Precedens ugyan nem lesz, de nagyon kíváncsi leszek - majd egyszer - a jogerős ítéletre.
Amennyiben nem lesz jelentős mértékű az ítélet, annak az az üzenete, hogy ilyet -bízva az enyhe ítéletben - bárki megtehet, rendőrrel szemben is. Mit tehet az ilyen akkor azzal, aki nem rendőr?
Nem gondolhatta komolyan a két motoros, hogy megállít 4 Hummert, akik szemmel láthatólag nem akarnak megállni.
Miért ne gondolhatná komolyan. Nem 2 motoros akarta megállítani, hanem a Magyar Rendőrség két motorosjárőre. Ha nem állsz meg egy járőrnek, akkor egy 45000 emberből álló szervezettel akasztod őssze a bajszodat.
Amit nem gondoltak, az az, hogy létezhetnek ekkora barmok. :-(((
Ja, nem is így. Én úgy képzelem, hogy a rendőrök nem pénzbehajtók, csendben teszik a dolgukat, nem látható rendőrök, mégsem fordul meg senki fejében, hogy átgázoljon rajtuk.
Én valahogy úgy képzelném, hogy már amikor elmenekülnek a rendőrök elől, kis GPS-jeladókkal telelövik a rendőrök a kocsijukat, utánuk mennek, erősítést kérnek, erre jön pár helikopter, és rájuk szegezve az álgyút megadásra kényszerítik őket. Nem gondolhatta komolyan a két motoros, hogy megállít 4 Hummert, akik szemmel láthatólag nem akarnak megállni.
A leszorításról volt itt kis eszmecsere, amit - szerintem - annak ellenére sem tudott senki, hogy a parasztja eljátszotta a megállok autóvezetőt.
Az "azonnali" fegyverhasználat - mi lesz még abból bazmeg - nyilván több behatás eredménye lehetett. Ő volt, akit megpróbálták leszorítani + egy Hummerrel átgázoltak a kollégáján.
Fontos, hogy csak percek, sőt másodpercek voltak. Sajnálom, hogy nem volt elég képzett pontosabb célzott lövések leadásához...
Először úgy tett Chevy Tom, mintha engedelmeskedne. Utána indult meg. Az elütött rendőr társa azonnal tüzet nyitott, 13-ból 4 lövés eltalálta a gyilkost.
Visszatérve, szerinted normális, hogy megvadult Hummer-csorda miatt kér erősítést az autós járőr, erre kap két motorost, és végül az egyik motoros lényegében gyalogos rendőrként áll a csorda szarvai között, míg fel nem öklelik?
Az egyiket leszorították. Nagyon rövid időn belül a másik megpróbálja megállítani.
A leszorítás akkor lehetett csak, amikor a másik már leállította a motorját. Kiállt az útra. Idő sem lehetett figyelmztetni. A megölt rendőr előtte járt a konvojnak, nem bizots, hogy látták egymást. Gondold végig.
Kenéz Imre (†34) motoros rendőr és társa szirénázó motorjával percek alatt utolérte a hummerest, aki ahelyett, hogy félreállt volna, Imre társára húzta luxusterepjáróját, ám neki volt annyi lélekjelenléte, hogy kivédje a végzetes ütközést.
Imre – látva a megvadult sofőrt – azonnal megelőzte a monstrumot, és miután egy kereszteződésben letámasztotta motorját, feltartott kézzel intette le a Hummer-konvojt.
Ezekszerint látta a leszorítást.
Én ezekután egyből a kerekeire lőttem volna, bár nem tudom, egy Hummer gumija mennyire sebezhető.
- A q.a. Elkapom a mocskot. Hahó, bűnöző úr! Meg tetszene tudni állni egy kicsit?
Elképzelni sem tudom, milyen kommunikáció vezetett ehhez a helyzethez, hogy a rendőrautó erősítést kér 4 gyanús menekülő hummerös elfogásához, erre kap két motorost segítségül, végül az egyik gyalogosan, kézjelekkel próbálja megállítani, de végül halálra gázolják.
