Na, ez a bizonytalanság okoz álmatlan éjszakákat. Megy a nyugdíjkorhatár felettiek. Mondjuk jó részük nem hobbiból, hanem megélhetésért dolgoznak, ugyanúgy mint a diákok.Viszont nem látom a 3 hónapra csökkentett munkanélküli járadék hatására kieső tízezreket.
Bocs, hogy itt érdeklődök, de: Sokan itt és máshol a KSH-ra hivatkoznak. A munkanélküli statisztikában miért a 15-74 éves korosztály szerepel, mert min. 16 (18) év az iskolai oktatás kötelező határa, illetve 62 év a nyugdíjkorhatár.
Továbbá az is érdekelne, hogy a munkanélküli statisztikában csak a nyilvántartott munkanélküliek szerepelnek, vagy az összes. (róluk sztem nincs adat.)
Köszönném a válaszokat azoknak, akik a stat. adatokkal jönnek.Tudom a statisztikában mit hiszek el.
Bocs a tudatlanságomért, de az ápoltak hatása.......
"Azért nem valószínű most a szokásos "büntető" forgatókönyv, mert nincs ígéretes alternatíva."
Ez tény.
Csak hát összesen ennyi a fidesz fegyvere 2014-re.
De nem is a 2014 számít, hanem az, hogy merre megyen az ország tovább.
Ma annyival vagyunk rosszabb helyzetben, hogy a kormányzat rosszul teljesít, viszont nincs már meg a demokratikus intézményrendszerek fele sem, plusz van egy hiátus a váltópártban.
Sok pozitívummal nem kecsegtető konstelláció.
Pedig a fidesznek még csak el sem kellett volna baxnia.
Igen, 1990-ben is benne volt a büntetés, de ott azért az is dominált, hogy az emberek talán még hittek abban, hogy jobb lehet a jövőjük.
Mára ez eltűnt, ma aki elhiszi hogy jobb lehet, mert X helyett Y rabolja le az szimplán hülye, aki meg a mások oldalon el akarja hitetni, hogy hú de jó lesz az gazember.
Röhejes, hogy az a pár száz libsi ingyenélő erkölcsileg és minden értelemben lepusztult álértelmiségi balliberális karöltve a kivénhedt munkásőr pajtásaikkal azt hiszik, hogy még egyszer hatalomra kerülhetnek ebben az országban a kedvenceik! :)
Továbbá: mi az a "mérhetetlenül sok gazemberség", nekem eddig azért ilyesmi nem tűnt fel ..."
Meglehetősen csőlátásos lehetsz.
Nem tartom számon a gazemberségeket, nem vezetek róluk nyilvántartást, ezért példaként csak egyet említek, ha már neked egyetlenegy sem jutott az eszedbe, vagy nem bökte ki a szemed:
Az állami földek jelenleg folyó bérbeadása. Nem olvasod a híreket, hogy milyen "földművelők" jutottak földbirtokokhoz?
Ja, hogy ez a te fogalmaid szerint korrekt pályázati eljárás eredménye lenne? Ha igen, akkor tekintsd a kommentemet meg nem történtnek! :(((
Attól függ, merre élsz. Lakókörnyezetemben már az elhalálozás szinte minden lehetséges módját kívánják. Tegnap épp arra várt egy ismerős, hogy valaki igazán felgyújthatná.
Lehet, hogy tényleg "fijatalka vok", de gyurcsányi idejében határozottan LMPVS-hangulatot éreztem, azt, hogy egy kanál vízben megfojtaná elég sok ember, ha tehetné. Most valahogy nem érzem ezt, talán mert nem "vok" fenn a faszbúkon, ahol milliós csoportokban döntenek kormányt hetenkint.
Én elképzelhetőnek tartom, mondjuk ehhez kellene még néhány nem megszorító inézkedés, pl. értékalapú ingatlanadó, %-os nyugdíjcsökkentés.
Emlékezzünk vissza mi történt 1990-ben és 1994-ben. Szerintem egyedül az 1990-es választáson történt meg az, hogy a nép valamiért/valamire szavazott: a változásra.
Azóta meg folyamatosan büntető üzemmódban vagyunk. Miért lenne ez most másképp?