Köszönöm a linket, ez sokat segít. Korábban nem találtam ezt az oldalt(gondolom elbénáztam) de itt valószínűleg találok megfelelő anyagot. Köszönöm még egyszer.
Neked szeretnék külön gratulálni az elkötelezettségedhez és a magas színvonalú kovácsmíves munkádhoz.
Köszönöm a hozzászólásodat, tanácsodat. Természetesen ezt is megpróbáltam, de csak 1100 Cfok hőállóságig ajánlottak, ami nem biztos hogy elég. A réz olvadáspontja 1080 Cfok emlékeim szerint és ez már nagyon a határon van. Ha rosszul látom a dolgot kérem jelezzétek. Azért még kísérletezek a guglival, talán összejön valami. Még egyszer köszönöm a hozzászólást.
Eddig csak olvastam ezen a fórumon és csodáltam az elkészült termékeket
Szeretnék építeni egy olyan gázfűtésű kohót, amiben fémet (óntól rézig) tudok olvasztani és egyszer talán kovácsolni is
megpróbálnék. Eddig ott tartok, hogy habsamottból kellene készíteni, csak fogalmam sincs, hogy hol lehet beszerezni. Persze ha van jobb megoldás az is érdekel.
Véleményem a távolsággal kapcsolatban mennyire vagyok elszánt mennyire érdekel a tábor, az oktatás amit csak ott kaphatók meg, vannak visszatérő ismerősök és új ismerősök kikel kialakul egy baráti kör . Első táborom zalaegerszeg - kecskemét útvonallon pár óra az út Remélem nem zavartam a saját véleményemmel.
Gödöllő közelében keresek valakit aki egy villáskulcsból készítene egy fokost/kis fejszét. A kulcs hetvenes egy oldalas! Csak a fejet kellene kialakítani. Sajnos nekem nincs kovácstűzhelyem...még!
Köszönöm! Az elismerés a mestereinket, oktatóinkat illeti, nélkülük semmire nem lettünk volna képesek.
Igen, sajnos a balinkai "oktató bázis" többnyire mindenkinek messze van, de kelet Magyar Országon is vannak nagyon jó mesterek akiktől rengeteget lehet tanulni. Érdemes lenne a lakóhelyed környékén Mestert keresni, kérdezd meg őket , nincs veszteni valód! :-))
Nincs evvel semmi gondom.Egyszer lett egy bárdom ,felirata :Csoknyai Szentendre.Azóta tudom ,hogy létezik ilyen.A sógorom autódidakta módon bőrös népi iparművész lett. Úgy hogy nyert mindenféle pályázaton.Először A Népművészet ifjú mestere aztán tovább -tovább.Sose tanulta suliban ,de aztán a végén ő tanította suliban.Volt beütője neki is.És légy büszke magadra ,szép amit csinálsz,megérdemli ,hogy kitűnjön a tucatdolgok közül.
Ha elkészül a kohód akkor sokkal jobb lesz. Akkor érdemes lesz 4mm-esből kivágni és azt átkovácsolni, ott már lehet levél struktúrát kovácsolni bele, és a szárrészt hengeresre formálni.
Nem, nem... ne értsd félre ezért konkrétabban leírom. CNC-s plazmavágóm van és azzal vágtam ki. Az internetről bármilyen sziluett letölthető, nagyítható vagy kicsinyíthető és persze módosítható és az alapján könnyű akárhány darabot kivágni a géppel.
Teljesen mindegy mivel készítetted. Nekem is van plazmavágóm, de örülök ha egy vonalzó mellett egy vonalat tudok húzni. Viszont ehhez könnyű ügyes kéz, türelem, és odaadás szükséges. Gratulálok hozzá.
Köszönöm az elismerésed de félreérthetted a helyzetet. Nem akarlak becsapni, ezt plazmavágóval vágtam ki és utána hidegen kalapáltam mert még sajnos nem működik a kemencém. Időt mostanában nem tudok rászánni a kemence építés folytatására de viszont erre szükségem volt. A levelek erezetére sem fektettem időt, energiát. Szóval sima lakatos munka.