Juhász Péter a Kendermag Egyesület vezére. A kendermagos, aki könnyű drogok használatát szorgalmazza és reklámozza.
A Milla egyik fő célja is a könnyű drog szabad használata lesz.
A kártékonyság mindig úgy szokott kiderülni, hogy akit hátrányosan érint, annak kártékony, míg másnak nem az. Az nem derül ki, hogy ténylegesen mi is az, hogy kártékony, de legalább jó vele izmozni.
"Ezzel lehet egyetérteni, vagy ellenezni, de mindenkinek joga van (kellene) olyan törvényért küzdeni, amilyenért akar.Maximum nem sikerül."
Pontosan. Ezért van az, hogy Bolíviában simán nyomják a kokalevelet és a buta holland kormány meg nem óhajtja elismerni a bolíviai származású holland állampolgárok ilyetén jogát. Vagy ezért van az, hogy pl. a szexualitás terén kíváncsibb és bevállalósabb Pierre simán megcuccolhatja Marie-t (aki a tesója) és emiatt a franciáknál csak szemöldökráncolással vegyes fejcsóválás van, míg másutt... Mindenki várja, hogy begyűrűzzön mindenfelé az "én akarom, neked tűrnöd kell" liberális álláspontja.
i) Ami nem fog menni. Még a felvilágosult drogpáriak esetében sem.
ii) Ami viszont felveti annak a problematikáját, hogy miért csak a drogok esetében van szükség az egyenlő mércére, hiszen az emberi kíváncsiság, a vágy annyira erős, hogy teret kell adnunk nekik és egyenlő mércével kell őket mérnünk. Nem hivatkozhatunk holmi begyöpösödött hagyományokra és kettős mércével mérő érvekre.
Igen, és ezt ki dönti el? Amellett, a cigarettát (szvsz nagyon helyesen) kezdik visszaszorítani, az alkohollal szinte egyáltalán nem törődnek, sőt még ösztönzik (legális pálinkafőzés) és ez persze az itt tiltakozókat, egyáltalán nem zavarja...
Nekem nem kell, nem vagyok az efféle bódulat rajongója, viszont elvi alapon ellenzem, hogy egy hatékony fájdalomcsillapító és étvágyserkentő növény bármiféle tiltólistán szerepeljen (a mákról is hasonló a véleményem).
A Milla egyrészt nem párt, másrészt semmit sem hallottam tőle a legalizáció kapcsán.
Nem tudom, én akkor sem szívnám... De nem is azzal van baj, hanem hogy a fogyasztót is büntetik, ami szvsz nem vezet sehová! Azon kívül, hogy a harcos ellenzőket az alkohol nem nagyon zavarja, pedig eszméletlen károkat okoz...
"A kávé, az alkohol vagy a cigaretta nem igazán tudatmódosító, nem fordít ki, mint a kesztyűujjat. A drogok igen."
Ne röhögtess, már megbocsáss!
Méghogy az alkohol nem tudatmódosító? Aki ivott már valaha egy felesnél, 2 dl bornál vagy egy korsó sörnél többet egyszerre, annak van fogalma az alkohol igen masszív tudatmódosító hatásáról.
Állításoddal ellentétben egy nagyivás alkalmával az ember igen könnyen teljesen kifordul magából...