És Hunvald szeretője, meg az egész banda ott van, ahol kéne lennie, rabláncon börtönben? Dehogy is, szabadlábon röhögnek, köszönhetjük a fideszes "elszámoltatásnak".
"A vízilabdázó ezután egy interjúban azt mondta, hogy ez a tanácsadás havonta egy általában 10-15 perces telefonbeszélgetést jelent, tanulmányt nem kell írnia."
Ezért pofán kéne vágni az egész mszp-t, úgy, ahogy vannak. De tegyük mellé, nem véletlen, hogy a fideszes agitprop ezt most hozta nyilvánosságra, mikor kiderültek a "felolvasói" és tanácsadói szerződéseik.
A fideszes tempót feltételezve, a werberes ügynek nem lesz semmi kimenetele a komcsik ezúttal is megússzák, mint a többi fideszes "elszámoltatást" is, max naponta nyolvanszor felemlegetik.
Én a másik ügy kimenetelére lennék kíváncsi, ott minimum az lenne a tisztességes, ha visszafitettetnék a pénzeket.
A 670e nem 15 percért jár, az csak maga a konzultáció. A munka nem ennyiből áll. Kérdés, hogy Werber mennyi óradíjat számlázott.
Emellett különbség még, hogy Kárpáti a kormánynak ad tanácsokat a kormányzati munkához, ellenben Werber egy kampánytanácsadó volt, vagyis kifejezetten az MSZP hatalomrajutását szolgálta csak az ő járandósága.
Havonta kap annyit, amiről megjegyezném hogy botrányos, de még így is többet tett mint Hunvald szeretője, aki "tanácsokat adott" az Önkormányzatnak havi 500-ért és még lakást is kapott. És annyit volt az önkormányzatbanb míg aláírta a papírjait.