Mert csak egy motorja volt. Bízott abban, hogy a rendőrnek megállnak. Végül is állhatott volna ott leengedett kézzel is, bár az kevésbé "nemzetközi" jelzés, mint a felemelt kéz, feléd néző tenyér.
Szerinted tudomást szerzett a 3 perc alatt arról, hogy a másik rendőrt leszorították? Te mit szoktál néznia TV-ben? NCIS? Ja, ott 45 perc alatt megvan Bin Laden.
Hivatalos protokoll? (hangosan röhögve sír emotion)
Még mindig az a kérdésem, hogy vajon miért az úton leparkolt motorral, felemelt kézzel próbálta megállítani a rendőr a Hummer-konvojt, ami gyorshajtott, elmenekült, és menekülés közben a társa életét szándékosan veszélyeztette?
Remélem, nem a hivatalos protokoll Hogyan állítsunk meg veszélyes, menekülő keményfiúkat? c. fejezete volt az, ami szerint eljárt.
Az előbb az őszinte véleményemért kibasztak, hát most leírom "máshogy".
Ez a szerencsétlen, hánytott sorsú fiatalember, a Hummer sofőrje - hogy szoríthatnám marokra a szívét a drágának - olyan üldöztetésbe él már mintegy 30 éve, hogy nem telik neki csak Hummerre és romániai kirándulásra a haverokkal. Nehéz volt összeszednie a szükséges anyagi hátteret, hiszen a sógorok "igazságszolgáltatása" úgy üldözte, hogy alig tudott némi kokót - pár büntivel, rablással, stb., a háta mögött - összeszedni az útra, csoda, hogy emiatti feszültségét abban élte ki, hogy Magyarországon, szolgálatban lévő, intézkedő rendőrt halálra gázol? (A szegény, hogy a holló játszon a szemeivel.)
Persze, hogy nem csoda! Kissé árnyalja ugyan a képet, hogy a követő Hummerból videóztak, de ezt nyilván azért tették, mert csak.
Hogy is mondjam? "Felháborító", hogy négy lövés volt a rendőrök részéről, milyen szerencsétlen véletlen, hogy eltalálták, talán ez esetben jobban járt volna, ha olyan helyen éri a a találat, hogy leállnak az életfunkciói. Hiszen ez így szenvedés. A magyarországi eü. viszonyok között? Szegény. Jobban járt volna, ha meghal. Tényleg. Nagyon sajnálom, hogy ez nem sikerült neki.
Amondó vagyok, egyik se lakjon senki utcájában. Életfogytot mindegyiknek. Kár, hogy nem lehet kőtöréssel együtt kiszabni. Oszt' jónapot.
Ja, és ki is lehet őket adni, de előbb leszerződni a kiadatást kérő országgal, hogy nem kaphat kegyelmet és az ítéletet változatlan formában végrehajtják. S ezt a magyar kormány megbízottja szúrópróbaszerűen bármikor ellenőrizhet. Amennyiben csak egyszer is nem találják a helyén a cellájában, az adott ország kormánya 8 napon belül tartozik megfizetni 10 milliárd eurót a magyar államkincstárba. Tőlem üzleteljenek Orbánék, de ezek ahhoz is hülyék. Pontosabban az nem biztos, hogy saját zsebre dolgozni is hülyék. Meglepne, ha az azeri csak úgy ingyért lett volna kiadva... Legfeljebb az államkincstár nem kaszált semmit.
Rezes súlyosan gondatlan volt a vád szerint is, nem szándékos gyilkos. Chevy Tom viszont szándékosan ölt, vagy talán jogi nyelven nem így mondják, de nyilvánvaló volt, hogy komoly sérülés lesz a tettéből, és a legkevésbé sem volt arra tekintettel, hogy meg is halhat az áldozata. Ne hasonlítsd össze a kettőt, nagyon más a kettő, még akkor is, ha Rezesnek végül 4 áldozata lett, míg ennek a Tomnak "csak" 1. Inkább lakjon 100 Rezes az utcámban, mint 1 ilyen Chevy Tom.